Виж пълна версия : мнения за мода който смятам да направя !!!
alex_matrix
22.05.03 г., 03:34
в общи линии направих скица как ще изглежда финалния мод на моята кутия
ето горе долу така трябва да се получи
http://www.hardwarebg.com/alex/111/PICT0002%20copy.jpg
имам и планове да се сложат прозрачни фанове със зелени ледове /влючително един отгоре на кутията/
1 вече съм се подсигурил със зелени кръгли кабели
2. монтирах Cooler Master Xdream
http://www.hardwarebg.com/alex/111/xdream/PICT0005.JPG
3 остава боядисването на кутията +The Matrix Code+ зелен неон
и дано стане яко!! :)
аз пьк не сьм фен на мод за кутията по скоро ако имах вьзможноста -бих си купил ИЗЦЯЛО алуминиева кутия /без да е боядисвана/ - но искам да няма прозорец през които да ми се вижда дьното, мисля 4е такива яки кутии са по 300+$ :( ......
Metanoia
22.05.03 г., 04:01
Алекс, вземи си модни малко и монитора, че на снимката направо щеше да ми извади очите. :mad: Поне черничко го боядисай ако няма да му слагаш зелени буквички. И между другото - не е лоша идея наистина да са само зелени светлините!
danailkiller
22.05.03 г., 08:27
Идеята е страничните капаци да са направени изцяло от плексиглас (прозрачен или кристално зелен по твое усмотрение) и отгоре да залепиш паното с буквичките. Отпечатай ги на прозрачно PVC, като на мястото на самите букви го оставиш прозрачно и ако светлината от вътре ти е зелена или бяла ще получиш много по-добър ефект от това което си замислил ти.
alex_matrix
22.05.03 г., 16:10
имам подобна идея и за самия прозорец но още ми се върти във главата трябва да намеря начин
а какво ще кажете ако буквите са с UV зелена боя и като се освети кутията с такъв неон да светят само те
The Penalty
22.05.03 г., 16:18
Originally posted by alex_matrix
имам подобна идея и за самия прозорец но още ми се върти във главата трябва да намеря начин
а какво ще кажете ако буквите са с UV зелена боя и като се освети кутията с такъв неон да светят само те
Що не боядисаш вентилаторите с UV боя. Виждал съм как става - много добре изглежда особено ако ще осветяваш кутията. Само внимавай каква боя купуваш щото аз миналия месец си взех една дето се оказа, че ми е набор сигурно и не лови на нищо...
Иначе ако светлината минава ПРЕЗ буквите мисля, че ще стане по-добре, обаче ще стане кофти ако светят 2-те страници а пък другите са пасивни...
Ако буквите са ти с UV боя ще ти трябва и UV лампа за да светят.Друг начин е да ги изрежеш една по една от фосфорициращо фолио /доста скъпо/ и ще ти светят цяла нощ ;)
digital
22.05.03 г., 18:12
Originally posted by Ninox
Друг начин е да ги изрежеш една по една от фосфорициращо фолио /доста скъпо/ и ще ти светят цяла нощ ;)
Хехе... да бе, може и фосфорни звездички да и сложи...
alex_matrix, страшно си я замислил кутията(предполагам вдъхновен отThe Matrix Reloaded)... дано стане.
много се вманиачаваш по тая матрица ....... май май ....
като стана дума за The Matrix Reloaded , аз мога само да намеря сд1 и сд2 mpg файловете който ги има на free.data.bg , някой да знае дали вече е излязло нещо по-добро а не това което е снимано от кино ? Също така за тези сд1 и сд2 мпг да иам случайно субтитири ? Български английски , уотева...
не му е тука мястото , ама ..
1 вече съм се подсигурил със зелени кръгли кабели
2. монтирах Cooler Master Xdream
С какъв процесор си и какви са температурите с този CooleMaster?
Originally posted by VentzY
като стана дума за The Matrix Reloaded , аз мога само да намеря сд1 и сд2 mpg файловете който ги има на free.data.bg , някой да знае дали вече е излязло нещо по-добро а не това което е снимано от кино ? Също така за тези сд1 и сд2 мпг да иам случайно субтитири ? Български английски , уотева...
Само за сведение = качеството е поносимо гадно, но звука е отврат. Истинките фенове по-добре да го гледат на кино или поне с готино качество.
alex_matrix
22.05.03 г., 21:43
Originally posted by VentzY
има и други варианти но този като че ли е с най доброто качество
не е излизало нищо ново и субтитри има за сета само на румънски
Originally posted by Steve
С какъв процесор си и какви са температурите с този CooleMaster?
http://www.metku.net/reviews/coolermaster_xdream/contain.jpg
1700+ О/С на 2800+ /2300 Mhz/
в момента на затворена кутия само със един кейс фан дигам около 42 С на 3700 оборота
иначе към 48 при натоварен режим на 4000 оборота и около 46 на 4900 оборота което е крайната стъпка на реглажа му
ето едно ревю
http://www.metku.net/index.html?sect=view&n=0&path=reviews/coolermaster_xdream/index_eng
ето линк към друг топик от форума където съм праснал и скрийншот на температурите
http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=9886
viesman
22.05.03 г., 23:29
Поздравления най-вече за ентусиазма, постоянството и изобретателността, малко страничен въпрос имам, за което моля да бъда извивен, къде на територията на Варна или Бургас мога да намеря УВ боя и респективно лампи?
Успех!
В магазините за електронни компоненти или в магазин за лампи.Няма как да нямате такъв във Бургас.Ходиш питаш намираш.Успех.
alex_matrix
23.05.03 г., 00:13
Originally posted by viesman
Поздравления най-вече за ентусиазма, постоянството и изобретателността, малко страничен въпрос имам, за което моля да бъда извивен, къде на територията на Варна или Бургас мога да намеря УВ боя и респективно лампи?
Успех!
има едни спрейове които са с доста спесифичен цвят /зелено червено жълто /
в някой магазин за авточасти или магазин за строетелни материали както е нашия в софия - Бриколаж
viesman
23.05.03 г., 01:41
Разбирам за какво имаш предвид, то има и подобни самозалепващи се фолиота, въпросът е дали ефекта ще е супер незадоволителен?!
alex_matrix
23.05.03 г., 09:35
Originally posted by viesman
Разбирам за какво имаш предвид, то има и подобни самозалепващи се фолиота, въпросът е дали ефекта ще е супер незадоволителен?!
ма нали трябва да се изрежат буквите а и важно е да стане устойчиво а не да го хвана и половината бекви да останат на ръката ми
The Penalty
23.05.03 г., 10:20
ма нали трябва да се изрежат буквите а и важно е да стане устойчиво а не да го хвана и половината бекви да останат на ръката ми
Тоя номер с буква по буква го забрави, ще стане страшно нестабилно. Доста са малки за да се залепят добре... по добрия вариант е черно фолио в което да ги изрежеш а отдолу да е нещо зелено за да се виждат (във всички случаи ще бъде играчка обаче)... ако успееш да немериш нещо готово с тия символи може и да си улесниш живота...
ЕДИТ: ъъъ забравих да уточня де, тва в случай, че ще го правиш с фолио а не с боя.
Може ти прозвучи тъпо, но как си нарпавил тези буквички по кутията.
alex_matrix
23.05.03 г., 22:49
Originally posted by GIPSON
Може ти прозвучи тъпо, но как си нарпавил тези буквички по кутията.
със фотошоп ако говорим за снимката
http://www.typoprint.net/
Отиди в тази фирмата. Там печатат на всичко, има дори и лепящо фолио за под и е доста здраво и с яко качество на картината. Незнам точно колко ще ти излезе, но няма да е повече от 50-60 лв.
alex_matrix
24.05.03 г., 19:33
вече направих един опит на тестовата ми кутия
със спрей оказа се че трябва матрицата с изрязаните букви да ляга много плътно иначе от спрея прониква под матрицата и буквите се замазват
е като за първи и бърз опит стана пак добре
но май ще се търси самозалепващо се фолио и чак тогава ще се боядисва отгоре
мерси за линка XTC
ако някой друг знае други фирми за изрязване на фолио
нека постне за да видя къде ще ми направят най задоволително предложение
мерси за линка XTC
ако някой друг знае други фирми за изрязване на фолио
нека постне за да видя къде ще ми направят най задоволително предложение
Taм няма да изрязват нищо, просто ще ти принтнат, каквото им дадеш, с един- два квадрата, ще имаш фолио за всякъде :)
BTW къде може да се видим, бяхме говорили за един син неон с захранване 12 волта за моята машина?
alex_matrix
24.05.03 г., 21:15
Originally posted by xts
Taм няма да изрязват нищо, просто ще ти принтнат, каквото им дадеш, с един- два квадрата, ще имаш фолио за всякъде :)
BTW къде може да се видим, бяхме говорили за един син неон с захранване 12 волта за моята машина?
ми трябва да се разберем
между впрочем ще продавам моята която е на Акаса за 18 лв
- синя
- 24 см
- отделно копче за включване
Авторски права на vBulletin