Виж пълна версия : ASUS A7N8X Deluxe revision 2.00 - 200МHz FSB, вече официално!
Ba4o Kiro
21.05.03 г., 15:39
Ако имате въпроси или коментари по ревюто или самото дъно, това е мястото където можете да го направите.
Използвам възможността, отново да благодаря на Стефан - Steve за добре свършената работа.
Ревюто можете да прочетете ТУК (http://www.hardwarebg.com/reviews/asus/a7n8x-2.0/asus-a7n8x-rev20-01.html).
V I P E R
21.05.03 г., 16:25
Много добро ревю. Отново поздрави за добрата работа. Само така продължавайте в същия дух :).
P.S. Само един въпрос към Steve - дали скрийншота на БИОС менюто, показващ волтажите на захранващите напрежения е истиснки и с какво захранване е правен. Не за друго ама ми се сториха ниски показанията ако захранването е 480В Антек.
The Bandit
21.05.03 г., 16:36
Хубава статия... Дъното очевидно е добър римейк и ги няма проблемите с биоса и "умрелите" дъна от първата версия на А7N8X, хубаво е, че Asus постепенно си връщат позасенчената напоследък слава и пак са това, което бяха :good:
Един въпрос - знае ли някой дали и кога евентуално ще се появи не-Deluxе 2.0 версията на дъното у нас?
Originally posted by V I P E R
Много добро ревю. Отново поздрави за добрата работа. Само така продължавайте в същия дух :).
P.S. Само един въпрос към Steve - дали скрийншота на БИОС менюто, показващ волтажите на захранващите напрежения е истиснки и с какво захранване е правен. Не за друго ама ми се сториха ниски показанията ако захранването е 480В Антек.
Така си ги отчита дъното, като ги меря с мултиметъра са си ОК. А предишното A7V8X ги мереше по-вярно.
А колкото до Antec, вече май няма да го хваля много - едно си отиде, добре че е с 3 г. гаранция и в RISK го смениха веднага.
V I P E R
21.05.03 г., 17:30
Originally posted by Steve
Така си ги отчита дъното, като ги меря с мултиметъра са си ОК. А предишното A7V8X ги мереше по-вярно.
А колкото до Antec, вече май няма да го хваля много - едно си отиде, добре че е с 3 г. гаранция и в RISK го смениха веднага.
Аха ясно. Я раздухай как си отиде горкото.
GeniusLoci
22.05.03 г., 01:16
Originally posted by The_Bandit
Хубава статия... Дъното очевидно е добър римейк и ги няма проблемите с биоса и "умрелите" дъна от първата версия на А7N8X, хубаво е, че Asus постепенно си връщат позасенчената напоследък слава и пак са това, което бяха :good:
Един въпрос - знае ли някой дали и кога евентуално ще се появи не-Deluxе 2.0 версията на дъното у нас?
В DataPro има едно със сигурност...ама все не остава време да ида да го искам..
Абе хубаво, ама що няма никакво сравнение с някое друго NF2 дъно?!? Поне със "старият" ASUS, че да се види дали има и други разлики освен 200FSB и промяната при LAN-а....
Ba4o Kiro
22.05.03 г., 11:19
Статията имаше за цел да покаже какво ново има, и по-точно работа на 200MHz FSB без проблеми.
За сравнение с друго дъно - ами, няма смисъл, а и не беше това целта.
Дъното изкарва същата производителност както предната версия на A7N8X...
Nikoror
22.05.03 г., 13:26
а тая видео карта АСУС 9900 от къде я взе?
и колко $$$?
От Argus ама беше една бройка май - 340$.
Като почнах да пиша за A7N8X Dlx. rev.2.0 бях с XP2400+, на другия ден го смених с Barton и тогава бързахме та не посмях много да клоквам. Ето как стига без проблеми до 220MHz при паметта на 3/2/2/2, е с Vmem=2.8V:
Поздравления за ревюто и от мен! Радост за очите и душата :cool:
V I P E R
22.05.03 г., 17:50
От Argus ама беше една бройка май - 340$.
Като почнах да пиша за A7N8X Dlx. rev.2.0 бях с XP2400+, на другия ден го смених с Barton и тогава бързахме та не посмях много да клоквам. Ето как стига без проблеми до 220MHz при паметта на 3/2/2/2, е с Vmem=2.8V:
А тези 220 на колко vDD ги постигаш?
Стандартно, в Asus BIOS няма опция за повишаване.
А захранването само си изгоря горкото, както си работеше и спря, гледам изгорял ми и бушона (изгоря в първичната 220V част).
Ревюто e наистина много добро. Браво ;)
Не съм сигурен, че му е тук мястото на моя въпрос, но в линка на новините е написано: Ревю ASUS A7V8X rev:2.0 или аз нещо не виждам добре?
Ba4o Kiro
23.05.03 г., 03:30
Добре си виждаш, проблема е в МОЯ телевизор (чутура), веднага ще го оправя...
10х!
Dark Skywalker
23.05.03 г., 08:28
Ако се вярва на теорията, че грешката е неосъзнато желание, явно на Бай Кирил много му се иска да се появи дъно A7V8X с нова ревизия на VIA чипсета.
:p
dimuska
23.05.03 г., 10:56
Ревюто е много добре написано, не е необходимо да шеташ по разни английскоезични сайтове. Имам само една забележка относно охлаждането на чипсета. Споменава се че прехода чип-радиатор е реализиран с розова дъвка и въпреки това раадиатора остава хладен. Нали точно това е ефекта от лошото топлоотдоване на чипа: горещ чип-студен радиатор? Или аз не съм разбрал нещо?
Като се говори за "дъвката", тънката мисъл е преди да си монтираш дъното да я махнеш и да сложиш термо паста - ще отдава по-добре. А този чип (400 Ultra) почти не грее, дори на 220MHz.
V I P E R
23.05.03 г., 16:33
Стандартно, в Asus BIOS няма опция за повишаване.
А захранването само си изгоря горкото, както си работеше и спря, гледам изгорял ми и бушона (изгоря в първичната 220V част).
Аз знам че няма,но може да си го направил да може да се повишава ;).
Жалко наистина за захранването.
Има ли отговор на въпроса колко се повишават резултатите на 3d mark 2001(ориентировъчно)при една и съща видеокарта и в сравнение с чипсети на дъна с VIA KT 333 или КТ 400? VIPER, ти нещо можеш ли да ми кажеш?
V I P E R
02.06.03 г., 09:34
Originally posted by Ted
Има ли отговор на въпроса колко се повишават резултатите на 3d mark 2001(ориентировъчно)при една и съща видеокарта и в сравнение с чипсети на дъна с VIA KT 333 или КТ 400? VIPER, ти нещо можеш ли да ми кажеш?
Ами аз не мога да ти кажа нищо по простата причина, че нито съм с КТ333, нито с КТ400 в момента. А както виждаш от сигнатурата ми съм със Савидж 4 32МБ който на Мрак 2001 вади 1000 точки без да съм му слагал никакви драйвери (бачка си с тези на ХР).
Ама ако са на еднаква честота на процесора, шина и др. работи, предполагам разликата ще е нищожна. Все пак зависи на какъв производител са дъната :).
Благодаря за отговора Viper.Може би днес или утре ще пиша по въпроса.Купих ASUS Nforce 2 rev. 2.0 и ще направя тестове.
V I P E R
02.06.03 г., 12:01
Originally posted by Ted
Благодаря за отговора Viper.Може би днес или утре ще пиша по въпроса.Купих ASUS Nforce 2 rev. 2.0 и ще направя тестове.
За нищо. Честито за покупката. Да си я ползваш безотказно до следващия ъпгрейд. Добре си се ориентирал към nForce 2 :).
Ba4o Kiro
06.06.03 г., 01:02
Originally posted by Ted
Ted
Прочети ревюто на EPoX 8K5A2+, там има сравнение на nForce2 vs VIA KT333 vs VIA KT400 при еднакви условия и честоти на работа...
За да прочетеш ревюто цъкни тук... (http://www.hardwarebg.com/reviews/Epox/8K5A2%2B/8K5A2%2B01.htm)
Някой мойе ли да ми каже от вас приятели от къде мога да си купя Asus A7N8XDeluxe2.0 и Asus v9900/TD GF5800 128Mb DDR .
И има ли ги в наличност при тези фирми , а ако ги няма може ли да ги доставят в Бургас чрез представители или по друг начин
Бачо Киро, мерси.Отказах се от ASUS NFORCE rev. 2.0 .Взех си EPOX 8RDA+.
На 210FSB, при еднакви настройки на рам и цпу спрямо ASUS A7V KT333 и с RADEON 9000 pro разликата е от 8260 3дмарк 2001 на 9110 в полза на NFORCE 2.На 64 bita ширина на шината съм , тъй като търся рам в момента за 128 bit.
Бачо Киро видях, че това дъно е лудница.За по агресивни настройки не съм пробвал, тъй като някои не са ми ясни а и дъното е новичко:)
Ba4o Kiro
06.06.03 г., 01:45
Лудница е я ;)...
Да беше питал с PM, веднага щяхме (99% от хората във форума) да те насочим към EPoX. Но така на "всеослушание" си "трайкаме", че ASUS феновете направо налитат "на бой" :lol: :lol: :lol: (ебаФка)...
Иначе - не се безпокой за настройките на паметта. Ако си с Winbond BH/CH чипове ще можеш да работиш безпроблемно на 210MHz FSB при 2,77V на паметта при следните настройки:
System Performance - Expert
FSB Frequency - 210MHz
CPU Interface - Aggressive
Memory Frequency - 100%
Memory Timings - Expert
T(RAS) - 3
T(RCD) - 2
T(RP) - 2
CAS Latency - 2,0
Успех...
P.S. Задължително вдигни малко напрежението на процесора и паметта преди да оувърклокваш!!!
Преди да започнеш с оувърклока, прочети ТАЗИ TEMA (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?threadid=9615&highlight=BIOS+flash) и си имай едно на ум, че да не стане "сакатлък"!!!
G-Point
06.06.03 г., 02:09
Originally posted by Ba4o Kiro
...Ако си с Winbond BH/CH чипове ще можеш да работиш безпроблемно на 210MHz FSB при 2,77V на паметта при следните настройки:
FSB Frequency - 210MHz
Memory Frequency - 100%
Memory Timings - Expert
T(RAS) - 3
T(RCD) - 2
T(RP) - 2
CAS Latency - 2,0
Точно с СН едва ли ще успее да направи нещо сериозно, тая памет на 2,88V се дънеше при мен на 185-190 MHz
Ba4o Kiro
06.06.03 г., 02:40
Абе не знам...
При мен два стика 256МВ DDR333 с Winbond CH-6 си работят на 200MHz на MAX настройки без проблеми (разбирай 3/2/2/2.0), разбира се след повишаване на напрежението до 2,77 (от дъното обаче подава 2,83-2,85V).
За да няма проблеми направо да пуска 2,9V (ако е с BH-6/CH-6).
Виж, ако паметта е с BH-5 чипове, тогава не е нормално да не може да тръгне на 2,77V. При BH-6 и CH-6, определено си трябва по-високо напрежение, но при BH-5 няма нужда...
BTW - G-point какво ти е дъното и захранването?
EDIT - Сега се усетих, че по-горе съм написал BH\CH без да уточня цифрата след това.
При BH\CH-6 трябва високо напрежение за стабилна работа на 200+MHz.
При BH-5 обикновено и 2,63V са достатъчни, но аз пускам 2,77V за да ми е мирна главата...
Кире Epox-a се ебава с мене бре. На 200х11/1.7V тръгва Windows и след около 3 мин компа умира. А на Asus си беше ОК. Сега го пробвам на 1.725V и CPU Interface - Optimal. А на Default CPU (2800+) си работи без блокажи.
G-Point
06.06.03 г., 03:08
BTW - G-point какво ти е дъното и захранването?
EDIT - Сега се усетих, че по-горе съм написал BH\CH без да уточня цифрата след това.
При BH\CH-6 трябва високо напрежение за стабилна работа на 200+MHz.
При BH-5 обикновено и 2,63V са достатъчни, но аз пускам 2,77V за да ми е мирна главата...
СН6 са паметите, дъното е 8RDA, от биоса им пуснах 2,9 волта подкарах ги на 190 шина ама се дънеха на 5-2-2-2. На по консервативни тайминги изобщо не ги пробвах щото ме доядя много. Чак на 180 шина заработиха стабилно при тези тайминги и това напрежение. Захранването е 450 ватов кютек.
Originally posted by F-15E
Някой мойе ли да ми каже от вас приятели от къде мога да си купя Asus A7N8XDeluxe2.0 и Asus v9900/TD GF5800 128Mb DDR .
И има ли ги в наличност при тези фирми , а ако ги няма може ли да ги доставят в Бургас чрез представители или по друг начин
Обади ми се на 088532717 или пиши на s_genkov@bol.bg да те уредя.
Ba4o Kiro
06.06.03 г., 10:23
Originally posted by G-Point
СН6 са паметите, дъното е 8RDA, от биоса им пуснах 2,9 волта подкарах ги на 190 шина ама се дънеха на 5-2-2-2. На по консервативни тайминги изобщо не ги пробвах щото ме доядя много. Чак на 180 шина заработиха стабилно при тези тайминги и това напрежение. Захранването е 450 ватов кютек.
Точно в конкретните тайминги (5-2-2-2.0) ти е грешката!
В най-общият случай, DDR333 паметите с Winbond BH/CH-6 чипове не работят особено коректно при настройка на таймингите на X-2-2-2.0. За да ги стабилизираш на тези настройки ще ти трябват много късметлииски стикове памет...
Понеже доста хора ме питаха (с e-mail и PM) как точно съм успял да пусна Winbond CH-6 памет на 200MHz FSB, направо ще напиша точните настройки и действия, които ще ви дадат 99% шанс за успех (оставям ви 1% шанс да сте най-големите каръци "у ВаршавскиОТ Договор" и да сте попаднали на най-куцата бройка Winbond BH/CH-6 памет :D)...
За 200+MHz шина със BH/CH-6 памети пробвай следните настройки:
FSB Frequency - 200MHz
Memory Frequency - 100%
Memory Timings - Expert
T(RAS) - 3
T(RCD) - 3
T(RP) - 2
CAS Latency - 2,0
Всичко това при 2,9V за паметта (зададени от BIOS-а).
Пробвай така и кажи какво е станало...
Малко по-нагоре не съм се доуточнил за кои памети какви нстройки трябват (което си е моя грешка за която се извинявам ако съм заблудил някого). Затова сега обобщавам:
Всичко по-долу написано е тествано и важи на 100% за дъна EPoX 8RDA/8RDA+/8RDA3+, но по принцип важи в много голяма сила за всички nForce2 дъна които съм тествал до сега.
Първи случай:
Ако имате памети с Winbond BH/CH-6 чипове настройките ви за 200MHz FSB трябва да са следните:
Преди малко, специално свалих паметта на съквартиранта ми, 2х256MB DDR333 TwinMOS с Winbond CH-6 чипове за да я изтествам отново на моето дъно, и в момента съм с нея на моят компютър при шина 200MHz. Тоест, това което го пиша е 1000% тествано!
FSB Frequency - 200MHz
Memory Frequency - 100%
Memory Timings - Expert
T(RAS) - 3
T(RCD) - 3
T(RP) - 2
CAS Latency - 2,0
Това е при 2,9V напрежение на паметта.
За проверяване на коректната работа на паметта ви препоръчвам да ползвате една много ценна програмка - Memtest (За чието "откритие" благодаря на Stan, той ме "светна" за нея. Потърсете програмата с Google, има я за даунлоуд и е free, много ценна програмка).
Самата програма си прави FDD Start-up Disk, задавате на "компота" да Boot-ва от FDD и слагате дискетата, програмата сама буутва и започва тестването...
Отново повтарям, напрежението на паметта трябва да е 2,9V за да имате 101% безпроблемна работа (за BH/CH-6 чипове).
Вторият случай:
Ако паметта ви е с Winbond BH/CH-5 чипове (каквато е моята лична - 2х256MB DDR400 TwinMOS с Winbond BH-5 чипове). Тогава настройките би трябвало да са както следва:
FSB Frequency - 200MHz
Memory Frequency - 100%
Memory Timings - Expert
T(RAS) - 3
T(RCD) - 2
T(RP) - 2
CAS Latency - 2,0
Напрежението на паметта може да го сложите на 2,63V, но аз лично ви препоръчвам 2,77V за да нямате никакви проблеми...
При оувърклока на DDR333 паметите с Winbond BH/CH-6 чипове има и други "пинизи". След стартирането на теста (Memtest) има вероятност на тест N:3 или най-вероятно тест N:4 да ви даде грешка (там даже ще си пише на кой точно в мегабайт, адрес и сектор от паметта ви е грешката). В този случай свалете паметите, намерете от някъде една гумичка тип "слонче" и позатриите позлатените конектори на паметта с нея, като след това може да ги забършете (конекторите) със спирт или разреден-изветрял коресилин. Почистете DDR DIMM слотовете с мека четка и хубаво ги "продухайте" в последствие. Накрая разменете местата на паметите. Аз лично ви препоръчвам да ползвате двата крайни DDR DIMM слота на EP-8RDA+...
Колкото и да е странно да звучи (невероятно дори), това помага!
И не на последно място - не забравяйте, че Winbond BH/CH-6 паметите са всъщност DDR333, не очаквайте чудеса от тях на шина 200+MHz!
Ако ви блазнят шини над 166-180MHz, при екстремни тайминги, определено ви препоръчвам да инвестирате в BH/CH-5 памети ;)...
Също така, не изключвайте и дънната платка като възможен "виновник" за невъзможността за работа на 200MHz FSB!
Ако има още въпроси питайте...
PEACE...
P.S. не забравяйте да кажете има ли резултат от това което съм написал и дали се е подобрила работата при новите настройки...
P.S. Sorry за километричният пост. Надявам се поне да е от полза...
Steve
Стефане, сложи CPU Interface на Aggressive (задължително) и дай на процесора 1,75V и кажи какво става.
Не е зле да си сложиш нов Windows все пак ;) ...
Мерси за подкрепата, Бачо Киро. Бях се закатилил за ASUS Nforce2 rev.2.0. Аз съм с 512 ДДР 400 PQI (колко ли ще ми се смеят)..но е евтина памет и работи на следните настройки на EPOX 8RDA+:
FSB Frequency - 210MHz
Memory Frequency - BySPD
Memory Timings - Expert
- 2/3/3/5 настройки
Напрежение на паметта Vdimm:на 2.77V и на 2.9 волта я пусках и няма разлика в стабилността или натоварванията(със SiSoft burn wizarda е тествах на max натоварвания - 15 рунда.
Ba4o Kiro
06.06.03 г., 11:55
Originally posted by Ted
- 2/3/3/5 настройки
Ъъъъъ... Сигурен ли си че настройките са ти 2/3/3/5? Май е по скоро обратното ;). Пиши ги отгоре надолу (както ти ги изписва в BIOS-а), за да не стават обърквания.
Не е зле постижението за 210MHz с PQI памет...
Все пак, пробвай на 3/3/3/2.0 и виж дали ще работи. Ако работи, нищо не ти пречи да пробваш и на 3/3/2/2.0 или дори на 3/2/2/2.0, може паметта ти да е много читава бройка!
Обаче, ако системата ти забие и/или не иска да стартира - нулирай BIOS-а и след това си направи отново настройките, а не се опитвай да рестартираш отново и отново системата и/или да стартираш със задържане на Insert клавиша, че може да ти се "отсфири" BIOS-а!
Успех...
P.S. Не забравяй, междувременно, да повишиш напрежението на паметта!
Бачо Киро, ето как са ми настроиките на PQI DDR 400 на Vdimm 2.9V:
FSB Frequency - 210MHz
Memory Frequency - 100%(това промених от BySPD)
Memory Timings - Expert
T(RAS) - 3(това промених от 5)
T(RCD) - 3
T(RP) - 3
CAS Latency - 2,0
T bred работи на 9.5x210 (1995 Mhz) по
default Vcore 1.6V.
Изкара теста паметта.
Бачо Киро, с коя версия на Nforce 2 драйвъра си?
Ba4o Kiro
06.06.03 г., 19:01
Със 2.42 съм и не съм забелязал никакви проблеми...
Вероятно защото нямам писачка на личното ми PC, други хора "реват", че писачките им се скапвали, че дори и Windows-а се скапвал от тези драйвери. При мен няма такова нещо... Така или иначе, винаги когато инсталирам nForce2 драйвърите "пропускам" да инстална nForce2 IDE драйвера ;)...
Ba4o Kiro
07.06.03 г., 01:06
Момци, що стана бре? Опитахте ли новите настройки?
Похвалете се или се оплачете, недейте да си траете...
Пробвах гимнастиката и отново съм озадачен кого да обвинявам, но най-вероятно е дъното.
FSB190
Mem set=Normal
t(ras)=6
t(rcd)=3
t(rp)=3
CL=2.5
Vdimm=2.8 (+0.3)
cold boot... winboza not loaded... system resets...
...интересното е че чиповете на паметта не ми се виждат много загрели (държа спокойно пръста си в/у тях предполагам около 40-41*C) но смятам, че рестартира заради RAM... южния мост за сметка на това пече много яко, има малко радиаторче и въпреки това успявам да го пипна само за няколко секунди, след това пари - но и от него не ми се вярва при положение че и на по-ниска FSB пак толкова грее, а работи безотказно.
И всички стойности на FSB надолу до 184 където успях да заредя бозата и системата беше стабилна (редица тестове и Unreal2003)
Извода е: метни ВиаГигаДръвото през терасата и си вземи истинско дъно!
П.П. Все пак ще я тествам и на 8RDA... така вече ще съм 100% сигурен кой саботира тенекето :lol: ...
Бачо Киро, как "пропускаш " IDE драйвъра при NFORCE 2.42? Това определено е интересно.
Ba4o Kiro
07.06.03 г., 09:37
Originally posted by Ted
Бачо Киро, как "пропускаш " IDE драйвъра при NFORCE 2.42? Това определено е интересно.
"Пропускам" инсталацията на IDE-то при по-старите версии на драйвъра (да речем 2.03 и 2.41) и никога не съм имал проблеми.
При 2.42 не го "пропускам" поради простата причина, че той не съществува в пакета :D.
Или поне не съществува в пакета който аз имам свален. Линка от който го свалих ми го даде BNN, преди седмица-две и е в BG. Има го в една от темите на форума. Помолих го за този линк, защото тогава интернета към чужбинско се беше скапал (нали бяха срязали някакви оптични магистрали) и точех от сайта на NV с около 0,04Kb/s ;)
Dr Doom
Абе ти четеш написаното от мен точно както дявола чете библията!!!
Ако си със Winbond BH/CH-6 памети направи TO~NO tezi nastrojki koito sym poso`il! не слагай настройките на Normal, Fast и т.н., направи ги ТАКА КАКТО СЪМ ГО НАПИСАЛ!!!
Опс... Сега видях че си с Gigabyte GA-7VAX. Написаното от мен важи за nForce2 дъна.
Ами честно да ти кажа, с това дъно най-вероятно няма да можеш да пуснеш 200MHz FSB. Проблема най-вероятно е в дънната платка, да не говорим, че при 200MHz с това дъно честотата на PCI шината ти става 40MHZ (!!!), а на AGP-то 80MHz. Има голяма вероятност поради повишените честоти на AGP и PCI да ти се дъни някоя от периферните платки в системата... Но аз залагам на дънната платка като цяло, просто 200MHz са и много!
Dr Doom
Опс... Сега видях че си с Gigabyte GA-7VAX. Написаното от мен важи за nForce2 дъна.
Ами честно да ти кажа, с това дъно най-вероятно няма да можеш да пуснеш 200MHz FSB. Проблема най-вероятно е в дънната платка, да не говорим, че при 200MHz с това дъно честотата на PCI шината ти става 40MHZ (!!!), а на AGP-то 80MHz. Има голяма вероятност поради повишените честоти на AGP и PCI да ти се дъни някоя от периферните платки в системата... Но аз залагам на дънната платка като цяло, просто 200MHz са и много!
Далеч съм от мисълта да му пускам 200 (последния път когато отлепи на 190 - на диска въобще не му хареса тази работа и ми обяви стачка... формата му освежи паметта и оттогава не се е бунтувал :lol: ). Аз така или иначе на повече от 172 не го държа, но за спорта си заслужаваше опитите. 10х за помощта ;)
Бачо Киро, искам да те питам имал ли си проблем с вградения Lan на 8RDA+? Аз имам : има sent но няма received пакети(на 0 си седи, никакви пингове).Пуснах и под Mandrake Linux 9.0 NFORCE 2.rpm драйвъра и там подобна боза - лана не работиза разлика от останалите бози(аудио) .Неприятно е да имаш ново дъно и това да не работи(pc бе з Lan...). На CD-o na EPOX има REALTEC някаква инсталация... но линка не иснталва нищо от cd-o.Инсталнал съм SP1 na WInXP, Nforce 1.15 драйвъра и последния BIOS 05/03.
И с NFORCE 2.03 отново е същото...имали ли сте подобен проблем?
Ba4o Kiro
08.06.03 г., 08:53
Ами ако трябва да съм откровен, не съм 100% очарован от качествата на вграденият NVIDIA NIC, но това за което говориш не ми се е случвало (да няма никаква връзка). Случвало се е да е бавна връзката (межди 1 и 10Mbit-а) но никога не се е случвало да няма такава.
Сигурен ли си, че кабела ти е наред? Към какво е вързан кабела? Към HUB/Switch или към компютър?
Ако си задал разни "Force" режими за скоростта на LAN-ката (да речем "Force 100Mbit Full Duplex") ги махни и го настрой на "Full Auto Negotiation", защото може да имаш проблеми (и най-вероятно ще имаш) със "Force" режими ако отсреща имаш някакво по-калпаво мрежово оборудване...
По принцип драйвърите на LAN-ката на 8RDA+ се качват от пакета на NVIDIA с всичките драйвъри за nForce2. Този драйвър за Realtek не ти върши работа и въобще не го слагай него!
Бачо Киро, кабела е наред.Сега съм с реалтек - старата мрежова карта, която си работи(една PCI ми изяжда:) ).
Директно към HUB влиза на 100 Mbit мрежа.Изпробвах Full negoation , както и останалите настройки, но ефект нямаше.Благодаря за съвета и вниманието малко са хората като теб, които знаят, а които го могат:) .
Ей сега ще я тествам . Изглежда интересно :) .
Бачо Киро, изпробвал ли си функцията на EPOX 8rda+ - STR (suspend to ram).
Ако отговорът ти е "да" : 1. Как я активира(не само от БИОС) 2. Какъв е смисъла на тая функция?
Ако имате въпроси или коментари по ревюто или самото дъно, това е мястото където можете да го направите.
Използвам възможността, отново да благодаря на Стефан - Steve за добре свършената работа.
Ревюто можете да прочетете ТУК (http://www.hardwarebg.com/reviews/asus/a7n8x-2.0/asus-a7n8x-rev20-01.html).
Здравеите
Аз си взех ASUS A7N8X DELUXE-R2.0,обаче имам един проблем
Всичко е добре и се о/с без проблем обаче се чува пукане в колоните и когато движа мишката а
Сащо и скрола пак се чува,много е дразнещо какво ли не опитах и пак не става,с
Други драивери и пак нищо.Ако някои знае нещо по вапроса нека помогне
Пробвай да сложиш мишока на USB (или обратно ако вече си на USB) и да изключиш говорящите функции от BIOS на дъното.
amd_fan
19.01.04 г., 01:21
оффтопик
някой да е виждал свестен биос за това дъно? Гледам на паметта не дава повече от 2.8в, а на процесора лимита е 1.75?
van_Nistelrooy
21.01.04 г., 14:27
Originally posted by amd_fan
оффтопик
някой да е виждал свестен биос за това дъно? Гледам на паметта не дава повече от 2.8в, а на процесора лимита е 1.75?
С версия 1007 дава повече
BOSSKILLER
07.02.04 г., 17:54
"Добрата производителност на дънното се вижда много ясно. Заради многото екстри бие всички други nForce2 дъна на нашия пазар" (каква е тази глупост?!) Спрямо MSI K7N2 Delta ILSR например това дано е направо жалко.. направи съпоставка между даната(extras,perfomance,durability,comp atibility).
w0w!
Много странни ревюта правите. Всичко хубаво ама да бяхте направили някакви тестове с подобни данни платки на други производители, за да се убедят потребителите че наистина е добро дъното като се съпостави с други подобни.
Прочети внимателно датата на ревюто и имай впредвид, че дънотот е пуснато в продажба поне 2 месеца преди да дойде в България - тогава си беше единственото с тези екстри! И друг път да не се изказваш неподготвен!!!
Като си фен на MSI вземи да напишеш едно ревю на това дъно, от HBG ще го постнат с удоволствие - дано да ни се отворят и на нас очите ....
GeniusLoci
08.02.04 г., 00:24
Originally posted by BOSSKILLER
.. направи съпоставка между даната(extras,perfomance,durability,comp atibility).
w0w!
Много странни ревюта правите. Всичко хубаво ама да бяхте направили някакви тестове с подобни данни платки на други производители, за да се убедят потребителите че наистина е добро дъното като се съпостави с други подобни.
Относно durability и compatibility мога да споря, за първото доста :)
А за ревютата....ми плащай времето за ревютата и ще правим на много неща. Нали се сещаш че няма как да вземем всяко дъно, пък и си трябва доста за да стигнеш до ревю.. всеки от нас си работи някъде нещо..това е за спорта.
И за да не съм голословен - да, мъчих едно MSI още по времето на ASUS 1.04 и EPoX 1.1 и беше гола вода..тогава имаше мах 200 шина, после си отвориха очите..обаче това и 200-те не си държеше.
Към днешна дата не съм пробвал последните им дъна, но пък и каквото съм пробвал от MSI никога не съм бил доволен..
Здравейте
Отскоро съм с такова дъно - A7N8X-E Deluxe. Обаче в БИОС не ми дава да настройвам CPU Interface - стои сиво и толкоз. Нещо не съм пуснал от настройките или от джъмперите ли? Или този БИОС не го може - с рев.1008 съм.
RaHzElChO
25.02.04 г., 00:00
По-скоро това е номера на биос-а ти,ревизията едва ли е такава!?
Да де, аз рев. на БИОС имах предвид :)
GeniusLoci
25.02.04 г., 13:39
Качи си Uber биос от www.nforcershq.com
Благодаря, ще го пробвам :)
При ASUS A7N8X Deluxe 2.0 процесорът от коя линия черпи ток +5V или +12V?
Joredos
23.03.04 г., 13:10
+5 е отговора
Авторски права на vBulletin