PDA

Виж пълна версия : Проблем с Интел DP965LT - bulk ed.

zaiobaio
02.03.07 г., 14:32
Дъното си беше ново неразпечатано. Но се появиха 2 проблема:
1) не искаше да тръгне първоначално, след което тръгна (т.е работят поне вентилаторите, харддиска не зарежда wina), но няма изображение - спиикъра не издава звук - все едно всичко е ОК.
След многократно вадене и слагане на кабели и компоненти накрая запали само че на 2рата двойка DIMM слотове.
Процесора е Pentium D 915, до сега ползвах интел D945GTPLKR (не съм имал проблеми). Не че съм фен на интел дъната но така просто ми изпадаха като оферти.
Имам 2 плочки от по 512МБ ДДР 2 533 едната (Адата) "блиц", другата Адата Витеста със синкове. Въртях как ли не пламетите, е не стана. В момента съм забол само едната на DIMM B (т.е. 2рия слот от дуал-а).
Ако махна всички памети спикъра сигнализира, което за мен означава че дъното не е съсем btw. Нямам за съжаление друга памет да пробвам 667 или 800 да видя как ще се държи.
2)След старт биоса даде грешка в Интел МЕ interface init. И си помилих че е от биоса. Дотук добре, но се оказва, че не иска да се флашне с друг биос именно заради Intel ME interface - дъни се при именно при префлашването на тази функция. Друга аномалия е thermal настройките в биоса не работят. Не мога да вляза в менюто-дава ми две "червени !!" Четох по форуми за отключване на настройките при интелските дъна но при 3 год. гаранция не ми се рискува-по добре да го върна.
Ако някой може да даде някакво птредложение - особено за паметта.
Аз се чудя има ли възможност да са заминвали въпросните дим сокети ДИММ А и ДИММ 0.
Ползвам видеокарта 7600ГС PCI-Expess между другото.

Благодаря предварително!

Velich
03.03.07 г., 23:24
По принцип мога да кажа само че ако не сикаш да си проваляш гаранцията си го върни..
Ако си ентусияст дай му едно модване и виж какво ще стане, незнам дали може да се препрограмира самия чип, но май само за старите дъна ставаше.
Най-добре си го върни.
Успех