Виж пълна версия : Смяна на диода на мишката
slasher66
01.03.07 г., 22:25
Та имам аз една стара мишка Logitech M-BD58(поне така пише на платката), та свети с едно дразнещо чарвено че на сичкото отгоре и даното и е прозрачно и направо ми вади нервите. Та смъкнах и аз светодиода и сега идва трудното: какъв точно диод трябва да си вземе(колко мм, миликандела и градуса на излъчване), ще работи ли изобщо тоя диод ако е друг цвят, и ако има някои от Русе да ме светне откаде да си купя светодиоди( знам че до парка има едно малко Конрадче, навремето продаваха там ама сега нямам представа)
Аз преди време пробвах да сменя на една стара мишка ... имах под ръка една запалка със син диод ... мишката работеше, само малко и бяха "забавени рефлексите" сигурно е от яркостта на диода ... Ако някой знае какъв точно трябва да е ... да сподели ;)
Svilen Zhelev
01.03.07 г., 23:58
Аз не ги усещам много тези неща и смених моя малко на магия. Свалих стария и отидох с него в магазина. Поисках им същия като големина - то нямаше и голям избор. Светеха по 2 начина - сноп и разпръсната. Взех втория и нямам никакви проблеми. Мисля, че цвета няма значение. Аз сложих син.
slasher66
02.03.07 г., 11:19
Смених яяяяя, и не изгорих нищо в нас, юпииии. Много се разкраси така като свети зеленичко. Та ако някой друг го интересува светодиода е 5мм, аз зех 12 000 миликандела зеленичък и е идеално.
Това е готово, но сега искам да вържа още 2 диода тей като долната част на мишката е прозрачна, ако някой може да ми каже каде да ги вържа, ще съм му мн благодарен, ако каже и колко ома резистор още по добре
земаш един мултимер и засичаш какви стойности ще ди покаже (кабелчето което е свързано с платката на мишока) трябва да са 5 волта мисля ,зимаш два диода от по 50 стотинки (в моя случай сини за пробата) и 2 съпротивления по 100 ом и ги включваш паралелно един на друг(диод съпривление - последователно ,а двата диода паралелно към захранването)
специално на тази мишка се получава много добре ако сложиш един в противоположната страна на тази с кабелчето ,като го насочиш леко надолу ;)
Аз не ги усещам много тези неща и смених моя малко на магия. Свалих стария и отидох с него в магазина. Поисках им същия като големина - то нямаше и голям избор. Светеха по 2 начина - сноп и разпръсната. Взех втория и нямам никакви проблеми. Мисля, че цвета няма значение. Аз сложих син.
Аз направих същото, и също съм със син диод. :)
искам да вържа още 2 диода тей като долната част на мишката е прозрачна, ако някой може да ми каже каде да ги вържа, ще съм му мн благодарен, ако каже и колко ома резистор още по добре
Видях една мишка, формата и беше като на автомобил и имаше даже и светещи фарове и реших че и на мойта ще и направя нещо. Пробих отозад отвор (не се вижда при нормално положение на мишока) и вътре сложих 1 зелен диод (такъв имах). Сега свети слабо зад мишката. Мисля вместо този да сложа 2 сини и да направя дупката по-голяма.
Сега по-въпроса: за ps2 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/17/MiniDIN-6_Connector_Pinout.svg/150px-MiniDIN-6_Connector_Pinout.svg.pngPin 3 е масата, а Pin 4 е +5 V DC at 100 mA. Това са означенията на женският кънектор (този, който е на компютъра), на буксата на мишкта са огледално обърнати. Виж с мултицет, кой пин с коя жица е свързан че моята мишка се е разпаднала и днес я лепих та не ми отваря да ти каза цветовете. Резисторите трябва да са някъде от 100-тина до към 250 ома. Провери колко ток гълтат диодите, защото ps2 може да ти даде 100мА (на моята мишка пише че консумира 25мА. Тази консумация като я събереш с консумацията на диодите трябва да е по-малко от 100мА, ако си на ps2)
Авторски права на vBulletin