PDA

Виж пълна версия : Смяна на диода на мишката

slasher66
01.03.07 г., 22:25
Та имам аз една стара мишка Logitech M-BD58(поне така пише на платката), та свети с едно дразнещо чарвено че на сичкото отгоре и даното и е прозрачно и направо ми вади нервите. Та смъкнах и аз светодиода и сега идва трудното: какъв точно диод трябва да си вземе(колко мм, миликандела и градуса на излъчване), ще работи ли изобщо тоя диод ако е друг цвят, и ако има някои от Русе да ме светне откаде да си купя светодиоди( знам че до парка има едно малко Конрадче, навремето продаваха там ама сега нямам представа)

G-UNIT
01.03.07 г., 22:40
Аз преди време пробвах да сменя на една стара мишка ... имах под ръка една запалка със син диод ... мишката работеше, само малко и бяха "забавени рефлексите" сигурно е от яркостта на диода ... Ако някой знае какъв точно трябва да е ... да сподели ;)

Svilen Zhelev
01.03.07 г., 23:58
Аз не ги усещам много тези неща и смених моя малко на магия. Свалих стария и отидох с него в магазина. Поисках им същия като големина - то нямаше и голям избор. Светеха по 2 начина - сноп и разпръсната. Взех втория и нямам никакви проблеми. Мисля, че цвета няма значение. Аз сложих син.

slasher66
02.03.07 г., 11:19
Смених яяяяя, и не изгорих нищо в нас, юпииии. Много се разкраси така като свети зеленичко. Та ако някой друг го интересува светодиода е 5мм, аз зех 12 000 миликандела зеленичък и е идеално.
Това е готово, но сега искам да вържа още 2 диода тей като долната част на мишката е прозрачна, ако някой може да ми каже каде да ги вържа, ще съм му мн благодарен, ако каже и колко ома резистор още по добре

fennko
02.03.07 г., 11:52
земаш един мултимер и засичаш какви стойности ще ди покаже (кабелчето което е свързано с платката на мишока) трябва да са 5 волта мисля ,зимаш два диода от по 50 стотинки (в моя случай сини за пробата) и 2 съпротивления по 100 ом и ги включваш паралелно един на друг(диод съпривление - последователно ,а двата диода паралелно към захранването)
специално на тази мишка се получава много добре ако сложиш един в противоположната страна на тази с кабелчето ,като го насочиш леко надолу ;)

pleya
21.03.07 г., 19:46
Аз не ги усещам много тези неща и смених моя малко на магия. Свалих стария и отидох с него в магазина. Поисках им същия като големина - то нямаше и голям избор. Светеха по 2 начина - сноп и разпръсната. Взех втория и нямам никакви проблеми. Мисля, че цвета няма значение. Аз сложих син.
Аз направих същото, и също съм със син диод. :)

mr24
24.03.07 г., 22:11
искам да вържа още 2 диода тей като долната част на мишката е прозрачна, ако някой може да ми каже каде да ги вържа, ще съм му мн благодарен, ако каже и колко ома резистор още по добре
Видях една мишка, формата и беше като на автомобил и имаше даже и светещи фарове и реших че и на мойта ще и направя нещо. Пробих отозад отвор (не се вижда при нормално положение на мишока) и вътре сложих 1 зелен диод (такъв имах). Сега свети слабо зад мишката. Мисля вместо този да сложа 2 сини и да направя дупката по-голяма.
Сега по-въпроса: за ps2 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/17/MiniDIN-6_Connector_Pinout.svg/150px-MiniDIN-6_Connector_Pinout.svg.pngPin 3 е масата, а Pin 4 е +5 V DC at 100 mA. Това са означенията на женският кънектор (този, който е на компютъра), на буксата на мишкта са огледално обърнати. Виж с мултицет, кой пин с коя жица е свързан че моята мишка се е разпаднала и днес я лепих та не ми отваря да ти каза цветовете. Резисторите трябва да са някъде от 100-тина до към 250 ома. Провери колко ток гълтат диодите, защото ps2 може да ти даде 100мА (на моята мишка пише че консумира 25мА. Тази консумация като я събереш с консумацията на диодите трябва да е по-малко от 100мА, ако си на ps2)