Виж пълна версия : Дъно за XEON QUAD
Здравейте,
След дълги търсения на по-евтин Q6600 и Commando си помислих че ще ми е по изгодно да взема някой XEON E5320A Quad или XEON E5310A Quad ...но идва и тук проблем - какво дъно 771 ....Гледам някакви интелски по за 500$ и се плаша...Някакви предложения да дадете че толкова пари на куп съм събрал и ще взема да направя някоя глупост да ги испием с комшията дакота се начудя какво да си взема.
solar_sea
01.03.07 г., 20:15
Еми предполага се, че и интелските чипсети са скъпички, особено сървърните :D
svetlyo
01.03.07 г., 20:36
не разбрах защо Ксеон ?
Освен това китайците са като мълнии. Настолни Куад дъна дал господ.
Abit Quad GT, Gigabyte, някой фирми са сертифицирали стари дъна с 975 и т.н.
А че дъната с чипсет S5000 са най доброто за Интел (не само за куад ) се знае .
Най евтиното почва от 430$
И аз питам защо залагаш на сърварна машина?За какво ще я ползваш ако не е тайна?
Изобщо не се плаши... таквиз са си цените на сървърните дъна, а отделно от туй - те на практика нямат почти никакви възможности за овърклок, тъй като не им е туй целта ;)
Хмммм... все пак едно ASUS DSBV-D + 2 x XEON E5310A(Quad) излиза към $1100 без ДДС, което си е направо "далавера" сравнено със цената от около $850 за Q6600 "на едро", а ставаш с 8 ядра, а голям праз, че няма клок 8 ядра са си 8... "има хляб" в тази идея за Ксеоните, не бях огледал, че са им таквиз цените :head: странно :spy:
svetlyo
01.03.07 г., 20:54
имаше някакво дъно азус за ксеон с 1 сокет - към 250$ струваше
RazorJack
02.03.07 г., 00:12
Да бе вярно от къф зор сървърните 4 ядра са 2 пъти по евтини отколкото десктопните?
Quad-Core Xeon E5310 1.6GHz (1066MHz,8MB,Clovertown,S771) - 378,00 USD
макар че дъната им са по-скъпи а и ако не могат да се клокват то един 4-ядрен Core Duo на 3,6ghz сигурно ше ги сгъне 2 такива :)
Когато се купува Fully Buffered/ECC/Registered памет за сървърно дъно става наистина скъпо.
А четириядрените 771-и са толкова евтини, защото на Интел им е ясно, че тез' процесори не са най-умното, което са измислили и с по-ниската цена се опитват да отвоюват пазарен дял зает в момента от Opteron-и.
Авторски права на vBulletin