Виж пълна версия : Gigabyte DS3/S3 vdrop mod
grubi81
01.03.07 г., 18:17
Днес докато се рових и се натъкнах на този мод.Не знам дали е споменавано за него до сега но понеже имам такова дъно ми стана интересно.Всичко е изключително лесно и трябва само поялник или проводящ лак.Естесетвено веднага го пробвах и всичко мина бе проблеми(играх направо с поялника защото нямам лак).След рестарт се заех да направя някои тестове.Преди мода при зададено от биоса напрежение 1.54 под товар падаше до 1.49.След мода падът на напрежение беше нулев.Така че който се интересува да знае че е изпробвано и работи.
RazorJack
02.03.07 г., 00:16
я тва е интересно, може да го пробвам и аз ... само едно нещо не ми е ясно - как може тоя проблем да се реши само със даване на късо на резистор??? и ако е толкова лесно - защо по дяволите не са ги свързали още в завода?????
давай с молив, че няма гаранция после :D
RazorJack
02.03.07 г., 16:16
Дам мода наистина работи, и аз го пробвах.
Ето повече инфо по въпроса:
http://www.vr-zone.com/?i=3870&s=9
Значи при мен преди мода при настроени от биоса 1,48v сензора в Idle ми показваше 1,50v а натоварено с два прайма падаше до 1,46v.
След мода и в Idle и под full load все си показва 1,49v :D
Само не ми го побира акъла от гигабайт от къф зор са го шибнали там тоя резистор като просто мостче явно върши по добра работа???
Сега тепърва ще видим дали има подобрение в клока и колко хехе :)
.........
дам интересното е че от тва нема хабсолютно никва файда за клока да не кажа че се влоши малко ... да не би тва да модва само датчика бе :)
ако беше попрочел всичко, някои са се оплакали от по-лош клок след мода :rolleyes:
Авторски права на vBulletin