Виж пълна версия : Плексиглас ?
MediEVIL
01.03.07 г., 02:09
Искам левият капак на компа да го направя прозрачен. До колкото разбрах се прави с плексиглас. Въпроса ми е каде във Варна мога да намеря да закупя този материал? И ако може да ми дадете някакви савети , как да го направя или да ме насочите към някоя тема или сайт.
Благодаря ви предварително.
bOJoOoo
01.03.07 г., 02:21
Има доста материал по които е писано относно как се прави това,потърси просто,за втория ти въпрос немога да ти помогна защото не съм от Варна :) поразходи се малко и ще намериш....
УСПЕХ !
Geko - бул."Чаталджа" №35
тел: 052/603 732
факс: 052/631 774
e-mail: varna@geko.bg
или от ботевата градинка като другнеш посока към улица Дрин уличката успоредна преди нея има едно магазинче продават всякави материали - плексиглас, полистерол ....
Или в Мосю Бриколаж, ако имате такъв във Варна. ;)
Имаме и Мосю Бриколаж но немисля че там цената е най-атрактивна
Аз взех един лист 3мм от Мосю Бриколаж в Младост в София за 7-8 лева миналото лято. Не помня точно цената, но беше някъде там. При това от листа остана едно доста голямо парче, но по-малки листи нямаше. Какво разбираш под атрактивна цена?
Какъв размер е било това парче? Под атрактивна разбирам по-ниска.
Аз ти препоръчвам да си вземеш стъкло :)По ефтино ще ти излезе а и според мен седи по яко чисти се и по лесно :P
Gaco Bacov
01.03.07 г., 17:03
Стъкло ама тежи повече и я го шчупиш и сичко на сол вътре:p .НЕ е много по-евтино аз за 4лева и 40стотинки си го купиш моя 35на40 3ммдебел от Хасково обаче.Ако във Варна има някаква фирма за реклами дето ги правят за магазините и заведенията дето пише нон-стоп и такив разни.:p
FEEL_MY_HATE
01.03.07 г., 17:05
Аз ти препоръчвам да си вземеш стъкло :)По ефтино ще ти излезе а и според мен седи по яко чисти се и по лесно :P
И се чупи по-лесно. И се обработва по-трудно, да не говорим за разпробиването на дупки.
Еми прав си да но зависи за какво и как ще го използваш ...Ако на човек му трябва просто 1 правоъгално парче което няма да има нужда да се дупчи не виждам проблем да се взема стъкло ...А за чупенето то си е до човека и до късмет:)
BABHOMED
01.03.07 г., 18:00
Стъкло ама тежи повече и я го шчупиш и сичко на сол вътре:p .НЕ е много по-евтино аз за 4лева и 40стотинки си го купиш моя 35на40 3ммдебел от Хасково обаче.Ако във Варна има някаква фирма за реклами дето ги правят за магазините и заведенията дето пише нон-стоп и такив разни.:p
Брао батка съграждани аз сам от Хасково и търся Плексиглас вече около 2-3 години и немога да намеря никаде я ме светни от каде го купи и колко $
Gaco Bacov
01.03.07 г., 20:12
Ми незнам как точно да ти кажа.Има една работилница дето правят реклами за магазини като отиваш до техномаркет.Не знам точно как се казваше.Мойто праче 35смна40см струваше 4 лева и 40 стотинки(и горе съм писъл) дебело е 3мм.Там има всякакви и цветове и размери и всичко и на много добри цени:) .
Ако имате представители за града на Racoms 2 (www.racoms.com) можеш да поръчаш на тях.Е май бате Гацо така направи и взе направо от склада им в Хасково :)
Еми прав си да но зависи за какво и как ще го използваш ...Ако на човек му трябва просто 1 правоъгално парче което няма да има нужда да се дупчи не виждам проблем да се взема стъкло ...А за чупенето то си е до човека и до късмет:)
Абре не приказвай така въй...ще стане нужда един ден да си пренесе компютъра, ще се счупи стъклото и ще станат чудеса...после как ще го чисти, а и стъклените парчета могат да срежат това-онова. Твърдо не на стъклото.
eek_the_cat
02.03.07 г., 00:42
Според мен стъклото е по- добрия избор.
Наистина може да се счупи, но плексигласа се пука много лесно като поостарее, а и топлината ускорява този процес. А удара за счупване на стъкло според мен би нацепил плексиглас със същата дебелина. Стъклото е по- тежко, но може да се почиства с агресивни препарати и ацетон, АМБ и др. органични разредители, за разлика от плексигласа, който се замазва от тях. А и като го залепиш хубаво със силикон защо са винтчета?
baracuda
02.03.07 г., 00:51
Нормално - плексигласът е органично "стъкло". Така че си старее като пластмасите . Но като се напука, го сменяш и толкова. Стъклото не е никаква оферта. Направо не знак как може да ви хрумне да си го сложите на кутиите.
Като сметнеш,че е и по-тежко.Аз ако реша да заменя плексигласа на мойта със стъкло ще чукна без проблем 20кг.+ ...сега е към 18-19кг :)
Executor
02.03.07 г., 02:26
Като сметнеш,че е и по-тежко.Аз ако реша да заменя плексигласа на мойта със стъкло ще чукна без проблем 20кг.+ ...сега е към 18-19кг :)
За хората с качествени кутий просто е глупаво да се слага стъкло точно по тази причина!! Килцата идват в повече! :)
MediEVIL
02.03.07 г., 03:03
Благодаря на buktop за подробната информация. Тия дни ще отида да видя цените ;)
Gaco Bacov
02.03.07 г., 08:13
Как я носиш тая кутия?:) То и моя комп е над 10кг:p .спомням си преди години го дигах като перце сега тежи бая.Особено гледам някои кутии над 16кг:p .Просто нямам думи трябва да дигаш щанги да можеш да носиш компютъра си:D .То ако стъклото е по-добро на скъпите,хубави кутии като аурората на z0ne щяха да ги правя със стъкло.
Още един аргумент против стъклото - кутията ми е една от онези Кодеген, които са доста срещани и ламарината на страничните капаци не е особено здрава, тоест се гъне доста лесно при натиск, пренос и т.н. Като залепиш стъкло ламарината пак ще се гъне -> доста вероятно счупване и после проблеми. Поне аз така мисля.
Просто нямам думи трябва да дигаш щанги да можеш да носиш компютъра си:D
Ами или такси или с семейната кола иначе няма как. :p
Авторски права на vBulletin