Виж пълна версия : Поредният некоректен търговец
maikala
27.02.07 г., 19:34
Става въпрос за speddie
Харесах компютъра, който той продаваше в тази тема:
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=94552&highlight=e6400
както се вижда, и аз съм писал там какво съм взел от конфигурацията.
След недълга корепонденция на лични и по кю-то, напълно на доверие аз отидох в близката банка и преведох парите на съответното лице - 1100лв за CPU + RAM + MB + HDD250 + DVD-RW + CASE. По тогавашен курс на долара излизаха по-малко от 1100лв и за да ги окръглим, той ми предложи да ми прати някакъв чипсет охладител и аз се съгласих, да не се циганим за 3-4лева. между другото имахме и доста обстойни дискусии относно начините на доставка и опаковане. Отделно за харда като по-чуплива част се разбрахме да я пусне отделно заедно с кутиите и гаранциите след няколко дни по куриер със застраховка. Всичко стана по български пощи и аз получих компютъра след няколко дни за негова сметка. Няма да коментирам как беше опакован и печалното състояние, в което го получих, но все пак външния вид нямаше голямо значение за мен и го преглътнах.
Както и да е, впоследствие, компютърът отказва и да запали.Описал съм проблема в следната тема, но никой не ми отговори за жалост:(
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=95050
Аз естествено се обадих веднага и започнахме едни дискусии, доста разточителни, и лицето абсолютно ми отказа да ми върне парите за дъното, понеже вече сме били сключили сделката и единственото решение е да го върна за ремонт. Говорхме доста по телефона за негова сметка и решихме да му върна дъното. НЕ знам и аз какво правих, що правих, но щайгата след два дни мъки запали.:) Щастлив и доволен съобщих му аз новината и се впуснах в тестове на новата придобивка...
Оказа се, че процесорът работи на доста висока за нормалното температура - около 66 градуса неклокнат и при всякакъв опит за клок машината ставаше супер нестабилна и температурата на проца се вдигаше до 90 градуса. Отново се обадих да съобщя за този проблем, а отговорът, който получих беше, че всичко си е в норма и че причината е в термодатчиците, понеже е сменял биоса на дъното. А за клока, отделно ще мни прати някакви настройки, които били много специфични и не бих могъл да ги направя сам.:rolleyes: Викам си добре и зачаках да получа харда и обещаните настройки на биоса.
Само да вметна, че сделакта се осъществи около 10-12 януари. След което започна едно чакане. Периодично звънях да питам какво става с харда ми, получавах най-различни оправдания и обещания - пичът бил в провинцията, накарал жена му да го прати, след еди си колко дни се връщал.
Интересното следва: След две седмици - на 29 януари той ми се обажда и ми съобщава, че харда 250гиги е счупен от жена му и вече ми е пратил 160. Няма да споменавам колко ми кипна - без никакво допитване до мен искам ли или не въпросния чарколяк ми го е пратил и най-нагло ми обеща, че като оправи 250тката ще ми го прати или пък ще ми върне остатъка от парите. Аз съм търпелив човек, успокоих се и си викам, айде и 160гб стигат, какво пък толкова. След два дни - на 31 януари пристигна харда в кутията от дъното - този път за моя сметка - няма чипсет охладител, няма гаранции. Хардът слава богу работеше. Обадих се да съобщя, че всичко е наред и че си чакам гаранциите и разликата в парите до 250гигабайтовия хард - около 22лева са. Отново получих ведро обещание, че в най-скоро време ще ги имам, веднъж щом се приберял от провинцията. Започна едно чакане, след около десетина дни не издържах и му се обадих, като получих потвърждение че не ме е забравил и при първа възможност ще ми прати парите, а аз да му пусна по мейла настоящият си адрес, за да ме има впредвид.
Днес е 27 февруари (само можете да си направите сметка колко време е минало)- парите още не съм си ги получил, както и гаранциите и чипсет охладителя. А въпросния господин не отговаря вече на позвъняванията ми. Останах с един бъгав комп с харддиск, какъвто въобще не съм искал.
Ще помоля всеки, който има някакво отношение или познава въпросният господин или да му напомни че има недовършена работа с мен или и аз не знам какво вече може да помогне. И да няма сърдити, защото търпението ми вече се изчерпа окончателно, достатъчно нерви изхабих тези два месеца, както с компа, така и с продавача му. Наистина пичът беше коректен в началото, но после поведението му е без коментар!
И ако някой знае какво може да се направи по въпроса за процесора да помогне моля - аз смених охладителя с друг, но температурите не се промениха значително.
haibusa2005
27.02.07 г., 20:02
Отговорих в другата тема, ще отговоря и тук.
Освен 24-пиновия конектор дъното има и допълнителни 12 волта, които задължително трябва да са включени. Относно високата температура - ами провери си напрежението на процесора, провери за опция за автоматичен контрол на оборотите, както и погледни дали контакта между охладителя и процесора е пълноценен, включае използване на качествена паста - Arctic Silver или Arctic Ceramique
..............
не си само ти,и аз чакам от него един 160гб хард от същата машина вече месец,ама разбрах че само ме мотае и се отказах.та тая 160-ка на мен ми каза че дала дефект и ще я връща гаранционно,а пича ти я изпратил на теб .:)
mad_presley
27.02.07 г., 20:29
Аз този "търговец" отдавна съм го зачеркал от списъците със сериозни такива във форума, след като преди година някъде проявих интерес към памет, която продаваше и ми каза първо да му преведа парите по банка, а след това той щял да ми я прати:D Паднах от стола от смях тогава, как може някой да е толкова нагъл и да взема другите за балъци.Ставаше въпрос за Apacer 2x1GB, които спред неговата оферта бяха с 10$ по-евтини от колкото във Вали, но според написаното от него вървяли на 270MHz.
Това за харда си е абсолютно наказуемо в този форум, но не съм аз човекът, който да го реши!
WARRIOR
27.02.07 г., 20:59
Както и да е, впоследствие, компютърът отказва и да запали.Описал съм проблема в следната тема, но никой не ми отговори за жалост:(
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=95050
Аз естествено се обадих веднага и започнахме едни дискусии, доста разточителни, и лицето абсолютно ми отказа да ми върне парите за дъното, понеже вече сме били сключили сделката и единственото решение е да го върна за ремонт. Говорхме доста по телефона за негова сметка и решихме да му върна дъното. НЕ знам и аз какво правих, що правих, но щайгата след два дни мъки запали.:) Щастлив и доволен съобщих му аз новината и се впуснах в тестове на новата придобивка...
Оказа се, че процесорът работи на доста висока за нормалното температура - около 66 градуса неклокнат и при всякакъв опит за клок машината ставаше супер нестабилна и температурата на проца се вдигаше до 90 градуса.
Oгледах темата в която продава нещата , не ми е стори да се е държал като човек , който иска да измами някого с повредени компоненти . Пише , че държи да се пробват нещата -
За София - държа да се тестват частите.
Пратил е работеща машина , и сигурно има кой да потвърди от останалите купувачи на нещата . За мен е обяснимо нежеланието да приеме обратно дъното , при положение че е пратил работещо дъно . Това че при теб 2 дни не пали нещо , което при него работи - и той е заявил желание нещата да се пробват при него оставя съмнения някъде във въздуха между вас , заподозряните ставате трима -куриера, той и ти , като за него може би ще се намерят свидетели , които са видяли конфигурацията работеща . За недоразуменията с харда предполагам ще има обяснение от купувача , а ако е повече от 22 лв. назад от разговори по мобилен телефон , не по своя воля ... Ще му е мъчно , ако трябва да ги дава допълнително :)
maikala
27.02.07 г., 21:35
WARRIOR, да върна дъното е първосигналната ми реакция - щом не работи, това е първото нещо, което ми идва наум, плюс това той се обясняваше че го е купувал през фирмата му и еди кво си и ще му го сменят по-бързо. Чудя се как би се почувствал ти ако за 1100лв получиш неработеща машина. АЗ съм му имал доверие като съм му пратил парите, остава и да се съмнявам че при него не е работило, което аз никога не съм твърдял!
Не съм казал че speddie е пуснал темата с желание да измами някой, имах предвид отношението му към самата сделка и към мен в частност.
А тези 22лв са разликата от 15$ между харда 160гб и харда 250гб - това е по цени, обявени от него. В тези 1100лв влиза цената за 250гб хард. След като той дори без да се допита до мен и ми праща 160гб, редно е да ми доплати разликата! Но май пича пари не обича да връща!
Да не мислиш, че аз не съм имал разходи по телефонни разходи и само той ми е звънял?
Как може да купиш компютър за 1100лв от човек, който не познаваш и никога не си виждал. Според мен това е най-грубата ти грешка. За покупка от такъв калибър винаги на място с обстойни тестове.
mad_presley
27.02.07 г., 22:47
Как може да купиш компютър за 1100лв от човек, който не познаваш и никога не си виждал. Според мен това е най-грубата ти грешка. За покупка от такъв калибър винаги на място с обстойни тестове.
Той човека изпратил 1100лв по банкова сметка на персона, която не познава, ти за тестове говориш:D Той да се радва, че все пак е получил нещо;)
Аз не мога да разбера, как може да съществуват още толкова наивни хора (в никакъв случай не обиждам @maikala), да изпратят първо пари на абсолютно непознат по банков път, без абсолютно никакъв документ и след това да очакват коректност:conf:
Разделът "Продава" в този форум е един от най-сигурните, но това не означава, че трябва да се кара съвсем на сляпо.
P.S Аз между другото, така и не разбрах какъв му е проблемът на @speddie с куриерските фирми в България, но не ме и интересува.И без това го сложих в игнора веднага след като говорихме по гореописаната сделка от мен.
WARRIOR
27.02.07 г., 23:20
Чудя се как би се почувствал ти ако за 1100лв получиш неработеща машина.
В никакъв случай щастлив , но поне малко виновен , че не съм избрал най-добрият начин да се сдобия с желаните части .
Да не мислиш, че аз не съм имал разходи по телефонни разходи и само той ми е звънял?
Повярвах на това :
Говорхме доста по телефона за негова сметка и решихме да му върна дъното.
Виж сега , много ми е неприятно че изобщо някой от форума е попаднал в подобна ситуация , също толкова ми е неприятно , че друг от форума се чувства не по-малко неприятно . Нямаме типичен случай на измама , все пак не е почувствал парите ти чисто свои , и да е забравил за задължението си към теб , получило се е нещо друго , което се надявах да се изясни с помощта на останалите , които участваха в сделката , и може би имат представа за състоянието на машината преди да бъде разпродадена . Но ... Той дори е приел да си вземе дъното обратно , казваш че така сте се разбрали ? А после си взел друго решение ?
Какво кара едно дъно 2 дни да не работи , а после да заработи , и какво трябва да си мисли човек , който го праща изправно , после го сюрпризират с вестта че не работи , приема да го вземе и замени , а после се оказва че дъното заработва ... Не е просто .
maikala
27.02.07 г., 23:42
нямам никакво намерение да лъжа, написал съм събитията в хронологичен ред.
Относно цитата ти:
Бяхме се разбрали да върна дъното и той да го предаде в сервиз, а не да ми върне парите. Аз исках втория вариант, но в крайна сметка отстъпих. Не претендирам да съм бил прав.
След като се оправи вече нямам никакви проблеми, и дано и да нямам, защото не са малко парите, които съм дал. Щом всичко е ок, няма какво да претендирам повече по този въпрос, това че грее - ами грее си, примирил съм се и с това и карам без клок. На мен проблемът ми се стори не по-малко странен, затова и във форума писах за проблема. Но пак повтарям, че дъното не ми е проблемно вече като изключим температурите и по този въпрос не изисквам нищо от продавача.
Paparac
01.03.07 г., 06:28
speddie що не казва нищо в темата?
razhaitenia
01.03.07 г., 08:54
Може и въобще да не знае за съществуването и? Не се познавам със speddie, но ще му пиша едно Л.С. за да се изясни проблема.
GeniusLoci
01.03.07 г., 12:20
Знае, пратих му ЛС още вчера (не искам после д акаже, че имам "лични" основания да му дам наказание, че първото пак му беше от мен.
BTW - сетих се нещо - който там питаше как така не работело два дена, пък проработило - ако на някой тук това не му се е случвало, или не е имал много дъна, или не се е занимавал повечко с РС-та.Щото аз се сещам за поне 10 пъти в живота ми, когато дъна безпричинно не работят и после тръгват. Питайте Рахзелчо за неговото, то пък само при мен проработваше :D
Надявам се да изясните случая след появата на спийди - коментарите преди това са излишни. Ако не се появи в близките ден-два, ще получи червен картон и съответен бан.
Аз като купувач в момента правя нещо подобно. Търся предни теми на продавача в раздел "Продава". Там гледам как се е водила кореспонденцията, какви са отзивите (ако има) от прадажбата, какво се е продавало и при какви условия. От това си съставям някакво мнение за продавача и решавам дали да купя от него, това което ме е заинтересувало. Смятам, че така си намалям риска - продаващи с добри отзиви, с добре написани обяви с ясно условия, за мен са по-малко рискови. Такива, които имат немърливо написани обяви, не си отговарят на запитванията, или има не много добри отзиви за конкретната сделка, или пък това им е първата продажба - ги избягвам.
mad_presley
01.03.07 г., 13:31
BTW - сетих се нещо - който там питаше как така не работело два дена, пък проработило - ако на някой тук това не му се е случвало, или не е имал много дъна, или не се е занимавал повечко с РС-та.Щото аз се сещам за поне 10 пъти в живота ми, когато дъна безпричинно не работят и после тръгват. Питайте Рахзелчо за неговото, то пък само при мен проработваше :D
Аз до колкото разбирам, проблемът не е в това, че компота е отказал да пали за кратко, а в историята с хард диска!
Човекът си е платил за 250GB хард с гаранция, а получава 160GB без никаква гаранция!
Според мен, важното от поста на @mailkala е това:
След две седмици - на 29 януари той ми се обажда и ми съобщава, че харда 250гиги е счупен от жена му и вече ми е пратил 160. Няма да споменавам колко ми кипна - без никакво допитване до мен искам ли или не въпросния чарколяк ми го е пратил и най-нагло ми обеща, че като оправи 250тката ще ми го прати или пък ще ми върне остатъка от парите. Аз съм търпелив човек, успокоих се и си викам, айде и 160гб стигат, какво пък толкова. След два дни - на 31 януари пристигна харда в кутията от дъното - този път за моя сметка - няма чипсет охладител, няма гаранции. Хардът слава богу работеше. Обадих се да съобщя, че всичко е наред и че си чакам гаранциите и разликата в парите до 250гигабайтовия хард - около 22лева са. Отново получих ведро обещание, че в най-скоро време ще ги имам, веднъж щом се приберял от провинцията. Започна едно чакане, след около десетина дни не издържах и му се обадих, като получих потвърждение че не ме е забравил и при първа възможност ще ми прати парите, а аз да му пусна по мейла настоящият си адрес, за да ме има впредвид.
Днес е 27 февруари (само можете да си направите сметка колко време е минало)- парите още не съм си ги получил, както и гаранциите и чипсет охладителя. А въпросния господин не отговаря вече на позвъняванията ми. Останах с един бъгав комп с харддиск, какъвто въобще не съм искал.
И не разбирам, защо всички се хващате за това, че кома не е палил известно време!?Важното е това, което съм цитирал!
Все пак и потърпевшия да каже.
GeniusLoci
01.03.07 г., 13:33
А, аз не се ловя, дори напротив, точно затова писах, че това е маловажно и се случва. Според мен историята с диска (в която неволно участие има и mkp, който пък май е чакал същия диск) е достатъчно основание, просто чакам speedie да се появи (което след като видях и частта с mkp май вече нямам намерение да дочакам).
EDIT
Speedie по всичко изглежда не е влизал отдавна. Получава наказание задочно.
EDIT2
И накрая постна/биде баннат едновременно...
speddie
02.03.07 г., 12:45
Така - на кратко, да се опитам да внеса малко яснота по темата.
Имам си лични проблеми,свързани с много движение - пътувания, нерви и нямам време, да следя много форума напоследък, затова чак сега пиша по тази тема
Относно случката с майкъла мога да кажа следното:
-Преди да му пратя PC-то, му звънях поне 5-6 пъти на GSM-a, за да го питам, как да го пращам - обадих му се и когато стигнах в пощата, и оттам отказаха да ми го опаковат, обадих му се и му казах, че ще се помъча да го опаковам някак, но има риск да му стане нещо по пътя - майкъла се съгласи!
Платих 9лв за услугата в пощите
Пратих му компа, след което той ми се обади - макар че знаеше, че съм на курс и не мога да говоря - кенселирах му обаждането и го набрах аз.
Последва 20-30мин разговор за моя сметка с обяснения как PC-то не работело и кутията била в ужасен вид.
То не работело, ама запалило веднаж - два пъти, а после пък изобщо не палело,въпросния се уплете като пате в обясненията си,
за "неработещите ми части".Каза ми да си ги връщаме.
Не се съгласих разбира се, не сме имали такава клауза в уговорката ни, а и не знаех, дали ще получа същото и то във вида в който съм му го пратил.
Бях писал че частите са само за София, за да се тестват на място...
Исках да избегна подобни главоболия, с хора които не могат сами да си настроят компютрите.
Независимо от всичко, се съгласих да му съдействам с гаранциона замяна, за "неработещото дъно", след което майкъла се съгласи и каза че ще ми го прати, но ден след това ми каза че незнайно как неработещото ми дъно тръгнало. Всичко това ме навежда на едни други мисли.
В този период от 3-4 дена, в които траеха разговорите за дъна,смени и т.н. Съм говорил само за МОЯ сметка по GSM-a.
Както и да е - случва се понякога.
За дисковете - има 2бр 160GB и 2бр 250GB диска, които са работели в райд.
Диска на @mpk - вероятно скоро, ще дойде и то НОВ от замяна, след което веднага ще го потърся и както му казах цената, ще е същата
Диска на майкъла се счупи - както му казах и му пратих диск, който бях решил да не продавам, а да оставя за себе си.Пратих му го на своя глава наистина, за да има работеща машина, прадложиш му, това да го ползва като back up диск, докато се сервизира неговия 250GB, или да му доплатя разликата м/у хардовете.
Той избра второто.
Това че ми е звънял и не съм му отговарял са пълни глупости !!!
Не съм за 20лв - парите са, за един обяд примерно, надали и майкъла е за толкова пари, че да си помисли, че някой може да се крие за подобна сума.
Държа на думата си и макар от разговори по GSM пратки и други, да съм към 50-60лв назад, след като съм казал, че ще получи разликата, ще я получи, но в първия удобен за мен момент.Срокове не сме определяли.
Честно да си кажа - изключително некоректно е, от страна на майкъла да публикува лични дани в интернен - без мое съгласие.
И аз имам неговите дани - но не ги пиша наляво и надясно по форумите
Това е .
WARRIOR
02.03.07 г., 13:21
... а и не знаех, дали ще получа същото и то във вида в който съм му го пратил.
Е не така де ,принципа който ти си наложил в тази сделка е доверие за доверие , той ти е превел 1100 лв срещу нищо , и без да знае какво ще му изпратиш , а ти сега се чудиш дали ще ти изпрати същото ?!
Според мен този човек е проявил въпиюща коректност и доверие ! И мисля че е трябвало да отговориш с такива , поне за опаковането , за да не остане съмнение по отношение сигурността на нещата по време на транспортирането , имаме се за интелигентни хора , а ти си оставил на някакви от пощите да опаковат толкова скъпи компоненти ?!
след като съм казал, че ще получи разликата, ще я получи, но в първия удобен за мен момент.Срокове не сме определяли.
За честния човек не е необходимо да определя срокове , за да се издължи коректно , наистина ме смайваш с понятията си за коректност , за мен лично най-важното нещо са чуждите пари , никога не съм се бавил и секунда да ги върна на този , на когото принадлежат .
И като те чета как разсъждаваш , от самото начало на темата ми се щеше да му кажа на майкъла , че е щастливец не за това че има да чака за 20 лв , а че изобщо има нещо в кутията си , защото в началото на това всичкото определено е бил 1100 лв назад , и то от човек , който смята че не е определял срокове да даде това , за което е получил парите .
exstasy
02.03.07 г., 13:29
@speddie,Нищо лично, ама твоето забавяне минава всякакви РАЗУМНИ граници!Едно е няколко дена, на всеки може да се случи,ама седмици...
Оказа се, че процесорът работи на доста висока за нормалното температура - около 66 градуса неклокнат и при всякакъв опит за клок машината ставаше супер нестабилна и температурата на проца се вдигаше до 90 градуса. Отново се обадих да съобщя за този проблем, а отговорът, който получих беше, че всичко си е в норма и че причината е в термодатчиците, понеже е сменял биоса на дъното. А за клока, отделно ще мни прати някакви настройки, които били много специфични и не бих могъл да ги направя сам. Викам си добре и зачаках да получа харда и обещаните настройки на биоса.
Другите неща няма да ги коментирам, но случайно този процесор погледна ли дали не е пипано нещо под капачката и затова да грее?
maikala
02.03.07 г., 13:36
...
Така, и аз накратичко.....
Наистина трябваше да снимам и как пристигна пц-то опаковане....щеше да е от бисерите на форума, но за състоянието не мога да кажа кой е виновен, защото и там имахме разногласия относно изпращането. Пратих ти снимка на кутията да видиш как е изкружен единия ръб! Но пак преглътнах всичко, защото да ти връщам кутията значеше още разправии!
Относно проблемното дъно, и ти да имаш такъв проблем, и ти ще се оплетеш като пате, щото то няма обяснение. НЕ съм споменал, че носих компютъра и в два сервиза, където ми взеха по 10лева за диагностика и нищо не направиха като цяло, освен да го изчистят от паяжините! Ще ми се да го имаше ти в това състояние, за да видим как ще го "настроиш", като си толкова можещ!
За харда, ти не ми остави друг избор, освен да се съглася да си остана с този, който си ми пратил. 8лв доставка до мен, после да платя още 8 да ти го върна, после още 8 да ми пратиш нов - те се събират пари да си доплатя за нов! Да не говорим че трябва да си прехвърлям и информация и т.н. - не благодаря!
Това че ми е звънял и не съм му отговарял са пълни глупости !!!
Е пък по-опашата лъжа от това няма! Или искаш да ти покажа от телефона ми изходящите повиквания към твоя номер. Дори преди малко като ми се обади, се обясняваше че сигурно не си видял или не си разбрал! И да ти кажа, наистина не ми е толкова за парите, а за гаранциите, защото както не мога да те намеря и недей си боже нещо се случи с машината, оставам с една купчина ламарина!
По-некоректно от твоето отношение няма. Това че съм ти дал данните беше последна, отчаяна мярка, която можех да предприема след толкова месеци овъртане от твоя страна. Може пък някой да те познава и да изясним по-бързо нещата. С пускането на темата не съм целял да те изкарам измамник, а начин да реша проблема си!
За тези които следят темата, въпросният ми се обади - колко неочаквано! Получих обещание че ще си получа парите следващата седмица или по-другата!!!:rolleyes: :rolleyes: Това отношение не знам вече как се казва! Лично аз да съм увъртял някой толкова време и да се оплакват от мен по форумите, ще тичам като опърлем към най-близката банка!
Надявам се все пак тази двумесечна авантюра да завърши щастливо!
Затова по моя молба и на speddie, нека модераторите да локнат и по-бързо да делнат темата, за да избегнем по-нататъчни разправии. Вече се разбрах с човека, дано всичко да е ок! Благодаря на всички, взели отношение по проблема ми!
thedivaka
02.03.07 г., 14:42
Наистина трябваше да снимам и как пристигна пц-то опаковане....щеше да е от бисерите на форума, но за състоянието не мога да кажа кой е виновен, защото и там имахме разногласия относно изпращането. Пратих ти снимка на кутията да видиш как е изкружен единия ръб! Но пак преглътнах всичко, защото да ти връщам кутията значеше още разправии!
Ами за бисерите си ти, :mad: че си се съгласил да ти пращат компютър по пощите, сякаш не знаеш какво му предстои: пощата - гарата - електрокарчето - влака - пак електрокарче на другата гара - другата поща; и всичко това с подхвърляния, подмятания и доста раздрусвания за пратката..... :rolleyes: После що не работело дъното - ами може и по време на транспорта да се е повредило.
И двамата казвате че сте потрошили сума пари за разговори. Колко по-просто и нормално щеше да е, вместо да се занимавате с пощи (абе защо не беше поне някоя куриерска фирма ?!?) вместо да имаш претенции че нещо не работело след като си се съгласил да го купиш без да го тестваш; абе на Луната ли живееш, че на можа да отидеш до София да го пробваш компа, ако толкова ти харесва???
GeniusLoci
02.03.07 г., 15:05
Той нали затова е искал да е опаковано едикак си...
Няма причина да се нахвърляте - хем искате Далавери и отношенията в тази част на HWBG да се държат изкъсо и да са "мерило" за честност, хем когато се случи някой да се довери (което и аз бих направил на човек като спийди с цифра постове в раздела и без негативни мнения за него) - що се бил доверил. Не усещате ли, че става малко пренавиване така? Значи хем да ги държим така, че да са честни, хем после хората сами да са си виновни и "да не са го правили". та нали уж точно това, че някой има чиста история в HWBG (и по-специално в Далавери) е уж гарантът, че е що-годе честен.
А предполагам не е била куриерска фирма заради теглото.
thedivaka
02.03.07 г., 15:32
Аз не се нахвърлям, просто съм изумен - пращане на компютър по пощите....
Както и да е бил опакован - и ти сякаш не си виждал по гарите как пратките буквално се хвърлят на 2-3 метра от електрокарчето във влака и обратното.
Добре доверил се, лошо няма, ама доверил се на продавача. А за доверието в начина на транспортиране сам си е виновен. Що не била куриерска фирма - не мисля че щеше да е по-скъпо от 5 лв отколкото по пощата, особено ако се бяха разбрали да е от офис до офис, можеше и по-евтино да излезе даже (по пощите както пише горе е струвало 9 лв). Един компютър не е нещо тежко, че куриерите да го таксуват много скъпо, по-скоро по обема на кутията се определя цената в случая комп по куриерска фирма.
Та това искам да е ясно - сделката е извършена на доверие от двете страни преди изпращането. После купувачът вече е собственик и сам носи отговорност за това какво се случва със стоката вкл и транспорт. По време на транспорта който купувачът сам е избрал, или най-малкото се е съгласил, стоката може да се повреди, затова купувачът не може да има претенции че е купил нещо на доверие, а то не работело, тъй като не може да докаже че то не е работело и преди транспортирането му, а не се е повредило по време на транспортирането.
GeniusLoci
02.03.07 г., 15:57
Бе да бе, всички знаем как дъната се скапват от таралянкане. Само дето все го правят из пощите, а не по пътя от завода до първия собственик :rolleyes:
Иронично казано, но...
Проблемът явно не е в дъното, както стана ясно. Пък и нали са се разбрали.
thedivaka
02.03.07 г., 16:33
Аз не виждам нищо иранично в случая. Проблем може да имало и с харда, и може да са се разбрали вече за всичко. Но фактът че компа е бил таралянкан по пощите си стои. И така до следващия път докато някой пак изреве че му пристигнал ошмулен компа от сделката.
Не иронично, а съвсем практично - от завода до магазина и първия собственик стоките са опаковани и транспортирани както си трябва. И дори да се случи някоя дефектна бройка, най-лесното за първия собственик е да я върне докато е в гаранция, а не да я продава по форуми или другаде.
massacre
02.03.07 г., 16:47
Не мога да взема страна, най-малкото, защото има разминаване във версиите, т.е. - някой лъже или не се изразява добре. Интересно ми е само, каква е целта на подобни теми? Тук трябва да сме съдници ли? Очаква ли се нещо или трябва само да се разделим на два отбора, хулейки купувача/продавача, според пристрастията ми?!
- Съжалявам купувача, ако продавача е бил некоректен, макар и да ми е странно, как може да се дадат толкова пари, без нищо насреща.
- Съжалявам продавача, който може би е бил коректен, а сега бере срам и трябва да се обяснява, защото някой не е дал 50 лева повече, за да получи поръчката читава.
И накрая: съжалявам, но тези неща са между две страни, а форумът, барабар с хората в него - не са нито една от тях.
Малко настрана, лично мое мнение е, че купуване на стоки "втора употреба", винаги води до една прецакана страна. Или ще вземеш нещо скапано, или ще си взел по-малко пари.
BornToDrink
02.03.07 г., 18:09
Малко настрана, лично мое мнение е, че купуване на стоки "втора употреба", винаги води до една прецакана страна. Или ще вземеш нещо скапано, или ще си взел по-малко пари.
Бизнес преговори: - Ще процедираме по следния ред: първо, вие ще посочите вашата цена, след това ние ще уточним нашата, после всички ще се посмеем заедно и ще пристъпим към сериозния разговор... :D
===
Купувал съм от speddle и нямам лоши впечатления, кофти е така като стане, за всички...
===
Но също много се учудвам как може за такава покупка да се разчита на пощите? Един път си чакам влака и мъкнат количката с пратките към перона - едната гума излезе, 2 кашона литнаха и онея квачки голям смях разбииш ли.. после ги намятаха във влака като торби с цимент :rolleyes:
Та, куриерите може да не са много по-стока, но поне има по-малко товарене. :D
mad_presley
02.03.07 г., 19:06
...И да ти кажа, наистина не ми е толкова за парите, а за гаранциите, защото както не мога да те намеря и недей си боже нещо се случи с машината, оставам с една купчина ламарина!
Това как да се разбира, че нямаш гаранционни карти за нито един от компонентите или само за хард диска???
maikala
02.03.07 г., 20:52
Това как да се разбира, че нямаш гаранционни карти за нито един от компонентите или само за хард диска???
в момента нямам гаранция за нито един компонент, включително и харда. имам обещание че ще получа ксерокопия в най-скоро време!
в момента нямам гаранция за нито един компонент, включително и харда. имам обещание че ще получа ксерокопия в най-скоро време!
:conf: Даваш 1100 лв и ще получиш ксерокопия..??
Шах с пешка...:shocked:
Поне звънни на гарантите които са издали картите да видиш дали ще ти потвърдят, че частите са от тях и още са в гаранционен срок.
И дали са до посочения при теб срок.
Да не отгризеш някой фотошоп :conf:
Joredos
10.03.07 г., 01:17
Аз пък съм "далаверствал" със speddie за един монитор.Mного доволен останах-лично ми тества монитора със всякакви тестове,обясни ми за модела и какво да обръщам внимание в поведението на монитора(Stefo пък ми помагаше на PM :beer: ) .Накрая след тестовете ми викна такси.Мониторът и до днешен работи така,както съм го взел.С оглед на повече му постове из "Далавери" можем и да съдим за частен случай.
Очевадна грешка на Майкъла-не е дошъл да погледне чарковете(трети страни излизат влиятелен фактор)
Очевадна грешка на speddie-въпреки условията си се е наел да ги праща по куриер.
gogobarzia
05.04.07 г., 11:29
И аз съм "далаверствал" със speddie :) И от тогава паметите си вървят на 560 (точно както ми каза) Относно това за пощата :rolleyes:
Авторски права на vBulletin