PDA

Виж пълна версия : Как мога да намаля размера на една игра

tripod
24.02.07 г., 22:00
как мога да намаля размера на една игра за да не заема много място, защото я играя от време на време

CuCTeMa
24.02.07 г., 22:42
как мога да намаля размера на една игра за да не заема много място, защото я играя от време на времеАми ако не се лъжа с WinRaR или WinZiP маи беше ,но не съм сигорен би трябвало някоя от тези програмки да стане за това ..

Ar4i
24.02.07 г., 23:26
ако и с winxp можеш да я копресираш при което тя ще си продължи да си работи (за разлика от ползването на winrar и подобните му). Даваш десен бутон на папката с играта избираш properties, после цъкваш на advanced и там слагаш отметка на "compress this folder to save disk space". В експлорера после ще се вижда изписана със синьо. Ефекта варира в заивисимост от съдържанието на папките, като може да се постигне едно 50% намаление на размера примерно, но наитина мнго зависи и ако играта си държи файловете вече компресирани по свой си начин може и намаляването да е минимално. Все пак може да пробваш ;) Може и някакви други папки да си обработиш по този начин като избягвай филми и картинки там ефекта е силно минимален.

Едит: а ето от сайта на микрософт: http://support.microsoft.com/kb/307987

Sniper
24.02.07 г., 23:37
за по-лесно си сложи NTFSRatio

Ar4i
25.02.07 г., 00:42
Да хитро туулче е това, ето линк:
http://www.softpedia.com/get/Compression-tools/NTFSRatio.shtml

MPbCHuKA
25.02.07 г., 19:02
Даваш десен бутон на папката с играта избираш properties, после цъкваш на advanced и там слагаш отметка на "compress this folder to save disk space". В експлорера после ще се вижда изписана със синьо.

Пробвах това и за игрите и програмите инсталирани в папката Program files става. Но как да компресирам папка с игра, инсталирана на друг дял от харда. Не ми дава бутона Advanced.

z0ne
25.02.07 г., 19:14
Нищо от изброените!

Теглиш си кодека 7z Archiver и стига играта да не е някакъв вид архив (rar,iso,zip и т.н.) прави от 600MB към 30MB ;)

FuLLmaXx
25.02.07 г., 19:18
да 7z има невиждана компресия. Даже има self-extracting package така че не е нужно да пазиш програмата след компресията.

adept
25.02.07 г., 21:08
....Но как да компресирам папка с игра, инсталирана на друг дял от харда....
Ами зависи с каква файлова система си :rolleyes:

MPbCHuKA
26.02.07 г., 00:42
Дялът с Уиндоуса е NTFS, а този в който е въпросната игра е Fat32.
От това различие ли е проблема?

z0ne
26.02.07 г., 01:50
Човек послушай ме и сваляй тази програмка -> цъкс! (http://www.7-zip.org/download.html)

Архивира перфектно!Не са занимавай с тези "измишльотини",които ти дрънкат ;)

Sniper
26.02.07 г., 10:55
http://www.computers.bg/statia.php?mysid=996&t=8&SESID=ee8102a6269ac711dd1623df2c3f548b

мда невиждана компресия ... и невиждано време за чакане ... да беше казал PowerArchiver, а не 7-zip, щото последното е излагация, видно от тестовете ...

z0ne
26.02.07 г., 10:58
Кой го интересува времето в случая бе Иване.Може да е бавно,но пък за сметка на това - качествено.Нали знаеш,че "Китки и фитки" не може :ghi:

XaMaB
26.02.07 г., 11:29
И след 10 мнения как да я архивираш, поне един да беше писал да не очакваш и да можеш да я играеш без да я разархивираш обратно и да трябва да имаш място и за архива и за играта :)

Ar4i
26.02.07 г., 12:40
Човек послушай ме и сваляй тази програмка -> цъкс! (http://www.7-zip.org/download.html)

Архивира перфектно!Не са занимавай с тези "измишльотини",които ти дрънкат ;)

да само чакам да те видя след като я архивираш как ще я играеш... просто ми е много интересно...

За да стане номера с компресирането на папки трябва диска да е NTFS, то си го пише в линка който дадох до страницата на микрософт.

z0ne
26.02.07 г., 12:48
Ако искаш да играеш си я разархивираш.Кой говори тук за играене от архива?

XaMaB
26.02.07 г., 12:52
А кой говори за махане на играта от харда? Или архив + (от време на време) разархивиране, заема по-малко място от самата игра?
По-скоро въпроса беше как да си "рипне" ненужните фаилове, да разкара филмчетата и т.н. за да освободи някой друг МБ. Което комбинирано с неизвестността около коя точно е играта може да доведе само до тема която е за "общи приказки"

Dr. P
26.02.07 г., 13:56
Понеже въпросът действително е зададен неумело (в крайна сметка добре зададеният въпрос си е половин отговор), нека и аз да внеса своята лепта в стила, характерен за някои участници в други теми;): tripod, купи си един 320Гб харддиск и забрави за проблемите с компресирането, рипването, хакването или каквото и да било друго, което си имал предвид, задавайки въпроса си:D

wolfshark
28.02.07 г., 11:54
Щом времето за компресия не ви е от значение, теглете си KgbArchiver. Това чудо прав най добрата компресия от всички програми, ама времето за компресия/разкомпресиране е огромно. (с него office 2007 от ~600мб е направен на 1.5МБ!!!)

Bombera
28.02.07 г., 12:18
тва последното не го вярвам, ама ще пробвам

plamentg
01.03.07 г., 22:49
Преди време четох някъде, че имало някакъв архиватор, който компресирал да си е*е майката, само дето малко бавно работел. Примерът, който даваха, беше именно с M$ Office, и пак с някакви небивалици от рода на компресия 1:1000. Само дето допълнителните тестове с произволно избрани файлове показали, че архиваторът компресира с 1-2% по-добре, но за в пъти по-дълго време. Имаше даже някакви подозрения, че архиваторът е "оптимизиран" специално за офиса.
За жалост не помня името на програмата, ама доста съвпадения се получиха.
ПП. Офисът така или иначе си е с вътрешна компресия и няма как да се смачка 400 пъти, без да има някаква шашма.
ППП. По темата няма какво да добавя, последният пост на XaMaB и отсъствието на автора общо взето я изчерпиха.

RazorJack
01.03.07 г., 23:09
добре де за ква игра става въпрос? Аз например на Jade Empire ме дразни че не се хваща на dvd и тия 4gb bink филмчета си ги прекомпресирах и ги направих на 2гб - в същия формат ама по нисък bitrate и вече се хваща на dvd :)