PDA

Виж пълна версия : Мрежов проблем с XP

siv_82
23.02.07 г., 11:51
Имам локална мрежа от 20-на PC-та повечето са вече на XP Pro или Home
когато се опитам да влеза в мрежата през MyNetworkPlaces->ViewWorkgroupComputers ми извежда грешка и изобщо не стигам до мрежата:
____
(imeto na mrevata) is not accesible.You might not have permission to use this network resourse.Contact the administrator of this server to find out if you have access permission

not enough storage is available to process this command !!____

Извежда ми подобно съобщение и на компютър под Windows 2003 StandartEdition.
С 98 и 2000 няма проблеми.
Ако влизам по име на компютъра или IP няма проблем.
Компютрите са свързани в мрежа чрез два switch-а.

ако някой има идея от какво може да се получава този проблем
ще съм му благодарен ако сподели
благодаря предварително!

pippo
23.02.07 г., 14:26
XP-то има вграден файерлол, трябва да го изключиш за да може да влезнеш в компютъра.

siv_82
23.02.07 г., 15:11
На компютрите от който съм пробвал съм го изключил.
Проблемът ми не е да вляза в отделен компютър а в конкретната мрежа в MyNetworkPlace от където да се избира компютър.Ще проверя дали на всички е изключен firewall и ще го спра, но се съмнявам, че това е проблема.

ilko
23.02.07 г., 15:25
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControl Set\Services\LanmanServer\Parameters \

За IRPStackSize какво пише? Опитай да го вдигаш с по 3 или направи го направи 15 и рестарт за да влезе в сила. Ако го няма ключа го създай.

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Ls a\restrictanonymous каква стойност има? Опитай с 0 и рестарт.

File and Printer Sharing for Microsoft Networks активиран ли е?

siv_82
23.02.07 г., 17:24
Нямаше IRPStackSize направих го REG_DWord и му сложих '15',
второто го направих '0', рестартирах, първият път стана от My Network Places->ViewWorkgroupComputers, показа ми мрежата, но само първият път.Вероятно след 20 опита ще ми даде един успешен, но дори и когато стане ме изхвърля много скоро след това със същата грешка, за която писах.
File and printer sharing.... е активирано.
На всички компютри ли трябва да направя тези настройки в регистрито за да сработи цялата работа?
Възможно ли е отделен компютър да прави цялостния проблем, защото преди година имаше само 3 или 4 XP-та в мрежата и нямаше го този проблем за тях.

благодаря за съветите!!
ако се сещаш друго казвай

ilko
23.02.07 г., 17:31
Разгледай в event viewer дали няма нещо интересно по времето на тези грешки, този проблем на всичките XP/2k3 компютри ли се появява? Ако е така разгледай и техният event viewer кои грешки съвпадат.
IRPStackSize може да го увеличаваш с по 3 докато стигнеш до 50 мисля беше, по някое време е вероятно да се оправи.
Еднакъв софтуер (firewall + AV ) ли имат инсталиран всичките XP/2k3 и какъв е?
Netbios инсталиран ли е на тях?
С TCP/IP v6 също съм срещал подобни изпълнения.

NerdiX
23.02.07 г., 17:36
Защо си мисля, че резила идва от мастербраузъра на мрежата?! Забий една самба, за да ти е мирна главата, че уиновете често се карат кой да кара влака и пищят за конфликтни пермишъни...

miata_bg
24.02.07 г., 02:04
[QUOTE=siv_82;1105850]Ако влизам по име на компютъра или IP няма проблем.
Компютрите са свързани в мрежа чрез два switch-а.QUOTE]

преди време имах подобен проблем с моята мрежа и проблема се оказа в суича смених го и всичко се оправи провери с друг суич моя беше канион и сега е такъв но не ми прави проблем.
също и някой антивирусни програми могат да доведат до подобен ефект.

siv_82
27.02.07 г., 10:35
В края на краищата стана работата, ама не съм сигурен от кое точно.
Защото само на няколко РС-та сложих IRPStackSize, и има и един Debian със Samba. Не разбирам от Линукс, но ми казаха на кой ред да махна ";" отпред :):
wins support = yes
и да я сложа като wins server на всички РС-та, обаче май пак не стана и сега не е сложена на всички РС-та като WINS обаче и зададох реда
workgroup = "името на моята група"
и от тогава няма проблем вече.Възможно ли е да е заради това?

Колкото до суичовете от различни марки са но не мислех, че може това да е проблема.Ще го имам на предвид ако пак се появи.
ако пак стане пак ще се пита няма как, малко ме съмнява това бързото оправяне
Благодаря на всички за съветите !!!! :D