PDA

Виж пълна версия : Трябва ми съвет за Laptop

Lubeto
22.02.07 г., 19:37
Търся да си взема лаптопче от някъде, н имам малък проблем. Тъй като навлиза, ако не и навлезна, нов стандарт за дисплпей на PC и Лаптопчета - widescreen или иначе казано широки екранчета става много трудно да се намери ухбаво лаптопче със "нормален" дисплей. На мен лично ми трябва нещо с процесорче Pentium, по възможност Core Duo и обикновен old school дисплей 15". Проблема е че са много рядко явление в днешно време и най-доброто което намерих досега е IBM Lenovo C200. Ако някой може малко да съдейства, а също така и да ми разясни разликата м/у XGA и SXGA. Мерси предварително. :)

flashfreak
22.02.07 г., 23:20
защо бягаш така от widescreen дисплеите.. аз лично и на лаптопа и на десктопа вече съм с такъв... и като свикнеш нямат равни :) просто човешкото око вижда повече настрани отколкото нагоре и надолу.. и сега като седна на 4:3 монитор имам чувството че някой ми стиска главата :D
ПП: Признавам си на лаптопа 1280х800 ми идва малко късо на височина ама му свикнах и вече даже и страниците си разработвам на лаптопа.. така и така ги правя съвместими минимум на 1024х768.. за сметка на това на десктопа 1680х1050 ми стига перфектно

Nevenko
23.02.07 г., 00:14
IBM Lenovo са достатъчно добри, гледай да е с 1 ГБ рам и хич няма да е зле да си купиш удължена гаранция до 3 години :)

Lubeto
23.02.07 г., 02:49
Това с гаранцията може и да го направя стига да не ми дойде много. Дано нямаш и нещо друго впредвит с това предложение. :) А по въпроса за wide аз просто не съм фен и не ми харесва особено. Предпочитам си старите дисплейчета. :D А това което търся е Pentium-че 1GB разбира се и да не е wide И ЧЕРЕН :cool: . В интерес на истината не съм бачкал с wide но нямам и намерение. Какво тлкова има да гледам настрани. :D

Caballero
25.02.07 г., 03:36
Toshiba Satellite A100-847

От около 3 месеца го ползвам и засега да чукна на дърво съм страшно доволен.

И процесора си е Pentium C2D и монитора си е нормален 15.4(при това съм доста приятно изненадан от картината и големия ъгъл на видимост) и сравнително хубаво видео си има.

Стандартно идва с 512MB RAM но аз веднага му я замених за 1x1GB и още една година гаранция си доплатих.

Не е от най-евтините модели, но мисля че ще останеш доволен.

Lubeto
28.02.07 г., 15:14
10х но май се спрях на IBM Lenovo C200, не съм сигурен за точния модел, но слагам и аз 1GB рам видеото си е intel вградено (напълно ми е достатъчно, въпреки че винаги може да се иска и още нещо :D ) незнам какъв е ъгъла на видимост но един приятел си взе стария модел C100 даже с 512МВ рам и е доволен от работата на машинката, така че ... всичко изглежда е решено. Е има още малко време разбира се. Всичко може да се промени в последния момент....