PDA

Виж пълна версия : Може ли някой да помогне

zvi
22.02.07 г., 10:42
Скоро си ъпгрейдвах компа и реших да си взема АM2 платформа на асус и си купих 1гб PQI рам DDR2 533 всичко тръгна перфектно , но нали сме максималисти реших да забода още 1гб отидох пак в РЕСЕТ и си взех още 1гб увериха ме че е една и съща с тази която си взех забодах я на дуал ченъл обаче не ще, в крайна сметка проработи ама на 266мгхерца а дъното е M2V na asus. какво ли не ръчках ъпдейтвах и не ще

NOFACE
24.02.07 г., 11:41
533Mhz са 133Мхз реални от където и да ги погледнеш.На днешно време всеки умножава и пишe "PR" ,"+" както си иска. 533:2=266ДДР1 обаче ,а твойта е ДДР2 и О!!! чудо била се равнявала на 533:rolleyes: Не сме учили с инжинерите които правят памети и процесори и затова не ги разбираме не се притеснявай:). Сега трябва да се опиташ да си клокнеш паметта на 667(166Мхз) и да се молиш да тръгне.И ако си купиш памет на 800Мхз и я комбинираш с тази на 533,нищо по-различно няма да стане тази (533) те спира.

zvi
24.02.07 г., 13:35
Сега трябва да се опиташ да си клокнеш паметта на 667(166Мхз) и да се молиш да тръгне..
Това ми харесва ....от биоса лиу се овърклоква щото там са някви съкращения които просто си нямам идея какво да променя
....ще се опитам да попрочета но ако имаш шорт кътче-съветче ??:cool:

evilution
24.02.07 г., 14:38
Съвета е да си прегледаш книжката на дъното, там пише как да си сложиш паметите, за да работят в двуканален режим. Не съм сигурен че тази памет подлежи на оувърклок, въпреки че, някои PQI са сравнително способни. Паметта ти наистина работи на 266MHz иначе, предполагам NOFACE е объркал нещо :)
Снимка на BIOS-a ти:
http://prohardver.hu/html/lap/am2_so_3/picz/m2v/bios/mem.jpg
Ако пуснеш паметта на 667 може да не запали, добре е да прегледаш пак в книжката на дъното как да си ресетнеш BIOS-а ако не го направи автоматично.

zvi
24.02.07 г., 16:30
Благодаря за съвета ,,,,аз се порових и намерих една статия как да се овърклокна евентуално http://sysoptimizer.free.bg/overclock/overclock_ram.htm
А между другото вчера го взех от ремонт и от ресет ми казаха че процесора е изпушил или бил дефектен не знам и го смениха но е факт че зареждам уиндоуса за 2-3 мин въпреки това което е адски дразнещо при положение че имам уж 2гб рам ...единственно се надявам нещо уиндоуса да се е бъгясал че станаха вече три ....но ще видим

evilution
24.02.07 г., 19:27
Намерил си една прекрасна статия.... за DDR, не DDR2 :) Не мисля че ще ти е от полза :). В линка който съм ти дал правиш Memclock mode Manual (където е Limit, при теб вероятно е auto)
Memclock Value го правиш 667 запазваш промените и се молиш да работи. Това не го прави ако си решил да клокваш процесора :) че с шината на процесора ще се вдигне и паметта, а от 667 нагоре би било малко нахално от твоя страна.

zvi
26.02.07 г., 14:55
Пробвах го работи на 600мгх и се държи стабилно мерси много :D