Виж пълна версия : Македонският език защо се толерира във форума?
Paparac
22.02.07 г., 03:30
Виждате заглавието на темата! На какво основание или правило се толерира ползването на македонски език в този БЪЛГАРСКИ форум? Това нали е официално признат за ЧУЖД език? Откъде накъде ще се нарушава точка 1.5 от правилата, част от която гласи едно към едно: "Форумът на HardwareBG е български и официалният език и писменост на него са българските".
Нали признахме македонският език за официален език на Македония? Откъде накъде тогава тук ще се пише на друг език?????Докога в България ще се натягаме на този или онзи?
И лично мен не ме бърка кой каква клавиатура има!!!
http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-01-15&article=174731
Утре някой може да започне да пише на руски език тук, ами аз не искам, противоречи на правилата.
Да, разбирам какво е написано на МАКЕДОНСКИ език, но също така разбирам и написаното на "шльокавица", която също противоречи на правилата.
Правилата са измислени от хора, бе човек. Споко. Всички правила може да се нарушават и този който/която ги нарушава си носи последствията.
Paparac
22.02.07 г., 03:51
Правилата са измислени от хора, бе човек. Споко. Всички правила може да се нарушават и този който/която ги нарушава си носи последствията.
Хмм, беше ми направена забележка в определена тема заради това, че не желая да чета македонски език в ТОЗИ ФОРУМ!!!
Неговите постове конкретно да питам защо се подминават, не ме интересува кой, как, защо, аз съм българин и си държа на езика! Щом като се е регнал в този форум ще пише на нашия роден език. Неговият роден нали е друг?
http://hardwarebg.com/forum/search.php?searchid=1494314
Не се набирай толкова много брато, все пак е само форум.;)
За мен лично не е голям проблем да чета в последно време руски/македонски във форума важното е ,че го разбирам :).
В англоговорящите форуми не гонят всеки който не пише на перфектен англииски мисля ,че може да сме толерантни малко повече.
Толерантността е хубаво нещо, за нас наистина не е проблем и руски да си превеждаме. Аз не бих взел страна, защото не искам конфликти, но това наистина е добър въпрос:
...Да, разбирам какво е написано на МАКЕДОНСКИ език, но също така разбирам и написаното на "шльокавица", която също противоречи на правилата.
Paparac
22.02.07 г., 04:05
Не се набирай толкова много брато, все пак е само форум.;)
За мен лично не е голям проблем да чета в последно време руски/македонски във форума важното е ,че го разбирам :).
Тогава да напишат, че това е форум, в който официалният език е български/македонски/руски и прочее. Да, само форум е, не отричам, но не мога да приема толеранса, който се проявява. Тук не иде реч дали разбираме или не...тезата ми е друга като цяло! Защо у нас, в частност този форум, ще продължаваме да толерираме тенденцията, че сме "малкият човек", който се съгласява! В случая съм категоричен, че има пряко нарушение на правилата. Неведнъж съм се сблъсквал с подобно поведение от типа "за теб важи, за него не", но конкретно този път лично аз не мога да бъда толерантно настроен и затова повдигам този въпрос. Иначе ми прилича ми на шамар да ти ударят, ти да обърнеш и другата буза!
Дано шефовете ме опровегаят ( Valeri :) ) ,но точно тази точка от правилата е писана с цел да ограничи писането на "шльокавица" ,а не да ограничи достъпа на чуждестранни участници във форума.
Не споря с теб -разбрах какво искаш да кажеш и ми е интересна страната която ще вземе екипа който работи за доброто на форума.
Лека вечер
thedivaka
22.02.07 г., 04:24
Амиии сигурно тука http://hardwarebg.com/forum/search.php?searchid=1494314 е била шльокавицата, ма междувременно са я г(авр)ътнали :D та се губи проблематиката и на тази тема. ;)
Paparac
22.02.07 г., 04:25
и ми е интересна страната която ще вземе екипа който работи за доброто на форума.
Лека вечер
Моята позиция е принципна и не мисля, че работи за лошото на форума. Не бих се съгласил, че трябва да правим просто
"контра" на адски негативно настроените към нашата страна македонски медии. Напротив. Но си обичам страната. И държа на нея!
Нека всеки, който има права в този форум, да чуе това: Химн на Република БЪЛГАРИЯ!
http://vbox7.com/play:c525f636
...и после да реши дали съм прав!
Paparac, в темата, за която става въпрос имаше 2 твои мнения, които си бяха чист спам (нищо по темата не каза). Сега не мога да ги открия (явно са изтрити), а не виждам да имаш някакви наказания по случая. Изглежда като че ли и теб те толерират, но това някак си не ти пречи :rolleyes:
Сигурен ли си, че проблема не е някъде другаде?
Paparac
22.02.07 г., 04:35
Paparac, в темата, за която става въпрос имаше 2 твои мнения, които си бяха чист спам (нищо по темата не каза). Сега не мога да ги открия (явно са изтрити), а не виждам да имаш някакви наказания по случая. Изглежда като че ли и теб те толерират, но това някак си не ти пречи :rolleyes:
Сигурен ли си, че проблема не е някъде другаде?
Тя темата е куотната тук по-нагоре в един от моите постове в настоящия казус!
Но вече липсва написаното от мен!
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=97730
Трие се вече и куотнатото спрямо моите постове! Господа, вие изобщо ставате ли като чуете химна на БЪЛГАРИЯ или през това време се занимавата с триене на постовете ми?
offtopic:
Paparac, не си прав.
Oбикновеният читател има да се пита спрямо кое и какво не съм прав!
duffy, мога да предположа, че някой е изтрил мненията вместо да дава наказания. Папарак все пак не е прекалил. Аз разбирам реакцията ти, но макар под остра форма, Папарак зададе смислен и уместен въпрос, върху който си струва да се помисли...поне малко.
Аз лично бих помолил (едва ли ще има ефект, но все пак) този път тази тема да не се изтрива или просто да се затвори, преди да се помисли над зададените въпроси и да се дадат някой смислени отговори.
Господа, вие изобщо ставате ли като чуете химна на БЪЛГАРИЯ или през това време се занимавата с триене на постовете ми?
За кои господа става въпрос? Аз не виждам в темата да е писал някой модератор, или администратор. Това че ти в момента слушаш химна на България, както и това че си дал линк в някаква тема, не означава, че всички в страната го чуват (и виждат :)) по същото време, или се бъркам нещо :rolleyes:
Paparac
22.02.07 г., 04:56
За кои господа става въпрос? Аз не виждам в темата да е писал някой модератор, или администратор. Това че ти в момента слушаш химна на България, както и това че си дал линк в някаква тема, не означава, че всички в страната го чуват по същото време, или се бъркам нещо :rolleyes:
Млади момко, не чети постовете ми като дявола евангелието!
Ето тук е трито
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=97730
Само това е останало http://hardwarebg.com/forum/showpost.php?p=1104005&postcount=24 като следа от моето недоволство. Моят конкретен пост беше от рода на "Брате, пиши на български, брате".
А ако конкретно ти си беше направил труда да видиш моя линк, щеше да чуеш единственото нещо, което би трябвало да те изправя на крака след казармата...ако си бил в такава, разбира се!
Знам много добре, какво беше написал. Прочетох постовете ти в темата още преди да бъдат изтрити. Съвсем друго се опитвах да кажа, но както и да е :)
Edit: Да, направих си труда да видя линка, но не ме изправи на крака :) Сега ми кажи, че не съм никакъв българин и заслужавам да бъда линчуван и да ходя да си лягам :)
Paparac
22.02.07 г., 05:11
Да, направих си труда да видя линка, но не ме изправи на крака :) Сега ми кажи, че не съм никакъв българин и заслужавам да бъда линчуван и да ходя да си лягам :)
Да, направил си си труда да чуеш химна, но не си станал на крака...ОК.... Не знам, може би аз криворазбрано обичам страната си...тук не говоря за управление или нещо подобно...просто винаги като чуя "Горда Стара планина" и лично аз изтръпвам.....може би аз нещо бъркам...та как е химна на Македония?
...та как е химна на Македония?
Не знам. Никога не съм го чувал :) Темата не беше ли за друго, или пак ще се измести към Македония, казармата и т.н.
Paparac
22.02.07 г., 05:19
Не знам. Никога не съм го чувал :) Темата не беше ли за друго, или пак ще се измести към Македония, казармата и т.н.
Не, ти опитваш да го направиш явно. Моята позиция е изразена доста ясно в първия ми пост. Питането ми също, засега обаче като резултат има само триене на постове в ДРУГА тема.
Вижте, управниците в сайта, дори и да ми затриете темата, оставете някъде стикната причината за вашето решение. Все пак и ВИЕ сте българи на първо място.....Вместо да се трият тихомълком постове....тва дали не е канадска следа:D
Добре, айде да се опитам за последно: има някакъв човек, който пише на македонски във форума, което е нарушение на правилата. Той не бива наказан, нито пък постовете му биват изтрити, т.е. толерират го. Ти не си съгласен с това и решаваш да изразиш несъгласието си в темата за DDR3 паметите (въпреки че можеше да използваш и "report bad post" бутона), като не казваш абсолютно нищо по самата тема (спам). Постовете ти биват изтрити, но наказания към теб няма (не виждам да пише "Нарушения" под аватара ти), т.е. ти също биваш толериран, но не се оплакваш от това. Защо?
PS: Ако си малко по-наблюдателен можеш лесно да разбереш кой ти е изтрил постовете и той не е канадец, нито индианец :D Пък и ми се струва, че постовете ти са изтрити още преди да пуснеш тази тема, така че питането ти тук не е довело до триенето на онези ти постове.
Paparac
22.02.07 г., 05:44
PS: Ако си малко по-наблюдателен можеш лесно да разбереш кой ти е изтрил постовете и той не е канадец, нито индианец :D
Щом са ми трити постове, не виждам причина да ме определяш като толериран. Я, кажи ти, като по-наблюдателен от мен, според теб кой е минал с изтривалката, а? И може би веднага ще ми обясниш на какво основание се е случило това?
Тук не иде реч за толеранси и наказания....не сме в училище или детската градина....аз просто зададох въпрос, на който нямам конкретен отговор!
FEEL_MY_HATE
22.02.07 г., 06:09
Извинявай, но чисто и просто издребняваш за глупости! Аз се радвам, че има хора от различни националности които посещават този форум и не мисля, че трябва да се сърдиш на някой или да му скачаш със забележки, че не пише на български език.
Мисля, че същия този потребител(не съм чел темата, нито съм я поглеждал) има разрешение да пише на македонски език в друга тема където повечето потребители се изразиха, че не им пречи.
Лека нощ и приятни!
veso_peso
22.02.07 г., 06:42
Преди време имаше една тема с разни постове на английски и руски, но никой не изпищя.
Стане ли въпрос обаче за македонски почват да се пускат химните и да се чегъртат правилата.http://emoticon.veso.org/icons/thumbsdown.gif
solar_sea
22.02.07 г., 07:28
Paparac, съфорумнико (щото не знам по какъв друг начин да те нарека), заяждаш се. По ли ти е приятно някой да пише на английски ? Е, аз не виждам разлика дали ще е на английски, руски, македонски или немски - все е език, все официално различен от българския и Официално Признат. Това, че ти имаш някакви криви разбирания за патриотизъм е твой проблем.
Първо, темата е пусната в грешен раздел. Щом се пита нещо за форума, значи трябва да е в раздел "За форума". Второ, вече много пъти сме говорили, че на HWBG може да се пише на друг език, стига да е правилно. Takowa pisane на български или дис тайп ъф райтинг на английски, примерно, противоречат на правилата. Ако някой напише нещо на немски и се завърже тема, аз лично няма да мога да се включа, но не виждам нищо лошо. Чужденците на HWBG са добре дошли, щом са намерили начин за комуникация. Нормално е да бъдат толерирани, защото може да не знаят български или да не го знаят добре. Това не е основание да бъдат прогонени. Също както "гражданите", "селяните", "софиянците" и т.н. категории, според нечии разбирания. Демонстрацията на подобен род разбирания ще води до наказания. А излишният патриотизъм пречи на комуникацията и на идеята на този форум. Който иска да се занимава с политика и да вдига лозунги - да ходи на площада и да се пробва там.
Авторски права на vBulletin