PDA

Виж пълна версия : Търся мрежови специалист за разрешаване на тъп проблем

d_ave
22.02.07 г., 00:20
търся някой доста навътре с мрежите. проблема е, че при организиране на wireless ad-hoc мрежа компютрите не си взимат IP от DHCP сървър-а а преминават на automatic private address и единственото, което евентуално ще реши проблема е преинсталация на win (поне до сега само така е ставало), което е доста нежелателно.
помагайте, моля!

bsb
22.02.07 г., 15:16
А този DHCP-сървър има ли wireless-платка?

d_ave
23.02.07 г., 00:41
оставаше и да няма...
както и да е, след неколкочасово ровене се оправих сам
за пореден път се разочаровах от "специалистите" в тоя форум - до сега никога не съм получавал помощ тук...

JoZ
23.02.07 г., 01:01
Я вместо да мрънкаш, вземи и обясни какво си направил та се справи с проблема.

WhiteNoise
23.02.07 г., 04:27
оставаше и да няма...
както и да е, след неколкочасово ровене се оправих сам
за пореден път се разочаровах от "специалистите" в тоя форум - до сега никога не съм получавал помощ тук...

Явно си останал с впечатлението, че някой ти е длъжен за нещо. Решавайки си проблемите сам е само от полза за теб. А DHCP-то при ad-hoc само ми обясни защо ти е? Не е ли по-лесно да са със статични?

NerdiX
23.02.07 г., 15:36
търся някой доста навътре с мрежите. проблема е, че при организиране на wireless ad-hoc мрежа компютрите не си взимат IP от DHCP сървър-а а преминават на automatic private address и единственото, което евентуално ще реши проблема е преинсталация на win (поне до сега само така е ставало), което е доста нежелателно.
помагайте, моля!
На крива ракета космоса и пречи. Прочети си поста и се опитай да разгадаеш каква тъпня е във вида, в който си го написал.
Не сме врачки, боба одавна свърши, а на кафе още не сме се научили да гледаме. Не даваш никаква предварителна информация за кондицията на бараките, които си навързал, а искаш от нас съвет с готов работещ отговор.
Като не ти харесват съветите в този форум - спри да го посещаваш и да спамиш.
До тук свърших с полезната част, ти сам прати темата в тъч.
Сега започва офтопик:
погледни тук (http://support.microsoft.com/kb/220874), за да ти стане ясно какви бози твориш и защо след преинсталация работи коректно.
/офф