Виж пълна версия : Звук за ASUS P5GL-MX/S
kvant08
21.02.07 г., 20:02
Здравейте, имам следния проблем - има компютър с дъно ASUS P5GL-MX/S, но не мога да пусна звука. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, моля да помогне - само съвети от рода на изтегли си драйвери не вършат работа, вече пробвах. Явно има друг проблем, който не схващам какъв е ........... Предварително благодаря. (сложил съм драйверите )
Хмм, странно драиверите би трябвало да оправят работата и картата да тръгне.
1Провери си кабелите
2Провери си колонките
Това при условие че я е разпознало и неработи, ако не я е разпознало - виж да не е забранена от биоса, ако не е забранена преинсталираи драивера.
Успех.
А вобще проверил ли си дали тъпия Уиндоус е разпознал правилно устойствата. Обикновенно там където се проверява дали работи правилно има и съвет ако не работи какво точно му е на устойството (ако всичко е наред провери си кабелите).
Caballero
22.02.07 г., 20:07
Ръчкай в BIOS-a
имах същия проблем при чисто нов Asus P5B Deluxe. Е какво ли не правих,
току що сложен WinXP + SP2, драйверите от диска, драйвери от официалния сайт, не ще и не ще да изкара звук. И накрая се оказа от една проста настройка в BIOS-a.
Дъното в момента не е при мен да ти кажа къде точно да пипнеш.
Но там където е звука го променяш от default състоянието на AC97, ако пък
в момента е на AC97, го сменяш на другата възможност (в момента не се сещам как се казваше)
Айде пробвай го и кажи после дали си извадил звук.
kvant08
22.02.07 г., 20:48
Ръчкай в BIOS-a
Айде пробвай го и кажи после дали си извадил звук.
На стр.1-28 в ръководството има едни Front panel audio connector (10-1 pin AAFP1) и само там има нещо за променяне, само че не знам какво .... Ако не те затруднява би ли погледнал
night25044
23.04.07 г., 15:20
И аз имам същото дъно, много орязано: няма PCI Express слот; липсват и два слота за RAM. Но към темата: проблема със звъка мисля не е от BIOS-а, а от джъмпери на дъното, тъй-като успях да изкарам звук но от предния панел вързан към AAFP1 на дънната платка. Случайно ми беше попаднало ново дъно на ASUS, преди време, и там забелязах че има джъмпери на AAFP1, но уви не мога да си спомня как точно бяха разположени. Някой ако има ASUS-ко дъно, без да е включил Front Panel Audio, нека погледне и помогне на бедните, закъсали в мъглата другари.....
Поставих джъмпери и тръгна саунда:cool:
Джъмпер 1 м/у L-Out и L-In
Джъмпер 2 м/у R-out и R-In
Дано да ти помогне
успех
Авторски права на vBulletin