Виж пълна версия : Мога ли от диск с win да направя Bootable
AllEyesOnMe
21.02.07 г., 14:45
скоро си взех лаптоп и с него ми дадоха някакъв диск на windows oобаче не е Bootable и понеже съм свикнал да преинсталирам с bootable диск мога ли от него да направя bootable диск и да си преинсталирам windowsa
А освен диска няма ли книжка с описание като за малоумни с картинки къде се пъха диска и как да си ресторнеш от него?
AllEyesOnMe
21.02.07 г., 16:24
ама аз искам да го инсталирам на дръг комп тоя windows не на лаптопа иначе да обясниха ми как се repair-va
скоро си взех лаптоп и с него ми дадоха някакъв диск на windows oобаче не е Bootable и понеже съм свикнал да преинсталирам с bootable диск мога ли от него да направя bootable диск и да си преинсталирам windowsa
Можеш да вземеш копието и да го качиш на друг диск,като при записването на диска с нерото го правиш да е бутващ.
И ако е repair диск с нагласен софтуер и драйвери за лаптопа, познай кога ще тръгне дори и да му сложиш буут сектор на диска.
За другия комп си намери нормална инсталация на уиндоус.
AllEyesOnMe
23.02.07 г., 01:57
не само windows си беше на тоя диск и настолния го оправих и стана всичко е ок ама ся имам друг въпрос значи харда на лаптопа ми е разделен само на една част само C: и има някъде в С: някаква част в която били събрани дрйверите и някви неща още и оттам можело да му дадеш restore ли repair ли незнам какво ми каза точно и ти repair-valo windowsa и форматирало C: -to и тая глупост май ми заема 5 GB от харда който пък ми го показва 110GB а уж е 120 това от widowsa и там разделението на харда ли се заемат останалите 10GB? и тая част с драйверите се вижда само през Computer manager v control panela.аз мислих да го разделя с Партишън меджик-а ама тоя отмагазина ми вика пробвай ама май сте скапаш жсичко т.ц и тая част с дриверите а аз се чудя въобще има ли смисъл да я пазя тая част или да си го преинсталирам и преразделя наново харда щтото и без това антивирусната ми е някаква McAfree security center не съм я и чувал тя може и да е е добра ама и много други някви програмки.Та според вас ще стане ли без да преинсталирам да си разделя харда и да запазя тая част с драйвърите или да го преинсталирам а всъщност за лаптопа преинсталирането е същото като при обикновения комп. нали те ми дадоха диск с драйвери уж.sorry за глупавите въпроси ама гледам да не прецакам нещто че сами виждате колко разбирам и няма оправяне :)
Можеш да пробваш с Partition Magic, ама май наистина си има риск да скапеш всичко. Ако все пак решиш да пробваш, задължително преди това удари един defrag.
Относно драйверите, би трябвало за всяко нещо, което иска драйвери, да ти дадат съответните инсталационни такива на съответен носител. :) Ако компа е купен нов, и не са ти дали - марш да си ги искаш. :D
AllEyesOnMe
23.02.07 г., 11:54
не дадоха ми някакъв диск с дривери ама стружа ли си да я пазя тая част с вградените драйвери щтото ако преинсталирам по нормалния начин и заминавала някои не е ли имал лаптоп с подобно чудо?
Авторски права на vBulletin