PDA

Виж пълна версия : Ставам или не за модератор?

Stan
14.05.03 г., 12:28
Всички разбирате, че след вчерашния публичен скандал между част от модераторите, разразил се ТУК (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=9750), е необходим и публичен вот на доверие/недоверие. Тъй като повечето упреци бяха отправени към мен, се чувствам морално задължен да поискам вота ви за оставането ми или не като модератор във форума. Poll-ът е максимално кратък и ясен, ако искате, пишете и коментари.

Благодаря на всички предварително.

Дара
14.05.03 г., 12:36
Гласувах с "Да".Определено ставаш.Само не се разгорещявай много.Карай го по-спокойно.Все пак в съда имаш достатъчно негативни емоции.Не ги пренасяй тум,че всички си имаме и собствени проблеми;)

gaburko
14.05.03 г., 12:52
принципно грешен въпрос. При отношения в които има подобен вид йерархия, не е нормално "плебса" да си избира "патрициите". Просто не става - да сте чували за ученици да си избират учителите или студенти - ректорите? Какво значение би имало ако, да речем, аз или някой реши, че не ставаш? Ще си тръгнеш ли въпреки, че др. модератори (примерно) мислят, че ставаш. В момента даваш власт (да гласуваме 'за' и 'против' тебе де-факто) на хора които не знаят какво е да си модератор с което вота вече е невалиден.

georgebg
14.05.03 г., 13:05
и аз съм на мнението на Gaburкo ...
При все че могат да гласуват и хора без достатъчно (дълги) впечатления от твоята работа, какъвто между другото съм и аз, и по този начин резултата не би могъл да има никаква тежест.
От друга страна е и факта, че този форум е нечия собственост и собственика има естественото си право да управлява форума ,сайта и т.н. посредством организирания от него начин на управление ..

Аз нямам нищо против теб, но няма и да гласувам,поради изброените по-горе аргументи.

Loshia_NIKJAM
14.05.03 г., 13:07
Габурко го е казал много добре не сме ние хората които да решават това.
Така и така има пол все пак да гласуваме
Моят отговор е "ДА"
Няма да го мотивирам за сега че пак ще стане една.
По сокоро нещо друго:
Бандитите няма как да харесват полицаите. Та и тука порязаните спамери, латинописци и други нарушители няма как да са доволни от един бдящ модератор-полицай.
По скоро се съберете всички правоимащи и си решете колко твърда да бъде ръката на закона за да си го отнасяме всички нарушители по един и същ начин.

Ba4o Kiro
14.05.03 г., 13:20
Stan - малко прибърза с пускането на това гласуване!
Такова гласуване (ако е било нужно) трябваше да го пуснем аз или Григор. Ти не трябваше да го пускаш!
Колкото до гласуването по подобни теми и дали е превилно или не:
Тук сме един вид "парламентарна монархия" (много тъпо звучи, но горе долу е така) и участниците имат право да определят кой да е модератор. Не приемам форума и сайта само като МОИ (разбирайте мен и Григор), а като НАШИ (разбирайте всички нас заедно - до днешно число 1906 регистрирани участника), защото всички заедно го правим това което е! Така че, има неща които засягат всички и е добре всеки да си изкаже мнението, за да се приеме най-доброто решение.
Да речем, кандидатура за модератор можем да издигнем аз и/или Григор (а и всеки друг, който обаче отправи кандидатурата към мен или Григор, за да решим дали е подходящ според нас - нали все пак сме и "монархия") Например, някой решава, че друг (или той самият) е подходящ за модератор и излага с няколко думи, защо мисли така. Обсъждаме кандидатурата с Григор. Издигаме кандидатура за модератор и я подлагаме на гласуване, а вие гласувате дали става или не става...
Предполага се, че в най-честите случаи човека "ще става", защото ние с Григор не сме някави "горяни", дет абер си немат за какво става дума, че да предложат за модератор някой който е неподходящ за целта.
Общо взето, такова е положението...
При решение за отнемане на правата - пак ние с Григор сме тези които трябва да пуснат допитването...
Аз лично ще се въздържа от гласуване! Смятам, че същото трябва да направят и друготе администратири/модератори!

Za "mrysnicite" na koito 100% se se]am, `e im e hrumnalo ne]o ot sorta!:
Като говоря за "монархия", недейте да разбирате, че аз и/или Григор влизаме в ролята на цар и/или царица ;)!

Paparac
14.05.03 г., 14:24
Aбсолютно заставам зад думите на gaburko и Ba4o Kiro.

П/П Не гласувах и няма да гласувам.

V I P E R
14.05.03 г., 14:25
Определено ставаш, но понякога трябва да отстъпваш за някои дребни неща. Иначе според мен модератора трябва да е незабележим в действията си.

Dark Skywalker
14.05.03 г., 14:32
И аз ще се въздържа от гласуване. Каквото имах да казвам, го казах, а вотът в случая не е подходяща форма вадене на правилни изводи.

The Bandit
14.05.03 г., 15:00
Originally posted by Ba4o Kiro
Колкото до гласуването по подобни теми и дали е превилно или не:
Тук сме един вид "парламентарна монархия" (много тъпо звучи, но горе долу е така) и участниците имат право да определят кой да е модератор. Не приемам форума и сайта само като МОИ (разбирайте мен и Григор), а като НАШИ (разбирайте всички нас заедно - до днешно число 1906 регистрирани участника), защото всички заедно го правим това което е! Така че, има неща които засягат всички и е добре всеки да си изкаже мнението, за да се приеме най-доброто решение.
Моето искрено уважение за тази ти позиция :bow: ! А това, че някои предпочитат да са безгласни или се самоопределят като "плебс" - жалко...

lubb
14.05.03 г., 15:06
НЯМА ДА ГЛАСУВАМ!Не ви ли омръзна напоследък да гледате само теми-спорове (по-скоро безсмислени такива, а не полезни за всички искащи да научат нещо повече от този форум)???????Защо всеки гледа да се кара със всеки и да излиза по-прав от другия!Мамка му!Наистина форумът не е това, което беше преди година, когато,четейки го, толкова се наслаждавах...
:rolleyes:

The Penalty
14.05.03 г., 15:44
Аз няма да гласувам, Стан ми е приятел и не мога да бъда обективен (т.е. отговора винаги би бил ДА) :D :D

Neotrace
14.05.03 г., 15:48
Originally posted by The Penalty
Аз няма да гласувам, Стан ми е приятел и не мога да бъда обективен (т.е. отговора винаги би бил ДА) :D :D

Не виждам как помагаш на приятеля си като се въздържаш от гласуване....още повече че казвайки че ти е приятел се предполага че го познаваш поне малко и можеш да прецениш става ли или не!!!

The Penalty
14.05.03 г., 15:53
Originally posted by Neotrace
Не виждам как помагаш на приятеля си като се въздържаш от гласуване....още повече че казвайки че ти е приятел се предполага че го познаваш поне малко и можеш да прецениш става ли или не!!!

Убеди ме -гласувах :-)))))

gaburko
14.05.03 г., 16:18
Originally posted by The_Bandit
Моето искрено уважение за тази ти позиция :bow: ! А това, че някои предпочитат да са безгласни или се самоопределят като "плебс" - жалко...

еееее, как пък няма ЕДНА тема без да има някой неразбрал и без да има някой който ВСЕ ДА НАМЕРИ за какво да се заяжда. Прочети ми ВНИМАТЕЛНО поста и ако не го разбереш ПАК - кажи ми и ще ти го обясня баааавничко. Аман значи.

Дара
14.05.03 г., 16:27
Я стига!Разбира се,че Стан става за модератор.Защо да не става?До сега да не се е изложил в нещо?

georgebg
14.05.03 г., 16:32
Originally posted by wild rain
Гласувах с "Да".Определено ставаш.Само не се разгорещявай много.Карай го по-спокойно.Все пак в съда имаш достатъчно негативни емоции.Не ги пренасяй тум,че всички си имаме и собствени проблеми;)
.....
Я стига!Разбира се,че Стан става за модератор.Защо да не става?До сега да не се е изложил в нещо?

Мисля че и Stan много ясно го е казал в pool-a си:
гласуваш (или не)
и/или
си казваш и мнението (коментираш)
.....
ама не по пет пъти .. просто ставаш банална.

Георги
14.05.03 г., 16:57
Тая тема е за затваряне според мен! Това дали Stan става за модератор или не, не е най-важното. По-важното е, че тези права са му дадени, гласувано му е доверие, и мисля, че само този/тези които са му дали правата имат право (и то по същата лична преценка, по която са му ги дали) да му ги отнемат, ако преценят че това ще се отрази добре на форума. Ако трябва да съм честен, когато Stan стана модератор аз си казах "Това пък що за глупост е?!", но след като той започна да изпълнява задълженията си, веднага разбрах колко не съм бил прав. Мисля че Stan става за модератор, въпреки понякога много емоционалното му поведение. Също така мисля, че модератор не трябва да се избира от "народа", а от собствениците на форума поради няколко причини, които вярвам не е нужно да изброявам.

Дара
14.05.03 г., 17:01
Originally posted by georgebg
.....
ама не по пет пъти .. просто ставаш банална.
Е,нали целта е да се получи диалог?Или греша?

Kayso
14.05.03 г., 17:22
Е,нали целта е да се получи диалог?Или греша?

Ееее, ма това е форум, не чат, като искаш диалог - IRC, ICQ и сякви подобни...
И темата е твърде сериозна.

Аз гласувах с НЕ.
Стария Stan - определено СТАВАШЕ и БЕШЕ модератор.
Сегашния Stan - НЕ става.

Незнам на какво се дължи тази промяна, всъщност аз дори не съм за това да ти се отнемат правата. Просто малко се поогледай, приеми забележките по мъжки извини се и нека всичко си дойде на мястото. ТИ СИ модератор и моето мнение е да си останеш такъв, просто си вземи бележка и нека стария Stan възтържествува :drunk:

System Error
14.05.03 г., 17:30
Аз гласувах с Да!Досега не съм видял Стан да прави грешки освен ,че е малко по-строг напоследък(не оправдавам спамърите и тези,които пишат на маймуница)!

The Penalty
14.05.03 г., 17:42
Originally posted by Kayso
Ееее, ма това е форум, не чат, като искаш диалог - IRC, ICQ и сякви подобни...

А като не е за диалог за какво е форума бе, приятелю? За монолог ли? Нещо май много ви харесва wild rain да ви е виновна за всичко.
Почва да ми писва цялата тая история. След като е форум - ще се пише в него и ти си най (ама най)-последния човек който ще дава акъл на нея или на когото да било друг дали е добре да поства или не.

Аааааааа, писна ми от шефове тука! :mad:

Dark Skywalker
14.05.03 г., 18:12
В случая съм съгласен с Kayso - Stan сам е определил регламента на темата. Какъв е смисълът аз и Светла примерно да водим тук диалог за или против Stan? Изразяването на собственото мнение и аргументите към него би трябвало да са достатъчни.

Mollov
14.05.03 г., 18:22
Originally posted by Creep
По-важното е, че тези права са му дадени, гласувано му е доверие, и мисля, че само този/тези които са му дали правата имат право (и то по същата лична преценка, по която са му ги дали) да му ги отнемат, ако преценят че това ще се отрази добре на форума.

Да ти кажа честно тоя, дето му даде правата сега не може да му ги отнеме, вервай ми ;)

Valeri
14.05.03 г., 19:44
Този poll беше пуснат малко прибързано и на инат, защото още не сме коментирали при какви резултати какво ще се прави, а беше поставен въпроса още преди пускането на poll-a и Stan това би следвало да го знае (беше написано). Това по-долу е и моето мнение и го казах още в предишната тема. Според мен модераторът в един голям форум трябва да е спокоен и да преценява във всяка ситуация какво е най-добре да се направи за всички, а не какво е най-добре да се направи за него. Състоянията на афект и прибързани действия създават напрежение във форума и стават начало на въпроси и теми като предишната.

Originally posted by Kayso
Аз гласувах с НЕ.
Стария Stan - определено СТАВАШЕ и БЕШЕ модератор.
Сегашния Stan - НЕ става.

GeniusLoci
14.05.03 г., 20:05
Гласувах с "ДА".

Stan
14.05.03 г., 22:49
Ами вижте... благодаря на всички за обективните мнения. Пуснах полл-а с валидност 5 дни, но като гледам ситуацията не би се променила много и няма смисъл да се занимава повече форума с глупости. Предвид негативните за мен резултати и по лично желание моля администраторите да трансформират акаунта ми от "модератор" в "обикновен потребител". Още веднъж - благодаря на всички, не храня лоши и задни мисли към никой, случват се такива неща и те в никакъв случай не трябва да се приемат като кой-знае каква трагедия. :cool:

Adrian
14.05.03 г., 23:56
Твърдо Да

Ba4o Kiro
15.05.03 г., 00:44
Темата вече е безпредметна...
След като говорих лично със Stan и след обсъждане с Григор, решихме. че ще е най-добре да удовлетворим искането му и да го махнем от списъка на модераторите...

Ами това е.
Дали е правилно или не, няма да коментирам.
Смятам, че по-нататъшни обсъждания по въпроса са безсмислени, затова затварям темата...

Мир да има...