PDA

Виж пълна версия : Asus P5N-E SLI не включва видеокартата

DoomLord
20.02.07 г., 23:53
Днес го взех въпросното дъно, но не успях да си подкарам 7800GTX-а. Обикновено когато пусна компютъра, перката на картата се развърта на големи обороти за кратко време (като "форсиране" за 2-3 сек) преди да пусне сигнал към монитора и оборотите спадат ( като за 2D предполагам).Проблемът е, че Asus P5N-E стига до момента с развъртането и така си остава на "форсаж", без да подаде сигнал към монитора.Подозирам, че изобщо спират всякакви инициализации по нататък.Опитах с нулиране на биоса (2 пъти) ; пробвах и с 6-пин. накрайник от захранването и с преходника от два 4-пина;въртях платката за SLI режим ,все тая. Сега пиша от стария комп, видеото си работи на него.Захранването е 580W Hiper ново, на стария картата си бачка на Fortron 400W с преходника.Мисля си, че е от дъното и ще го върна утре, но да питам все пак, ако някой има идея.

Edit: Нормално ли е Hiper-a да продължава да върти на ниски обороти и като изключа компа от power бутона, при положение че не работил и минута ?

garsona
21.02.07 г., 05:23
Edit: Нормално ли е Hiper-a да продължава да върти на ниски обороти и като изключа компа от power бутона, при положение че не работил и минута ?

Ми според мене не е нормално , като спреш пц-то трябе да се спре сичко , а не да бръмчи нещо . Виж с 400 ватовото захранване на новото дъно дали ще тръгне , щото може захранването да е премаркирано (слабо) и кажи какво е станало

boboe
21.02.07 г., 10:24
Имахме същите проблени с едно такова дъно,но там проблема са оказаха паметите.На авто дъното пускаше на 1Т,а едната памет неискаше въобще да заполи на толкова.Ти с каква памет си и ако са две пробваи по отделно само с една.Ако едната ти тръгне влез в биоса и сложи ръчно на 2т и тогава пробвай с двете.Успех.

rager
21.02.07 г., 10:37
Проблемът е, че Asus P5N-E стига до момента с развъртането и така си остава на "форсаж", без да подаде сигнал към монитора.Подозирам, че изобщо спират всякакви инициализации по нататък.Опитах с нулиране на биоса (2 пъти) ;
Това почти сигурно е проблем с паметите, а не от видеокартата или захранването. Това дъно пали с настройка за паметите 1t, която някои памети не харесват въобще. Интересното е, че не пищи на памет, за да се ориентираш какво става. Ако си с 2 модула опитай само с единия, евентуално го разходи по слотовете. При липса на резултат - друга памет. Имай предвид обаче, че ако запазиш твоята памет, всеки път като чистиш cmos-a command rate се връща на 1t.

DoomLord
21.02.07 г., 11:00
Паметта е един модул 1GB 800 TwinMos Twister с оранжеви синкове.Излиза ми около $140 с ддс :rolleyes: .Другия вариант беше обикновена PQI :conf: .Пробвах я само на двата слота до процесора, но си мисля че поне някакъв образ щеше да се появи на монитора, а и не пищи изобщо.Притеснява ме, че Хипера не спира да върти и при изкл. комп, и трябва да го спирам от неговия ключ отзад , но не мога да тествам Фортрона сега.Пиша от работа, след 5 мин отивам да го нося във фирмата.

boncheff
21.06.07 г., 12:35
Привет момчета.
Сега, аз също съм "Горд" притежател на въпросното дъно Asus P5N-E Sli.Какво се случи с мен.Имам проблем също с РАМ паметта.Която е Корсар Доминатор РС2 6400С4D-800Mhz.2х по 1Гб.Когато тази памет беше сложена да работи в двуканален режим комп-а си забиваше буквално за 5 мин.Захранването е 500W Chieftec.Процесора е С2Дуо 6420 2,13Гх.Имам и видеокарта 8800GTS 320MB.Когато обаче модулите памет бяха преместени да работят само в единия канал проблема се тушира т.е. вече играя на максимални натоварвания в игрите и не ми сече.Колко съм изгубил от производителноста обаче не зная.Също така не съм се опитвал да правя какъвто и да било клок на системата.Четох,че въпросното дъно се държало още по капризно при опит за клок.Аз самия да си призная не мога и да направя клок защото не разбирам толкова много ,знам нещата на теория ,но не смея да правя опити на практика.Бих искал да ви обърна внимание и на още един факт,а именно температурите на които работи системата.При околна температура на въздуха около 28 градуса с отворен капак на кутията чипсета поддържа при натоварване 65 градуса,процесора 59 градуса,а видеокартата 80 градуса.Странното е в ненатоварен режим чипсета 52 градуса ,процесор около 50 градуса,видеокарта 67-70 градуса.С изключение на видеокартата тия температури според мен са малко високи.Имайки предвид,че въпросния процесор е по 65 нанометровата технология,като за охлаждане съм му сложил Титан"-Сиберия с алуминиев радиатор и 12см. перка въртяща се с 1500 оборота тия температури не са нормални.Истината е ,че това дъно се оказа боклук ,ами я дайте акъл какво да правим.Приемам съвети всякакви.Живи и здрави.

MuPoCJlaB40
21.06.07 г., 12:50
Някой от вас да се е сетил да сложи последният биос ?

DoomLord
21.06.07 г., 23:11
До колкото си спомням,при мен се оказа, че паметта не харесва волтажа, който дъното подава по дифолт.Така че ако и при теб е така,дори и след флаш на биоса,пробвай да го промениш с една стъпка щом си изгрява.Пробва ли и на двете двойки слотове двуканален режим ?

dlachko
22.06.07 г., 00:12
Системата от подписа:
idle 35
load 44-48
bios 0602
Държа го на 2520 Mhz с дефолт волтаж
Аз имах проблеми с бутването но след flash с последния биос нещата се оправиха.

adept
22.06.07 г., 10:13
Почти сигурно е от паметите, има доста изписано за това дъно във форума (включая моя милост). Добре е да сложиш последния биос и тогава да пробваш.