Виж пълна версия : Помегнете за избора на Video Card
Значи на 13 години съм.
Искам да играя игра на име Lineage 2.
Само че видео картата ми е GeForce FX5500 128MB.
Изикванията й са много малки.
Хората от форума (на играта) ми казаха че това е проблемна карта.
Монитора ми е Плазмен и не ми се играе на резолюция 800x600;)
Даже и на 800x600 сече...
Моля предложете ми хубава видео карта(под 100 лв :rolleyes: ) с която да мога да играя спокойно.
ВАЛУТА на USD($)=~1.50
Благодаря Ви предварително!:screwy:
solar_sea
20.02.07 г., 19:20
Системните изисквания на Л2 въобще не са високи и не ми е много ясно как 5500 ще е проблема, след като аз едно време съм играл със мх440 :)
По-скоро проблемът ти идва от настройките/драйверите.
За тез пари с мъка може да си намериш някой 6600 чист или евентуално някой Х1300 според мен ...Предполагам става дума за АGP слот ...
Аз играех Lineage II. Изискванията и са предимно относно CPU и RAM. Дай си пълните характеристики на компа да мога да кажа по-точно. За пример това :
Gigabyte 8IPE1000
P4 2400@3316
2x512 DDR400@368
Ati 9600 128Bit/128MB
се справя с играта прекрасно. Даже пусках до 3 пъти играта на Window Mode (който ако си го нагласиш е по-удобен и по-лек). 99% от играта ми беше на 2 екрана - Герой + Бъфер - това на 1280ь1024. ALT + TAB отнема около секунда за да мога да премина на другия екран и да се лекувам или да се бъфкам. Според мен на твойта карта освен греенето друго не и е проблем :).
Чакам по-пълна конфигурация
RAM 512 MB
CPU 2.53 GHz
pentium 4
Избочи тоя процесор и си вземи още РАМ-ец.
Проблема ти идва от там най-вече.
Както ти обясниха по-горе играта е твърде много процесоро и памето зависима.
Иначе за 60 лева можеш да вземеш едно Ati 9550GE на старо и ептен да се оправиш в живота.
Това са изискванията на играта:
CPU - Pentium 3 800MHz or better
RAM - Higher than 256M
Graphics Card -GeForce2 or better 3D graphics card
Connection - 56K Internet Connection (нета ми е много по-бърз)
Не ги гледай тези изисквания - Купи си едно парче рам 512МБ и играта ще ти върви гладко. Казах ти по-горе на какво ми вървеше. Ако имаш хубаво дънце и марково захранване пробвай и клок. Ако не знаеш как се прави има закачена тема във форума. Ако пак не ти е ясно питай ме на лично :) ще помогна колкото мога.
Само забравих да ви кажа че,
Като влезна с героя 2-3 минути си върви добре,после започват да ми излизат някакви черти по екрана и почва да засича,а най-накрая едвам изключвам играта от сечене.
BTW процесора ми е Intel Celeron 2.53 GHz
Имам 2 x 256 RAM .
Това е.
Тези черти може да са артефакти. Сложи си ATI Tool и го пусни да сканира за артефакти - ако намери лошо. Имам познат с FX5500 като тебе и картата му грееше - има там един мосфет горе на платката в дясно от VGA/DVI входа на които се поставя охлаждане за да не грее толкова. Пробвай и с други driver-и - аз ползвах 66.93 WHQL
Защо не видиш вента на картата дали върти,мирише ми на прегряващо видео.Или ако имаш ресурси си намери една хубава карта,това 5500 куца здраво ;)
Вентилатора на картата не работи това е проблемът.
Съвети?
Вентилатора на картата не работи това е проблемът.
Съвети?
Смени го. :D Вземи картата и мини през магазините на Раковска и ги питай какво могат да ти предложат. Където офертата е най- съблазнителна- там. Ако не знаеш как да го монтираш и не си използвал досега термо-паста , помоли ги да ти го сложат на място.
ПС
Не взимай най- скъпите вентилатори. Все пак твоята карта и да се клокне няма да е кой знае колко ползата.
Успех и питай преди да вземеш или, ако имаш други проблеми.
ТОВА (http://www.dekada.com/catalog/product_info.php?cPath=53_81&products_id=152) е твоя вентилатор.
Сменя се относително лесно и върши добра работа.
Тук-там има и малко по-евтини, но те са направо смешни и картата пак ще прегрява.
Успех
Ronaldinho
22.02.07 г., 18:49
Моля предложете ми хубава видео карта(под 100 лв :rolleyes: ) с която да мога да играя спокойно.
Взимаш един 6600 чист на старо ако намериш и това е :) По-добър вариант няма :)
Взимаш един 6600 чист на старо ако намериш и това е :) По-добър вариант няма :)
Даже и ДжиТи ако се разрови може да се намери за малко над 100 лева а:D а
Авторски права на vBulletin