Виж пълна версия : Крайно време е и модераторите да си спазват сами правилата, измислени от тях самите
georgebg
13.05.03 г., 10:02
ето -->тук (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&postid=98328#post98328)
stan ,който се води и модератор се възмущава (и заплашва !):
Originally posted by Stan
Всеки спам по темата независимо дали има "/спам" "/offtopic" и други подобни маймунщини ще изтрия незабавно, щото наистина вече ми ПИСНА!!! :mad: :mad: :mad: [/B]
и ЗАЩО? ---> ами защото си продава нещо си и не му отърват коментарите ?!, пък и явно много лесно се пали момчето ....
и на другия полюс имаме: --> тук (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=9707)
Обикновен юзър си търси нещо .. и кво да гледаме --> горкия е залян от спам и то от МОДЕРАТОРИТЕ т.е. от членовете на HWBG теам!
Originally posted by GeniusLoci
.......YUAN 9100, AXLE8500LE и още разни 9100 и 8500LE-та ще ти е трудно да им откриеш повече от ..десет разлики на всичките взети заедно..аре у лево..
Извинете за непреднамерения спам, но направо се ядосах..
Значи като някой от модераторите продава нещо - спама не е желан , че чак и заплахи чуваме...
а когато обикновен юзър си продава/купува нещо, то можем да си разводняваме темата му както си искаме (вкл. и модераторите и др. членове на HWBG team) .
Според мен e крайно време да се укротят страстите на някой момчета от форума.......(които карат още пубертета май)
Ба4о Киро да извади тоягата ..:D :D :D (не че и той не спами по онази тема де...)
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, я по-кротко.Момчетата си знаят работата(не мога да повярвам,е заставам на тяхна страна!?);)
Какъв ти е проблема?И модераторите са хора все пак.Имат право по лична преценка да направят коментар по и извън темата.Ти не го ли правиш понякога?:insane: :boots: :super:
Paparac
13.05.03 г., 10:38
Моето мнение е, че има някакъв резон в казаното от georgbg. Истина е, че понякога се спами И от модератори и администратори дори. В края на краищата не сме тука някъв затвор нещо, вярно, има правила, но мисля, че е невъзможно, а и излишно, тука да вървим по някакви тооочно определени коловози.
Dark Skywalker
13.05.03 г., 10:57
И аз подкрепям казаното от georgebg. Хора или не, ние като модератори/администратори трябва да даваме пример на поведение за останалите във форума.
Пример за поведение ли?Да не сте Тимуровска дружинка?Леле тая твема пак ще ме скара с някой хора.Аман!
georgebg
13.05.03 г., 11:01
Originally posted by wild rain
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, я по-кротко.Момчетата си знаят работата(не мога ......
че аз изобщо не съм се и разгорещявал...
само че не е редно все пак примерно да ми трият моя спам ( е аз не си спомням да са трили нещо мое де..) а да си остават техния ;)
.. или тяхната тема да си я чистят от спама ..
а да се хххххххх на другите теми...
Originally posted by Paparac
..... В края на краищата не сме тука някъв затвор нещо, вярно, има правила, но мисля, че е невъзможно, а и излишно, тука да вървим по някакви тооочно определени коловози.
чакай малко ... и аз не съм за коловозите , ама за едни да може да излизат а за други да не може ... това малко ми прилича на това как стояха нещата откъм преди 20 годинки ..:( .. затова и само малко съм разтревожен
Originally posted by georgebg
...само че не е редно все пак примерно да ми трият моя спам...
Аз по принцип съм против триенето на постове, дори сторили се на някого SPAM. Това правило беше въведено на отговорността на Ba4o Kiro и след него някои хора решиха да поизтриват и редактират неща, които персонално не им харесват. Ще изчакам още малко и ще предложа да се премахне това правило.
Други неща, които не ми харесват:
- пълно бездействие
- дълги коментари с червен текст, че и bold отгоре на всичко
- вадене на отделни правила като sticky тема на "своя глава"
- писане в затворени теми
- редактиране на пост/тема, веднъж вече променен/а от друг модератор
Авторите (модератори) на тези действия/бездействия мисля се сещат сами за какво говоря. Щом аз го виждам това и се дразня, значи го виждат всички и вероятно също се дразнят.
Мисля в рамките на няколко месеца вече за 4-ти път предлагам да се направи служебен форум, в който да се съгласуват действията на модераторите/администраторите. GrigorBG e глух и ням, а Ba4о Kiro предпочита да помага на wild rain да си пълни темите...
Какво пак аз?Защо ме споменаваш ей така като..Той ако ми помагаше наистна..,ама не!Заяжда се с мен за щяло и нещяло.
Иначе подкрепям идеята за съгласуване на действията м/у модератори и адинистратори.БравоВалерий!Ти си нашата гордост.Съвестта на форума!Идеалния мъж както беше казано не веднъж в не една тема;)
Аз избягвам да спамя темите на хората, особено когато са в Далавери и особено когато някой друг вече се е намесил и темата е станала на нищо. Точно затова не искам да се оспамват мойте теми. Елементарно, Уотсън!
А за "примерното" поведение може да се пробваме като отидам всички модератори на пионерски лагер в Артек и там си направим едно социалистическо съревнование.
georgebg, коментарите ти в ДАЛАВЕРИ бяха изтрити. Тук си пиши каквото си искаш, но Далавери е раздел за Далавери... не е ли така?
Валерий, на мен също много неща не ми харесват, много неща се промениха във форума, а пък и Бачо и Григор не са длъжни все на главите ни да висят и форума да оправят. Това е положението засега, форумът е такъв какъвто е, и на мен не ми харесва раздел "Общи", но хората си го харесват явно и си пишат, няма лошо. Така че аман от мърморещи критикари!
Така че аман от мърморещи критикари!
Stan, ти последно време доста се промени, не забелязваш ли сам? Стана много по-избухлив, правиш неща, които дори по правилата на форума са нарушение, навлизаш в конфликт с всеки, който не е на твоето мнение, караш се, заплашваш... Когато пък видиш, че нещата се обръщат не в твоя полза, тогава започват "Аз напускам", "Ама не е съвсем така", "Ама не исках това да кажа"... или темата се затваря при първа възможност. Целият проблем са излишните нерви*. Какво ти става? Вземи се успокой малко и нещата ще тръгнат по-гладко. Няма понятие "Аман!"... щом има критика, значи има и основа за нея.
* - част от проблема е и това, че преди време не разбираше нищо и съответно си траеше повечко, а сега видя малко повече компютърни неща около себе си и почна да раздаваш съвети като крайни мнения, че и да се караш на който не разбира или задава "тъпи въпроси". Не ме карай да ти търся примери за доказателство (ако заговори адвокатът в теб), защото ще намеря такива. Не го казвам това по-горе ей така.
Благодаря ти за това "приятелско" изказване, но мисля, че не си прав. Напоследък почти не влизам във форума, просто и други неща изникнаха на този свят. А относно компютърните ми знания - никога не съм отричал че съм си дилетант, не съм се заяждал за такива неща, избухвам за други работи, а не защото някой не бил на моето мнение.
Все пак коментарът ти под звездичката е възхитителен, благодаря ти още веднъж, по-колегиално отношение на тоя свят просто НЕМА, вервайте ми!
Dark Skywalker
13.05.03 г., 12:38
Така че аман от мърморещи критикари!
Това донякъде е насочено и срещу мен, но Stan мнението ми го знае.
georgebg
13.05.03 г., 12:41
Аз избягвам да спамя темите на хората, особено когато са в Далавери и особено когато някой друг вече се е намесил и темата е станала на нищо. Точно затова не искам да се оспамват мойте теми. Елементарно, Уотсън!
Само не разбрах кое му е елементарното ...
И аз мога да кажа че за да не спамят моите теми пък и аз искам да съм модератор !
И пак опираме до това че модераторите са ... ехе почти като хора от народа ...ама малко по-така все пак...
Тогава дайте права на всеки който създава пост, да му бъде и модератор т.е. да изтрива постове , които му се струват като спам....
Пък и stan , то затова ли темата ти в Далавери е така чиста... ами аз ако ти предложа цена която не ти хареса и нея ли ще изтриеш или за да дигнеш мизата можеш дори да ми редактираш и цената която предлагам... и наддаване може да си организираш ... твоя работа
И все пак държа Валерий да даде пример - "видял съм повечко компютърни неща около себе си и съм почнал да давам съвети като крайни мнения, че и да се карам.."
Значи искам пример:
- какъв компонент съм препоръчал като "крайно мнение";
- на кого;
- кога;
- как съм се "карал", ако някой не ми е харесал крайното мнение.
Originally posted by Dark Skywalker
И аз подкрепям казаното от georgebg. Хора или не, ние като модератори/администратори трябва да даваме пример на поведение за останалите във форума.
Мда , според мен си прав . Да сте мислили като ставате модератори :D .
Това е положението засега, форумът е такъв какъвто е, и на мен не ми харесва раздел "Общи", но хората си го харесват явно и си пишат, няма лошо. Така че аман от мърморещи критикари!
Лошо има ... Тоя форум се изврати твърде много . Хората немогат да разберат , че повечето теми са за по бира с приятели , а не за форума .
Stan, ти последно време доста се промени, не забелязваш ли сам? Стана много по-избухлив, правиш неща, които дори по правилата на форума са нарушение, навлизаш в конфликт с всеки, който не е на твоето мнение, караш се, заплашваш... Когато пък видиш, че нещата се обръщат не в твоя полза, тогава започват "Аз напускам", "Ама не е съвсем така", "Ама не исках това да кажа"... или темата се затваря при първа възможност. Целият проблем са излишните нерви*. Какво ти става? Вземи се успокой малко и нещата ще тръгнат по-гладко. Няма понятие "Аман!"... щом има критика, значи има и основа за нея.
* - част от проблема е и това, че преди време не разбираше нищо и съответно си траеше повечко, а сега видя малко повече компютърни неща около себе си и почна да раздаваш съвети като крайни мнения, че и да се караш на който не разбира или задава "тъпи въпроси". Не ме карай да ти търся примери за доказателство (ако заговори адвокатът в теб), защото ще намеря такива. Не го казвам това по-горе ей така.
Това защо не го даде на PM ? Аз пък не забелязвам Стан да е по-нервен точно напоследък . Даже се чудя защо се губи , ами не вземе отношение по въпроса за спам-а , от който неможахме да се отървем и в тази тема , благодарение на ... знае си коя е :) и за "неподходящите" теми в Общи .
georgebg, обяснявам ти на елементарен български - дай предложение по сделката и ще се разберем. Нова цена, каквото искаш, въпрос, всичко. Темата е чиста от дълбокомислените и безсмислени коментари в нея. Иначе съм съгласен с тебе, че никой няма право току-така да засира темите на хората, бил той модератор или админ, но просто аз не мога да нося отговорност за колегите, разбери го най-после!
Абе ти наистина ли не виждаш ЧЕ НЕ АЗ ПРОДАВАМ в случая или просто се правиш на луд? Може би си мислиш че ще изкарам 100$ печалба на гърба на приятеля си, като му продам картата?!? Ае стига!
Благодаря ти за това "приятелско" изказване, но мисля, че не си прав. Напоследък почти не влизам във форума, просто и други неща изникнаха на този свят. А относно компютърните ми знания - никога не съм отричал че съм си дилетант, не съм се заяждал за такива неща, избухвам за други работи, а не защото някой не бил на моето мнение.
Мисля, че съм прав! Погледни само последната тема за TV кабелите от намесата ти на дилетант в областта на какво стана! Изпокара се с хората, които дават малко по-различно решение на нещата от твоето, в рамките на първите 4-5 поста! После какво направи? Позамаза темата да се поуспокоят нещата, защото явно тръгна на зле за теб... Ами какво направи с поста на Ba4o Kiro в "Далавери" мисля беше? Редактира го да му увеличиш буквите и след това използва и ти да се поскараш на някого? Че и темата май беше затворена вече! Не ми се рови назад, ама откакто се върна пак почнаха грозните сцени. Успокой се малко, казах ти... Много нерви влагаш! Защо мислиш мембърите цитират предимно твоето име в оплакванията си?
P.S. Не мисли, че критиката е насочена само към теб. Не мисли също, че критиката излиза само от мен към теб. Не пускам тези неща по РМ за да подчертая необходимостта от служебен форум.
georgebg
13.05.03 г., 12:56
georgebg, обяснявам ти на елементарен български - дай предложение по сделката и ще се разберем. Нова цена, каквото искаш, въпрос, всичко. Темата е чиста от дълбокомислените и безсмислени коментари в нея. Иначе съм съгласен с тебе, че никой няма право току-така да засира темите на хората, бил той модератор или админ, но просто аз не мога да нося отговорност за колегите, разбери го най-после!
Виж сега - въпроса не е нито в това какво продаваш, нито в това за колко. И според мен не са приятни коментари, особено когато човек знае какво продава и си знае че е добро.
Дори аз бих сметнал и за спам ако ти предложа за картата примерно 95$ - и ще те разбера ако ме изтриеш.
Също така изобщо не съм проявявал интерес към картата, а само влязох в темата , защото не пишеше модела и. Дори не съм и видял въпросния спам, защото го беше вече забърсал - но въпроса го поставям принципно.
Originally posted by pav
Даже се чудя защо се губи , ами не вземе отношение по въпроса за спам-а , от който неможахме да се отървем и в тази тема , благодарение на ... знае си коя е :) и за "неподходящите" теми в Общи .
Ти пък си като стара повредена грамофонна плоча! "wild rain - SPAM - wild rain - SPAM..." Това го виждам от 1 месец насам! Нещо пречи ли ти wild rain? Ако ти пречи не чети теми, в които е писала тя. Ето, Stan ще ти обясни колко е елементарно това за Холмс, може пък и за теб да се окаже такова. На мен лично никой не ми пречи с писанията си, стига да не развалят те темата на друг умишлено. Коментари в "Далавери" няма да има, за това сме се разбрали много отдавна, но защо пък да не може всеки да си пише каквото поиска в "Общи"? Ти ли ще определяш кое е SPAM и кое не? :mad:
Ами не, Валерий, не си прав. Това е демагогия, не съм замазвал нищо, просто отговорих на ехидната забележка на Крис и не по-малко ехидната забележка на Bobo. Предпочитам недилетантите да ПОМАГАТ с конкретни неща, а не да дебнат отстрани с ехидните си "професионални" усмивчици! Какво помогнаха тия двамата юнаци, какво?!? НИЩО!!! Като се изпокарахме се сети Bobo да обясни като хората нещата по темата!
И пак ще ти кажа - нищо не съм замазвал, не знам защо си мислиш така. А служебен форум няма да има или поне се надявам да няма, аман от служебни работи, живеем в 21ви век, "трийсет и пета и други години" си отидоха безвъзвратно!
Dark Skywalker
13.05.03 г., 13:21
Я пък да не си замазвал нищо! Сега пък ти се правиш на разсеян, Stan! Не забравяй, че ти се засили да триеш писанията на Bobo (за когото се видя колко повече разбира от теб), а като се видя на колко плъзгава почва си стъпил, подви опашка и изтри неприятните за теб лични коментари. Пак ти казвам една единствена думичка: П Р О И З В О Л.
P.S. Валерий е прав за служебния форум, хайде сега да се изпокараме помежду си тука, пък белким The powers that be преценят нужен ли е или да.
Stonefish
13.05.03 г., 13:23
"Хубаво" е всички да сме равни и да имаме равни права и задължения (ама някак си не става). Като толкова не му изнася на някой нещо да си прави свой форум, който ще бъде толкова добър и перфектен, че веднага всички други форуми ще си загубят членовете. Имам 4 колеги и те не могат да се разберет за смените за седмицата без да се скарат, а вие искате тука почти 2000 човека да са на едно мнение за нещо. Какво е спам, кой спами и т.н. погледнете малко по сериозно на нещата. Всеки прави каквото може и както може от модераторите. Никой не получава пари за това, така че... като за без пари - толкова! Стига с този "глас на народа". "Народа" все е недоволен... това му е работата.
Ами не, Валерий, не си прав. Това е демагогия, не съм замазвал нищо, просто отговорих на ехидната забележка на Крис и не по-малко ехидната забележка на Bobo. Предпочитам недилетантите да ПОМАГАТ с конкретни неща, а не да дебнат отстрани с ехидните си "професионални" усмивчици! Какво помогнаха тия двамата юнаци, какво?!? НИЩО!!! Като се изпокарахме се сети Bobo да обясни като хората нещата по темата!
И пак ще ти кажа - нищо не съм замазвал, не знам защо си мислиш така. А служебен форум няма да има или поне се надявам да няма, аман от служебни работи, живеем в 21ви век, "трийсет и пета и други години" си отидоха безвъзвратно!
Не знам как се нарича явлението, когато всяка забележка ти се струва ехидна. Като науча, ще ти кажа какъв ти беше проблема в тази тема за TV кабелите. Юнаците kris и bobo се опитаха да спестят пари (първият) и да дадат техническа информация (вторият), а ти се опита да се изпокараш с тях и успя (както обикновено). Аргументите ти бяха на ниво "абе виждал съм".
Като не искаш служебен форум, тогава вместо да ти казвам в него "Stan, бъркаш защото..." ще ти го казвам пред всички в "За форума". Ако повечето читатели са на страната на единия от нас, съответно другия ще си ходи. Съгласен?
Dark и Валерий, колкото и да се пънете, не сте вие хората, които ще ми казват какво да правя във форума. Имате си право на мнение, но пък Валерий да ми поставя ултиматуми - направо забрави.
Значи и за двамата да обясня - ЗАМАЗВАНЕТО БЕШЕ ВСЪЩНОСТ ИЗТРИВАНЕ НА СПАМ. ЗАМАЗВАНЕТО БЕШЕ ВСЪЩНОСТ ИЗТРИВАНЕ НА СПАМ. ЗАМАЗВАНЕТО БЕШЕ ВСЪЩНОСТ ИЗТРИВАНЕ НА СПАМ.
Страшно "замазване" съм направил и страшно "подвиване на опашка"! Направо се скрих. Дарк, аз ИЗТРИХ СПАМа бе приятелю, не съм тръгнал, а пък ти да си ме разубедил, ти взе да се вайкаш след това, айде припомни си нещата...
На мен най-гадно от цялата работа ми стана позицията на Дарк... абе както и да е. Подвил съм опашка, произвол... ходиш зад гърба ми да обсъждаш "поведението" ми с админите, а сега кажи какво е това, как ти хрумна въобще??Засрами се приятелю, какво ти стана изведнъж, ми аз наистина предпочитам да се караш с мене вместо такива гадости в гърба! :rolleyes:
Вие двамата се нахвърляте срещу мен като изгладнели вълци - единият е на 100 000 км и форумът му е през "центъра", другият си има някакви амбиции за "примерно" поведение и "работи" в полза на форума... Какво ви става бе хора, какви са тия интриги, засрамете се малко!
АРГУМЕНТИТЕ МИ ПО ТЕМАТА ЗА ТВ-тата БЯХА НА НИВО - ИДВАХА У НАС, ВИДЯХ С ОЧИТЕ СИ, ИНТЕРЕСУВАХ СЕ, ЗАЩОТО ГО ПРАВИХ ЗА СЕБЕ СИ!
За служебния форум - категорично съм против. Нека интригите да ги видят всички пред целия форум, аз нямам какво "служебно" да споделям с колегите си! Нека всички видят и преценят болните амбиции на този или онзи!
Dark Skywalker
13.05.03 г., 13:54
Страшно "замазване" съм направил и страшно "подвиване на опашка"! Направо се скрих. Дарк, аз ИЗТРИХ СПАМа бе приятелю, не съм тръгнал, а пък ти да си ме разубедил, ти взе да се вайкаш след това, айде припомни си нещата... Май че ти не помниш.... Странно, при положение че си трил на два пъти. След първия път (когато забърса ехидния според теб коментар на Bobo) ти направих забележка, че не си прав, после се обади и самият Bobo, видя се кой колко знае и разбира, а което ти на втори път изтри цели постове от темата, оправдавайки се с "почистване на технически грешки". Въобще ти тази тема я направи на лентички и панделки. Да продължавам ли?
Продължавай, работнико в полза на форума. Може би трябваше да оставя грозните караници по темата? Това ли искаш? Всъщност то би ти дало доста силни козове срещу мен, не е ли така? Ех, как обичам такива хора...
Айде сега кажи 2 приказки за другото дето ти писах... за гърба!
Dark Skywalker
13.05.03 г., 14:01
Продължавам.
Това не бяха грозни караници, а нагледен пример за това, че не се изказваш подготвен и се държиш арогантно с другите участници във форума.
Пък щом си решил, че е по-добре да ги няма "козовете" срещу теб и си ги изтрил, значи знаеш не по-зле от мен, че не си постъпил коректно.
Neotrace
13.05.03 г., 14:06
/Offtopic
Абе тука е по-яко отколкото в "Общи" и аз да не знам....ще взема по-често да минавам насам и да се смея:)
/Offtopic
Да, наистина стана много яко. Беше ми приятно, аз "подвивам опашка", изчерпах се просто. Не се тревожете повече, ще махна темата си от Далавери, макар че тя реално не е моя. Успех на работещите в полза на форума :cool:
Clockwork
13.05.03 г., 14:50
Eй, DarkSkywlker, аз те мислех за свестно момче, а пък ти си бил голям интригант бе! И защо говориш все едно си на партийно събрание? Не харесвам методите на Stan, но това тука което му спретнахте с Валерий беше ебати грозната работа! Ходете си намерете по някоя жена, олабете сe, ама такива гадни неща тук... Вие какво, хвърляте Stan като мърша на лешоядите ли?!? Бати *** сте, не е истина, сума ти време не бях влизал във форума и такива неща още от първия път!
[Mod. Edit] Valeri
Втора забележка за използване на обидна характеристика към друг участник, на третата спирам правата за достъп до форума.
georgebg
13.05.03 г., 15:02
Да, наистина стана много яко. Беше ми приятно, аз "подвивам опашка", изчерпах се просто. Не се тревожете повече, ще махна темата си от Далавери, макар че тя реално не е моя. Успех на работещите в полза на форума :cool:
Сега , все пак аз пуснах темата и то защото забелязах принципно различното поведение на модераторите към иначе едни и същи неща.
Stan , не те познавам а и нямам нищо против теб или когото и да било.
И като последно - темата си е тема, и твоята в Далавери няма нищо общо с това тук.
[offtoipc]
Ако знаех че ще вземете и да се карате пък сега, изобщо да не бях я пускал тази тема.
[/offtopic]
Лично аз го очаквах тоя скандал.Дори съм изненадана,че много малко хора се включиха.Можеше да стане още по-атрактивен.В този форум нещата стоят така:по принцип тези с права застават един зад друг щом атакуваш 1(този път е изключение). Ако искаш да избегнеш караници занапред-разбери се в ПМ с конкретния човек приятелски,иначе само ще загубиш битката и ще спечелиш единствено неприятели и хорско недоволство.Опознай хората тук(последен съвет),пък тогава критикувай.:jump: :boots: :color:
Ами аз нямам много постове, но си чета форума стана вече почти година. Та мисълта ми е, че е адски грозно, хора който са тук от има няма 2 месеца, и са с по 500 поста, от които половината нямат нищо общо с хардуер, вече да правят забележки, да недоволстват и тн. Постове като този на Clockwork, че и на wild rain за мен са изключително грозни и нямат никакво оправдание да бъдат оставяни.
Та модераторите нека си се карат, не мога да разбера другите ко се бъркат в тая работа. Пък и като не ви харесва нещо...
В крайна сметка, тука няма нищо задължително освен писането на кирилица май.
Беше хубав форум преди, много съм прочел и много съм научил от тук, но нещо почнаха да се извращават нещата, но нормално, като събереш толкоз много хора на едно място...
Та всеки от правещите забележки, да си зададе въпроса - "А ако аз бях на тяхно място, щях ли да съм максимално обективен?" - Вярвай те ми, отговора е твърдо и категорично "НЕ" колкото и да не ви се харесва това.
Казвам ви го от гледната точка на ADMIN в Setcom.BG.
Dark Skywalker
13.05.03 г., 16:01
Originally posted by Clockwork
Eй, DarkSkywlker....Вярно е че отдавна не беше влизал, бях забравил характерния ти... изказ.
Както и да е, почти си ми нацелил правилния правопис на прякора, което е добре.
:p
Не знам ти доколко имаш спомени от партийни събрания, но като те слушам, явно по мен се е полепило доста - личи си, че три години съм бил отряден председател и член на дружинния съвет в училище, а? Ей, такъв съм скапаняк, че направо не мога да се гледам в огледалото, когато се бръсна сутрин.
:ghi:
Clockwork: как реши, че хвърлям някого на лешоядите? Кой във случая се явява лешояд? Четящите темата ли? Ти, като един от тях ли? (Целта на въпроса не е да те обидя на "лешояд", но искам да изясниш казаното.)
Ако някой има претенции към моите действия като модератор, да се чувства свободен да ги сподели с останалите. Всъщност имаше едно оплакване от участник - негодуваше, че съм му сложил кирилизиращи тагове и съм го помолил да пише на кирилица в бъдеще.... Ами това е, не си спомням да съм влизал в конфликт с някой във форума.
Clockwork
13.05.03 г., 16:11
То не е нужно да си влизал в конфликт с някого, ама като ти слушам надутия и назидателен тон направо ми се драйфа! Ако това, което казва Стан - че си го обсъждал зад гърба му с другите модератори и админи, е вярно... ами че ти просто нямаш място тука бе!!!
Ей момчета, хайде по-кротко.Какво започнахте да се гоните от форума?Той все пак не на всички.Спрете се!Всеки сам решава дали да поства тук или другаде.
Paparac
13.05.03 г., 16:25
В спора се ражда истината. Но това тук не е спор. Това кой на колко километра е, за мен няма абсолютно никакво значение. Ама никакво. Това, че Валерий е много далеч от БГ не значи, че му е през ...., най-малкото го е доказал. Ако ще и от носталгия да го прави, негова си работа, важното е, че е направил много за този форум, естествено не само той. Всеки тук има добрите и лошите си страни, което е съвсем нормално. Дори и вие, администраторите и модераторите. Лошото е обаче, когато такива неща се четат от всички. В никакъв случай не мога да се съглася, че форумът е станал по-малко популярен или полезен, напротив. А и Georgbg едва ли е искал да предизвика всичко това с темата си, както и самият той го каза. Никога не ми е харесвало отношението на Stan към хората тук, най-малкото заради високомерието, с което се държи към тях. Той просто не търпи критика. Напоследък наистина рядко се весва, защо, негова си работа. В тема преди време, а и не само там, аз също съм му казвал, че е много нервен, но "кой съм бил аз, та да му държа сметка". Да, така е, нямам право да държа, но преди време теми от рода на "Груб модератор ли е Stan" не бяха поствани от мен, което ще рече,че и други ламери споделят моето мнение. Напоследък рядко пиша, с изключение на последните 2 дни. Старая се да пиша само за неща, които знам, особено в хардуер. Dark Skywalker е един изключително съвестен модератор, същото важи за всички хора с права тук. Stan също е такъв, никога според мен няма да излъже някого за нещо умишлено или злонамерено. Просто трудно намира по мек тон с хората, които не са на неговото ниво. Това е цялата работа, но е срамота да се изкарват кирливите ризи на показ. Питам аз, GeniusLoci като трие теми, що никой не скача срещу него. Изключвам по колко поста пише на ден и т.н. Защото има значение начина, по който го прави и обяснението, което дава. Иван също. Те киснат почти нон стоп тук, напоследък Ba4o Kiro също и се стремят да въдворяват някакъв ред. Лично според мен беше много грозно стикнатата от Ники тема w "Хардуер, процесори и ....."за това, че трябва да се пише на кирилица, да се трие и да се поставя същата, но вече с друг автор. Не знам кой на кого и какво прави зад гърба или не и не ме интересува. Знам обаче, че тук някой се мислят за много, ама много "голямата работа". А това не помага никому.
gaburko
13.05.03 г., 16:48
Originally posted by Kayso
Ами аз нямам много постове, но си чета форума стана вече почти година. Та мисълта ми е, че е адски грозно, хора който са тук от има няма 2 месеца, и са с по 500 поста, от които половината нямат нищо общо с хардуер, вече да правят забележки, да недоволстват и тн. Постове като този на Clockwork, че и на wild rain за мен са изключително грозни и нямат никакво оправдание да бъдат оставяни.
Та модераторите нека си се карат, не мога да разбера другите ко се бъркат в тая работа. Пък и като не ви харесва нещо...
В крайна сметка, тука няма нищо задължително освен писането на кирилица май.
Беше хубав форум преди, много съм прочел и много съм научил от тук, но нещо почнаха да се извращават нещата, но нормално, като събереш толкоз много хора на едно място...
Та всеки от правещите забележки, да си зададе въпроса - "А ако аз бях на тяхно място, щях ли да съм максимално обективен?" - Вярвай те ми, отговора е твърдо и категорично "НЕ" колкото и да не ви се харесва това.
ти ми спести писане на един пост ;-) Заставам зад това мнение
The Bandit
13.05.03 г., 17:21
Да Kayso, донякъде си прав, но защо всеки член да няма право да попита кое, кой и защо? Защо трябва да се делят мембърите по това кой е от 2 месеца, кой от 2 години? Още повече, че има секция "За форума" - значи ако на някого нещо му се стори нередно или иска да пита - може да го направи, както го е направил georgebg, и то доста уместно. Неговият пост не го виждам като "забележка" - човекът вижда един двоен стандарт и културно споделя мнение, че това обезмисля правилата според него...
Още един въпрос - аз рядко влизам в Сетком, но не съм виждал там да се обиждате един друг или да има някакво "извращаване", защо такива неща да са "нормални, като събереш толкоз много хора на едно място"? А дали аз или някой друг е щял да постъпи иначе не променя нещата, въпросът е какво правят и как постъпват хората, които са поели отговорността да са модератори. Аз спазват моите отговорности като не нарушавам правилата и не обиждам други хора, така трябва да си спазват отговорностите и модераторите, и тези членове, които са тук от 2 години и тези, които са от 2 дни. Това е положението IMHO.
Някой ще се разсърди за това ме мнение, но - Естествено че трябва да се делят, на по старши и утвърдени юзъри и "зайци" :)
Иначер никъде в изказването си не съм споменал georgebg, човека е в правото си да пита. Имах предвид страничните коментари.
А по въпроса за Сетком - там просто няма толкова много правила, иначе и ние си имаме нашите лидери, но сме по толерантни, ако мога така да се изразя ;)
А колкото до модераторите - както казах това си е техен проблем, нека да си го изгладят те, нема нужда от странични юзъри, особено пък от такива дето са във форума от 2-3 месеца ! Щото като гледам, май само от такива има забележки ...
Айде PEACE, не искам да се меся тук, нито ми е работа нито имам желание :)
незнам ама тази тема е доста правна и важна защото наистина има проблем с някой от "хората с права" в този форум.
Originally posted by Neotrace
/Offtopic
Абе тука е по-яко отколкото в "Общи" и аз да не знам....ще взема по-често да минавам насам и да се смея:)
/Offtopic
Towa, syglasno mnooogo strogite prawila na moderatorite e spam... }e go iztriqt li...Ha-ha-ha :hi: :rotate: :hi: (roling on dy flor)
Clockwork
13.05.03 г., 19:49
Originally posted by VentzY
незнам ама тази тема е доста правна и важна защото наистина има проблем с някой от "хората с права" в този форум.
Ъъъъъ... тоя се изказа. Абе ти български ли говориш, какъв език е това? Какво искаш да кажеш всъщност? Темата била "ПРАВНА" :shock: :shock: :shock:
GeniusLoci
13.05.03 г., 19:55
С голям интерес ви следя дискусията. Ще си взема необходимите поуки, не се притеснявайте.
Paparac, темата в Хардуер, Общи и където още бях я сложил си я изтрих лично аз именно след намеци за безмислието й и произвола, който съм си позволил с нея, въпреки че беше наложителна. Виж, в Далавери аз си стикнах темата/темите (което явно Валерий не харесва), но пък нито един от вас не може да отрече че през последната седмица там е доста..прегледно.
VentzY, вече неведнъж ти дадох обяснения за изчезването на твои постове в разни теми. Ако искаш вземи си направи плакат "I hate GeniusLoci!" и го сложи в сигнатурата си - няма да ти помогне срещу изтриването на постовете ти, съдържащи странни словосъчетания и възклицания, камо ли срещу неприятния ти навик да пишеш по два поста.
Ще довърша по-късно, чакат ме..
За служебния форум - категорично съм против. Нека интригите да ги видят всички пред целия форум, аз нямам какво "служебно" да споделям с колегите си! Нека всички видят и преценят болните амбиции на този или онзи!
Stan, ти от ден на ден вместо да звучиш по-трезво, почваш да звучиш все по-детски! Какви болни амбиции? Нещо за по-голяма заплата ли се борим, за място в парламента ли, за пенсия ли? По темата мога да ти кажа това:
Явно последно време не помниш добре, но надявам се помниш, че аз бях човека, който те предложи за модератор преди време на стария форум. Там нямаше гласуване кой да бъде, просто Mollov ме пита кой според мен става. Тогавашният Stan според мен ставаше (и според Mollov също, можеш да го питаш) и ти бяха дадени права. Сегашният Stan обаче според мен не става за модератор. Дали аз ще ти казвам какво да правиш на форума не знам, но видя ли да нарушаваш правилата, да триеш/редактираш теми и постове, да пишеш в затворена тема, да използваш обидни думи към друг участник... аз ще съм първия, който ще предложи да ти се отнемат правата, а щом държиш ще бъде пред всички! Беше заложил преди месец голям скандал, като ти отряза Ba4o Kiro намеренията и ти се покри за известно време. Сега се върна и пак започват разправийте! Ако не се сещаш каква е причината мога да ти дам насоки: явно имаш някакъв личен проблем, който прехвърляш във форума. Отстрани проблема или го филтрирай така, че да не се изнервят и хората около теб.
P.S. Това за интриги, болни амбиции, приказки зад гърба... не мога да повярвам, че са писани от човек на 30+ години по повод един форум! Кога се очаква да разбереш, че "модератор" означава задължения, а не изключителни права или някаква награда? Ти къде беше 1 месец? Кой ти изпълняваше твоите задължения, докато ти се правеше на обиден? Радвай се, че не са ти спрени правата веднага след като "си врътна опашката", както се изразяваш ти...
Питам аз, GeniusLoci като трие теми, що никой не скача срещу него. Изключвам по колко поста пише на ден и т.н.
Ще стигнем и до GeniusLoci... спокойно! ;)
Не ми харесва това при него:
- Ползва форума понякога като чат, оставяйки постове по няколко думи, насочени към конкретен човек*.
- Вижда затворена тема, която му била интересна и вместо да пита първо защо е затворена, отваря я и пише в нея*.
- Вижда тема, която започва да не харесва или пък не иска отговори, пише вътре и я затваря*.
- Оставя дълги коментари с червен bold текст, които са първото нещо, което би видял един нов потребител, съответно би се замислил да се регистрира ли на HWBG или не.
- Не знам дали е питал някого или не, но stick-натите 2-3 теми в някои раздели не ми харесват. Правилата ги пише на определено място, както е тръгнало ще ги вадим 1 по 1 ли?
- Не гледа датите на постовете и се впуска да мести теми, да отваря нови и да пише коментари*.
- Трие теми и постове, които сметне за SPAM. Аз самият изтрих по тази схема няколко поста и видях, че никакъв положителен ефект няма, дори напротив. Отчитам го за грешка.
- Не спи по цели нощи и "кисне" във форума, съответно си разбива здравето и натрупва огромно количество постове за кратко време... ъхъ, както казва той самия!
* - за тези неща сме се разбрали по РМ и вероятно повече няма да се случват, поне с комуникацията с GeniusLoci няма проблеми. Той нещо моите болни амбиции не ги вижда, явно е малък и не разбира... :ghi:
Валерий, за да бъда честен, ще ти кажа същото - просто ме шашна! Ти си ме предложил за модератор... и сега какво? НЕ СМЯТАМ да ти правя ЕВАЛА че си ме предложил за модератор! Валерий, който аз познавах, също ставаше и за приятел, и за модератор, и за админ, сегашния Валерий обаче не става! Сегашния Валерий е изключително надут и поучителен, не си мръдва пръста с месеци за форума и накрая идва и изтърси някоя целомъдрена простотия! ТИ ЛИ МИ ИЗПЪЛНЯВАШЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ВЪВ ФОРУМА?!? ТИ ЛИ??? ТА ТИ НЕ СЕ ВЕСВАШЕ С МЕСЕЦИ, КАК НЕ ТЕ Е СРАМ!!!!!!!! ПОМНИШ ЛИ КАК СЕ МЪЧЕХ САМ-САМИЧЪК ТУК, ТИ И CREEP ПРОСТО НЕ СЕ ПОЯВЯВАХТЕ!!!!!!!! ПОМНИШ ЛИ ПРИЯТЕЛЮ??????
Ей, вбеси ме! Ако знаех че си толкова лош човек никога не бих се съгласил да ставам каквото и да било... а това за болните амбиции не са празни приказки, за мое голямо съжаление.
Е, сега надявам се си доволен, имаш си соц-раздела за "служебни" работи, скарахме се задочно жестоко, вече си ми във всички Ignore-листове, щото много обичам мазните приятели-предатели, а ти си точно такъв.
А това дали имам личен проблем или не, не те засяга по никакъв начин - гледай си здравето и живота и не се прави че ти пука чак толкова много за форума!
Съжалявам, но при още една подобна долна атака по такъв начин няма да ти остана длъжен! И не ми цитирай Моллов, че малко ставаш смешен... да цитираш човек, който отдавна те е игнорирал...
Сега видях още нещо което ме изуми... ПО ПОВОД НА ЕДИН ФОРУМ? Ами да, Валерий, ПО ПОВОД НА ЕДИН ФОРУМ хората са такива, каквито са по повод и на другите неща... както виждаш, и тук има интриги, и тук има неща зад гърба, това са факти! Или ти си заравяш главата в пясъка и си свиркаш?
georgebg
13.05.03 г., 22:14
Е иска ми се да имах права над моята си тема та да си я затворя, пък вие се изяснявайте по друг начин.
Ако Валери беше по-близко, бих ви предложил да се срещнете на по биричка модераторите , и да си решите разногласията като мъже ... а като чета направо ми се струва че сте като едни женички бе м@м@ му стара, дето и като нямат кво да делят пак са готови да си избодат очите...
Айде стегнете се и наистина се успокойте, че напрежението го виждам по-нагоре и от логаритмична скала - то аз и не знам от колко време се познавате и работите "заедно" ама има няма за 12 часа направо взехте че се .....
Чета и не вярвам на очите си...
Stilian
13.05.03 г., 22:57
Originally posted by Creep
Чета и не вярвам на очите си...
Аз също ... :shock:
GeniusLoci
13.05.03 г., 23:13
Originally posted by Valeri
Ще стигнем и до GeniusLoci... спокойно! ;)
Не ми харесва това при него:
- Ползва форума понякога като чат, оставяйки постове по няколко думи, насочени към конкретен човек*.
- Вижда затворена тема, която му била интересна и вместо да пита първо защо е затворена, отваря я и пише в нея*.
- Вижда тема, която започва да не харесва или пък не иска отговори, пише вътре и я затваря*.
- Оставя дълги коментари с червен bold текст, които са първото нещо, което би видял един нов потребител, съответно би се замислил да се регистрира ли на HWBG или не.
- Не знам дали е питал някого или не, но stick-натите 2-3 теми в някои раздели не ми харесват. Правилата ги пише на определено място, както е тръгнало ще ги вадим 1 по 1 ли?
- Не гледа датите на постовете и се впуска да мести теми, да отваря нови и да пише коментари*.
- Трие теми и постове, които сметне за SPAM. Аз самият изтрих по тази схема няколко поста и видях, че никакъв положителен ефект няма, дори напротив. Отчитам го за грешка.
- Не спи по цели нощи и "кисне" във форума, съответно си разбива здравето и натрупва огромно количество постове за кратко време... ъхъ, както казва той самия!
* - за тези неща сме се разбрали по РМ и вероятно повече няма да се случват, поне с комуникацията с GeniusLoci няма проблеми. Той нещо моите болни амбиции не ги вижда, явно е малък и не разбира... :ghi: [/B]
Радвам се че накрая си споменал че сме се разбрали, но не съм съгласен че сме обсъждали двете болднати!
Първо - коментари към конкретен човек мога да отправям свободно и не смятам че това има значение. Както вие двамата със Стан сега се дрънкате тук вместо чрез РМ или ICQ. От колко думи ми е поста си е моя работа.
Второ - това не мога да се сетя да се е случвало! Не съм харесвал или не мога да отговоря и затварям??? Моля???
Останалите обозначени с "*" забележки са за "прегрешения", направени по веднъж и по невнимание, и сме обсъдили почти веднага. Както казах и тогава - случва се!
Може би преча на включването на нови членове, но съм и "виновника" за регистрирането на поне 100 такива! А и не може да се отрече че няма повторение на "грешките" и неспазвания на правилата след подобна намеса.
Досега единствен проблем с изтритите теми и постове е VentzY (dyankof), чиито постове ако продължава в същия дух няма да ме спрете да трия. Освен ако не ми отнемете правата, разбира се. Просто подобно пренебрежително отношение към останалите няма да търпя, нито към общия ни труд тук. Да не говоря че триенето на негови постове тръгна от един изключително обиден такъв, който се надявам малко хора да са видели. Не че вече помня и за какво беше...
Ако не си забелязал сам премахнах стикнатите "правилници", с изключение на раздел Далавери, но отново никой не може да отрече, че непоследък там стана доста подредено, още повече инициативата за тези правила там не бе моя - имаше обсъждане (което съкратих доста поради ..неудобно ми е да кажа СПАМ...)
Моля те не обсъждай времето което прекарвам във форума. Ако си си направил труда да погледнеш разликите във времето между постовете ми в различни теми ще разбереш че повечето е отивало докато ми се зареди темата, а не докато пиша или чета (второто го правя изключително бързо), т.е. не ми отнема много време и го правя докато се занимавам и с друго. За здравето ми има кой да се грижи... :devil:
georgbg - надявам се не съм те засегнал с поста си в Далавери. Определено нямах намерение (както и написах..) да звучи по този начин - исках само да посоча настоящите цени и странната "заблуда" в оценяването на "различните" карти. Излезе ядовито, защото се ядосах.
Тъмний - съгласен съм донякъде, че трябва да сме за пример, но пък и ние сме хора, а не роботи. За моя радост.
EDITED - забравих да ви напомня, че не съм на темерут на 13~16 години и не е нужно да чета само намеци... който има нещо да ми казва - PM, ICQ - както ме намира и Валерий.
Stan, ти си единственият човек, който твърди да не си мръдвам пръста по форума, при това от месеци. Може би пак забравяш, но откакто съм в Канада съм направил дори повече за форума, отколкото когато бях в BG. Може да нямам свободно време с часове да кисна тук, както правиш ти, но много често минавам и първо гледам да си свърша работата, ако има такава, едва след това да пиша по някоя тема за удоволствие. Щом нямаш никакво мнение по "целомъдрените простотии", които аз пиша, трай си и толкова. Ти като гледам като стане напечено и без това гледаш да си траеш, така че няма да имаш проблем. За ignore листите е поредната детска постъпка. Не виждам никаква полза от такива действия, при положение, че можем да си комуникираме през форума пред всички (както искаш ти), където няма как да ме ignore-неш. Така като гледам май member-ите на HWBG теб са тръгнали да ignore-ват, не мен, при това наистина от месеци.
P.S. Когато кажеш, че някой не става за модератор/администратор, показвай грешките му, а не говори празни приказки. Тази тема тук съществува благодарение на твои грешки, не на мои.
Ами... преподобни Валерий, ти май за безгрешен се имаш? Е този път наистина ти казвам ЕВАЛА. И не си свивам опашката, както виждаш, а се старая да отговарям по някакъв начин на злобните ти постове.
А защо мисля че не ставаш ли? Ами защото си станал злобен, нравоучителен, поучаваш всеки и за всичко, държиш се господарски /когато ти отърва/. Заяждаш се за най-дребното с някой от вечните ти опоненти, все по-малко пишеш за компютри и все повече за "великия" живот на Запад и какви дебили сме ние тука... абе такива тъпашки истории. Ммммм... кажи сега какво още да направя, за да ти покажа, че не си свивам опашката и че няма да ти остана длъжен тоя път?
Пак ти казвам - аз с теб приключих, глей си живота и се разкарай от моя ако обичаш!
Originally posted by GeniusLoci
EDITED - забравих да ви напомня, че не съм на темерут на 13~16 години и не е нужно да чета само намеци... който има нещо да ми казва - PM, ICQ - както ме намира и Валерий.
Там е разликата в комуникацията ни с теб, че намираме накакъв общ език, дори да сме на различни мнения, докато явно със Stan не се получава. Всеки прави грешки, но много по-добре е грешките да са незабележими, отколкото да завършват със скандал. Нямам нищо против комуникация по ICQ или PM и дори съм опитвал със Stan, но няма никакъв положителен резултат. Щом иска и да се коментира пред всички - ето! Аз мога да защитя позицията си и мисля се държа доста по-умерено от него, който както обикновено след изчерпване на аргументите се опитва да обижда. Казах вече моето мнение и моите намерения - видя ли груби грешки от негова страна при ползването на модераторските му права, ще коментирам открито възможността за отнемането им.
Абе ти докога ще ме заплашваш с отнемане на права? Що не си гледаш работата? Ама ти наистина ме КАРАШ да те обиждам, ама вече не издържам на тия простотии, остави ме на мира, ходи се яж с Крис, с баба си, с някой канадец, с който искаш, ама се разкарай от личността ми! :mad:
Абе ти докога ще ме заплашваш с отнемане на права? Що не си гледаш работата? Ама ти наистина ме КАРАШ да те обиждам, ама вече не издържам на тия простотии, остави ме на мира, ходи се яж с Крис, с баба си, с някой канадец, с който искаш, ама се разкарай от личността ми! :mad:
Ти съвсем ли превътя, какво?
Нищо не те заплашвам, мисля достатъчно ясно съм написал какво смятам да правя и ще го направя. Дали ще останеш с права или без тях си зависи от теб самия. С тези нерви, опити за обиди и празни приказки с нищо не допринасяш за добрия си имидж на HWBG. Аз имам особено отношение към форума на HWBG, загубил съм много време по развиването му и няма да мълча, когато виждам нередни според мен неща да стават на него. Ако тези неща са нередни и според други модератори/администратори, тогава ще трябва да отстъпиш, колкото и да не ти харесва идеята.
P.S. Форумът на HWBG не е личността ти, така че ще трябва да се примириш с наличието на мои постове на него, дори да не ти харесват и да са насочени към теб. Нямам повече какво да кажа по темата... всъщност май вече казвам какво ми е отношението 3 пъти.
Paparac
13.05.03 г., 23:48
Извинявам се предварително за поредния ми пост между "силните" на деня, но къде са Бачо Киро и Григор, които да изкажат своето мнение по въпроса или пак ще го караме по български, скрито покрито, тоя правил зад гърба на онзи и обратно, в края на краищата вие определяте нещата, не ви ли пука за случващото се тук??"???:mad:
GeniusLoci
13.05.03 г., 23:53
Абе той Григор ми каза днес за тая тема, но мой е нямал време да поседне. А Киро се мотка из форума, та му пишете РМ ако държите да го накарате да пише мнение. Щом не е писал, значи не иска или не е чел темата. Ще чакаме, спокойно :)
Стан, Валерий, успокойте се! Големи хора сте бре! Направо чичовци мога да ви викам :D
Dark Skywalker
14.05.03 г., 00:04
Абе ти докога ще ме заплашваш с отнемане на права? Що не си гледаш работата? Елементарно, Уотсън, както обичаш да казваш.... Валерий е на по-висок пост в йерархията на този форум (справка: страницата Forum Leaders (http://213.145.100.249/forum/showgroups.php?s=)), а ти се държиш грубиянски и неадекватно. Всъщност като се замисля, в момента той наистина си гледа работата!
Stan, ако единственото нещо, което си способен да свършиш оттук насетне, е да обиждаш, искрено те моля да си спестиш самоизлагането и да престанеш да пишеш.
Не, Дарк, няма да престана да пиша, защото след това ще има - "сви си опашката"! От тебе все още чакам отговор... или забравяме нещата, които не ни отърват? Ти... голям администратор се извъди и ти, да не ти се надява човек! :rolleyes: Що поне не си траеш като не знаеш нещата?!?!?
Айде сега да ми обясниш точка по точка КЪДЕ съм се държал грубиянски и неадекватно, щото вие с Валерий ме разкъсахте пред всички, гледах, слушах, ама накрая да кажа и аз някоя дума де! Да няма после "свил си опашката"!
А, забравих - ако пък единствено нещо, което ТИ можеш да направиш оттук нататък, е да ми говориш като партиен секретар, както уместно подхвърли някой, също си го спести и също не пиши повече, поне на мен - просто ще го подминавам.
Ти пък си като стара повредена грамофонна плоча! "wild rain - SPAM - wild rain - SPAM..." Това го виждам от 1 месец насам! Нещо пречи ли ти wild rain? Ако ти пречи не чети теми, в които е писала тя. Ето, Stan ще ти обясни колко е елементарно това за Холмс, може пък и за теб да се окаже такова. На мен лично никой не ми пречи с писанията си, стига да не развалят те темата на друг умишлено. Коментари в "Далавери" няма да има, за това сме се разбрали много отдавна, но защо пък да не може всеки да си пише каквото поиска в "Общи"? Ти ли ще определяш кое е SPAM и кое не? :mad:
Защо го написа това ?? Ще го подмина , понеже се беше ядосал заради Стан . Ако те интересува наистина ще ти отговоря .
Originally posted by pav
Защо го написа това ?? Ще го подмина , понеже се беше ядосал заради Стан . Ако те интересува наистина ще ти отговоря .
Не, не ми отговаряй... Просто ми прави впечатление, че имаш някакво лично негативно отношение към wild rain, което споменаваш в много теми. На мен също не ми харесват всички нейни теми и постове, но пък това е разнообразието в "Общи" от повече от година насам. Мисля с теб също спорехме навремето за начина на писане нa HWBG, но както виждаш се успокоиха нещата и сега всичко е ОК. Дай време на wild rain да си намери мястото на HWBG и ще видиш, че всичко пак ще е ОК. Не е лесно на една жена да се впише в един хардуерен форум, особено ако нищичко не разбира от това, което си говорят там момчетата/мъжете. Ако моята жена пишеше на HWBG, вероятно щеше да пуска подобни теми, твоята вероятно също.
P.S. Въобще не съм се ядосвал заради Stan, аз никога не се ядосвам от писани неща по интернет. Минало ми е времето да се ядосвам. Ако някой се ядосва от мнението ми, това е негов проблем.
Ba4o Kiro
14.05.03 г., 02:33
Извинявам се предварително за поредния ми пост между "силните" на деня, но къде са Бачо Киро и Григор, които да изкажат своето мнение по въпроса или пак ще го караме по български, скрито покрито, тоя правил зад гърба на онзи и обратно, в края на краищата вие определяте нещата, не ви ли пука за случващото се тук??"???:mad:
Киро е излязъл сутринта в 9 часа и се е прибрал вечерта в 23:30 удома. Не е имал време да влезе във форума за да види како чудесо е сътворено :rolleyes:...
Както и да е, прочетох цялата тема (даже два пъти), доста мислих по най-различни въпроси...
Направо ми се затри слънчевото настроение от срещата с ASUS V9900 на STEVE :(.
Не ми го побира ъкъла, как се стигна до такава открита конфронтация.
Като начало - да си "оделям мойте трески".
Извинявам се, че се изпуснах нервите във раздела "Далавери", по темата за "покупка на Radeon 8500LE/9100" за $60. Според мен не беше без основание. Сега отчитам, че трябваше да го направя с PM (както съм го правил доста пъти до сега)... Но вече е твърде късно за съжаления, както се казва, "след дъжд качулка". Въпреки висичко, не мога да не споделя задоволството си от развитието на "търговията" ;) (много съм гаден)...
Сега сериозно по другите проблеми.
След дълъг размисъл реших, че не можеме да вземеме крайно решение, без да поговориме много сериозно с Григор по въпроса.
За сега толкова. Не искам да прибързвам, и аз и той, в решенията и действията си, защото хората са "богатството" на HardwareBG.
Поради липса на пари, това е с което можем да се похвалим! За което честно казано не съжелявам, а деже се радвам! Какъвто съм си идеалист ;)...
До сега Stan е действал в 99,9% от случаите в интерес на форума, точно заради това е избран за модератор.
Това кой го е предложил за такъв е абсолютно без значение. Важното е че ТОЙ Е модератор...
Да не говоря за Валерий, на който ако трябваше да му палщаме, не знам как щяхме да изкараме толкова пари :D.
Понеже го обвиниха в болни амбиции - решихме, че заслужава повишение. До сега не е получавал нищо за това че си е губил времето и за труда си (и той горкия е идеалист като мен). От днес му вдигнахме заплатата ДВОЙНО! ;)...
По-полека, МОЛЯ ВИ!!!!
Кой говореше за HardwareBG Team? Ако ще сме Team значи трябва да решаваме проблемите помежду си. Ако някой види проблем в действията на друг и смята, че последният не е прав (в случая аз казвам на Stan, че не е прав), обсъждаме кой какво мисли и какво ще се прави занапред, нали така? Нали затова отворихме служебен форум! Аз до сега съм чул само как на Stan му се "гади от мен", как съм имал "болни амбиции" (добре, че ми повишиха заплатата) и как трябвало "да се разкарам от живота му"... това не е решение на проблема. С агресивност и нерви няма да се решат нещата, а ако това продължава просто някой трябва да напусне Team-а.
Аз казвам това:
- "Цветущи" характеристики към други участници са опит за обида
- Неспазването на добър тон (примерно заплахи) е нарушение на правилата
- Редактиране на пост на друг модератор/администратор е грубо нарушение на правилата
- Писане в затворена тема е възползване от правата на модератор за лични цели
- Отваряне на затворена тема и писане вътре е незачитане мнението на друг модератор/администратор
- Затваряне на актуална тема с идеята да няма други мнения е възползване от правата на модератор за лични цели
- Пост с обиди се редактира с ***, а не се изтрива. Прави се забележка на автора му.
- Променяне на съдържание на пост след "застъпването" му от пост на друг участник е грозно и некоректно
- Писането на дълги обяснения с червен bold текс е грозно. Това е "викане"! Обясненията според мен не трябва да се по-дълги от 2 реда, ако изобщо се налагат.
Упреците ми са към Stan и частично към GeniusLoci, но с GeniusLoci се разбираме добре и имайки предвид, че е модератор от скоро, не изглежда да има проблеми с действията му в бъдеще. Stan обаче е модератор повече от година и става все по-агресивен без изгледи да се намери общ език. Всеки може да сбърка - ОК, но грешките трябва да се обсъждат. Аз примерно отчитам като грешка триене на пост под оправдание SPAM и както казах ще държа да се разберем веднъж за винаги кога може да се трие и коге не. Дразни ме наличието на теми, които аз трябва да гледам след нечия редакция, защото нещо не му било харесало на някой от модераторите! Я пуснете един Google и вижте какво е SPAM първо, след това пак помислете дали пост с отклонение от първоначалната тематика на топика е SPAM. Съгласен съм SPAM-а да се трие, но голяма част от изчезващите неща на HWBG не са SPAM! Никога не се е триело толкова и никога не е имало толкова намеси на модератори на форума! Това не може да не ми прави впечатление и аз лично ще търся обяснение от авторите на действията, ако смятам да не са прави. Също така искам да сме наясно кой какво прави, а не от 10 модератора 1-2 да са "лошите", а останалите само да си носят "титлата" като някаква награда и да гледат безучастно.
Ba4o Kiro
14.05.03 г., 03:38
Аз казвам това:
- "Цветущи" характеристики към други участници са опит за обида
- Неспазването на добър тон (примерно заплахи) е нарушение на правилата
- Редактиране на пост на друг модератор/администратор е грубо нарушение на правилата
- Писане в затворена тема е възползване от правата на модератор за лични цели
- Отваряне на затворена тема и писане вътре е незачитане мнението на друг модератор/администратор
- Затваряне на актуална тема с идеята да няма други мнения е възползване от правата на модератор за лични цели
- Пост с обиди се редактира с ***, а не се изтрива. Прави се забележка на автора му.
- Променяне на съдържание на пост след "застъпването" му от пост на друг участник е грозно и некоректно
- Писането на дълги обяснения с червен bold текс е грозно. Това е "викане"! Обясненията според мен не трябва да се по-дълги от 2 реда, ако изобщо се налагат.
Абсолютно съм съгласен, до сега винаги съм гледал да се придържам към тези къде написани, къде неписани правила. Предполагам, че и останалите "властоимащи" също са ги съблюдавали.
Все пак понякога има изключения, които или се налагат (по разбираеми причини и/или форсмажорни обстоятелства), или без да иска някой ги пристъпва (било то по невнимание, незнание или нервност). Все пак, това се случва доста рядко и целта е това да се сведе до минимум...
Това за отваряне-затваряне на теми и редактиране на постове на друг администратор/модератор е 101% вярно!
Всеки трябва да резбере (администратори и модератори), че не може да си позволи да отвори дадена тема, вече затворена от друг модератор или администратор.
От сега предупреждавам, ако някой модератор или администратор си позволи да отвори "затворена" тема, без преди това да се се консултирал с човека който е решил, че е целесъобразно да я затвори, аз лично ще премахна съответните права на даденият администратор/модератор.
Затворена тема, може да бъде отваряна САМО от човека който я е затворил! Така че, ако искате да отворите дадена "затворена" тема, ще трябва да убедите на първо място, човека който я е затворил, че е нужно да се отвори темата!
alex_matrix
14.05.03 г., 04:42
сега и аз молко да се изкажа по темата
от доста време съм във форума, а и в отбора също мене не по малко от вас ме интересва какво, къде, кога е станало във форума
напоследък нещата нещо се объркаха, настана един хаос
имам някалко генерални предложения,
1. имаме си правила, но прекалено грубо се прилагат от някои модератори, че дори и от членове /та даже и от невръстни такива/ наплашваме свежата кръв във форума бе хора - МЯРКА ДА ИМА !!!- звездички , леки корекции, предупреждения и тн. по правилно е модераторите да си вършат работата невидимо отколкото да се превръщат в център на вниманието /тук в момента не коментирам дъжанието на някои членове, то си е за друг топик/
2. напрвете си служебен форум - не е хубаво да се получават такива неща като това - форума е един вид фирма и всичко което става между служителите е тайна и не трябва да излиза навън /дори и караниците/ разбирате ли ме, не е толкова голям проблема че стан и валерий имат да си казват нещо а това че други гледат сеира, не е правилно - нивото ще падне
3. координирайте се с този служебен форум да не стават изцепки
4. стиквате няколко теми с подходящо заглавие както са някои и сега
"Пишете на кирилица"
"Моля ограничете спама си в темите"
"Въздържайте си от обиди към други членове"
разбирате ли простичко, но така че всеки да ги види и да не е със заплашителен тон, на добра воля, а който не слуша след няколко сериозни изцепки , ЧАО и това е
ако се сетя за още нещо ще го дам като предложение
въпроса е че може би ще остана нечут и неразбран, ма помислете аз съм насреща за съдействие
кажете кого трябва да ръчкам за да се направи службен форум- и няма да има мира докато не го направи, гаранция
мисля че скрипта на форума позволява да се направи раздел с парола и само модераторите да я знаят при OVERCLOCKERS.COM.AU e така а те са със същия форум
The Penalty
14.05.03 г., 11:56
Тази тема е....безумие.
Не мога да си представя как хора на възраст се дърпат като малки деца за глупости?!?!
Значи (модератори и администратори):
1. Измислихте правила.
2. Взехте сами да не си ги спазвате.
3. Изпокарахте се заради N2.
Започвам да си мисля, че от много "висене" в тоя форум сте започнали да го взимате насериозно или пък друг вариант е да си пренасяте личните проблеми тук или да избивате комплекси... не знам ама сте супер забавни. http://zpenalty.hit.bg/e/3.gif
П.П.
Започвате да ми ставате все по-смешни в очите (сигурен съм обаче, че не само на мен, ковто пък си е лошо за вас - губите авторитет).
П.П.2
По-горния ми пост е към "коронованите" особи. http://zpenalty.hit.bg/e/king.gif
Колкото и да си обяснявате един на друг кой е лошият, трябва да ви е ясно, че скандал с един човек не става. А тази тема си е един скандал. Влизам ви в положението, защото и на мен ми се е налагало да работя с хора, които меко казано ми действат на нервите - така изглеждате вие тук. Е, не знам дали ще ме послушате, но аз използвах един трик - представях си тази, с която ми беше адски трудно да намеря общ език и започвах да й търся положителните черти. Първият път направо блокирах "тази *****? положителни черти?... абсурд!!!" Но ако се замислиш във всеки човек има и добро и зло и ако се съсредоточиш върху доброто, успяваш да изградиш ползотворна комуникация. Не е нужно да се харесвате, ама като пребивавате на едно и също място, не е нужно и да хвърчи кръв, нали;)
абсолютно съм съгласна с nana. Не е нужно да се обичаме за да общуваме нормално:drunk: :chat: :ghi:
Не, не ми отговаряй... Просто ми прави впечатление, че имаш някакво лично негативно отношение към wild rain, което споменаваш в много теми. На мен също не ми харесват всички нейни теми и постове, но пък това е разнообразието в "Общи" от повече от година насам. Мисля с теб също спорехме навремето за начина на писане нa HWBG, но както виждаш се успокоиха нещата и сега всичко е ОК. Дай време на wild rain да си намери мястото на HWBG и ще видиш, че всичко пак ще е ОК. Не е лесно на една жена да се впише в един хардуерен форум, особено ако нищичко не разбира от това, което си говорят там момчетата/мъжете. Ако моята жена пишеше на HWBG, вероятно щеше да пуска подобни теми, твоята вероятно също.
Добре , прав си , ама много остро ми отговори . Всеки знае какво е спам , пък за грамофонната плоча си го възприемам като чиста обида (след това правиш 2-ро предупреждение на Clockwork ако не се лъжа , заради обидни думи) .
Originally posted by pav
Добре , прав си , ама много остро ми отговори . Всеки знае какво е спам , пък за грамофонната плоча си го възприемам като чиста обида (след това правиш 2-ро предупреждение на Clockwork ако не се лъжа , заради обидни думи) .
1. Не всеки знае какво се крие под понятието SPAM.
2. Clockwork беше употребил далеч по-обидна дума, а доколкото разбрах е имал и предупреждения от страна на Ba4o Kiro, при това не един път. Затова и казвам, че при следващо мое ще му спра правото за постване във форума. Ако ти си се обидил за "плочата", ОК - извинявай! Може би трябваше да напиша "като породист папагал" (породист, че да не се обидиш на "рошаво пиле")... :hi:
Авторски права на vBulletin