PDA

Виж пълна версия : Проблем с C55

Piponki
06.05.03 г., 06:09
Купих си кабел за телефона от Германос. Заедно с него има и CD с програма с доста елементарни функции - редактиране на тел. указател и смяна на лого, която си работи добре. Смених и firmware без проблем. Обаче по незнайни причини програмата на Siemens Data exchange не иска да работи - просто казва че не намира телефона. Някой да може да ми помогне или да каже друга подобна програма за записване в паметта на телефона?

ivo_pc
07.05.03 г., 20:48
Щом си си флашнал firmware без проблем значи кабелът ти е напълно функционален и с него можеш да правиш всичко.На всички SIEMENS телефони JAVA porta е заключен и се отключва с Siemens AeroOff & JavaEnabler 2.1 by Skylord (http://download.siemens-club.ru/files/Siemens_AeroOff_&_JavaEnabler_21.rar) просто угасяш ГСМ-а,включваш го закачаш към някой порт,пускаш програмата,даваш Старт и задържаш за момент бутона за включване на ГСМ-а.Пускаш си Siemens Data Exchange Software и ти се появява ново устроиство(Mobile),влизаш в него и виждаш какво има в ГСМ-а като папки и вече можеш да си слагаш логота и каквото си искаш.
П.С. тук много го уплюха тоя телефон,а аз го имам от 3 месеца и си го ползвам без никакви проблеми.Ти забелязал ли си такива.

illegal
07.05.03 г., 21:46
Здравейте момчета. И аз съм с такъв телефон от 5 месеца и не съм имал някакви по-сериозни проблеми с него. Е..както всяко нещо и той си има недостатъци. Това което не ми харесва е че...
1. Се чува прекалено слабо слушалката колкото и да се се усилва звука.
2. Пластмасата на панела ми се струва някак си крехка и слаба.
3.Има една ситуация при която като си проверя оставащия капацитет на телефона и се самоизключва.
4.Сигналите му на звънене не са така силни както на неполифоничните Сименси.

Това е което съм открил за сега.

П.С. Искам и да ви попитам и за едно меню на което попаднах докато се занимавах с телефона.

Меню / Настройки / Тел.Настройки / Тл.идент.нм / Инфо

Инфото се натиска 2 пъти докато се стигне до меню ЦЦ-Монитор в.1.04.

Та въпроса ми е дали можв да се изведе инфо по някакъв начин за темите в списъка.

Piponki
07.05.03 г., 21:50
Мерси много. Сега всичко е наред. Ами да ти кажа аз го имам телефона от 2 месеца и сам доволен от него. Всичко си работи и няма проблеми. Единствения бъг се проявява в българско меню - като отидеш на "капацитет" в пощенската кутия и телефона се гаси :(. Ама какво да се прави - просто няма нищо идеално.

Piponki
07.05.03 г., 21:55
Ето ти линк към програма, която декодира съобщенията на CC monitor. Link (http://free.techno-link.com/levon33/Siemens%20C55/Software/Programs/CC%20Monitor.rar)

The Bandit
08.05.03 г., 00:25
Originally posted by Piponki
Единствения бъг се проявява в българско меню - като отидеш на "капацитет" в пощенската кутия и телефона се гаси :(. Ама какво да се прави - просто няма нищо идеално.
Този бъг е общ, има го и в S/ME 45 в българското меню, в един сервиз казаха, че най-вероятно е от картите ни :conf: :conf:

BNN
08.05.03 г., 17:04
При условие че не се проявя с английското меню по-скоро ми намерисва на бъг във фърмуера.

Kaligula
23.05.03 г., 23:15
А аз имам един въпрос на тема C55.Смених firmware-a и сега ми е включено call barring и не мога да набирам телефони,т.е. блокиран е Phone Code-a.Как мога да го разблокирам тоя Phone Code?Някакви идей да имате?

Paparac
23.05.03 г., 23:33
Originally posted by BNN
При условие че не се проявя с английското меню по-скоро ми намерисва на бъг във фърмуера.

Не намирисва, а направо смърди на причина от сорта:D

Originally posted by Kaligula
А аз имам един въпрос на тема C55.Смених firmware-a и сега ми е включено call barring и не мога да набирам телефони,т.е. блокиран е Phone Code-a.Как мога да го разблокирам тоя Phone Code?Някакви идей да имате?

Ново флашване му е майката изглежда....с какъв firmware си го сменил?

Fo
24.05.03 г., 04:33
И на моя C45 го има тоя бъг, на английското меню, българско не знам дори дали има. Телефони тръгнали да правят, един firmware не могат да напишат :bow:

Kaligula
24.05.03 г., 13:21
Paparac flash-вах го с какво ли не и пак не може да се оправи.Не знам вече колко пъти го флашнах, но разбрах, че Phone Code Locked не може да се премахне с флаш. Има други варианти. Става дори само с calculate на IMEI-а,но аз не знам как се прави това. Един ги правеше тия работи,ама сега е изчезнал на някъде. Ако някой разбира и може да помогне и да даде съвет - слушам с интерес.

Ilian359
25.05.03 г., 09:21
По принцип това е платена услуга. Братоците от Siemens чрез оторизираните си сервизи взимат около 30 лева да ти калкулират и въведат отключващия код. Никой друг производител не си е позволил такава наглост, но да не зачекваме отново темата.
Имам едно предположение и ще го споделя. На почти всеки Siemens може да се активира Net monitor, като се запише някакъв Service code на последната позиция на SIM картата. Изчисляването е на базата на IMSI на картата, не на IMEI на апарата. Не знам дали ще може този код да ти свърши работа. Имаше една програмка, която директно ти вади IMSI-то и изчислява кода, но не можах да я намеря. Потърси в Google "Siemens Net Monitor Activator". Също така разгледай това: http://members.a1.net/unjf7o2/_private/servicecode.zip - не съм я пробвал.

vampi
25.05.03 г., 14:02
http://free.techno-link.com/Vampi_2/A50_C55_Unlocker.zip
Not Tested :D

nomatter
25.05.03 г., 17:17
Awe kakwa e taq po]enska kutiq, az ne moga da q namerq (maj ]oto polzwam ingli[ men\to) ]o se otnasq do zwuka, kato prikazwam e ]o gore dobyr, no kato zwyni ne]o mnogo kofti - wibraciqta mu e po-[umna. Edin pi` mi razwiwa[e teoriq 4e s originalni kabeli deto gi prodawat w Germanos, ne stawalo da se plshawa, stawali samo za kartiniki i za melodii. Qwno sa me metnali. Kolko kinta dade za kabela?

Mod. edit (Dark Skywalker): Пиши на кирилица!

Kaligula
25.05.03 г., 22:54
Ами тези програми дето сте ги предложили съм ги ползвал вече. С едната A50-C55 Unlocker - нищо не става,а другата за Монитор-а прави тази позиция в SIM картата, но не виждам ползата от това или как да използвам този код после. За телефона оправих го, но след като отидох в един магазин и ми го разблокираха. Това струваше 12лв. Можеше и да го измъча някакси сам, но трябваше да чакам, а не ми се чакаше. Та реших да го оправят те. Правят го веднага. Въпреки това съм много заинтересуван за разни чалъми по тоя телефон. Малко е бъгав и затова и му е такава цената вече, но аз обичам да си играя.

Piponki
26.05.03 г., 21:53
http://download.siemens-club.ru - Там има доста неща за Siemens телефони.

vampi
26.05.03 г., 23:02
Originally posted by Kaligula
Ами тези програми дето сте ги предложили съм ги ползвал вече. С едната A50-C55 Unlocker - нищо не става,а другата за Монитор-а прави тази позиция в SIM картата, но не виждам ползата от това или как да използвам този код после. За телефона оправих го, но след като отидох в един магазин и ми го разблокираха. Това струваше 12лв. Можеше и да го измъча някакси сам, но трябваше да чакам, а не ми се чакаше. Та реших да го оправят те. Правят го веднага. Въпреки това съм много заинтересуван за разни чалъми по тоя телефон. Малко е бъгав и затова и му е такава цената вече, но аз обичам да си играя.
за тая дето аз съм я дал трябва телефона да се разглоби да се намери една точка от схемата и да се даде към минуса (ако не се лъжа)... Иначе няма начин да тръгне!