Виж пълна версия : Linux Proxy Server
digital
01.05.03 г., 17:27
Трябва ми Linux Proxy Server на 1 дискета. В смисъл да е толкова орязан че да буутвам от дискетата а не от HDD.
Някой дали знае нещо по въпроса...
Ами www.freesco.org ,трябва да изтеглиш допълнително и прокси сървър, няколко варианта има http://us-ct.freescosoft.net/FREESCO/servers_proxy.html
А какъв е смисълът от прокси сървър ако няма да има харддиск?
digital
01.05.03 г., 22:49
Идеята е зад него да се крият други 4 PC-та, а той да е вързан в интернет (по LAN). Просто тези 4 PC-та не трябва да се виждат директно от другите участници в мрежата, а чрез сървъра.
Ми направи го с рутера. Можеш да използваш действие SNAT за целта. Ако не знаеш как - питай. Можеш да го прочетеш и в някой туториал за iptables.
Защо ми намирисва на ползване на един акаунт от 4 човека? :rolleyes:
King Nothing
01.05.03 г., 23:52
Freesco e идеално за целта. Аз го ползвах половин година преди да си намеря по-голям хард диск. Има си и DHCP-сървър и всичко. Конфигурацията му е опростена до ниво за мололетни.
digital
02.05.03 г., 12:07
Originally posted by QWERTY
Защо ми намирисва на ползване на един акаунт от 4 човека? :rolleyes:
Добро обоняние имаш :)
ZaL141TeLq
03.05.03 г., 21:42
Прости ми любопитството ама за в кои квартал става на въпрос?????
Originally posted by digital
Добро обоняние имаш :)
За не го одобрявам това, тъй да знаеш... ;)
System Error
04.05.03 г., 10:26
Въх стига с тоя ЛАН де !Кажете и за тезш като мен с кабелен нет!
King Nothing
04.05.03 г., 16:10
Originally posted by System Error
Въх стига с тоя ЛАН де !Кажете и за тезш като мен с кабелен нет! Аз ако разбера к'во питаш - ша стана на трамвай!?:p :drunk:
digital
04.05.03 г., 23:13
Originally posted by QWERTY
За не го одобрявам това, тъй да знаеш... ;)
Ми те да ти кажа и доставчиците не го одобрявят, ама пита ли ги някой... :)
King Nothing
05.05.03 г., 15:11
Доставчиците с които съм си имал вземане/даване никога не са имали нещо против да си раздавам нет-а на 100 човека ако искам. Даже предварително съм питал, за да не се карат. Аз също съм на мнение, че човек може да си прави каквото си иска с акаунта, все пак, той си плаща за него, било то часове или трансфер.
Originally posted by King Nothing
било то часове или трансфер.
Да. Обаче при "неограничен" положението е друго. Не го казвам това за да започваме някакъв глупав спор. Това не е позиция или мнение, това е принцип, който всички интернет доставчици спазват.
Авторски права на vBulletin