PDA

Виж пълна версия : Отворено предложение към администраторите

xts
29.04.03 г., 03:08
Ами защо всичко в този форум не стане на кирилица? Та нали всички са любители на кирилицата, нека тогава и всички да могат да разберат менютата и настройките?

xts
29.04.03 г., 03:13
ОПА!!
Видях, че вече е разисквно, но работата е за ден-два и може да има два линка, които както иска - така да си го отваря.

GeniusLoci
29.04.03 г., 03:13
Значи такова предложение бе обсъждано и гласувано (последното ако не ме лъже паметта) и се разбрахме да не се прави - това е работа, за която трябва да се плати достатъчно. Форума е безплатен, нали? Не се намери навитак за подобни интервенции над кода, затова остана така. Кирилицата в темите я поискахме пак с гласуване, но тя е при всички положения с цел удобсво и скорост на четене. Мене не ми пречи че бутона е "New reply" вместо "Нов отговор" - но лично аз съм противник на локализациите, признавам.

xts
29.04.03 г., 03:25
Бих се пробвал... е все пак не мисля, че е толкова много.

btw има ли юзери с активен html код, смятам, че трябва да се дава при определен брой постове.

GeniusLoci
29.04.03 г., 03:33
Честно да си кажа - нямам идея..

Satanail
29.04.03 г., 03:54
Мисля, че има и още една причина - просто някои къмпутърни термини се възприемат по-добре (поне от мен) на английски, а не на български - това ХР българизираното е егати бозата - сто часа се чудя кое какво е (свойства=settings :mad: ) Пък и пипането на сорса на форума отнема доста време докато се направи каквото трябва, и после да се дебъгва(още не съм писал програма, която да тръгне от първия път).......мани, мани, направо ми става лошо като се сетя.....по добре си е така.

QWERTY
29.04.03 г., 08:57
Originally posted by Satanail
сто часа се чудя кое какво е (свойства=settings :mad: )

Всъщност "свойства"="properties", а "settings"="настройки" ;)

Темата сме я разисквали повече от веднъж, не ми смятам за удачно да повтаряме пак същите неща. Щом [SC] XTS има желание, да намери старите теми (една от които е много скорошна) и да види как е протекла дискусията.

Metanoia
29.04.03 г., 09:53
Аз да кажа, че бях навит да променя кода, където е нужно, но ме разубедиха, защото неволна и малка грешка може да ос*ре целия форум... За това и Ba4o Kiro не се нави...

Valeri
30.04.03 г., 00:39
Originally posted by xts
btw има ли юзери с активен html код, смятам, че трябва да се дава при определен брой постове.

И причината за това е... ?

xts
30.04.03 г., 19:51
Originally posted by Valeri
И причината за това е... ?

Ами защо не щом форума го подържа?
На сигурни хора може да се има вяра...но вярно, който иска може да си постне просто линк. Идеята ми беше, че в сигнатурата не успях да си сложа в един TABLE от ляво pic-a, а от дясно текста...

all
02.05.03 г., 13:41
Izwinqwam se, tozi wypros ne e to`no po temata, no nqkoj move li da kave raboti li kirilizira]iqt tag w poleto Subject? Ne iskam da probwam kato syzdam prazna tema, pyk i ne widqh ni]o po tozi wypros wyw faq. Ako ne raboti, kakyw e naj-lesniq na`in da se napi[e ne]o na kirilica w Subject-a.

GeniusLoci
02.05.03 г., 15:43
Не, не работи..
заглавията поне иди дойди- могат да се поправят от нас, но в темите...:)

Mollov
03.05.03 г., 01:08
Originally posted by QWERTY
Всъщност "свойства"="properties", а "settings"="настройки" ;)

Не ме насъсквай да те карам да ми превеждаш "Диспечер на Устройства" :ghi: :ghi: :ghi:

Hristo Ganev
06.05.03 г., 03:09
А може ли да се пише на английски, нямам пред вид на латиница, а просто да си поствам на английски (не че го знам добре, ама е логично да може, щом менютата са на английски).
Освен това гледам сте естети, българските постове ги изисквате на кирилица, надали ще ви е гот да гледате английски пост на кирилица, та искам да си постна поне веднъж на английски с латински букви, О.К. ли ще е?

Dark Skywalker
06.05.03 г., 09:07
Не, не може. В размислите ти няма логика. Всъщност ако искаш да се излагаш, пишейки на неправилен английски - be my guest!

Тази тема сме я разисквали многократно във форума, но нека повторя още веднъж и за теб: трябва да се прави разграничение между текст, написан на граматически и лексикално правилен английски и такъв, написан на kirilica без уважение към правописните правила на българския език.

А в крайна сметка за какво спорим? Форумът си има правила, които са задължителни за участниците....

Valeri
06.05.03 г., 11:16
Originally posted by Dark Skywalker
Не, не може...

Защо да не може? Нека си пише на английски момчето, стига да му харесва... нека и на испански да пише. Който може да прочете и да разбере нека му отговаря. Аз лично нямам нищо против да се пише на популярен език (примерно английски), но имам много против да се пише на измислени езици (примерно balgarskoto pisane na latinica).

Hristo Ganev
06.05.03 г., 13:08
Защо да не може? Нека си пише на английски момчето, стига да му харесва... нека и на испански да пише. Който може да прочете и да разбере нека му отговаря. Аз лично нямам нищо против да се пише на популярен език (примерно английски), но имам много против да се пише на измислени езици (примерно balgarskoto pisane na latinica).
Не съм мазохист за да се напъвам да пиша на английски, а просто принципно исках да разбера дали е разрешено, защото ми се струва логично да е разрешено, и даже мисля че ако някои неща в менюто се донапишат на истински английски "Общ софтуерен форум", или да има превод на английски в скобки, то могат да почнат да постват и хора от други страни.
Сега обаче някой ще кажа, ама тука е ХардуеърБГ, а не интернационал =).
Според мен щом седим да си пишем ей такива щуротии значи ПЦ-тата ни са почнали да работят достатъчно добре че да ги оставим на заден план и сами да си измисляме проблемчета.
Поздрав на всички:super:

Paparac
06.05.03 г., 23:18

Не, Валерий, според правилата не може!!! Ето защо, извадка от правилата на форума, която и ти посочваш понякога:

1.4 Да се пише на кирилица. Форумът на HardwareBG е български и официалният език и писменост на него са българските.

Нещо неясно? Или вече си забравил, че и ти си от тук? НЕ, ОПРЕДЕЛЕНО В HWBG не може да се пише на друг език, освен на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, ако си на друго мнение, то пусни poll, за да видиш мнението на всички и ако то е противоположно на моето, ОК, тогава сменете правилата, но при настоящите не може!!!

GeniusLoci
07.05.03 г., 01:46
Интересно ако видя пост на английски дали ще ме принудиш ти или друг да го редактирам или изтрия?
Аз не бих го направил - дори идеята с английския в "съдържанието" ми харесва. Правилата се променят за 2 минути, но проблемо бих казал...;) :D - стига обаче да е АНГЛИЙСКИ, а не ANGLIJSKI или нещо такова..и стига да са съгласни достатъчно хора в което не се съмнявам!

Metanoia
07.05.03 г., 02:25
Хора, защо ми се струва, че е пълно със постове на английски ... или поне частично на английски, когато е цитиран някой или нещо директно... Вярно, че в правилата ами грешка и недомислица. Трябва да се отбележи, че е допустимо да се пише и на други езици (трябва да ги определим кои или да напишем, че е разрешено да се пише на всякакъв език, но на правилната му азбука, пък който може да отговаря) стига това да е правилно написано ... или почти, защото като гледам май много хора и на български не могат да пишат.
В TechBG имаше един руснак, който постна няколко пъти, даже пита дали има смисъл да си смени Celeron-a за РІV...

Valeri
07.05.03 г., 07:10
Originally posted by Paparac
Не, Валерий, според правилата не може!!! Ето защо, извадка от правилата на форума, която и ти посочваш понякога:

1.4 Да се пише на кирилица. Форумът на HardwareBG е български и официалният език и писменост на него са българските.

Аз лично не съм правил забележка на никого и няма да направя такава, ако видя написан или copy/paste текст на английски. Така като гледам и други модератори/администратори са на същото мнение, т.е. МОЖЕ да се пише на английски! Това правило по-горе е написано за тези, които pishat taka na balgarski. Останалите се сещат и сами какво може и какво не може без да се регламентират препинателните знаци. Много ясно, че никой няма да седне да пренаписва текст на английски с кирилица (съмтинг лайк дис) или пък да го превежда специално заради някого.

P.S. Правилата навремето ги написах аз, след което стояха за обсъждане около 1 месец. Нямам намерение всяка седмица да нанасям корекции само заради някой, намерил някакво изключение на някое правило.

Dark Skywalker
07.05.03 г., 08:41
Правилата навремето ги написах аз, след което стояха за обсъждане около 1 месец. Нямам намерение всяка седмица да нанасям корекции само заради някой, намерил някакво изключение на някое правило. Дали това значи, че никога, ама никога вече няма да променяме правилата? Нима претендираш за пълна изчерпателност?

Valeri
07.05.03 г., 08:46
Originally posted by Dark Skywalker
Дали това значи, че никога, ама никога вече няма да променяме правилата? Нима претендираш за пълна изчерпателност?

Не претендирам за нищо, дори идеята беше участниците да предложат правила, които да обсъдим. Това обаче не стана и ми беше казано "предложи нещо и ще видим". Аз предложих, после 1 месец "виждахте", накрая се приеха. Вложил съм труд и време в написването, сега не смятам да губя време за промени при всеки неразбрал или недоволен. Мисля правилата достатъчно ясно казват какво може, какво не може и какво е желателно. Ако някой нещо не разбира нека пита. Повечето явно намират начин да разбират... ;)

P.S. Забравих да кажа на Dark-и "Гадина такава!"... :p

ediww
13.05.03 г., 01:41
Мисля че не е зле да се пише на кирилица. Най-малкото 'щото другото рано или късно се изражда в 3l33+ писания. Обаче, това май трябва да се остави и до културата и възможностите на човека. (в момента, например, трябваше да сменя бдс-а на фонетик и ако забравя да го върна пак ме чака семеен скандал;)

иначе, за превода - може да се помогне доста, 99%
(не са сто, за съжаление) са изнесени в стиловете, не са в кода. не съм ги превел само и единствено 'щото юнаците се канят да пускат версия 3.0.

(1% се оказа твърдо набит в кода. може би е и под 1% - имената на "листовете" - buddy , ignore и подобни се оказаха налични и в кода)

Ако доживеем това близко бъдеще, ще се опитам да направя пълен превод. В момена би трябвало да е преведено и faq-то, и, ако имате желание, мога да портна текущият стил за 2.29 чист (ако не сте си пипали темплейтите шъ стане за ден) и да го метна. така всеки сам да си решава 'къв го иска - 'мерикански или нашенски.

та, иначе, за кирилицата. то си е до култура, обстоятелства и настроение. и защо не стане вместо двете зони
1.ЗАБРАНЕНО или 2.РАЗРЕШЕНО на 3:
1. ЗАБРАНЕНО/2. МОДЕРАТОРА КОЛИ И БЕСИ/3. РАЗРЕШЕНО.
т.е.

това и това е ЗАБРАНЕНО (гарантира се че за забранено се бие през пръстите)
това и това е РАЗРЕШЕНО (гарантира се че за разрешено не се бие)
а това което е в средната зона е в милостта на модератора. който не иска да зависи от либидото и/махмурлука му, действа в разрешената област.

wse pak ne iskam da me pljuete ako drasna 2-3 byrzi reda ot nechie chuzhdo pece, pyk i da wi karam da se zanimawate s konvertirane.... или да ме е срам...

wwell edi
ПС завъртях се наоколо 'щото надуших vbulletin и се зарадвах че има и други българчета на тая тема - но май ще ми хареса и по принцип - добрите правила и свястно работещата форум система са нещо хубаво, но най-ценното са свестните модератори и здравата агитка.