PDA

Виж пълна версия : Един голям въпрос-отговор...

GeniusLoci
28.04.03 г., 01:05
В последно време ми правят впечатление някои въпроси и начина по който се поставят. Иска ми се всички които прочетат този пост да се замислят, преди след това да тръгнат да отговарят, за да не се превърне темата в поредното анти/за спама, кирилицата или броя постове.

Оплаквате се постоянно от ниското ниво на форума в последно време. ОБИЖДАТЕ новите членове като казвате че въпросите които ги мъчат са елементарни и често задавани, че не са ползвали search функцията (най-честия отговор) и че в първия си пост са писали на латиница, отговаряте им даже с полуобиден тон на такива постове, въпреки че много от тях при следващото си влизане ги поправят (аз обикновено дори ги редактирам...). Борите се срещу спама по свой си начин - като правите такъв.
Какво ви става бе, хора? Защо на всеки въпрос отговаряте с критика, защо към всеки опит да се помогне подхождате именно с промишлени количества деградивна критика?

Аз се почуствах засегнат след като пуснах тема (или писах в такава) за водното охлаждане - вместо дори приятелско "потупване по рамото" получих само критика. И пак ще кажа - ДЕГРАДИВНА критика. Не такава, която ще ни(ми) помогне да направим(я) нещо по-добро. Получих някакви гнусни опити на някои хора да се изкарат най-разбиращите и най-знаещите. Получих точно това, което очаквах ако сме точни. Опитвам се само да изкарам нещо читаво на пазара, а получавам доза скептицизъм, граничеща с чисто ..не знам как да го нарека -завист или просто негодувание, че някой се опитва да мисли. Не казвам че не съм целял печалба или лична облага - може би щеше да е така ако разполагах с достатъчно за всички. Но пък и не съм заслужил критика за опита си.

Скучен ви е форума напоследък? Ами сигурно сте забравили, че при всеки удобен случай се биете по гърдите и твърдите, че форума е за да се решават проблемите на някой и за да се споделя опит. Но не - новите членове не разбирали и питали глупости. Ами вместо да си дрънкате тука да се бяхте поне опитали да споделите част от своя опит, но не като опитвате да опровергаете чуждите мнения а като докажете своите.

Не искам цифри и конкретни данни - повечето хора не искат, но защо винаги когато кажа нещо, което съм изпитал на свой гръб, видял съм с очите си или съм чул от достатъчно надежден източник, винаги ще се намерят хора, готови да пишат какво ли не, само и само да излезнат накрая те "знаещите". Не съм седнал да чета лекции за захранвания например - има го acdc - той разбира. Аз само споделих мнение, изградено на база къде опит, къде четене, къде просто разговори. А прочетох доста "крайни" мнения, изградени на база само притежание или кратък поглед без доза разбиране. (това бе само пример, не се ловете за него) Защо.. - е това са "спамърите" на форума. Същевременно когато каже някой нещо "по принцип", веднага бива изяден с парцалите, защото не говори с ..цифри.

Ами на мен ми писна да ми се иска скрийншот за едикакво си защото едикой си не вярва. Разбирам да говорех някакви небивалици, но не смятам че съм се показал като такъв човек.
Писна ми някой да ми държи сметка на постовете - все едно съм писал и от ваше име...баси.. Ако го правех за броя постове не смятате ли че щях да си кисна в "Общи".Писна ми да плюете по един от членовете (членките :)), защото спами, а пък същите тези които се дразнят често да пишат безмислици. Писна ми да се надувате и да си мислите че като сте от n-време с компютър и четете в Интернет знаете всичко. Писна ми да се бутате само в темите, удобни за подхващане на поредния спор, а същевременно да не пишете и ред в отговор на най-елементарни въпроси - интересно ми е само как все пак сте ги погледнали както си личи от започването на поредното "заяждане" при най-малкия, но несъществен пропуск (обикновено такъв, недоказан "цифром"). Писна ми само да се оплаквате от глупостите, а всъщност да ги четем именно от вас.

Не говоря за конкретни хора -не са един или двама за да им споменавам имената/прякорите. Надявам се да не се обидят и когато прочетат, че виновните за ниското ниво на форума от което се оплакват (за мен не е така) са именно те -виновни са заради пренебрежението си към незнаещите и нежеланието да покажат/споделят знанията си. Или заради начина по който го правят, когато все пак решат да "се докажат" - с отношение, едва ли не граничещо с презрение.

Единствено двамата собственици останаха "чисти" - единя се не весва, а другия рядко пише..то пък добре че поне те...

С една дума - вземете се в ръце! Правете това, за което твърдите че сте тук. Направете от форума това, което твърдите че трябва да е. И го направете, защото само дотягате на останалите.

Ако някой вземе да се припознае в отговор на нещо от написаното, да знае че именно за него съм го написал. Говоря в множествено число.

EDITED по молба на ****** отварям темата...

all
01.05.03 г., 20:33
Mdaaaa. Izglevda `e niskiq interes kym temata predopredelq otgowora na wyprosa ti. Spodelqm golqma `ast ot napisanoto ot geniq Loci

pav
01.05.03 г., 22:32
Originally posted by all
Mdaaaa. Izglevda `e niskiq interes kym temata predopredelq otgowora na wyprosa ti. Spodelqm golqma `ast ot napisanoto ot geniq Loci

Интерес има предполагам , ама нали темата е въпрос - отговор , к'во да кажем ?? Има верни неща , малко преувеличено е всичко , това "писна ми" не ми говори нищо ... и на мен са ми писнали някои неща ,но това нищо не променя , така , че споко :) (говоря специално за частта с "участничката във форума") .

GeniusLoci
03.05.03 г., 01:22
Това за "писна ми" си е за "специални" хора:)

Adrian
03.05.03 г., 01:45
Моето мнение е че Наистина се прекалява със спама в Общи :mad:

GeniusLoci
03.05.03 г., 02:54
Има нещо такова - напоследък там е тема през тема..не че и аз не съм пускал ама все пак...http://www.hardwarebg.com/reviews/smilies/spam2.gif