PDA

Виж пълна версия : Относно линковете към пиратски софтуер

Valeri
27.04.03 г., 17:35
Последно време виждам много линкове към пиратски софтуер в раздел "Софтуер", също прикачване на разни кракове, хакове и генератори на серийни номера. Във всеки един сериозен голям форум такива теми направо се изтриват (мога да дам примери, ако някой не вярва). Аз до тук само махам линковете и прикачените файлове и затварям темата, като оставям питанията и част от отговорите, че участниците да се сетят да ползват РМ.

Какво да се прави в такива случаи за напред?
Моля дайте си мнението, каквото смятате за принципно правилно да стане на HardwareBG, а не каквото смятате за практически по-удобно за вас...

P.S. Анкетата е валидна 28 дни от днешна дата.

Dark Skywalker
27.04.03 г., 17:45
Гласувах за изтриване на линковете и затваряне на темата. Който иска, да се разбира с другите по РМ.

gaburko
27.04.03 г., 18:04
гласувах Да се изтрива цялата тема с всичко в нея.

Георги
27.04.03 г., 20:43
Гласувах с "Да се оставят без да се затваря темата". Според мен темите не пречат на никой, и няма нужда да се затварят. Достатъчно е линкът да се махне, а който иска да помогне на този, пуснал подобна тема, да го прави по РМ или по ICQ.

Julian
27.04.03 г., 20:48
Абе тука е България. Нямаме пари да си купуваме софтуер и затова ще пиратстваме. Аз съм за оставяне на линковете и незатваряне на темата. За кво да ползват PM, така няма да могат да видят крака примерно да си го изтеглят.

Paparac
27.04.03 г., 20:49
Гласувах да се изтриват линковете и да се затваря темата.
Имам един въпрос обаче. Колко са хората в този или който и да е български форум, които не ползват пиратски софтуер на личния си компютър. Въпросът е риторичен, а отговорът е "много малко". Съгласен съм с Valeri, че в другите страни не е така и хората си купуват софта / ако съм го разбрал правилно какъв е контекстта на написаното от него/ . Е ли българинът обаче платежоспособен на този етап да си купува софта? Ми не е.

Та в тази връзка гласувах с цел подобряване престижа на HWBG, не с цел подобряването на моя джоб, но въпреки това мисля, че не греша.

pip00
27.04.03 г., 21:03
Гласувах, "Да се изтриват без да се затваря темата".

ivo_pc
27.04.03 г., 21:12
"Да се оставят без да се затваря темата".То и без това намирането на кракове вече стана доста лесно и достъпно за всички.Ако не е от този форум,линк към някой крак или генератор ще се намери в някой друг форум.Вземате да ставате доста строгички с този форум,така се бяхте поодпуснали с онези забавни темички в "Общи приказки" от рода на "Споделете с нас......":D

Dark Skywalker
27.04.03 г., 21:34
Originally posted by ivo_pc
Вземате да ставате доста строгички.....Именно защото намирането на crack-ове (а и на цели програми) е "еуементарно", не виждам смисъл да уронваме престижа на форума, публикувайки ги тук, само защото някого го е домързяло да пусне един search!

cluster_bg
27.04.03 г., 21:44
Според мен не е редно да се постват така линкове за кракове, генератори и други "полезни" програми. Не е редно, защото това не е някакъв кракерски сайт или форум, а е форум за Хардуер (въпреки, че напоследък все по-рядко се появяват свестни хардуерни теми). Нека темите не се изтриват, само да се затварят и да се повреждат линковете (не да се трият, а да се пренасочват на другаде ;) )
На който му трябват кракове, нека се оправя сам.. Не е толкова трудно - дори ако някой крак е супер дефицитен ;)
Та значи - темите да се затварят и да се развалят линковете!

GeniusLoci
27.04.03 г., 23:55
Гласувах за "Да се изтриват без да се затваря темата", но като се замидля - има РМ, Dark Skywalker е прав. Честно казано и досега като видех кейгенератори и връзки към кракове ги махах. (1-2 пъти)
Имаме 3 фрийсървъра и на тях има всичко. Поне всичко неекзотично, макар да съм намирал и странни неща. Не виждам защо не си направи всеки труда (на мен ми отнема 20-30 секунди) да направи search И В ТРИТЕ, пък ако толкова е закъсал да иска и да му се отговаря само с РМ.
Така не нарушаваме закони. (поне не практически - морално при всички положения)

alexz
28.04.03 г., 00:20
свобода, навсякъде! аз съм за...FREEDOM of Crack... :)

за No.1 съм аз :rolleyes:

Valeri
28.04.03 г., 06:59
Originally posted by Creep
Гласувах с "Да се оставят без да се затваря темата". Според мен темите не пречат на никой, и няма нужда да се затварят. Достатъчно е линкът да се махне, а който иска да помогне на този, пуснал подобна тема, да го прави по РМ или по ICQ.

Значи си гласувал грешно бе човек!
Има опция "Да се изтриват без да се затваря темата", точно както искаш ти. Защо щракаш без да си дочел до края? :rolleyes:

Originally posted by Paparac
Съгласен съм с Valeri, че в другите страни не е така и хората си купуват софта / ако съм го разбрал правилно какъв е контекстта на написаното от него/ . Е ли българинът обаче платежоспособен на този етап да си купува софта?

Не си ме разбрал правилно... В Русия, примерно, също много хора нямат пари и не си купуват софтуера, но мога да ти покажа поне 3 големи руски форума, на които не можеш да постнеш линк към пиратски софтуер. Въобще не става дума за това дали трябва да си купуваме софтуера или не, дали можем или не. Говорим за принципната позиция на форума на HardwareBG.

P.S. Аз съм за "Да се изтриват и да се затваря темата", защото ще видя такъв линк и ще го изтрия, после пак някой ще сложи нещо и пак трябва да го трия, след това трети ще закачи крак и пак отначало, т.е. безсмислени игри до безкрай.

kris
28.04.03 г., 08:58
Да не се пипат!!!
Интересно ми е - кой ще се впечатли от липсата на кракове във форума, пред кой се гради престиж???
Официалните институции, MS, Бойко Борисов или?

Valeri
28.04.03 г., 09:58
Originally posted by kris
Да не се пипат!!!
Интересно ми е - кой ще се впечатли от липсата на кракове във форума, пред кой се гради престиж???
Официалните институции, MS, Бойко Борисов или?

Ти винаги ли правиш нещо за да впечатляваш някого, че и тук питаш кой е за впечатляване? Става въпрос за принципна позиция на HardwareBG, а не за градене на престиж пред някого... аз мисля точно за това говоря още от първия си пост по тази тема.

P.S. Интересно ми е десетките големи (известни на повечето участници тук) форуми по интернет кого впечатляват? Сигурно пак Бойко Борисов... че кой друг? :ghi:

kris
28.04.03 г., 10:16
Originally posted by Valeri
P.S. Интересно ми е десетките големи (известни на повечето участници тук) форуми по интернет кого впечатляват? Сигурно пак Бойко Борисов... че кой друг? :ghi:

Например, впечатляват собствениците на софтуера, които неминуемо посещават големите форуми и при всякакъв намек за незаконно ползване на тяхна продукция трият сол на главата на собствениците на съответния форум...
Проблем, който не съществува пред форумите в България.

P.S.
Да, в общи линии винаги се стремя да впечатля някого с това, което правя, било то себе си, близък или чужд човек. А ти винаги ли се стремиш да подражаваш на някого и защо толкова искаш да направиш форума като някой друг?

Dark Skywalker
28.04.03 г., 10:24
Например, впечатляват собствениците на софтуера, които неминуемо посещават големите форуми и при всякакъв намек за незаконно ползване на тяхна продукция трият сол на главата на собствениците на съответния форум...
Проблем, който не съществува пред форумите в България.Това го кажи на собствениците на game клуб Ma3x!

Защо не погледнеш на нещата в перспектива? Мислиш ли, че България винаги ще бъде "последна дупка на кавала"? И в крайна сметка това хардуерен форум ли е, или средище за обмяна на нелегални кодове за софтуер? Какво точно ще загубим, ако премахнем практиката за разпространяване на такава информация?

:rolleyes:

QWERTY
28.04.03 г., 10:32
Извинявам се много, аз също исках да гласувам за опция номер 2, а сега виждам, че съм гласувал за номер 1. (Спомням си, че четях постовете и натиснах "нагоре" от клавиатурата, а то не реагира - вероятно е била селектирана формата за гласуване и съм преместил отметката без да искам).

Бройте един глас по-малко за 1 и един глас повече за 2.

Valeri
28.04.03 г., 10:35
Да, в общи линии винаги се стремя да впечатля някого с това, което правя, било то себе си, близък или чужд човек. А ти винаги ли се стремиш да подражаваш на някого и защо толкова искаш да направиш форума като някой друг?

Аз ли? Че защо аз да се опитвам да направя форума като някой друг? Нещо пак си се объркал kris... Аз само питам, затова съм пуснал poll, не видя ли? Не смятам за необходимо някой да ми казва "Не кради!", че чак тогава да се сетя да не крада, ако става дума за мен лично, за теб лично не знам.

P.S. Проблем може да нямат собствениците на HardwareBG в момента, но кой ще гарантира това в близката 1 година или 5 години? Едва ли ще си ти... Форумът след 5 години може да има 20.000 мембъра, тогава ли предлагаш да се борим с проблема? Не смятам съветът ти за разумен, по-скоро го отнасям към графа "заяждане по принцип". Въобще не си спомням да сме правили нещо на форума на HardwareBG и ти да не си бил нещо против... И за правилата, и за кирилицата, после за конвертора... все нещо ти е накриво. А всичко до сега се е оказало успешно, колкото и да не ти се вярва.

Update: Гледам Dark Skywalker ме е изпреварил със същия аргумент...

GeniusLoci
28.04.03 г., 13:00
Аз имам предложение - нека да забраним само прикачането на кракове, кейгенератори и прочее като атачмънти. Който иска да си прави директорийка някъде по фрийтата и да си слага нещата там - но не и да ги трупа в нашия форум.
??

Adrian
28.04.03 г., 14:42
Аз пък съм за 100% свобода :super:

cluster_bg
28.04.03 г., 15:13
Пиратските линкове наистина могат да докарат сериозни проблеми на главите на собствениците. Наистина не виждам никакъв смисъл да се постват такива неща на този форум, при положение, че всичко се намира само с няколко кликвания на мишката!
Мисля, че пускането на подобна анкета е безсмислено - много ясно, че след като сме си българи, най-вече в българия, резултата ще е - да не се пипа нищо! Та нали все искаме да ползваме всичко на аванта!
Но за всяко нещо си има място! Определено на краковете не им е тук мястото!

Metanoia
29.04.03 г., 14:57
Originally posted by GeniusLoci
Аз имам предложение - нека да забраним само прикачането на кракове, кейгенератори и прочее като атачмънти. Който иска да си прави директорийка някъде по фрийтата и да си слага нещата там - но не и да ги трупа в нашия форум.
??
Гласувах за първото, но съм по-съгласен с това. Линковете са си линкове... в тях няма лошо... но да се слагат кракове ... малко иде прекалено...

The Bandit
29.04.03 г., 17:16
Originally posted by GeniusLoci
??
Ми това е добра идея, а линковете, ако са толкова страшни могат да се заменят със *** примерно. Но чак да се трие темата... :conf: :conf: Ами ако 30 човека са участвали в thread-a и се дава някаква полезна за всички информация? Тогава цялата тема да се изтрие щото някой си от 30-те сложил линк - нещо не ми се вижда удачно. IMO да се редактират/изтриват при преценка на модератора без затваряне на темата...

Valeri
30.04.03 г., 00:46
Originally posted by The_Bandit
IMO да се редактират/изтриват при преценка на модератора без затваряне на темата...

Това означава модератор на щат със заплата и задължение да следи само раздел "Софтуер", защото там винаги ще има някой недоразбрал, който да плесне поредния линк или крак.

Originally posted by cluster_bg
Мисля, че пускането на подобна анкета е безсмислено - много ясно, че след като сме си българи, най-вече в българия, резултата ще е - да не се пипа нищо! Та нали все искаме да ползваме всичко на аванта!

Точно това беше идеята на poll-а, да се разбере доколко се е променило мисленето на потребителя, но явно е прекалено рано да се очаква някакъв напредък.

pav
30.04.03 г., 15:11

Точно това беше идеята на poll-а, да се разбере доколко се е променило мисленето на потребителя, но явно е прекалено рано да се очаква някакъв напредък.

Че какво е станало , та да се променя мнението ни ?? Повече пари ли вземаме или софта е по-евтин ?

Аз също гласувах за първото предложение , въпреки , че и в думите на Валерий и на Крис имаше вярни неща . Не мисля , че засега се налагат такива строги мерки , обаче подкрепям предложението на Genius Loci , защото .... повтарям думите на Metanoia ...

Адриане честито за новото AMD ;) !!! Дано да бачка без проблеми и да те кефи !

GeniusLoci
30.04.03 г., 15:26
Originally posted by Adrian Kamenov
Аз пък съм за 100% свобода :super:
Абе гледам аз в комекс един Adrian ама гледам и че със АМД система... и си викам че не може да си ти...:) Честито, добре дошъл в отбора. Направо се произнеси кое е по-добре?:)

cluster_bg
30.04.03 г., 23:21

Не мисля, че ще е скоро този момент! Бая ще трябва да почакаш :lol:

Valeri
01.05.03 г., 09:28
Значи проблемът може да се разреши много лесно:
Ba4o Kiro и GrigorBG да кажат искат ли да има на форума на HardwareBG пиратски линкове и прикачени кракове/хакове и толкова. Мен лично никой няма да ме пита защо има или защо няма. Ако някой някого ще пита, обект на въпроси ще бъдат собствениците, не аз ли някой друг модератор. Докато не кажат какво е тяхното мнение, аз лично ще трия линковете и атачмънтите + ще затварям темата, защото така смятам за правилно.

Jijonty
01.05.03 г., 09:32
Валерий, не знам кои руски форуми имаш предвид, но мога да ти посоча един форум (http://www.soft-forum.ru/) в който си публикуват линковете за кракове и серийни номера. От друга страна този форум е последното място в което бих попитал за подобно нещо, така че отговарям с последната опция.

kris
01.05.03 г., 13:52

Ми то проблем нямаше докато ти не го създаде с тази тема...
Весело и ползотворно триене ти пожелавам

Valeri
01.05.03 г., 21:15
Ми то проблем нямаше докато ти не го създаде с тази тема...

И как точно съм създал проблем, питайки какво да се прави с пиратските линкове? Разбирам желението ти да се заяждаш за всичко kris, но що не се пробваш на твоя си форум? Мисля ти казах (и ти сам сигурно си видял), че мнението ти на HWBG e било предимно погрешно, така че не се престаравай излишно с мислене и правене на заключения. Че си "на въпреки" на всичко го знам преди още да си го казал, особеност на характера явно. Мнението ти го чухме, аргументите ти свършиха още на миналата страница, какво се напъваш пак сега? ;)

kris
01.05.03 г., 21:59
И как точно съм създал проблем, питайки какво да се прави с пиратските линкове? Разбирам желението ти да се заяждаш за всичко kris, но що не се пробваш на твоя си форум? Мисля ти казах (и ти сам сигурно си видял), че мнението ти на HWBG e било предимно погрешно, така че не се престаравай излишно с мислене и правене на заключения. Че си "на въпреки" на всичко го знам преди още да си го казал, особеност на характера явно. Мнението ти го чухме, аргументите ти свършиха още на миналата страница, какво се напъваш пак сега? ;)

По-кротко бре младеж - забавлявай се, вместо да се пенявиш...

Valeri
01.05.03 г., 23:14
По-кротко бре младеж - забавлявай се, вместо да се пенявиш...

Явно нямаш смислен отговор на въпроса ми... Ако и нямаш повече какво да кажеш по темата за линковете към пиратски софтуер и атачмънтите, по-добре не я пълни с лични емоции. Видя се, че аргументът ти на миналата страница е слаб, като измислиш нещо ново заповядай пак.

:good:

P.S. Аз като почна да се забавлявам и ти почваш да се оплакваш на GrigorBG... Ако пък искаш да ми кажеш нещо лично, ползвай РМ. Някои участници разбират от 1-ви път, други от 2-ри, на теб ти го казвам всеки път без видим ефект. :rolleyes:

kris
01.05.03 г., 23:21
Нищо ново под слънцето... :cool:

Paparac
02.05.03 г., 23:20
Първо за Валерий, има ли паника в Канада от SARS???

Второ, като гледам резултатите от гласуването досега, темите, които се "почистват" от линкове към пиратски софт, е против мнозинството от потребителите. Като гледам Валерий и Дарк трият/Иван засега само ги затваря, ако не бъркам/, що не изчакате поне края на пула? Да се види какво, защо, кой? Принципно съм съгласен с двама ви, ама защо подкарахте насериозно с триенето и затварянето на теми, преди да мине пула? Или на принципа виновен до доказване на противното ще го карате???:D :beer: :bow: :lol:

GeniusLoci
03.05.03 г., 00:10
Аз затова си държа на моето -ако има атачмънт го махам, ако има линк към фрийтата го оставям. който не му харесва да се ргистрира на www.free.evro.net , www.data.bg , www.free.techno-link.com
Да не говорим че повечето неща и без друго са оттам.
Не мога да разбера и какво пречи да пращате РМ-и...вместо токрито да си пишете..

cluster_bg
03.05.03 г., 00:47
Защо не вземете вече да я затворите тази тема? Явно нищо полезно няма да излезе от нея.. Правете каквото смятате за редно с линковете и атачмънтите и толкоз! Струва ми се абсолютно безсмислено да се продължава спора:no:

Dockera
03.05.03 г., 02:04
Да се оставят без да се затваря темата

Утре май няма да можем и да дишаме докато пишем мнение във форума... :smoke:

GeniusLoci
03.05.03 г., 02:56
Никой ли от вас не си прави сметка че файловете закачени като атачмънти реално са на нашия сървър??
:conf:

kris
03.05.03 г., 08:50
Genius - трийте атачмънтите след като е зор, но не закачайте линковете и темите (говоря не само за теб, а за общи и еднотипни действия от страна на всички модератори)...

GeniusLoci
03.05.03 г., 11:42
Ми аз това предлагах..

Neotrace
07.05.03 г., 17:07
Ba4o Kiro и GrigorBG да кажат искат ли да има на форума на HardwareBG пиратски линкове и прикачени кракове/хакове и толкова. Мен лично никой няма да ме пита защо има или защо няма. Ако някой някого ще пита, обект на въпроси ще бъдат собствениците, не аз ли някой друг модератор. Докато не кажат какво е тяхното мнение, аз лично ще трия линковете и атачмънтите + ще затварям темата, защото така смятам за правилно.

Е тука е момента да кажеш и защо тогава го пусна това гласуване като резултата като гледам слабо те интересува??? Някак всичко ми се вижда безсмислено, при положение че ти тъй или иначе имаш някакво мнение което се гласиш да налагаш!

ПС: Подкрепям мнението на GeniusLoci относно краковете /които се трупат на сървъра/, но не виждам смисъл да се трият линкове и да се затварят теми.....да не говорим че не са чак толкова много.....

Valeri
07.05.03 г., 17:32
Originally posted by Neotrace
Е тука е момента да кажеш...

Пропуснал си момента значи, аз още на миналата страница съм казал за какво съм пуснал poll-а. При положение, че собствениците на форума нямат никакво мнение по въпроса, не виждам причина да не продължа да правя това, което е правилно според мен. Ако някой им събуди интереса към тази тема по някакъв начин и има някакъв резултат, тогава ще коментираме пак. До момента poll-а наистина се получава безсмислен.

Neotrace
07.05.03 г., 17:48
До момента poll-а наистина се получава безсмислен.

Без коментар!

ПС:Трябваше да пуснеш гласуването само с въпроси 4,5 и 6.... все един щеше да ти хареса и да оправдае последващите ти действия:)....както и да придаде липсващия смисъл на poll-а:)

ktkiro
07.05.03 г., 19:01
аз съм да се трият атача и линковете но не и поста има и ПМ
няма нужда да се навличат неприятности на форума Не и В ТАЗИ НЕНОРМАЛНА ДЪРЖАВА
знам че звучи пораженчески ама е така докато тези кадето имат пари си купуват приятели които да им ГЛАСУВАТ каквото им трябва или други Пр.. които да осъдят който трябва ако и това не помага да ПЛАТЯТ на полицята да потроши всичко /хардуер, раце, крака, глави и каквото още трябва/

Разбирасе това е нещастен случаи,лошо стечение
на обстоятелствата от порядака на ХЛЪЗГАВИ стълби и тн ....
че да се разбере кой главния

Валери има много малки програмки които наистина са хубави и струват символично бих платил за тях щото знам че така казвам на автора че ми харесва програмата и че е добър и да продължава така
само че кажи като ниамам кредитна карта пъки да имам от БГ не важи ?по обясними причини как да го направя

kris
08.05.03 г., 03:42
Темата си свърши работата, резултата е ясен - май е време да се затваря и никакво пипане на линкове моля...

Valeri
08.05.03 г., 10:12
Originally posted by Neotrace
ПС:Трябваше да пуснеш гласуването само с въпроси 4,5 и 6.... все един щеше да ти хареса и да оправдае последващите ти действия:)....както и да придаде липсващия смисъл на poll-а:)

Ти явно си от хората, на които трябва да се указва точно къде да четат и точно в коя част на текста е смисъла. Казах, че poll-a се получи безсмислен, тъй като Ba4o Kiro и GrigorBG не пожелаха да дадат мнението си. Също казах, че при това положение не виждам причина да променям решенията си. Ако има още нещо неясно, пиши ми на PM, ще се опитам да ти обясня внимателно още веднъж какво искам да кажа.

P.S. Ти нали беше силен по логиката? За какво ми е да пускам аз poll, който да оправдава моите действията (само моите?), за които (почти) никой не е имал претенции? :conf:

Толкова по темата, благодаря за внимането и участието... ;)