Виж пълна версия : Alcatel OT Easy db - проблем - ПОМОЩ!!!
cluster_bg
27.04.03 г., 17:11
Проблемът е следния: Седи си Жи Си Ем-а и по някое време изписква и казва "Please check SIM card!"
И толкоз. Гледах батерията, изглежда ок, гледах картата и тя е ок. Чистих контактите със спирт, но пак нищо, а доколкото разбрах това се получава в следствие на лош контакт. Струва ми се че малко хлабаво седи сим картата, но не смея да натисна :p
А вие как мислите - дали може да е от разкодиране (ако някога му е правено това?) - все пак апарата е работил около година и половина при мен и не е имало подобни проблеми досега. Но е купен втора ръка, има някаква лепенка на "нечий глас" (тия #@(% М-ТЕЛ), но не вярвам да е бил кодиран. Стар е все пак.
Paparac
27.04.03 г., 20:00
Проблемът не е хардуерен, имал съм такъв телефон, правеше същите мизерии, след смяна на софта/да ме убиеш обаче не помня кой сложиха/ нещата се оправиха. Идентичен проблем правят някой модели на Siemens, като класацията я води C35. Има бъг в софта, който се проявява различно, при някой на 3 месец, при други на 1 година. Мойта C35-ца на 3 месец се сбъгяса, смених и софта и я продадох 2-3 месеца след това. А Алкатела е в един приятел, след смяната на софта не се е оплаквал:)
Dark Skywalker
27.04.03 г., 20:47
Ако представлява някаква утеха, и моята стара Motorola V.2288 имаше навика да прави същото....
cluster_bg
27.04.03 г., 21:47
Хехе! Голяма утеха, Dark Skywalker, няма що! Но се престраших! След като изчистих контактите, сега изрязах едно картонче - странно защо, но СИМ картата не стоеше много плътно в апарата - сравнено с ериксоните и сименса наоколо. Та сега като че ли не дава проблеми, дано се е оправило!;)
Paparac
27.04.03 г., 23:20
Originally posted by cluster_bg
Хехе! Голяма утеха, Dark Skywalker, няма що! Но се престраших! След като изчистих контактите, сега изрязах едно картонче - странно защо, но СИМ картата не стоеше много плътно в апарата - сравнено с ериксоните и сименса наоколо. Та сега като че ли не дава проблеми, дано се е оправило!;)
Дано, макар че не ми се вярва да е от това:)
cluster_bg
29.06.03 г., 20:06
От това беше. Не е давала каратата контакт...
И така до ден днешен никакъв проблем.
НО!
Днес като го сложих да зарежда изпищя на умряло (хехе, просто малко по-дълго от обикновено) и дотам. Не иска да изгрее каквото и да правя.
Интересното е, че като махна батерията и после пак я сложа се чува едно пукване от слушалката.
Пробвах и с друга батерия, но не изгрява. Какво може да му е изгоряло и как мога да разбера? (Май не си струва да се носи в сервиз?!):(
Clockwork
29.06.03 г., 20:21
Все пак това е модел на 100 години, не очаквай кой-знае какво от него... Умрели Алкатели под път и над път, а въпроса ти как можеш да разбереш какво му е има един отговор - в сервиз. Много странно как очакваш някой задочно да ти каже какво му е на апаратчето :D В надежден сервиз вземат 10 лв. за тестване. Втора ръка работещ струва не повече от 30. Направи си сам сметката...
cluster_bg
29.06.03 г., 20:48
Е, аз не очаквам някой да каже от какво е, но ако на някой му се е случвало подобно нещо и знае как е бил оправен, да каже при него какво е било.
Относно сметката - и аз това казах - не си струва да го давам в сервиз, та да тръпна после кога пак ще се скапе. Има вече достатъчно евтини и добри апарати, които са светлинни години напред от тоя алкател :)
METALMEN
04.07.03 г., 14:15
Originally posted by Clockwork
Все пак това е модел на 100 години, не очаквай кой-знае какво от него... Умрели Алкатели под път и над път, а въпроса ти как можеш да разбереш какво му е има един отговор - в сервиз. Много странно как очакваш някой задочно да ти каже какво му е на апаратчето :D В надежден сервиз вземат 10 лв. за тестване. Втора ръка работещ струва не повече от 30. Направи си сам сметката...
Можеш ли да ми кажеш този форум за какво е направен. С пари, ясно.
Ако не можеш да помогнеш по-добре си трай.
Съгласен съм с METALMEN, а и ако отидеш в JEFF ще ти направят диагностиката безплатно, а после ако си решиш може да ти го оправят(обаче не се знае колко добре, защото го носих 2 пъти при тях първия път не си бяха свършили работата). Но важното е, че диагностиката ще ти я направят безплатно.
cluster_bg
11.07.03 г., 23:16
Ами... Ходих в JEFF... т.е. баща ми ходи.. Няма надежда без да се сменя чипа... абе отиде си още един Алкател от тоя свят :no:
Авторски права на vBulletin