PDA

Виж пълна версия : Как е телефонния код на Motorola C300?

Paparac
24.04.03 г., 21:06
Има ли представа някой как е телефонният код на Motorola C300, с 12345 и 0000 не става, а в книжката на телефона не пише нищо по въпроса?

OgiDogi
24.04.03 г., 21:33
Защо 12345?
Мисля, че ако не е с 4 нули е със 6 или 123456.

Valeri
24.04.03 г., 21:35
Какъв е този "телефонен код"?
Питам, защото в наименованията на английски няма такова понятие в моята Motorola (друг модел е, но кодовете им по подразбиране били еднакви на цялата серия). Най-лесно е да се обадиш там, откъдето си го купил, те ще ти кажат каквото те интересува.

P.S. 1234 и 000000 бяха при мен двата кода на телефона.

Paparac
24.04.03 г., 21:40
Originally posted by Valeri
Какъв е този "телефонен код"?
Питам, защото в наименованията на английски няма такова понятие в моята Motorola (друг модел е, но кодовете им по подразбиране били еднакви на цялата серия). Най-лесно е да се обадиш там, откъдето си го купил, те ще ти кажат каквото те интересува.

Как да няма телефонен код? Така го превеждат в българското меню, иначе в английското е Phone code, необходимо ми е, защото го изисква телефона, когато искам да изтрия 250-те телефона на картата, че ако започна един по един:( Твоята май беше 330, би ли погледнал в твоето меню?

ЕДИТ: Кодът е защитен и за в случай, че се сложи друга карта, след като той е бил активиран.

Paparac
24.04.03 г., 21:41
Originally posted by OgiDogi
Защо 12345?
Мисля, че ако не е с 4 нули е със 6 или 123456.

Не е и 123456, а 12345 е стандартен за Nokia. Не е и 000000..

Valeri
24.04.03 г., 21:51
Originally posted by Paparac
Твоята май беше 330, би ли погледнал в твоето меню?

Явно софтуерът е различен... нямам такъв код. Имам Lock Code, SIM PIN1, SIM PIN2 и Security Code, който беше Default 000000. С последния можеш да направиш Reset на телефона + изтриване на настройки и клетки. Всички Default стойности ми ги пише в книжката. Телефонът ми е Motorola C332.

Sashooo
24.04.03 г., 22:03
Явно софтуерът е различен... нямам такъв код. Имам Lock Code, SIM PIN1, SIM PIN2 и Security Code, който беше Default 000000. С последния можеш да направиш Reset на телефона + изтриване на настройки и клетки. Всички Default стойности ми ги пише в книжката. Телефонът ми е Motorola C332.
Той явно говори за Security Code.

pip00
24.04.03 г., 22:08
Paparac, ако номерата са на картата, а не в паметта на телефона сложи я на друг телефон и ги изтрий.
И аз едно време имах Моторола и кода фабрично беше 1234. Ако си го купил на старо виж дали предишният собственик не го е сменял. Аз го бях вкарал код да работи само с една сим карта на моя Сименс и след това забравих как беше. Обадих се на един приятел, който разблокира телефони и той ми прати 14 цифров код (мисля беше), който го "отвори".

Paparac
24.04.03 г., 22:10
Originally posted by Sashooo
Той явно говори за Security Code.

Кой той, аз ли? Нещо такова е , ако се търси аналог при Нокия, хммм, бе Нокия си е Нокия, ама какво да се прави, жени:D :D :D Радват се на шарено:lol: :lol: :lol: :lol:
ЕДИТ: Ама иначе досега бях супер анти-Моторола настроен, при този доста са оправени менютата /тотален copy/paste от Нокия/, за цената си от 200 лева /знам, Валерий, знам, че при вас ги подаряват, ама тук.../, та за тази цена предлага 90 процента от възможностите на двете Нокии, които имам /8210 и 5210/..

Paparac
24.04.03 г., 22:14
Originally posted by pip00
Paparac, ако номерата са на картата, а не в паметта на телефона сложи я на друг телефон и ги изтрий.
И аз едно време имах Моторола и кода фабрично беше 1234. Ако си го купил на старо виж дали предишният собственик не го е сменял. Аз го бях вкарал код да работи само с една сим карта на моя Сименс и след това забравих как беше. Обадих се на един приятел, който разблокира телефони и той ми прати 14 цифров код (мисля беше), който го "отвори".

Бе и двете Нокии са от М-тел "капалъ чарши" и хич не щат за глобулска карта да чуват...хъхъ, иначе и аз го мислех тоя вариант...не става и с 1234...Иначе е нов телефона..от Германос + карта/продадена=подарена на френд/..там поне гаранцията си е гаранция.

Valeri
24.04.03 г., 22:19
Абе не знам кой от кого и какво копира, но Motorola имат много голяма гама телефони и явно не са някоя гаражна фирма в този бизнес. Че C3XX телефоните са евтини модели е повече от ясно, но аз не виждам как от една 100$ по-скъпа Nokia ще извлека полза Х2, за не говорим за някой 300$ по-скъп Samsung с вертикално излитане, примерно. Аз никога не съм имал по-високи изисквания към телефона от това да мога да говоря по него нормално. Всякакви "екстри", който бих ползвал веднъж в живота на телефона (да ги пробвам, нали...) не ме вълнуват. :o

P.S. Носи го при продавача и ти приключват въпросите... м/у другото имам книжка 50 страници към моя, трябва да имаш и ти.

Paparac
24.04.03 г., 22:38

P.S. Носи го при продавача и ти приключват въпросите... м/у другото имам книжка 50 страници към моя, трябва да имаш и ти.

Mоята е точно 160 страници, дори на български/нищо по въпроса/, цялата група от продавачи в магазина, откъдето го купих /Германос/ нямаше идея по въпроса /питах/. Рових из нета, но не открих решение на проблема, затова реших да се допитам до hardwarebg:):):):):)

Paparac
26.04.03 г., 22:29
В крайна сметка никой ли няма такава Моторола, та да ми каже кода?

elbgt
29.04.03 г., 13:27
Абе я си купи едно USB кабелче и си инсталирай PST49 http://www.depanet36.com/t720files/pst.zip и после си прай квото искаш. Махни си и SP защитата ако искаш. Можеш да си качваш и мелодии, картинки и джави.

Paparac
30.04.03 г., 21:54
Originally posted by elbgt
Абе я си купи едно USB кабелче и си инсталирай PST49 http://www.depanet36.com/t720files/pst.zip и после си прай квото искаш. Махни си и SP защитата ако искаш. Можеш да си качваш и мелодии, картинки и джави.

Buhaha, в Германос в Благоевград ми обадиха 50 лева като цена за това "кабелче", други алтернативи? Нещо от сорта "home made"?

elbgt
01.05.03 г., 01:06
40 лв. в София от Адмирал груп http://www.gsm.dir.bg/ или 5 -15 лв. за менте букса за телефона и малко запояване. Самия аз си купих щото ме домързя да правя. Схемата на свързване я видях някъде из нета. Предполагам че лесно ще я намериш. Аз съм с Т720 и на практика с PST мога да правя всичко с телефона, което зависи от софта във флаша.
А за кодовете - по принцип ако не е сетнато друго би трябвало да са :

Lock/Unlock code: 0000
Master/Security code: 000000
One-time code: 000000 - достъпен през сервизното меню

NAM1: 26 НУЛИ
NAM2: 26 НУЛИ
NAM3: 26 НУЛИ
NAM4: 26 НУЛИ

За TDMA телефони:

SSDS: 16 НУЛИ

За CDMA моделите - нищо не знам

Ако с тези кодове не става - значи е сетнато друго и единствения начин е с PST или в краен случай FLASH.