PDA

Виж пълна версия : Съвет при избора на GSM втора ръка

Zygot
20.04.03 г., 06:52
Zdrawejte
Ratyrsil sym se za gsm na majka mi

Bihte li mi prepory4ali nqkoj model naso4il sym se kym-motorola t191 -prosto mi haresa dizjna:)

Sywet- kakwo trqbwa da se gleda pri pokupkata na gsm-wtora raka
Pozdrawi Georgi

Julian
20.04.03 г., 10:28
За нищо на света не си купувай GSM втора ръка. Колкото да го гледаш почти нищо не можеш да разбереш за състоянието на GSM-а. Батерията е най малкото. Нея винаги можеш да я смениш. В момента има нови за 119лв(Сименс А35) и не си заслужава да се дават пари за стар.

GinFis
20.04.03 г., 10:54
Да, не си струва да търсиш употребяван телефон,
капанчетата са от най-различно естество.

В краен случай може да купиш GSM-a на някой твой познат,
за да си сигурен в състоянието на апарата и евентуално да му го върнеш при поява на скрит дефект.

Купи си нов GSM, твоя го дай на майка си.

Майка ти не заслужава ли да я зарадваш с нов телефон?

Mollov
20.04.03 г., 11:39
Originally posted by GinFis

В краен случай може да купиш GSM-a на някой твой познат,
за да си сигурен в състоянието на апарата и евентуално да му го върнеш при поява на скрит дефект.

Да, това като че ли е единственият удачен начин да вземеш втора ръка телефон....

Иначе всеки може да ти "свали звезди" относно неговият телефон, че е перфектен и т.н., но след това много рядко тия приказки се оказват чиста истина...

Ilian359
20.04.03 г., 14:29
Originally posted by Julian
За нищо на света не си купувай GSM втора ръка. Колкото да го гледаш почти нищо не можеш да разбереш за състоянието на GSM-а. Батерията е най малкото. Нея винаги можеш да я смениш. В момента има нови за 119лв(Сименс А35) и не си заслужава да се дават пари за стар.

Купи си Сименс А35 и после ще ти се иска да си си купил втора ръка.

Дара
22.04.03 г., 11:54
Нищо не е сигурно!Имах един Сименс(модела вече не го помня),купих го за нов,а се оказа отварян, лепен и т.н.Даваше страшни проблеми,но не му поеха гаранцията,защото изглежда си го знаеха(вероятно е бил техен човек).Така е с всяко нещо в тая държава,особено с техниката. Сигурна съм,че майка ти засужава нов телефон,но НЯМА гаранция, че ще е такъв от където и да го купиш.Желая ти къмет в покупката!:p

bil
22.04.03 г., 12:38
Originally posted by wild rain
Нищо не е сигурно!Имах един Сименс(модела вече не го помня),купих го за нов,а се оказа отварян, лепен и т.н.Даваше страшни проблеми,но не му поеха гаранцията,защото изглежда си го знаеха(вероятно е бил техен човек).Така е с всяко нещо в тая държава,особено с техниката. Сигурна съм,че майка ти засужава нов телефон,но НЯМА гаранция, че ще е такъв от където и да го купиш.Желая ти къмет в покупката!:p

Сигурна ли си че навсякъде е така както казваш.Аз си купих моя Siemens M50 от Германос.(да не се приема като реклама)Не знаех че освен слюдата на панела има още една , на самия дисплей на телефона.Та на втория ден по някакъв начин под тази втората слюда в единия ъгъл беше влязъл въздух и изглеждаше така сякаш стъклото е дефектно,издуто.Отидох в магазина , показах им го и те тръгнаха да го сменят,почти ми бяха дали друг телефон ,когато някой от поразбиращите го погледна и се изсмя на колегата си,как можело да не знае за втората слюда.....
Та важното беше тръгнаха да ми го сменят без въртели.Вярно цените при тях са 20-50 лв по високи,обаче главоболията с дефектен телефон могат доста по солено да ви излезнат

Дара
22.04.03 г., 13:10
Наистина за "Германос" не знам нищо такова.Дори сегашния ми телефон е купен от там.Онзи "Сименс", за който говоря беше от едно малко магазинче..уж на познати.Писнало ми е от такива познати!

dimuska
22.04.03 г., 15:19
Много по-добре е да купиш нов телефон било то за теб или за майка ти, ито от магазин, който дава 12м. гаранция. Разбирай М-тел или Германос. Горницата в цената ще ти се изплати многократно в спестени нерви, припоявата на евентуален проблем.
А ако държиш да е втора ръка и по-евтин да е телефон върху оийто имашнаблюдения. Върху бройката, а не модела, разбирай на приятел!
Повтарям се с GinFis, ама това е начина!

Miki
23.04.03 г., 10:23
Ето ти един линк
http://www.ixbt.com/mobile/review/bu.shtml
Наистина най-добре е да купиш s.h. телефон от приятел, ако тоя вариант отпада, тогава обезателно трябва да искаш фактура и/или гаранционна карта, дори апарата да е с изтекла гаранция - така поне ще видиш кога и къде е купуван. Съветвам те ако телефона не е купуван от Мобилтел или от някой от официалните дистрибутори на Глобул да се откажеш. Всякакви вариации на тема Jeff или квартални магазинчета са неприемливи, поне за мен.

Julian
23.04.03 г., 20:50
Originally posted by Ilian359
Купи си Сименс А35 и после ще ти се иска да си си купил втора ръка. И кво му има на A35. Един приятел има такъв и е много доволен. Няма никакви проблеми с него. Само дето няма никакви екстри.

Ilian359
24.04.03 г., 05:38
Originally posted by Julian
И кво му има на A35. Един приятел има такъв и е много доволен. Няма никакви проблеми с него. Само дето няма никакви екстри.
Единственият вариант А35 и А36 да работят коректно е да са купени от ГлоБул с карта на ГлоБул. Иначе рано или късно издухваш супата.

За Германос и МТел съм съгласен - дори и да не улучиш бройка, няма да имаш проблеми с гаранцията.