PDA

Виж пълна версия : Нов претендент за The Best cooler

Flash
08.04.03 г., 11:40
На какво попаднах само!!!

V I P E R
08.04.03 г., 12:03
Originally posted by Flash

http://www.tomshardware.com/cpu/20030404/images/aero7_top.jpg
И на какво си попаднал?
А не мислиш ли че не му е мястото в този раздел!!!

Flash
08.04.03 г., 12:23
Originally posted by V I P E R
И на какво си попаднал?
А не мислиш ли че не му е мястото в този раздел!!!

1. На какво съм попаднал ли? Ами споряд нечии писания на най-добрия охледител за AMD.
2. Според мен мястото е точно тук защото е свързано с ревю на HWBG.
А това че ти мислиш че не е свързано с ревю си е твое право.
Тук думата има модератора на раздела.

Dark Skywalker
08.04.03 г., 13:05
В тази тема кипи някакво безсмислие... Само аз ли виждам всичко на всичко чукчето на Чичо Том?

Ba4o Kiro
08.04.03 г., 13:10
НЕ, не си само ти!!!
И аз виждам само "чука" ;)...

Flash

Я си оправи постовете-линковете, че нищо не се разбира!

Дара
08.04.03 г., 13:16

http://www.tomshardware.com/cpu/20030404/images/aero7_top.jpg
Ми разкажи ни на какво си попаднал,че и ние да (не) попаднем на това:devil:

borislav66
08.04.03 г., 13:28
Не се ли сещате? Удряш с чука по CPU- то докъто спре да грее

Flash
08.04.03 г., 15:15
При мен снимката си се вижда много ясно, не знам при вас какви чукове излизат но ето сега съм я добавил.

Dark Skywalker
08.04.03 г., 15:29
Най-накрая разбрахме за какво става дума! Дай сега да ти обясня нещо за вмъкване на снимки от сайта на Tom's Hardware в други страници... Това не става! Когато вмъкнеш img таг и посочиш картинка от този сайт, тамошният web сървър автоматично я субституира със симпатичното чукче, което всички сме виждали. Ако не ставаше така, всичко живо под слънцето щеше да взема оттам резултатите от бенчмарковете....

Дара
08.04.03 г., 15:36
Ванка тук не разбрах нещо.Ще ми обясниш ли(може и на бира)?

Flash
08.04.03 г., 15:46
Originally posted by Dark Skywalker
Най-накрая разбрахме за какво става дума! Дай сега да ти обясня нещо за вмъкване на снимки от сайта на Tom's Hardware в други страници... Това не става! Когато вмъкнеш img таг и посочиш картинка от този сайт, тамошният web сървър автоматично я субституира със симпатичното чукче, което всички сме виждали. Ако не ставаше така, всичко живо под слънцето щеше да взема оттам резултатите от бенчмарковете....

Guilty :( :( .
Признавам си това не го знаех.
Но можеше някой да ме светне по рано по въпроса. :mad:

V I P E R
08.04.03 г., 17:05
Guilty :( :( .
Признавам си това не го знаех.
Но можеше някой да ме светне по рано по въпроса. :mad:
Другия път гледай повече :)
... А и чети новините на сайта (www.hardwarebg.com) защото този и още един кулер ги бях сложил като новина на 12.03.2003 20:40, а новината се казва - Coolermaster - отново скок в правилната посока.
За справка www.hardwarebg.com :) още седи там.

Mollov
08.04.03 г., 21:16
Originally posted by Dark Skywalker
..всичко живо под слънцето щеше да взема оттам резултатите от бенчмарковете....

Виж тук не си прав.....

Dark Skywalker
08.04.03 г., 21:47
Originally posted by Mollov
Виж тук не си прав..... Да бе! Забравих да уточня - без Comex! :D

Говоря образно бе Тоше....

GeniusLoci
08.04.03 г., 23:32
ВЕРВАЙТЕ МИ - в мен кипеше желание да затворя темата от първите постове, ама нещо още й се чудя... Ма какво попадение.. Те па тия се освестиха и направили як кулър. Не знам каква е причината обаче да си искам алфа или суифтеч, и то само щото се сещам за онова недоразумение HHC-01 или "Heatpipe"... със слъбъ перка е като евтин кулър, със шумна е най-добрия. Е да ама аз толкова децибела не изкарвам от уредбата.:D :D :D

V I P E R
08.04.03 г., 23:47
Originally posted by GeniusLoci
ВЕРВАЙТЕ МИ - в мен кипеше желание да затворя темата от първите постове, ама нещо още й се чудя... Ма какво попадение.. Те па тия се освестиха и направили як кулър. Не знам каква е причината обаче да си искам алфа или суифтеч, и то само щото се сещам за онова недоразумение HHC-01 или "Heatpipe"... със слъбъ перка е като евтин кулър, със шумна е най-добрия. Е да ама аз толкова децибела не изкарвам от уредбата.:D :D :D
Абе хиитпайпа си е много добре и не е нужно да се слгат пищялки. Аз съм с Аказа вентилатор ама сложен да засмуква въздух и с преходник и се справя отлично.

GeniusLoci
10.04.03 г., 11:24
Мда...това е идея..

V I P E R
10.04.03 г., 11:47
Мда...това е идея..
Много е добре така а и определено е доста ефективно. Само че при мен се забелязва странна закономерност. Значи на честотите с сигнатурата ми в IDLE темперарутата е 36 (при 28 стайна и затворена кутия), а в LOAD температуртата става не повече от 40 пак при същата стайна. Доста тестове му направих и установих, че като перката засмуква и ПЦ-то е в IDLE държи сравнително високи темератури, но ситуацията се променя като е под LOAD. Аз очаквах под LOAD да качи поне 43 и нагоре ама уви :).

TheMask
02.05.03 г., 03:51
И откъде може да се закупи тва чудо :)) Някой пробал ли го е и ако е какви температури дава ??

pav
02.05.03 г., 14:54
Абе хиитпайпа си е много добре и не е нужно да се слгат пищялки. Аз съм с Аказа вентилатор ама сложен да засмуква въздух и с преходник и се справя отлично.

Thermalright rulzz , няма к'во да си говорите ! Аре пробвай с SLK600 , че да се откажеш от тоя мастър :) !

nightyj
03.05.03 г., 12:58
Originally posted by pav
Thermalright rulzz , няма к'во да си говорите ! Аре пробвай с SLK600 , че да се откажеш от тоя мастър :) !
Такива са минали през ръцети ми не един и мога да кажа,че са малко по-добри от стария Alpha Pep и евъркъл цуд,така че не ми го хвали.

pav
03.05.03 г., 22:54
Originally posted by Djmetal
Такива са минали през ръцети ми не един и мога да кажа,че са малко по-добри от стария Alpha Pep и евъркъл цуд,така че не ми го хвали.

Ти разлика между SLK600 , SK6+ и SK6 правиш ли ? Ако не отиди на overclockers.com и виж как се представят . Отвори си статията за SLK600 и виж с по-мощната 60мм перка как прави колкото SLK800 с яка перка !!

Stilian
03.05.03 г., 23:40

Изложи се :rolleyes: ...

GeniusLoci
04.05.03 г., 03:01
Originally posted by pav
Ти разлика между SLK600 , SK6+ и SK6 правиш ли ? Ако не отиди на overclockers.com и виж как се представят . Отвори си статията за SLK600 и виж с по-мощната 60мм перка как прави колкото SLK800 с яка перка !!
Сега ще вадим статии да спорим кой е по-добър - SLK 600 или 800 ли?
Да не забравяме и колко голяма перка може да пльоснеш на последния, а? :D

nightyj
04.05.03 г., 16:23
Originally posted by Stilian
Изложи се :rolleyes: ...
Така си е признавам :cry:

pav
05.05.03 г., 22:55
Сега ще вадим статии да спорим кой е по-добър - SLK 600 или 800 ли?
Да не забравяме и колко голяма перка може да пльоснеш на последния, а? :D

айде айде , подобни са като производителност ! Ама я си представи SLK600 с преходник и една 80cfm 80мм перка или айде там 94cfm (да има :D) от смартфан-а :) !

V I P E R
06.05.03 г., 12:20
Originally posted by pav
айде айде , подобни са като производителност ! Ама я си представи SLK600 с преходник и една 80cfm 80мм перка или айде там 94cfm (да има :D) от смартфан-а :) !
Ти пък не ми хвали преходник и радиатор. Знам добре разликата и мога да ти кажа че като се ползва преходник се ГУБИ производителност. Много добре знам кой е по-добрия кулер, НО я ми намери Thermalright SLK800 или 900 тук в БГ.

Sugar4o
06.05.03 г., 21:27
от всичко казано до сега в тази тема разбрах че трябва да си купя кутия минимум 50 кила да не се отлепя от земята като си пусна така наречения "най-добър" кулър! и дъното ще гледам да е с по дебела платка да не се огъва като го пускам и разбира се метален сокет защото тези чудеса си удрят половин кило като за добър ден!:)
не усещате ли че тая работа с въздуха като охладител се изчерпа вече? наистина са мощни гореспоменатите перки ама като сложим на кутията още 2-3 да сменят въздуха вътре и то стана компютър с вертикално излитане! :)

nightyj
06.05.03 г., 22:30
Единственото предимство според мен на въздушното е цената и сигурността.

vutov
06.05.03 г., 23:00
Абе какво ще давате по 50+$ за някви изцепки които вдигат по-голям шум отколкото уредбите на всички от форума взети заедно.Истината е в водното,което е малко по-скъпо на в пъти по-тихо.
Между другото намирам тази тема за бесмислена,тъй като нито един от коментираните ТермалТаке и прочие ги няма в България по официален път.

pav
07.05.03 г., 00:54
Ти пък не ми хвали преходник и радиатор. Знам добре разликата и мога да ти кажа че като се ползва преходник се ГУБИ производителност. Много добре знам кой е по-добрия кулер, НО я ми намери Thermalright SLK800 или 900 тук в БГ.

Не си прав . ЗАВИСИ какъв ти е радиатора ,а и как ще си направиш преходника ;) . Гледал съм ревюта на преходници , които ги бяха сложили на Alpha 6035 и даваха хубава разлика в температурата , разбира се към по-добра .

V I P E R
07.05.03 г., 09:05
Originally posted by pav
Не си прав . ЗАВИСИ какъв ти е радиатора ,а и как ще си направиш преходника ;) . Гледал съм ревюта на преходници , които ги бяха сложили на Alpha 6035 и даваха хубава разлика в температурата , разбира се към по-добра .
Ами аз при мен имам към 8 преходника, като 2 са купени (на Аказа и Кулермастер), а другите съм ги правил. Има подобрение единствено при направените от мен, но те не могат да се сравняват когато перката си е точно колкото и радиатора и си духа само в него. При някои по-големи радиатори може и да има минимален ефект, но не ми се вярва. А моя е Кулермастер HHC-001 Heat Pipe.

GeniusLoci
07.05.03 г., 11:03
VIPER - и според менможе да има ефект, но пък ще уточня че се отнася само за големи кулъри -алфата и суифтека носят на големи перки защото и те са големи. На HeatPipe-а не става защото е малък и така се губи излишно обдухването..но все пак рядко е да има полза - така че си прав като цяло -слагането на голяма (разбирай не мощна, а с голям диаметър) перка не води до подобряване.
Който не вярва да помисли колко ще е мъртвата точка в средата и колко въздух реално ще влиза ...

Mollov
07.05.03 г., 11:10
Много добре знам кой е по-добрия кулер, НО я ми намери Thermalright SLK800 или 900 тук в БГ.

Искаш ли да ти го намеря, ама ще си платиш всичко по доставката кат поп, че си много отворен, става ли? :rolleyes:

V I P E R
07.05.03 г., 11:20
Originally posted by Mollov
Искаш ли да ти го намеря, ама ще си платиш всичко по доставката кат поп, че си много отворен, става ли? :rolleyes:
Не съм отворен, ама май ти ми се правиш на такъв. Мисълта ми не е да дам 100$ за този кулер. Много ясно че при тази цена всеки ще ми го докара. Абе всеки уж може да ми докара, ама все нещо ставало, айде не ми се хвалете вече че ми писна. Така преди 1 седмица пак ме прецакаха, а бях готов и да дам повече пари за СЛК800 ама човека явно размислил - ама това няма значение.
Мисълта ми е някой да го докара тук на нормална цена - не превишаваща 50$ все пак, защото този кулер го има на запад за 36$ вече.
Я кажи ти цена все пак, да те видя.

П.С. Даже може да ми го прати човек от EPoX Tech, ама срещу скромната сума от 45$ само за радиатора + 45$ трранспорт по ФедЕкс. Е мерси от такива оферти - аз за тия пари водно ще направя и то доста добро, а може и един Бартон да си купя и с лек клок и смотан радиатор да го докарам доста добре, ама не е там целта.

V I P E R
07.05.03 г., 11:26
VIPER - и според менможе да има ефект, но пък ще уточня че се отнася само за големи кулъри -алфата и суифтека носят на големи перки защото и те са големи. На HeatPipe-а не става защото е малък и така се губи излишно обдухването..но все пак рядко е да има полза - така че си прав като цяло -слагането на голяма (разбирай не мощна, а с голям диаметър) перка не води до подобряване.
Който не вярва да помисли колко ще е мъртвата точка в средата и колко въздух реално ще влиза ...
Не знам как е при Алфата и Суифтех-а щото не съм ги пипал, ама при heat pipe-а далаверата става и то доста добре :). Сега съм направил един преходник с изместена мъртва точка, а самият вентилатор е 46CFM и ИЗДЪРПВА въздуха от радиатора и мога да кажа че ефекта е доста добър (1700+@ 2400 1,675Волта 32 темп. на дъното - 45 МАКС на процесора под товар от външния датчик). Всичко зависи от самия радиатор и перката и си е строго индивидуално.

Едит: Само да спомена че имам още няколко перки в кутията - вариращи от 3 до 6 в зависимост колко го товаря.

pav
07.05.03 г., 12:17
Не знам как е при Алфата и Суифтех-а щото не съм ги пипал, ама при heat pipe-а далаверата става и то доста добре :). Сега съм направил един преходник с изместена мъртва точка, а самият вентилатор е 46CFM и ИЗДЪРПВА въздуха от радиатора и мога да кажа че ефекта е доста добър (1700+@ 2400 1,675Волта 32 темп. на дъното - 45 МАКС на процесора под товар от външния датчик). Всичко зависи от самия радиатор и перката и си е строго индивидуално.

Едит: Само да спомена че имам още няколко перки в кутията - вариращи от 3 до 6 в зависимост колко го товаря.

Абе ти не почна ли да спориш отначалото , че нямало ефект от преходника ;) ...?

Няма да има . Ние говорим за слагането на преходник , а не за лепването просто на една перка отгоре . Когато е с преходник няма мъртва точка , ами даже си е по плътен въздуха в средата .

V I P E R
07.05.03 г., 14:51
Originally posted by pav
Абе ти не почна ли да спориш отначалото , че нямало ефект от преходника ;) ...?

Няма да има . Ние говорим за слагането на преходник , а не за лепването просто на една перка отгоре . Когато е с преходник няма мъртва точка , ами даже си е по плътен въздуха в средата .
ДА почнах, НО казах че няма ефект от тези които се закупуват (Аказа и Кулермастер и др.). А моя дето съм го направил има ефект.

А по това че няма мъртва точка си се объркал леко. Има си мъртва точка само че е много по-малка отколкото ако си е само перка и радиатор, което е добре, НО при фабричните преходници има една малка подробност - каквато и перка да ползваш част от въздуха се завихря и се връща обратно през перката, което има два нежелани ефекта: 1. По-малко въздух отива към радиатора. 2. Повече шум. А и при преходниците въздуха си е плътен само в краищата, а в средата не чак толкова - изключение от това са преходници със насочващи струята крила, но пък ако има крила се получава пак гадния ефект на връщане на част от въздуха обратно. Това може да се избегне донякъде, ако се ползва Делта перка (или някоя друга която има крила) от тези високооборотните които си имат собствени крила и завихрят въздуха за да не се връща обратно, НО както знаем те шумят УЖАСНО.

GeniusLoci
07.05.03 г., 18:54
Ще ви направя отделна тема..като се прибера..

V I P E R
07.05.03 г., 19:47
"Разделяй и владей" :D.

GeniusLoci
07.05.03 г., 21:48
Единственото предимство според мен на въздушното е цената и сигурността.
Сигурността в какво?
Че няма да си дчупиш кристала например? (нямаш идея колко често го правят хората)
Или че няма да си прегрееш процесора.
Предполагам имаш впредвид риска от протичане - ми той е пренебрежимо малък в сравнение с първия посочен от мен... А и да протече нищо не може да стане, освен ако не си сипал чешмяна...:)

pav
07.05.03 г., 23:40
ДА почнах, НО казах че няма ефект от тези които се закупуват (Аказа и Кулермастер и др.). А моя дето съм го направил има ефект.

А по това че няма мъртва точка си се объркал леко. Има си мъртва точка само че е много по-малка отколкото ако си е само перка и радиатор, което е добре, НО при фабричните преходници има една малка подробност - каквато и перка да ползваш част от въздуха се завихря и се връща обратно през перката, което има два нежелани ефекта: 1. По-малко въздух отива към радиатора. 2. Повече шум. А и при преходниците въздуха си е плътен само в краищата, а в средата не чак толкова - изключение от това са преходници със насочващи струята крила, но пък ако има крила се получава пак гадния ефект на връщане на част от въздуха обратно. Това може да се избегне донякъде, ако се ползва Делта перка (или някоя друга която има крила) от тези високооборотните които си имат собствени крила и завихрят въздуха за да не се връща обратно, НО както знаем те шумят УЖАСНО.

Абе прав си , то ясно , че в краищата ще е най-плътен въздуха , ама понеже все пак говорим за фуния , та мъртвата точка наистина е малка и все пак през нея минава въздух , макар и с по-малка скорост (=> по-малък дебит) . Ама за авантата както казах си зависи и от радиатора , не съм пипал SLK600 , ама поне на SK6-то проблема му беше , че преходника насочваше въздуха към средата , а на радиатора и ставаше гадно завихряне (абе отдавна като приказвахме по тая тема , бях направил картинка и я бях атачнал май , ама както и да е :boots: ) .

nightyj
08.05.03 г., 01:07
Сигурността в какво?
Че няма да си дчупиш кристала например? (нямаш идея колко често го правят хората)
Или че няма да си прегрееш процесора.
Предполагам имаш впредвид риска от протичане - ми той е пренебрежимо малък в сравнение с първия посочен от мен... А и да протече нищо не може да стане, освен ако не си сипал чешмяна...:)
Само ми кажи,че и това неможе да се случи при монтаж на водно и че е по-сигурно от въздуха.

GeniusLoci
08.05.03 г., 02:54
Дейонизирана вода - електронепроводима.
Свръзки направени достатъчно дуракоустойчиви. Не ти говоря за поредното homemade охлаждане... А ЛИЧНО познавам поне 5 човека, чупили процесори, видял съм из нашите форуми поне още 5, а процесори поне 10. Всички счупени от радиатор. Един Celeron и аз съм счупил.
На нашето блокче не можеш да го направиш - или поне ако не си решил да къртиш сокета със щипката..Дори и сегашния ми е отлюспен, въпреки че уж не е слаган - така си го взех..

Metanoia
08.05.03 г., 06:11
На нашето блокче не можеш да го направиш
Интересно ми е как ще стане по-лесно за закрепване от нормален въздушен радиатор и как ще се намали риска от счупване на кристала. Ако ми го обясниш и успея да си го представя как ще стане може и аз да мина на водно ... макар че на мен ми е до голяма степен неудобно поради различни причини...

vutov
08.05.03 г., 10:33
На томс Хардваре има едно филмче как се слага точно блокчето на Genuisloki ,та първо го слагаш върхо сокета, съвсем леко без да го движеш зада не размажеш термо пастата и слагаш отстрани скобите ги закачаш за зъбчетата на сокета и с един болт го затегаш.Ако искаш може да си изтеглиш филмчето(18мб) и ще го видиш как става,напрактика много лесно се монтира.Може да не съм го обяснил както трябва,но няма значение.

GeniusLoci
08.05.03 г., 10:51
А да не казвам че доработихме скобата така че слагането да е още по-лесно - сега слагаш едната част, слагаш блокчето върху нея, слагаш втората закачалка и с лостчето ги затягаш. Е трябва да си МНОООГО упорит та да счупиш нещо. В ревюто нямаше такива неща само защото не беше финален вариант. Като го сглобиме във финален вариант ще бъде показано отвсякъде..

Sugar4o
08.05.03 г., 11:11
Originally posted by Metanoia
Интересно ми е как ще стане по-лесно за закрепване от нормален въздушен радиатор и как ще се намали риска от счупване на кристала. Ако ми го обясниш и успея да си го представя как ще стане може и аз да мина на водно ... макар че на мен ми е до голяма степен неудобно поради различни причини...
Хората обясниха за това как се слага блокчето, а аз ще питам какво ти е неудобно? ако си пренасяш компютъра - че къв ти е проблема да ти е вградено? не виждам от какво може да дойде голямото неудобство?! :)

V I P E R
08.05.03 г., 15:32
Originally posted by Sugar4o
Хората обясниха за това как се слага блокчето, а аз ще питам какво ти е неудобно? ако си пренасяш компютъра - че къв ти е проблема да ти е вградено? не виждам от какво може да дойде голямото неудобство?! :)
Мисля че най-голямото неудобство според хората е страха да не почне да тече и да им се прецака нещо. Ако успеете да направите водното достатъчно СИГУРНО и с прилична цена мисля че ще пожънете успех. Не е ли сигурно и стабилно, колкото и цената да е ниска хората определено няма да рискуват. Това е поне моето мнение и не ангажирам никого с него.

GeniusLoci
08.05.03 г., 18:07
това си го знаеме..;)

Metanoia
09.05.03 г., 06:11
Originally posted by Sugar4o
Ами тежест. Например. Аз за това и не съм решил да си купувам нова свястна кутия - ако си взема една 20 кг само кутията какъвто съм слаботелесен не мога да си мръдна компютъра на повече от 2 м. ;)
И да ми е вградено - то хубаво, ама в кутията само за него има място... Все пак нова кутия ще трябва... пък и честно казано не ми стига акъла как ще нося кутията със сглобено, работещо и пълно с вода водно... не съм толкова смел... :(

Edit - в интерес на истината аз наистина проявявам определен интерес към това водно, защото ако не за мен ... съм му измислил едно друго приложение за един компютър, който трябва да е максимално безшумен... най-добре напълно!

V I P E R
09.05.03 г., 09:12
това си го знаеме..;)
Аз да си кажа :).

Sugar4o
09.05.03 г., 15:41
Писах в друга тема ама айде - сега проектирам БЕЗШУМНО РС!
цялата кутия ще е прозрачна и ще е с вградено водно охлаждане! ама ще е скъпичка предполагам към 300 кинта!
имам супер идеи! и днес ще ги начертая! просто за сега нямам парите за да я изработя! но ако някой му хареса и реши че я иска за себе си може да се обади!:cool:

Quadro
10.05.03 г., 00:36
То ако може първо водното да се пусне на пазара или поне пълна статия (каквото и да значи това),за да се види дали си заслужава,пък после да се мисли за някакви кутии от по 300 кинта.То и аз си мечтая за един воден блок,ама като не може да стане точно този модел...
Лично мнение.

GeniusLoci
10.05.03 г., 01:03
Никой не е казал че зарязваме водното. такава кутия обаче не може да има след една-две седмици -трябва доста неща да й се обмислят... докато водно дотогава ще има. Ревю? Със сигурност.:)

Sugar4o
28.05.03 г., 12:19
Originally posted by GeForce
То ако може първо водното да се пусне на пазара или поне пълна статия (каквото и да значи това),за да се види дали си заслужава,пък после да се мисли за някакви кутии от по 300 кинта.То и аз си мечтая за един воден блок,ама като не може да стане точно този модел...
Лично мнение.
и кой е този модел дето е невъзможен? щото напоследък доста невъзможни неща направихме;)