Виж пълна версия : MATROX G550, 32MB DDR, DualHead
emo_4400
25.03.03 г., 15:19
Някой има ли впечетление от тази карта.
За 2D инфото ми е, че е №1.
3D не ме вълнува много, защото няма да се използва за игри или CAD.
Интересувам се най-вече ТВ-аута направен чрез Cable TV-Out for MATROX G450/G550 на единия DualHead.
Картата с кабела са 150$. Има ли в този ценови диапазон друга по-добра за 2D с тв-аут?
-mitaka@ch-
25.03.03 г., 16:35
Картите от сериите 400, 450, 550 са много добри. Драйверите и софтуера са безпроблемни. Качеството на 2D и особенно на ТВ-изхода е несрвнимо по-добро от този на други марки. 3D-то е на нивото на ТNT2 Ultra. Въпреки всички хубави неща на тази карти констатирах и един доста неприятен проблем който до момента не е отстранен. Проблема е следния - при възпроизвждане на divX в режим PAL или въобще видео файлове които не са със 25 кадъра в секунда (стандартните за PAL) се забелзва неприятно накъсване на изображението на ТВ изхода. Програмата DivXG400, която има вградена кадрова компенсация не може да премахне този проблем. Проблема изчезва когато изхода на картата се активира в режим NTSC - тогава вече всичко е наред независимо какво се възпрозизвежда. (в този случай разбира се телевизора на който ще гледаш е необходимо да подържа NTSC стандарт за цветност !!! ).
Ами това е накратко - вземай смело няма да съжаляваш. Само за информация - цената която споменаваш ми се вижда доста висока - потърси по-добра оферта !!!
Матрокс нямат равни в 2д-то. Навремето като си смених G450 за GF2, направо ми се приплака, като си видях десктопа. АТИ са значително по-добри в 2д-то, но до Матрокс имат още много вода да изпият.
emo_4400
27.03.03 г., 07:11
Originally posted by -mitaka@ch-
Картите от сериите 400, 450, 550 са много добри. Драйверите и софтуера са безпроблемни. Качеството на 2D и особенно на ТВ-изхода е несрвнимо по-добро от този на други марки. 3D-то е на нивото на ТNT2 Ultra. Въпреки всички хубави неща на тази карти констатирах и един доста неприятен проблем който до момента не е отстранен. Проблема е следния - при възпроизвждане на divX в режим PAL или въобще видео файлове които не са със 25 кадъра в секунда (стандартните за PAL) се забелзва неприятно накъсване на изображението на ТВ изхода. Програмата DivXG400, която има вградена кадрова компенсация не може да премахне този проблем. Проблема изчезва когато изхода на картата се активира в режим NTSC - тогава вече всичко е наред независимо какво се възпрозизвежда. (в този случай разбира се телевизора на който ще гледаш е необходимо да подържа NTSC стандарт за цветност !!! ).
Ами това е накратко - вземай смело няма да съжаляваш. Само за информация - цената която споменаваш ми се вижда доста висока - потърси по-добра оферта !!!
Имам вече Матрокс 550. Появи се следния проблем.
Деинсталирах старите драйвери, изчистих регистрите, всички програми и файлове свързани със старата карта ги делнах.
Инсталирах новите, В98 не иска да зацепи, преинсталирах 98, същата работа. От време на време по някакъв начин след safe mode влизам и не след дълго се появява син екран.
На ХР работи. Но някъде греша и незная къде. Качеството в момента е все едно , че съм с Г2. По принцип по техн. характ. на картата на 1024x768 трябва да работи на 160/130
Мониторът ми е LG 795FT+ не може да отлепи на повече от 85/70 . Не зная кво става , но на 800/600 отива на 40/70, а при 1600х1200 90/70 /не съм обърнал цифрите/ , при 3200х1200 също остава на 90/70 . С една дума на всички резолюции не повече от 85 Mhz. Свалил съм най-новите драйвери от сайта за 98 и ХР
P.S. А иначе ТВ аута действително е супер. При мен засега този проблем за PAL i NTSC го няма. А цената на картата плюс кабел-преходник от VGA->TV-out е действително токлкова с ДДС
darkstar
27.03.03 г., 10:53
Здравей,
Имам Matrox вече 4 години - започнах с G200, G400, G450, минах през G550 и сега съм отново с G400 DH. Картите наистина са несравними в 2D - цветовете са невероятни (пусни си един fill rate на 3DMark 2001 и ще видиш за какво ти говоря). Колкото до честотата - можеш да я нагласиш на колкото си искаш чрез драйвера на картата ти (разтърси се за adjust desktop settings). Мен лично ме интересува нещо друго - от къде я купи и прави ли ти проблеми от вида на често зависване, crash на някой програми и т.н. Питам те защото навремето беше внесена една super кирлива партида, която беше пълна със студени спойки и т.н.
emo_4400
27.03.03 г., 12:34
Originally posted by darkstar
Здравей,
Имам Matrox вече 4 години - започнах с G200, G400, G450, минах през G550 и сега съм отново с G400 DH. Картите наистина са несравними в 2D - цветовете са невероятни (пусни си един fill rate на 3DMark 2001 и ще видиш за какво ти говоря). Колкото до честотата - можеш да я нагласиш на колкото си искаш чрез драйвера на картата ти (разтърси се за adjust desktop settings). Мен лично ме интересува нещо друго - от къде я купи и прави ли ти проблеми от вида на често зависване, crash на някой програми и т.н. Питам те защото навремето беше внесена една super кирлива партида, която беше пълна със студени спойки и т.н.
Благодаря ти за детскоп сетинга!
Направих я на 1024 х 768 на 115/100 Mhz. Опитах до 130 Mhz, работи си без проблем, но не зная тези високи честоти как се отразяват на монитора и за това е сейвнах на 115 Mhz.
Купих я от Ресет.
Засега не е "зависвала", но още не съм я тествал като хората, защото не мога да и се нарадвам на ТВ-аута. Такъва картина и цветове!
Недей да използваш над 100Hz на 1024/768, защото монитора ти започва да губи фокус и донякъде се скъсява живота му.
Bombera
27.03.03 г., 19:36
Sys starite drajweri, ako izbere[ kystym monitor model, move[e da se nastrojwa `estotata na opresnqwane i razni drugi ne]a deto ne razbiram, do herc. Otdawna we`e nqmam Matroks i ne znam dali move taka. Predpolagam da
Авторски права на vBulletin