PDA

Виж пълна версия : кирилизиране на конзолата?

exe
25.03.03 г., 14:40
Инсталирах bglinux-4.3 само че явно таблиците нещо не са неред, или поне не сработват както трябва. Първо пробвах с CP1251, но след като превлкючка ужким на кирилица и почвам да пиша с някви йероглифи и маймунки дето едва ли въобще са част от някъв език. После смених таблицата с ISO-незнамси-къв-номер (стандартна таблица за кирилица) и пак същия резултат!
Да не говорим че ми скапва фонтовете и трябва да се занимавам с глупости!
Някой въобще ползва ли го тоя пакет и как сте го накари да работи както трябва?
Въпроси от рода "за кво ти е, дане пишеш команди на кирилица" и "дали си струва труда, за кво ти е" са излишни.Трявба ми!

Mikis
26.03.03 г., 00:12
Каква ти е дистрибуцията? При мен е Слакуер 8.1 и прави същото нещо, но само в чиста конзола. Под Х всичко е наред.
Пробвай с # fontconfig и си избери друг шрифт. Преди това пусни $ set-bulgarian-env и върни настройките на ср1251.

exe
26.03.03 г., 12:21
Ще пробвам. Става въпрос за Слак9.0 с кернел ... .20

exabyte
28.03.03 г., 22:06
bglinux-а си кирилизира идеално, само че нещо са объркали фонта, и той, като изключим, че е грозен, не е и кирилизиран. Варианта със сменяне на фонт след като е заредил bglinux-а би трябвало да работи. Ако ти се занимава намери фонтовете на това нещо и му сложи кирилизиран - мен лично ме домърза и го махнах от конзолата. Ама преди време си ми работеше, може да е било, защото съм бил с по-стара версия. Ако в старите са наред фонтовете можеш да си ги земеш от там, примерно.

Ако ползваш само конзола няма смисъл да ползваш последния bglinux, и старите си вършат работа.

Sashooo
01.04.03 г., 01:03
тест-пробвам кирилицата