Виж пълна версия : Как да си рутирам интернета към вътрешната мрежа при доставчик Визио
Аз съм новак във форума, мисля че разгледах всички теми, но не успях да намеря нещо, което да ми реши проблема.
Проблема ми е следния - аз съм от Пловдив и доставчика на интернет ми е Визио. Знам, че те са много калпав доставчик и не обичат особено рутиращи устройства, но не мога да ги сменя, защото пощенската ни кутия от много време е при тях, клиентите ни вече са я научили и е кофти да я сменяме. Миналата година си закупихме рутер на Lynksys BEFSR41, с който работеше без проблем. Миналата седмица обаче след гръмотевичните бури му изгоря порта за интернет. Решихме да закупим същия модел рутер (логично след като предния е работил цяла година без проблем), но новия рутер е вече със сменен софтуеър и нещо не стана работата. Направихме всички настройки както преди, но не се получава изобщо - до вътрешните компютри не стига изобщо нет. Казаха ми, че мога да пробвам с рутер на TP-Link, но аз изобщо не съм сигурна, а това са пари все пак.
Ако имате някаква идея как да се оправя със проблема, моля да ми отговорите.
Надявам се не си забравила да запишеш МАК адреса от стария рутер на новия. По прицип може да има ограниние по TTL=1, но казваш че до вчера е работило всичко, и сега неработи. Затова първоначално си мисля за пропуски в настройването на рутера. Иначе ако има ограничени TTL=1 работата става доста сложна. В евтините рутерчета неможе да стане далаверата. Знам, че имало един рутер на NETGEAR който повишава TTL-a и няма проблеми с рутирането. Лошото е, че цената му е по висока.
iliya_k
06.07.06 г., 13:51
Знам, че имало един рутер на NETGEAR който повишава TTL-a и няма проблеми с рутирането. Лошото е, че цената му е по висока.
Не мисля, че 60-70лв. с ДДС са много.
http://solariscomputers.com/index.phtml
П.П. Lynksys BEFSR41 е към 85-90лв. с ДДС
http://www.dandg.bg/eshop/default.php?cPath=127&sort=2d&page=3&osCsid=bef3772b29c2cd6fd9fd3409514feb0e
значи аз си копирах надлежно МАС адреса на лан-картата към която беше вързан нета, и го клонирах на рутера, но пак няма резултат. Къде мога да видя колко е TTL?
и друго нещо - вътрешната мрежа работеше със същия модел на рутера, закупен миналата година, а на новия рутер му е като че ли по-различен софтуеъра.
the_almighty
06.07.06 г., 15:19
Пусни един пинг към dir.bg и виж какво ще се получи. Ако каже, че е непознат хост, значи не си сетнала DNS-ите както трябва. Ако излезе IP-то на Дир-а, значи нещо не рутира както трябва-виж гейта и IP-то на рутера дали са верни.
Аз съм новак във форума, мисля че разгледах всички теми, но не успях да намеря нещо, което да ми реши проблема.
Проблема ми е следния - аз съм от Пловдив и доставчика на интернет ми е Визио. Знам, че те са много калпав доставчик и не обичат особено рутиращи устройства, но не мога да ги сменя, защото пощенската ни кутия от много време е при тях, клиентите ни вече са я научили и е кофти да я сменяме. Миналата година си закупихме рутер на Lynksys BEFSR41, с който работеше без проблем. Миналата седмица обаче след гръмотевичните бури му изгоря порта за интернет. Решихме да закупим същия модел рутер (логично след като предния е работил цяла година без проблем), но новия рутер е вече със сменен софтуеър и нещо не стана работата. Направихме всички настройки както преди, но не се получава изобщо - до вътрешните компютри не стига изобщо нет. Казаха ми, че мога да пробвам с рутер на TP-Link, но аз изобщо не съм сигурна, а това са пари все пак.
Ако имате някаква идея как да се оправя със проблема, моля да ми отговорите.
Аз съм от София и при Visio имахме много ядове преди време с филиала в Пловдив!
Виждам че се мъчиш с проблема но с Linksys за което мога да ти дам следният отговор но трябва да си направиш извода сама какд а го конфигурираш, защото аз проблема си го реших с един рутер под Slackware !!!
http://72.14.221.104/search?q=cache:-gGBupmoUNwJ:www.linux-bulgaria.org/webarchive/2004/Jan/26536.html+ip_local_port_range+visio&hl=bg&ct=clnk&cd=2
/proc/sys/net/ipv4/ip_local_port_range
Цитат на писмо от Peter Georgiev peterg@evrocom.net On Wed, 21 Jan 2004 01:50:00 +0200> threshold@mail.bg wrote:>> <cut>> > 4e moqt dostav4ik (VISIO plovdiv) za da se predpazi ot ataki>> Не знам от какво се пазят VISIO, ама да има кой да ги пази от> самите тях - най-добре ще е. nadqvam se na pomo6t ot va6a strana za da ne stane taka da slagam win ma6ina za router za da si polzvam linux-a> > (o boje do kade q dokarahme) Чак пък толкова...
echo "1025 4096" > /proc/sys/net/ipv4/ip_local_port_range>> айде със здраве,> Пешо
демек аднах "1025 4096" порт-рейндж-а да е така и нет-а заспа!
Надявам се да съм бил от помощ някък! - Успех!
да де, ама Визио са забранили всякакви ping-ове, освен към DNS. И освен това аз съм на машина с Win XP, а не с Linux и просто не знам къде да добавя тез портове
System Error
07.07.06 г., 15:47
В момента си на машината с WinXP и си директно вързана към мрежата на Визио така ли? Там има ли заключване по МАС адрес? Ако е така трябва да звъннеш на поддръжката им и да им продиктуваш новият. Друг вариант е да имат МАС address locking за определено време (като при някои кабелни оператори напр. 30-60 мин. ако пробваш на друга карта или устройство) и когато превключваш от рс на рутера те блокират докато не мине определеното време. Ако нямат заключване на адреса,значи проблема е по настройката на самото устройство прегледай отново как си попълнила полетата и дали си пуснала DHCP-то за локалната мрежа.
Private
07.07.06 г., 16:04
Миналата седмица обаче след гръмотевичните бури му изгоря порта за интернет.Възможно е да се ремонтира: Търся интегрална схема AT8985P (http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=10865)
При твоят (http://www.freezeepop.com/images/takinapart/router/02.jpg) рутер WAN порта е реализиран с
разпространения, и вероятно евтин чип RTL8019AS.
Възможно е да се ремонтира: Търся интегрална схема AT8985P (http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=10865)
При твоят (http://www.freezeepop.com/images/takinapart/router/02.jpg) рутер WAN порта е реализиран с
разпространения, и вероятно евтин чип RTL8019AS.
Благодаря за информацията, аз по принцип съм инженер, но не съм съвсем сигурна дали ще мога да го направя, защото не съм се занимавала.
освен това не знам в Пловдив къде да го дам да го ремонтират
Private
07.07.06 г., 18:00
...но не съм съвсем сигурна дали ще мога да го направя, защото не съм се занимавала.Е, това си е работа за подготвен сервиз или техник, но нямам идея къде са в Пловдив. :)
Предполагам, ремонта няма да струва повече от 30% от цената на нов рутер.
Добре е да добавиш и LAN протектор за WAN порта, че пак ще има бури.
все пак ако някой се сети къде могат да го направят в Пловдив, моля да каже
Private
07.07.06 г., 18:09
Сетих се за тази (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=57981) тема, споменават се няколко фирми.
Също така edakov (http://www.hardwarebg.com/forum/member.php?find=lastposter&t=82055) и miroman (http://www.hardwarebg.com/forum/member.php?find=lastposter&t=73367) може да имат идея.
riew_sofia
15.11.06 г., 11:11
Не мисля, че 60-70лв. с ДДС са много.
http://solariscomputers.com/index.phtml]
За този ли става дума (рутер на NETGEAR който повишава TTL-a и няма проблеми с рутирането) - NETGEAR Firewall ROUTER FR114W ?
Ако някой може да препоръча евтин "жичен" лан рутер, който да работи нормално и при TTL-1? Всъщност как се определя дали има това ограничение от ЛАН доставчика? При пинг към gbg.bg ми дава TTL=64???
Извинявайте, че не ви уведомих в крайна сметка какво стана. Купих нов рутер по съвет на един техен техник - новия рутер е QUBS - работи без проблем. За всеки случай съм се запасила с един резервен от същия модел и от същата серия (тоест със същия фирмуеър) :D Сложих си и лан протектор - въобще запасих се отвсякъде. Другия рутер остана да се ползва в другата ни мрежа, където няма интернет (тоест изгорелия порт не ми трябва така или иначе).
WhiteNoise
15.11.06 г., 13:12
За този ли става дума (рутер на NETGEAR който повишава TTL-a и няма проблеми с рутирането) - NETGEAR Firewall ROUTER FR114W ?
Ако някой може да препоръча евтин "жичен" лан рутер, който да работи нормално и при TTL-1? Всъщност как се определя дали има това ограничение от ЛАН доставчика? При пинг към gbg.bg ми дава TTL=64???
На теб в случая нe ти е нужен TTL inc. То тия сапунерки не са точно рутери, а просто NAT машинки. Какъвто и да вземеш ще ти върши работа, ката разликата в моделите и производителите е само колко mbps могат да минат през него. Обикновенно се предават някаде към 40mbps.
gochev.george
17.11.06 г., 04:33
освен това не знам в Пловдив къде да го дам да го ремонтират
Заключен ти е мак адреса друго немогат да направят VISIO.
Кжи им мака на новия ти рутер,е можеш да не им казваш че е рутер :)))за предпочитане е.
Колкото до пинг-а,не ти треа,Obtain-ни ги и си виж ИП-то и маски и гейтове.Възможно е трейс-а да ти проработи.
Пробвай и ipconfig /all под конзола.
thcrown
17.11.06 г., 11:19
Ползвайте SMAC.
kasssar
23.12.06 г., 00:02
И аз съм на ВИЗИО.Бяхме 3-ма с TP-LINK TL-R410.Станахме 4-ма.Преди седмица-две сменихме рутера с Netgear FR114W-гореспоменатия.Това накратко за 1 година.На тарифа 42 лв. сме,която е максимално добра при тях.
Проблема:Става така,че по някое време някой/и от мрежата нямат страници,имат скайп,но не и страници.
Възможни причини:
Брой конекции,определени от визио.
Някаква несъвместимост между ланките.
ТТЛ-то ми при пинг на днс-а на Визио е 63.
Преди да станем 4 човека пак имаше нужда от ребуут от време на време със стария рутер.Сега с новия доста често няма и-нет :(
На гърба на Netgear-a има едно копче uplink.Когато го натисна една от ланките в мрежата гасне,при останалите се появява интернета може би не в 100% от случаите,но определено има разлика.Пробвах да махам кабели поотделно,за да видя къде е проблема.Днес при премахването поотделно на 2 от кабелите и-нет продължаваше да няма.При единия интеренета дойде....за кратко...след което пак се изгуби в небитието.При премахване на 4-тия кабел(тоя с гаснещата ланка)интерента "дойде" и не се изгуби.Тая ланка по информация на собственика й е 3комска.
sLOw_DaNcE
24.12.06 г., 12:13
И аз съм на ВИЗИО.Бяхме 3-ма с TP-LINK TL-R410.Станахме 4-ма.Преди седмица-две сменихме рутера с Netgear FR114W-гореспоменатия.Това накратко за 1 година.На тарифа 42 лв. сме,която е максимално добра при тях.
Проблема:Става така,че по някое време някой/и от мрежата нямат страници,имат скайп,но не и страници.
Възможни причини:
Брой конекции,определени от визио.
Някаква несъвместимост между ланките.
ТТЛ-то ми при пинг на днс-а на Визио е 63.
Преди да станем 4 човека пак имаше нужда от ребуут от време на време със стария рутер.Сега с новия доста често няма и-нет :(
На гърба на Netgear-a има едно копче uplink.Когато го натисна една от ланките в мрежата гасне,при останалите се появява интернета може би не в 100% от случаите,но определено има разлика.Пробвах да махам кабели поотделно,за да видя къде е проблема.Днес при премахването поотделно на 2 от кабелите и-нет продължаваше да няма.При единия интеренета дойде....за кратко...след което пак се изгуби в небитието.При премахване на 4-тия кабел(тоя с гаснещата ланка)интерента "дойде" и не се изгуби.Тая ланка по информация на собственика й е 3комска.
И аз съм на Визио.Същия проблем имам и аз и мисля че е от конекциите защото когато примерно(имам 2 компа) единия компютър тегли нещо и е в скаип,другия е в скаип има нет но естествено е бавен,но когато съм в скаип и на единия ползвам торент програма навсякаде изчезват страниците.Рутера е TP-LINK R460 и като цяло съм доволен от него много лесно и бързо се настроива без ядове с нищо.
По проблема на ginbay.Значи аз имах проблем че когато се клонира мак адреса от ЛАН картата на рутера,адресите се дублираха и нямаше нет,затова понеже имах няколко ЛАНКИ на компа просто сложих кабела на другата ланка.Може да се обадиш на Визио и да им кажеш че си си сменила ЛАН картата и те да ти пратят мак адреса и до 10 мин ще имаш нет. Успех
kasssar
24.12.06 г., 15:43
тя ginbay си го е решила проблема с QUBS,поне така е написала,а аз исках да не пускам нова тема при съществуваща ве4е подобна за визио и затова писах тука.А някой има ли идея как да се оправи тва.Примерно да видя колко са ограниченията за кънекции и да разпределя по равно на секи комп??? и ако даден комп ползва повече да спира само неговия нет????
Авторски права на vBulletin