Виж пълна версия : Шумоизолация на ПС
Loshia_NIKJAM
24.03.03 г., 14:56
Вижте какво прочетох във дир.бг форум Авто-мото. Стори ми се доста познато като идеята за шумоизолация на АКАСА, но това определено е на по ниска цена.
Не съм го виждал нито тествал това чудо така че няма да участвам в спорове дали става и върши рабтоа, просто давам идея.
........................................ ........................................ ............
Шумоизолационни платна?
Автор Julian (Нерегистриран)
Публикувано 24.03.03 12:13
По лични впечатления на приятели, 3М имат страхотни шумоизолационни (и термоустойчиви в същото време) платна, от едната страна са самозалепващи се. Аз също съм карал един баварец, който беше изцяло изолиран с платна на 3М, нищо не се чуваше в купето .
Цените, които са ми споменавали, са височки, поне 10лв/м2. Обаче за двигателния отсек са достатъчни около 2 квадрата.
За съжаление никъде в Бургас не се сещам да съм виждал магазин, където да продават материали на 3М (изолации де ). Някой да знае такъв - става въпрос конкретно в Бургас?
А някой да е виждал подобно нещо в София ???
spritable001
24.03.03 г., 22:59
Оня ден четох много хубава статия в един хардуерен сайт точно за шумоизолация на пс. Търсих току що сайт-а ама не го намерих... абе с две думи човека беше взел дунапрен с такава форма какъвто използват в звукозаписните студия (някои го заменят това с кори от яйца, за българия става въпрос... макар че корите за пс-то няма да станат)... та точно този дунапрен беше залепил едно голямо парче на вътрешната страна на кутията си, ламарината точно с-щу процесора... друга малка част беше сложил на вътрешната страна на пластмасовия капак на 5.25 инчовото си у-во... т.е. на всички удобни места в кутията....
много балъшки описах всичко и ме е ят че не мога да я изровя тази статия, защото човека беше мерил с измервателна техника, точно колко се намалява (в децибели) шума след като го е улепил така с дунапрен... спомням си че беше споменал че дунапрена не е някакъв обикновен, а си е такъв за изолация... да не си помислите че е дунапрен от матрака на леглото ви...
gabarko
24.03.03 г., 23:20
абе с тези изолации и дунапрени няма ли да се повиши и температурата в кутията ?
ако е така ще трябват още вентилатори
а ако сложиш още вентилатори ще се повиши шума
омагьосан кръг :(
Има някакъв ефект (понижава се донякъде шума) а въобще не съм забелязал да се покачва температурата. Аз принципно съм маниак на тема тихо PC и ми изпадна много тънък стереопор (около 2-3 мм) и съм изолирал цялата кутия отвътре с него. Като допълнение мога да кажа, че съм сменил вентилаторите на захранването и CPU-то с нискооборотни 80 мм с термоконтрол (работят на 1700-1900 оборота) и PC-то ми е тихо (от 50 см не можеш да разбереш дали работи) като IBM-ката в работата, която е само с един общ вентилатор захранване-CPU с кожух. Разбира се всичко работи на default - CPU Palomino XP 1500+, 384 MB SDRAM....
The Penalty
25.03.03 г., 12:08
Originally posted by nick
...като IBM-ката в работата, която е само с един общ вентилатор захранване-CPU с кожух.....
Пусни едно HDD Temperature и ще разбереш защо е тих :-))))
Те приятелите от IBM услужливо не са сложили датчици за температура никъде (поне по-популярните програми не ги разпознават ако има такива). :D :D
Originally posted by The Penalty
Пусни едно HDD Temperature и ще разбереш защо е тих :-))))
Те приятелите от IBM услужливо не са сложили датчици за температура никъде (поне по-популярните програми не ги разпознават ако има такива). :D :D
Ами не съм пускал, поне на пипане диска и радиатора на CPU-то (поне това което е достъпно от него) си е добре, а и си бачка абсолютно безоткатно (вече не помня от кога не е спиран).
The Penalty
25.03.03 г., 17:12
Originally posted by nick
Ами не съм пускал, поне на пипане диска и радиатора на CPU-то (поне това което е достъпно от него) си е добре, а и си бачка абсолютно безоткатно (вече не помня от кога не е спиран).
Там е работата, бачкат на по ~50* (хардовете де, за ЦПУ-то изобщо не знам) и нямат никакви проблеми... тва нашето си е чиста проба параноя :-)))
ОБАЧЕ, това компютърче което имаш не е overclock-нато, нали? - те точно там е разликата :ghi: :ghi:
Вярвай ми - поддържам стоина такива и са ми писнали до болка :D :D
Originally posted by The Penalty
ОБАЧЕ, това компютърче което имаш не е overclock-нато, нали? - те точно там е разликата :ghi: :ghi:
Не, не е. Съжалявам, че не съм го упоменал, но не за него ми беше идеята, а за домашното ПЦ, за което съм уточнил, че не е клокнато (преди време реших, че е по-важно за мен тишината и комфорта, а не допълнителните мегахерци - IMHO). Иначе, щом производителите така са решили да го направятаз не съм по-светнат, че да му слагам някави допълнителни "екстри" (перки).
Авторски права на vBulletin