PDA

Виж пълна версия : REFRESH PAGE във форума?

ivo_pc
23.03.03 г., 17:29
Може ли да се нагласи страниците във форума да могат да се REFRESH-ват автоматично на определено време(както страницата на "Who`s Online").Целта ми е когато излизам някъде,а някоя тема ме интерисува да си я оставям отворена и тя да си се REFRESH-ва през 5 мин. примерно.И когато се прибера(Dial-Up-a 99% e disconnect-нало:( ) и да не се налага да влизам пак само да видя как върви темата.Не казвам на всички да е така и да им се REFRESH-ва през 5 мин,а ако може да има опция във "usercp" и тя да е на OFF и да може да се наглася до 5 или 10 мин.

Paparac
23.03.03 г., 23:50
МНого хубаво би било, да видим какво ще отговорят.:D

Dark Skywalker
24.03.03 г., 07:53
Ами на вас хубаво ви изглежда, но си представете следната ситуация: отваряте пет прозореца с теми от форума, във всяка от които има по около 100 КВ текст и графика. Настройвате страниците да се refresh-ват през пет минути и излизате да пиете кафе. Два часа по-късно се връщате, през което време сте навъртяли 5(страници) * 100 (КВ) * 60(refresh-а) или 30 МВ трафик, който Ба4о Киро ще трябва да плати допълнително в края на месеца, защото вас ви мързи да използвате копченцето F5....

Освен горния ефект, подобна функция ще направи напълно нереална статистиката на броя посещения на всяка тема.

QWERTY
24.03.03 г., 09:21
Dark Skywalker (tm) е прав - идеята не е добра.

Ако някой има желание може да си го направи сам - прави си страничка с два фрейма - един скрит и един, в който се зарежда HWBG forums. В скрития фрейм се слага таймерче, което рифрешва другия фрейм през определен интервал.

Paparac
24.03.03 г., 14:07
Originally posted by Dark Skywalker
Ами на вас хубаво ви изглежда, но си представете следната ситуация: отваряте пет прозореца с теми от форума, във всяка от които има по около 100 КВ текст и графика. Настройвате страниците да се refresh-ват през пет минути и излизате да пиете кафе. Два часа по-късно се връщате, през което време сте навъртяли 5(страници) * 100 (КВ) * 60(refresh-а) или 30 МВ трафик, който Ба4о Киро ще трябва да плати допълнително в края на месеца, защото вас ви мързи да използвате копченцето F5....

Освен горния ефект, подобна функция ще направи напълно нереална статистиката на броя посещения на всяка тема.

Dark, прав си, не бях поглеждал нещата от тази гледна точка.
Не ме мързи да рефрешвам, просто често за зачитам в някоя тема за няколко минути, особено в по-дългите изказвания на GenicusLoci и след това установявам, че съм out. Или пък отговарям на тема, след като напиша отговора,хм...ми дава, че не съм логнат, та затова вече пиша първо в word, после copy/paste, koeto e досадно. Няма ли начин поне времето, за което не се рефрешва, а не си аут да се вдигне?

Valeri
24.03.03 г., 16:39
Originally posted by paparac
Dark, прав си, не бях поглеждал нещата от тази гледна точка.
Не ме мързи да рефрешвам, просто често за зачитам в някоя тема за няколко минути, особено в по-дългите изказвания на GenicusLoci и след това установявам, че съм out. Или пък отговарям на тема, след като напиша отговора,хм...ми дава, че не съм логнат, та затова вече пиша първо в word, после copy/paste, koeto e досадно. Няма ли начин поне времето, за което не се рефрешва, а не си аут да се вдигне?

"Причината е във вашия телевизор!"
Аз до сега, откакто съществува форума, никога не съм бил logout-нат заради изминало време без активност. Проверете си настройките на кукитата. Такава настройка "време, за което не се рефрешва, а не си аут" не съм срещал по контролния панел на форума.

Paparac
24.03.03 г., 17:29
Originally posted by Valeri
"Причината е във вашия телевизор!"
Аз до сега, откакто съществува форума, никога не съм бил logout-нат заради изминало време без активност. Проверете си настройките на кукитата. Такава настройка "време, за което не се рефрешва, а не си аут" не съм срещал по контролния панел на форума.

Taka e, Валерий, но аз умишлено съм махнал тази опция при мен, защото не влизам само от моето ПЦ и става мацаница после в офиса някой като влезе и забрави да се логне с неговия акаунт:D :D :D

ivo_pc
24.03.03 г., 18:25
Originally posted by QWERTY
Dark Skywalker (tm) е прав - идеята не е добра.

........
Ами аз затова казах да не е изцяло за форума,а всеки да си има в usercp опция OFF или 1-5 мин.Аз не съм на трафик и не ме бърка(а и не вярвам всички да са на трафик).Е,добре ако не ви се занимава с това,но щеше да е хубаво да има такова нещо.:rolleyes:

П.С.Dark Skywalker в колко от темите има снимки?А и ако има те са Attach file.Никой не те кара да оставяш 5-6 теми отворени,то ако ме интерисуват 5-6 теми толкова много аз ще си вляза пак в нета,идеята е за една тема(или колкото искаш ако не си на трафик)

G-Point
24.03.03 г., 19:30
при мен става една друга мизерия, а именно: като се зачета в някоя по дълга тема и после отида на главната страница ми дава всички теми тъмни т.е. все едно съм ги прочел всичките, как да го оправя това?

kris
24.03.03 г., 21:08
Originally posted by G-Point
при мен става една друга мизерия, а именно: като се зачета в някоя по дълга тема и после отида на главната страница ми дава всички теми тъмни т.е. все едно съм ги прочел всичките, как да го оправя това?

Просто е... - връщай се с back бутона...

G-Point
24.03.03 г., 21:19
Originally posted by kris
Просто е... - връщай се с back бутона...
Не искам така, искам да следя кои теми съм прочел и кои не съм все още.

Ba4o Kiro
24.03.03 г., 21:57

Едно разрешение - отваряш си страницата на форума и след това вместо да отваряш всички теми една след друга в същия прозорец - отваряш всяка нова тема която те интересува в нов прозорец (open in new window).

ivo_pc

Dark Skywalker говореше не за твоя трафик (този който ти генерираш от и към провайдъра ти), а за трафика който се генерира от форума, който трафик ние с Григор двамата плащаме. Трафика който се генерира от форума достига стойности от 12-14GB на месец (с тенденция да се увеличава всеки месец с по 1GB). Това ни струва (вече) малко над 150лв. на месец... Рабираш ли за какво говореше Иван-Джедая?!

Paparac
24.03.03 г., 22:12
ДАЖЕ и АЗ разбирам:D :D :D Бутайте реклами, това е оправията, форума е много четен в последно време, а и не само в последно де, е не сме "Труд", ама малко реклама за самоиздръжка няма да се отрази зле;) ;) :p

G-Point
24.03.03 г., 23:27
Originally posted by Ba4o Kiro
[B]Едно разрешение - отваряш си страницата на форума и след това вместо да отваряш всички теми една след друга в същия прозорец - отваряш всяка нова тема която те интересува в нов прозорец (open in new window).

Еее ама това е половинчата мярка, идеята ми беше това не може ли да се оправи по някакъв начин?

Ba4o Kiro
25.03.03 г., 12:58
Еее ама това е половинчата мярка, идеята ми беше това не може ли да се оправи по някакъв начин?

Ами ако "сетна" рефреша на много голяма стойност - ще се получи пък обратният ефект. Ще се връщаш към постове които вече си чел (но си забравил какво е заглавието им или ще си помислиш, че има нови "постове" по темата).
Аз прилагам "половиначатата" мярка и нямам проблеми...

ivo_pc
25.03.03 г., 18:48
Originally posted by Ba4o Kiro
............. Това ни струва (вече) малко над 150лв. на месец... Рабираш ли за какво говореше Иван-Джедая?!

Аха,ясно.Значи предложението отпада:(