Виж пълна версия : HDD-то спира само!!!!!!
От няколко дни насам както си играя на 1 ПЦ и харда взе да спира както е пуснат компютъра и ако играя играта забива или ми вади съобщение:
disk wriite error
unable ot write to disk in drive C;
data or files may be lost
press any key to continue и като натисна клавиш ми пише:
WARNING!
The system is either busy or has become unstable.you can wait and see if it becomes avaible again,or you can restart ypur computer------>blakc screen
Дали харда си заминава или има нещо друго?Ако е харда има ли спасение?:(
П.С.Това не е харда от темата в раздал Windows!!!
CELERON-new
23.03.03 г., 01:07
Качи си програмата Drive Health и я остави да поработи 2 седмици-тя ще ти каже горе-долу колко вижот му остава на харддиска ти.
Originally posted by CELERON-new
.......... колко живот му остава ...........
оххх вече съм спокоен:mad:
1) Пробвай да редуцираш овърклока
2) Може и захранването ти да издъхва
3) Сканирай за bad sectors
ivo_pc, обясни какво имаш предвид под "спира ми диска" - дали спира да се върти, спира да чете, какво ли:D.
Иначе скандискът си е добра идея...
Мисля че Creep е прав,
имах същия проблем преди време -
беше куплунга на захранването.
Опитай се да закачиш ХДД-то на самостоятелен захранващ кабел. Пробай и с друго захранване..
King Nothing
23.03.03 г., 12:44
Originally posted by pcsupp
Мисля че Creep е прав,
имах същия проблем преди време -
беше куплунга на захранването.
Опитай се да закачиш ХДД-то на самостоятелен захранващ кабел. Пробай и с друго захранване..
Това можеш да го провериш като удариш с ръка масата където е компа - ако загасне, значи куплунга е заминал, ако не загасни значи сигурно не е заминал.
Originally posted by King Nothing
Това можеш да го провериш като удариш с ръка масата където е компа - ако загасне, значи куплунга е заминал, ако не загасни значи сигурно не е заминал.
:bow: :bow: :bow:
Dark Skywalker
23.03.03 г., 13:04
Originally posted by King Nothing
Това можеш да го провериш като удариш с ръка масата където е компа Защо по толкова груб начин? Отваря се кутията, размества се леко Molex конектора към твърдия диск и всичко е ясно....
Originally posted by Creep
1) Пробвай да редуцираш овърклока
2) Може и захранването ти да издъхва
3) Сканирай за bad sectors
1)Няма никакъв О/С по машината
2)Ще пробвам с друго
3)Няма bad sectors :rolleyes:
ivo_pc, обясни какво имаш предвид под "спира ми диска" - дали спира да се върти, спира да чете, какво ли
Ами чува се шумут все едно съм угасил ПЦ-то и хард спира да се върти,но в този случай по време на зареждане на ПЦ-то се чува как харда спира!!!
Ba4o Kiro
23.03.03 г., 14:21
ivo_pc
Това определено мисля, че е гаден "power" конектор или кабел на HDD! Със "компота" на съквартиранта имах същите проблеми, след като "стиснах" металните части на куплунга и сложих нов IDE кабел, проблемите изчезнаха...
Авторски права на vBulletin