PDA

Виж пълна версия : ASUS TI4400-oхлаждане

gramenov
22.03.03 г., 22:52
Картата работи перфектно на 275Мhz на ядрото.Като я клокна до 300Мhz след известно време почва да вади артефекти.Барам с пръст от другата страна на ядрото не мога изобщо да си задаржа пръста.Слагам един обикновен системен вентилатор от другата страна да охлажда и работата става , картата работи без проблем, та вапроса ми е мога ли да залепя един охладител за чипсет(той даже е готов с некаква лепенка е) или нещо друго вие предложете.Като гледам около ядрото от обратната страна има и други елементи а охладиделя ще легне и вурху тях има ли някакъб проблем, дали ще легне хубаво или да тарся друг охладител за картата.

Angelripper
22.03.03 г., 23:33
Има, има проблем...така хубаво може да окъсиш картата че не ми се мисли. По-хубаво си остави вентилатора от другата страна

cuci_
22.03.03 г., 23:44
Намери начин да охладиш потока въздух, който се "засмуква" от вентилатора на видеото.....

bil
23.03.03 г., 10:33
Originally posted by cuci_
Намери начин да охладиш потока въздух, който се "засмуква" от вентилатора на видеото.....

cuci ако не се лъжа някъде ти беше споменал, че на страничния капак на кутията имаш монтиран 120 мм вентилатор.Можеш ли да кажеш на каква височина си го монтирал,на нивото на ЦПУ-то или по-ниско ?При мен също е проблем циркулацията на въздух в кутията

cuci_
23.03.03 г., 13:09
Ами при мен най - горната точка на 120 мм вентилатор /отстрани/ съвпада с центъра на вентилатора на CPU-то.Отзад горе и отпред долу имам "изхвърлящи" перки.Горе - долу това е ..Големия вентилатор обдухва доста добре и зоната на процесора и зоната на видеото, макар, че вече не съм с яко видео /засега де/...

GeniusLoci
23.03.03 г., 15:18
Слагаш отзад радиатор, но изрежи от неелектропроводим, нестопяем и нелеплив материал едно квадратче. по средата го срязваш (квадрат с големината на празното място между елементите, слагаш го отгоре и пълниш празното място с титанска паста (може и от бялата - но тази по-гъстата. Аз винаги така съм ги правил и файда има.;)

bil
23.03.03 г., 15:31
Originally posted by cuci_
Ами при мен най - горната точка на 120 мм вентилатор /отстрани/ съвпада с центъра на вентилатора на CPU-то.Отзад горе и отпред долу имам "изхвърлящи" перки.Горе - долу това е ..Големия вентилатор обдухва доста добре и зоната на процесора и зоната на видеото, макар, че вече не съм с яко видео /засега де/...

А с какво разпроби страничния капак?с бормашина е малко трудно и става грозно

cuci_
23.03.03 г., 16:22
Със секач.Слагаш капака на широк дървен плот, очертаваш размера на вентилатора с милиметър, два по-малко и удар по удар изрязваш отвора.С ножица става по разкривено, повярвай ми...След това с ножовка или със шкурка изравняваш ....
Грозно... зависи...за мен лично по-важно е да е функционално...пък и имам резервен капак...:D
Ако нямаш, другия вариант е да си направиш капак и него да тормозиш....

Ba4o Kiro
23.03.03 г., 17:46
bil

Гледам че си от София, та да ти помогна.
Няма нужда от секачи, ножовки и пили!
Срещу минимално заплащане може да се изреже каквото ти роди главата на капала на кутията ти! Рязането се прави на лазер и е перфектно на външен (и не само на външен) вид...
Цената е около 3-4лв. на линеен метър срез в зависимост от дебелината на ламарината.
За повече инфо - call ;)

cuci_
23.03.03 г., 18:14
Това му е майката.....

Р.S. На мен ми беше "по-сладко" аз да си го направя..:)

deltalink
24.03.03 г., 10:36
Originally posted by gramenov
Картата работи перфектно на 275Мhz на ядрото.Като я клокна до 300Мhz след известно време почва да вади артефекти.Барам с пръст от другата страна на ядрото не мога изобщо да си задаржа пръста.Слагам един обикновен системен вентилатор от другата страна да охлажда и работата става , картата работи без проблем, та вапроса ми е мога ли да залепя един охладител за чипсет(той даже е готов с некаква лепенка е) или нещо друго вие предложете.Като гледам около ядрото от обратната страна има и други елементи а охладиделя ще легне и вурху тях има ли някакъб проблем, дали ще легне хубаво или да тарся друг охладител за картата.

Като слагаш фан-a вyрху картата внимавай топлия въздух да не се набива директно в процесора или NB.

Картата грее много и отделя много топлина.

Офтопик: Някой с подобна карта и затворен капак на кутията има ли? :)))

Ba4o Kiro
24.03.03 г., 10:48
Aз...

Аз съм със ASUS V8420S и съм със затворен капак на кутията! В момента единствените перки в кутията ми са Termal Take Smart Fan2 на процесора и тази на захранването. Временно съм изключил перките които вкарват и изкарват въздух от кутията. Процесора ми е 1700+@2100MHz, шината ми е на 200MHz а VGA-то работи постоянно на 300MHz GPU/630MHz MEM...

ASUS V8420S 128MB DDR 3,3ns Tiny BGA chips = GeForce4 Ti4200 с осемслойна платка и дизайн на Ti4400/4600...

deltalink
24.03.03 г., 10:54
Originally posted by Ba4o Kiro
Aз...

Аз съм със ASUS V8420S и съм със затворен капак на кутията! В момента единствените перки в кутията ми са Termal Take Smart Fan2 на процесора и тази на захранването. Временно съм изключил перките които вкарват и изкарват въздух от кутията. Процесора ми е 1700+@2100MHz, шината ми е на 200MHz а VGA-то работи постоянно на 300MHz GPU/630MHz MEM...

ASUS V8420S 128MB DDR 3,3ns Tiny BGA chips = GeForce4 Ti4200 с осемслойна платка и дизайн на Ti4400/4600...

Стана ми интересно. При мен вият като вълци 3 фан-а по 8см на отворен капак за да работи живтоното на 300/600.

Как си я напрвил тая магия?

Ba4o Kiro
24.03.03 г., 11:03
Няма магия...
Просто ползвам "Rounded" IDE+FDD кабели. Всичко в кутията е подредено... Няма кабели които да възпрепятстват въздушните потоци. Единственото по-различно при мен евентуално е кутията - Chieftec Dragon DX-01W (http://www.chieftec.com/products/dragon/dx01w.htm). Но смея да твърдя че такава система може да работи стабилно и в обикновена кутия при затворени капаци...

Pettto
24.03.03 г., 11:17
Наско , веднага ще ти кажа как да си охладиш Видеото "мой-човек" !
http://www.overclock.co.uk/customer/product.php?productid=16346&cat=413

Малко е скъпичко пък и не знам дали тук в БГ го има но ...... !
Кога ще додеш да пием кафе :))))))))

deltalink
24.03.03 г., 11:21
Няма магия...
Просто ползвам "Rounded" IDE+FDD кабели. Всичко в кутията е подредено... Няма кабели които да възпрепятстват въздушните потоци. Единственото по-различно при мен евентуално е кутията - Chieftec Dragon DX-01W (http://www.chieftec.com/products/dragon/dx01w.htm). Но смея да твърдя че такава система може да работи стабилно и в обикновена кутия при затворени капаци...

Ми явно марката си казва думата, щото без о/с пак немога да затворя кепенците на кутията. Пфуууу... язък че се ръснах за тоя BIG Tower $50. Никва работа не върши.

Ba4o Kiro
24.03.03 г., 11:28
Originally posted by deltalink
Ми явно марката си казва думата, щото без о/с пак немога да затворя кепенците на кутията. Пфуууу... язък че се ръснах за тоя BIG Tower $50. Никва работа не върши.

За каква "марка" става дума?
Акое е за марката на VGA-то - моето VGA е на ASUS...
Ако е за кутията - определено хубавата кутия и доброто захранване са много добра предпоставка за стабилна машина!
Каква е твоята кутия и PSU?!
Ако не си доволен от нещо по кутията и имаш пари за харчене (не много) може да ти я "моднем" и да направим от системата "кукличка" :D...

deltalink
24.03.03 г., 11:45
За каква "марка" става дума?
Акое е за марката на VGA-то - моето VGA е на ASUS...
Ако е за кутията - определено хубавата кутия и доброто захранване са много добра предпоставка за стабилна машина!
Каква е твоята кутия и PSU?!
Ако не си доволен от нещо по кутията и имаш пари за харчене (не много) може да ти я "моднем" и да направим от системата "кукличка" :D...

За ктията става въпрос:
Кутията е много стара /*офтопик: от преди 4-5години, тогaва беше голям лукс защото най-скъпата кутия беше не повече $25 а и малко фирми внасяха скъпи кутии */ Big Tower с 5х5.25". На скоро смених захранването с Q-Tec 350 щото вътре се моткаше неква нонеймка.

Абе на всичко съм готов за едно добро течение в кутия, пък ако не е и шумно и е затворен капака, ехеееее....

BTW: как да се свържа с теб

Vince
24.03.03 г., 13:00
Ba4o Kiro, какво ще кажеш за Codegen 7010?

http://www.codegengroup.com/proddetail.asp?id=139

Как би се справила с доброто охлаждане?

Ba4o Kiro
24.03.03 г., 13:29
Originally posted by Vince
Ba4o Kiro, какво ще кажеш за Codegen 7010?

http://www.codegengroup.com/proddetail.asp?id=139

Как би се справила с доброто охлаждане?

До преди няколко месеца с Григор бяхме с подобни кутии.
С тази разлика, че бяхме преместили захранването най-отгоре на кутията, а на мястото на отвора му (на захранването) бяхме сложили по една 80мм. перка която изкарва въздух.
Освен това отпред, където е мястото за вентилатор (под 3,25" планките) се изрязва ламарината и се слага друга 80-92мм. перка която вкарва въздух.
При повече желание може да изрежеш една 80-120мм. дупка на страничният капак, срещу VGA-то и CPU-то. Ако сложиш там една хубава перка (поне 40CFM) която вкарва въздух - положението ще заспи, дори и при екстремен оувърклок!
Aбе... Много са вариантите, не може еднозначно да се отговори на въпроса ти... Може в подобна кутия да се сглоби машина която вдига по 70*С, а може в много по-малка кутия да се направи така че да не качва над 45*С. Прекалено много са факторите, но като цяло Codegen 7010 e добра кутия, с много възможности... Само мястото за FDD да не и беше чак отгоре, че с тия EPoX-и и FDD куплунзите им... :D

deltalink
24.03.03 г., 13:51
Бачо, може ли някъв подобен мод на ТОЗИ (http://www.modthebox.com/blowhole3.html) да се измисли за моята кутия + един за капака

Vince
24.03.03 г., 13:54
Мерси за инфото.
На мене обаче ми се струва, че дупките на ламарината за предния и задния допълнителен вентилатор са малко и доста тесни даже за 80мм вентилатор!

lubb
25.03.03 г., 02:48
bil

Гледам че си от София, та да ти помогна.
Няма нужда от секачи, ножовки и пили!
Срещу минимално заплащане може да се изреже каквото ти роди главата на капала на кутията ти! Рязането се прави на лазер и е перфектно на външен (и не само на външен) вид...
Цената е около 3-4лв. на линеен метър срез в зависимост от дебелината на ламарината.
За повече инфо - call ;)

А някой да знае дали някъде в Пловдив има фирма,която да може да се направи същото това рязане с лазер?

Ba4o Kiro
25.03.03 г., 14:23
Originally posted by Vince
Мерси за инфото.
На мене обаче ми се струва, че дупките на ламарината за предния и задния допълнителен вентилатор са малко и доста тесни даже за 80мм вентилатор!

Точно затова казах, че се изрязват допълнително тези дупки!