Виж пълна версия : Volt mod на Yuan 9100
Някой правил ли е този мод и по специално за точно този модел видео карта? Тук има линк (http://www.xcl-clan.com/articles.php3?id=29)
Не успявам да намеря местата показани с жълто на моята карта. Изглежда има разлики в дизайна на YUAN. Не че имам представа как изглежда reference платката на ати, моята се различава от това показано на снимките. Ако някой може да даде точни снимки или указания за YUAN 9100 моля да го направи :D 10x
---===offtopic===---
искам да използвам пост-натата от мен вече тема за видео картата. Пробвах да флашна биоса с такъв за 8500, но ми изписа че картата ми несъвпада с този биос! На какво се дължи това? Нали чипът е един и същ? Биосът е 85-7005.
Chertoianov
22.03.03 г., 17:51
Един малък съвет. Флашни си биоса на Юаон 9100 с този на Гигабайт 9100 - 64мб видеопамет. Картата започва да върви доста по-бързо при дефолт честотите, а освен това този биос позволява и безпоблемното качване на честотата на видеопаметта до и над 275 MHz без видими нарушения в картината - нещо напълно невъзможно със стандартния биос. Като бонус е и това, че картата вече се разпознава като произведена от Гигабайт, което позволява да се инсталира тяхната фирмена програмка за контрол на честотите. Не че е нещо особенно, но поне е доста джиджава (шарена). Като недостатък мога да отбележа това, че този биос има настройки за NTSC, вместо за стандартния за българия PAL за TV-out-a, но това с редактор за биоси може да се поправи идеално.
Аз отдавна намерих този сайт за модване на волтажите на 8500, но до колкото забелязвам 9100 е много по-различна като дизайн. Това се отнася както до Юуан, така и до другите производители. Идеята да моднеш видеокартата си със стария добър молив НВ е супер. Но по форумите доста и от собствениците на видеокатри базирани на Радеон 8500 се оплакват, че показаната на картинката видеокарта няма нищо общо като дизайн с техните.
Я разкажи повече за това флашване на биоса - как става по-точно и ако може едно линкче за да го дръпна.
Предварително благодаря! :rolleyes:
Sashooo
22.03.03 г., 20:09
Originally posted by Chertoianov
Един малък съвет. Флашни си биоса на Юаон 9100 с този на Гигабайт 9100 - 64мб видеопамет. Картата започва да върви доста по-бързо при дефолт честотите, а освен това този биос позволява и безпоблемното качване на честотата на видеопаметта до и над 275 MHz без видими нарушения в картината - нещо напълно невъзможно със стандартния биос. Като бонус е и това, че картата вече се разпознава като произведена от Гигабайт, което позволява да се инсталира тяхната фирмена програмка за контрол на честотите. Не че е нещо особенно, но поне е доста джиджава (шарена). Като недостатък мога да отбележа това, че този биос има настройки за NTSC, вместо за стандартния за българия PAL за TV-out-a, но това с редактор за биоси може да се поправи идеално.
Я го дай насам този биос, че един френд има YUAN9100, особено ако е редактиран за PAL pls.
yonov@data.bg
Направо му направи ъплоад и дай линкче :D
GeniusLoci
23.03.03 г., 00:39
Хехе, аз дали не казвах 9100=8500LE? А не на 8500 OEM - тоя волтмод е само за BBA-та и някои карти с ултра референтен дизайн..:D
Chertoianov
23.03.03 г., 01:23
Сега не съм на собствения си компютър, но можете лесно да намерите линк към секцията с видеокарти, а от там и към биосите на сайта на Гигабайт. Там ще намерите и съвети за флашване. Най-общо флашването става с програмката "Atiflash" която също се намира на сайта.
V I P E R
23.03.03 г., 01:44
Originally posted by GeniusLoci
Хехе, аз дали не казвах 9100=8500LE? А не на 8500 OEM - тоя волтмод е само за BBA-та и някои карти с ултра референтен дизайн..:D
9100 НЕ Е 8500ЛЕ. Моята бивша Гигабайт 8500ЛЕ имаше същия референтен дизайн на 8500 версията само че с понижени честоти.
emo_4400
23.03.03 г., 09:51
Сега не съм на собствения си компютър, но можете лесно да намерите линк към секцията с видеокарти, а от там и към биосите на сайта на Гигабайт. Там ще намерите и съвети за флашване. Най-общо флашването става с програмката "Atiflash" която също се намира на сайта.
С кой БИОС си флашвал YUAN?
За GV-R9100-B3 ?
Originally posted by V I P E R
9100 НЕ Е 8500ЛЕ. Моята бивша Гигабайт 8500ЛЕ имаше същия референтен дизайн на 8500 версията само че с понижени честоти.
Ами тъй де, 250/250, точно както трябва да работи и 8500LE, премаркиран като 9100.
emo_4400
23.03.03 г., 14:26
Един малък съвет. Флашни си биоса на Юаон 9100 с този на Гигабайт 9100 - 64мб видеопамет. Картата започва да върви доста по-бързо при дефолт честотите,
Ами флашнах го с тоя на Гигабайт, но не виждам някаква съществена разлика. 3ДМарк2001 СЕ дава почти същите резултати , а артефекти се появяват при 275/275. И с Юан биоса при мен беше същото. Сега пък не иска да я дедектне РадЕдит.
С това флашване бая зор видях, :)))). Добре , че имах под ръка PCI S364V2 иначе бях изгаснал.
V I P E R
23.03.03 г., 14:53
Originally posted by Valeri
Ами тъй де, 250/250, точно както трябва да работи и 8500LE, премаркиран като 9100.
Съмнявам се че 9100 е премаркиран 8500ЛЕ. Точно затова казах, че моя 8500 ЛЕ беше с референтния дизайн на АТи а 9100 както стана известно по-горе не е.
svetlyo
23.03.03 г., 16:18
ама вие май не четете стари постове !
повтарям, Yuan НЕ Е РЕФЕРЕНС а паметта търпи як оверклок
понеже се захранва чак до 3V - такава им е технологията.
Естествено че няма да тръгва стандартен биос на ати, нали ТАЯ памет изобщо я няма в таблицата.
V I P E R
23.03.03 г., 18:22
Originally posted by svetlyo
ама вие май не четете стари постове !
повтарям, Yuan НЕ Е РЕФЕРЕНС а паметта търпи як оверклок
понеже се захранва чак до 3V - такава им е технологията.
Естествено че няма да тръгва стандартен биос на ати, нали ТАЯ памет изобщо я няма в таблицата.
Ама и аз това се мъча да обясня че не е референтна платката и че НЕ прилича на 8500 ама кой чете.
Ама и аз това се мъча да обясня че не е референтна платката и че НЕ прилича на 8500 ама кой чете.
Ти се мъчиш да обясниш, че Radeon 8500LE и Radeon 9100 са различни чипове, или не се изразяваш правилно. Дали платката е reference design или не (като YUAN) има значение само за неприложимостта на мода по-горе. Махни радиатора на YUAN 9100, виж какво пише на чипа и после пак казвай това
и това
Съмнявам се че 9100 е премаркиран 8500ЛЕ. Точно затова казах, че моя 8500 ЛЕ беше с референтния дизайн на АТи а 9100 както стана известно по-горе не е.
Tъй че не приказвай кой какво не чете, че да не се коментира кой какво не разбира и не знае. Ти не знаеш ли, примерно, че YUAN 9100 се продава и като YUAN 8500LE (по-точно като Xpertvision)?
abandoned
24.03.03 г., 10:30
daite link za BIOS a na Gigabyte pls a kyde go toq Gigabyte BIOS ?
abandoned
24.03.03 г., 12:37
eto go linka, no sega vyprosa e sys c3 ili b3 versiqata da flashvam ?
http://www.giga-byte.com/support/swagp_bios_ati.htm#r9100_b3
Shagrath
24.03.03 г., 13:42
C3 e за 128МБ-овата версия , а B3 за 64 ...
abandoned
24.03.03 г., 14:34
10x
V I P E R
24.03.03 г., 17:23
Originally posted by Valeri
Ти се мъчиш да обясниш, че Radeon 8500LE и Radeon 9100 са различни чипове, или не се изразяваш правилно. Дали платката е reference design или не (като YUAN) има значение само за неприложимостта на мода по-горе. Махни радиатора на YUAN 9100, виж какво пише на чипа и после пак казвай това
и това
Tъй че не приказвай кой какво не чете, че да не се коментира кой какво не разбира и не знае. Ти не знаеш ли, примерно, че YUAN 9100 се продава и като YUAN 8500LE (по-точно като Xpertvision)?
Valeri не търси конфликта. В горните си постове говоря само и единствено за дизайна, а не за чиповете (дали са еднакви или не не ме грее). Пак подхващаш темата за този YUAN като тук изобщо не му е мястото. Пак повтарям говоря за дизайна.
Авторски права на vBulletin