PDA

Виж пълна версия : 5,1 саунд-а на EPoX 8RDA+

iakomir
20.03.03 г., 01:35
Интересува ме следното, как мога да използвам Rear i Cen/Sub на вградения саунд на епокса. Знам, че от епокс предлагат бракет (който няма в БГ) с изведени допълнителните изходи за саунда, и че се закача за пиновете на дъното, обаче нещо не разбирам какво значат пиновете, за да мога сам да си го направя сам, та ако може някои да ми разясни ще съм му особено благодарен :).
До колкото разбирам май неможе софтуерно да се зададе звука да излиза през Line-in i Mic, ако греша поправете ме, пък и има още нещо, че не ме устроива понеже ги ползвам.
Благодаря предварително смятам, че би било полезно на всички собственици на това дъно да го знят :)
Ето снимка на пиновете.http://iakomir.hit.bg/ep-8rda%20aud2.JPG

Ba4o Kiro
20.03.03 г., 01:42
Виж ТУК (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?threadid=5247&perpage=25&pagenumber=1).

Ако си инсталирал NVIDIA Sound Storm драйвъра, ще можеш да контролираш изходите от самия софтуер на саунд картата...

iakomir
20.03.03 г., 01:49
Мерси В4К, явно съм сгрешил :)

iakomir
20.03.03 г., 22:21
BUMP!
Никой ли незнае отговора на съществения ми въпрос???:( :rolleyes: :weep:

Rear Admiral Floyd
21.03.03 г., 11:30
Добре де, отзад на дънцето има три стерео жака които служат за :
1. Stereo Out, Mic In, Line In
ИЛИ
2. Front, Rear, Center+Sub

Кой от двата режима искаш се настройва от Audio Panel-a на nVidia (инсталират го nForce драйверите).

Ако искаш просто да включиш 6 колони към дъното - включи ги в жаковете.

Конектора който си показал в поста си, се ползва ако имаш аудио жакове на кутията - примерно да си включваш слушалките и микрофона отпре вместо отзад.

Всички това е описано подробно (донякъде) в книжката на дъното. Ако я нямаш - има я и на сайта на Епокс.

------------
Да споделя - направих си малка планка със жак и два чинча, включих ги към Mic и AUX конекторите на дъното и сега имам Mic IN и Line In дори когато и шестте колони са включени към дъното :))