Виж пълна версия : Nokia 6210, 6310, 6310i
Искам да си взема някой от тия телефони, но имам информация само от офертите в магазините. От 2 години съм с Nokia и искам да си взема телефон от същата марка, така че сериозни доводи трябват, за да си взема друго :) Интересуват ме няколко неща:
1. Има ли разлика между 6210 и 6310 по отношение на батерия и памет, и въз основа на тези разлики, струва ли си допълнителните разходи за 6310?
2. Колко реално издържат батериите на 2та телефона с нормални разговори (до 5-10 мин на ден)? На 6210 е 900mAh, на 6310 е 1100mAh (май).
3. Каква е разликата между 6310 и 6310i ? Аз не можах да намеря по офертите...
4. Разбрах, че 6210 е спряна от производство, на няколко места ми я предлагаха нова, което малко ме съмнява... Един пич от магазина ми каза, че сигурно са рециклирани. Някой да знае нещо по въпроса?
5. За връзка през Infra red порт-а, предполагам ще ми трябва и съответния приемник за ПЦто, някаква цена да ми кажете :)
6. В характеристиките има опции за "батерия с повишена издържливост" 1500mAh за 6210, за 6310 незнам дали има такава. Има ли ги в БГ тия батерии, от единия магазин не бяха чували за такива...
7. Имате ли забележки относно софтуер-а на телефоните?
Всякакви мнения, с изключение на "Вземи си Siemens, защото аз съм с такъв...", са добре дошли!
Благодаря предварително :)
6310i да не е с цветен дисплей?
Не, дисплеят май е еднакъв и за 3те телефона, ама не съм 100% сигурен.
Ba4o Kiro
19.03.03 г., 22:54
Мисля че една от разликите на 6310i е наличието на T9 речник на Български език...
За друго не се сещам в момента...
Евентуално T9 на BG може да се "вкара" и на 6310, но не съм 100% сигурен дали ще работи коректно (или дали въобще ще работи)...
май разликата м/у 6310 и 6310и беше че на втория има Java
Originally posted by Ba4o Kiro
Мисля че една от разликите на 6310i е наличието на T9 речник на Български език...
За друго не се сещам в момента...
Евентуално T9 на BG може да се "вкара" и на 6310, но не съм 100% сигурен дали ще работи коректно (или дали въобще ще работи)...
Originally posted by lini
май разликата м/у 6310 и 6310и беше че на втория има Java
Мерси, значи и двете екстри не ми трябват засега :)
Между 6310 и 6310i има доста повече разлики:
- 6310i има син дисплей.
- JAVA поддръжка за 6310i
- повече мелодии ( ма на кой му дреме )
Ако разликата в парите не е голяма бих ти препоръчал да вземеш 6310i.... все пак си купуваш нов GSM>... ;)
alex_matrix
20.03.03 г., 04:09
аз като бивш собственик на 6210 мога да кажа само добри неща за нея
невероятно стилен удобен и прост телефон
същите работи важат за 6310
разликата между горните два е много малка
потдържа Bluetooth втория
а 6310i освен джава и син екран нищо повече не получаваш
телефоните дори се помещават в принципно еднакъв корпус
за голямата батерия не се натискай толкова щото увеличава теглото и обема и телефона губи едно от качествата си да е удобен стилен и елегантен
се ще се намери някой който да ме оплюе :D и да каже че нали телефона е да ти служи не е за красота
ама колко от вас си избират телефона и по външния вид /я си признайте на себе си/
а и все пак нещо което постоянно ще е около тебе и даваш толкова пари все пак за предпочитане и да е по красиво
Originally posted by alex_matrix
ама колко от вас си избират телефона и по външния вид /я си признайте на себе си/
а и все пак нещо което постоянно ще е около тебе и даваш толкова пари все пак за предпочитане и да е по красиво
Аз лично избирам телефона по външния вид и дали ще ми хареса ЛИЧНО на мене - не се интересувам от мнението на другите.... просто си го харесвам..... 8910 и тия дни ще сменя вече отслужилата си 8250 с по-новата техника ;)
alex_matrix
20.03.03 г., 06:26
Originally posted by Mollov
Аз лично избирам телефона по външния вид и дали ще ми хареса ЛИЧНО на мене - не се интересувам от мнението на другите.... просто си го харесвам..... 8910 и тия дни ще сменя вече отслужилата си 8250 с по-новата техника ;)
съгласен, че нали това и аз казвам:D
ок, мерси на всички :)
ЕДИТ: Последен въпрос какви са разликите между 6210 и 6310? Освен Bluetooth, GPRS, WAP (които няма да ползвам) и малко по-голямата батерия на 6310? СТрува ли си почти 200те лева отгоре?
6210:
Продава се в Европа, Африка и Азиатско-Тихоокеанския район
Оперативна честота: EGSM 900/GSМ 1800 двубандова
Тегло: 114 грама със стандартна батерия BLS-2N
Размери: 129,5 х 47,3 х 18,8 мм, 95 куб. см
Време в режим на говорене: 2 часа 30 минути - 4 часа 30 минути
Време в режим на готовност: 55 - 260 часа*
Ключови характеристики: лек и тънък, поддържа високоскоростен обмен на данни, достъп до Протокол за Безжични Приложения, разширен календар, дълго време за говорене и в режим на готовност
Дисплей: висока разрешителна способност, осветен графичен динамичен дисплей, 96 х 60 пиксела
Цветове: предлага се в три променливи цвята: Черна нощ, Сивотата на мрака и Ален залез
6310:
Предлага се в Европа, Африка, САЩ, Австралия, Азиатско-Тихоокеанския район и Нова Зеландия
Тегло: 111 грама (с ултратънката батерия)
Размери: 129 х 47 х 19 мм, 97 куб. см
Време в режим на говорене: минимално 3 часа
Време в режим на готовност: максимално 20 дни
Ключови характеристики: цифрова абонатна линия (GPRS), високоскоростен обмен на данни, Bluetooth, достъп до Протокол за безжични приложения WAP 1.2.1, портфейл, гласово записване, гласови команди, гласово набиране
Оперативна честота: EGSM 900/1800 мрежи в Европа, Африка и Азиатско-Тихоокеанския район
Цветове: предлага се в три цвята - Черен кехлибар, Вятърен бронз и Бежов мистрал
Външния вид е важен, но за мен примерно е важен и фактора цена. Не бих си взел 8910 щото с тея 1000++ лева мога да си купя куп други телефони
Originally posted by lini
Външния вид е важен, но за мен примерно е важен и фактора цена. Не бих си взел 8910 щото с тея 1000++ лева мога да си купя куп други телефони
Да, но пък другите телефони ЛИЧНО на мен не биха ми дали същата визия и усещане за телефона.... за мен екстрите са почти без значение...
Можеш да си купиш куп други телефони, НО няма да са 8910 ;)
Ceko, извинявай за offtopic-а :)
Ilian359
25.03.03 г., 00:07
Добавям: 6310i е по-стабилен, почти перфектен софтуер. Освен написаните вече разлики с 6310, е и трибандов.
Ми по принцип ако трябва да избирам телефон ще е трудна работа но трябва да комбинира 3 работи
цена, външен вид и функций на софтуера. Трябва да се намери перфектното съотношение според самият човек.
Мерси на всички ! :) Орентирах се към 6310 :)
imperia
30.03.03 г., 16:31
choveko triabwashe da si vzemesh 6310i.. mnogo e po godin..
Чистият 6310 не се произвеждал вече и .... взех си 6310i :):):) Първите впечатления са повече от прекрасни :)
За връзка с компютър са възможни InfraRed, Bluetooth и станадртен кабел.
Стандартния кабел е на серийния порт, има ли такъв за USB и каква му е цената?
Какво ми трябва, за да го вържа без кабел? Дъното има USB=
Какво представлява връзката с InfraRed и Bluetooth? При първото май трябва пряка видимост между устройството и телефона?
The Bandit
06.04.03 г., 13:09
Еми ето някои отговори...
1. Серийният кабел е ясен - ще е бавен...
2. USB кабелът се продава, но беше доста скъп като го гледах някъде.
3. Bluetooth - няма нужда от пряка видимост, работи до 10-тина метра, примерно телефонът ти е в палтото на закачалката в коридора, а ти си с bluetooth слушалчица в хола и можеш да си набираш гласово и да отговаряш на обаждания естествено оттам. Bluetooth консумативите не са от най-евтините меко казано. Иначе този вариант става и за синхронизация с РС, но трябва да си купиш Bluetooth адаптер за дъното, който пак е дебела цифра.
4. IRDA иска пряка видимост и бачка до 1 метър, става за синхронизация с РС, трябва ти IRDA порт за компютъра (~25 $) или можеш и сам да си направиш такъв :rolleyes: В зависимост от порта на РС-то и на телефона, скоростта може да е до 4Mbit теоретично. Този вариант може би е най-добър.
Във всички тези случаи софтуерът за връзка и синхронизация е Nokia PC Suite 4.81, ако го нямаш към 6310-ката, дръпни го от сайта на Нокиа, има доста богати възможности.
Аре и със здраве да си го ползваш. :beer:
Благодаря!
Имам и диск със софтуер, вътре има Nokia PC Suite 4.81. Сега остава само да си взема от някъде кабел :) Орентирал съм се към USB, но в повечето магазини не знаеха дали съществува такъв. Ще погледна в Germanos дали знаят нещо по въпроса :)
трябва ти IRDA порт за компютъра (~25 $) или можеш и сам да си направиш такъв
Аз не съм много по електрониката, но мога да помоля познат да ми го направи. Какви компоненти трябват?
Още веднъж мерси :)
The Bandit
06.04.03 г., 20:13
Originally posted by Ceko
Аз не съм много по електрониката, но мога да помоля познат да ми го направи. Какви компоненти трябват?
Eто тук стана въпрос за това: http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=7655&highlight=IR
Мерси :)
Отказах се от идеята да си правя сам кабел... :)
Днес ходих до Германос. Имат:
- обикновен сериен кабел за 32лв
- usb кабел за 50лв
Последни 3 въпросчета:
1. Продават ли се някъде в БГ готови infra red предаватели или както там се наричат :) ?
2. Принципно трансфера през серийния порт нали е мах 115кбита? Някой собственик на подобна Нокия може ли да каже дали има съществена разлика между USB и сериен кабел по отношение на времето за прехвърляне на данни? Защото не съм сигурен дали си заслужават 20лв отгоре за няколко секунди по-малко...
3. Тоя телефон има ли screensaver-и? Не че е толкова важно, ама аз не можах да ги намеря, четох и книжката :)
Благодаря предварително :)
The Bandit
08.04.03 г., 13:06
1. За IR - можеш да си вземеш готово у-во (plug & пей :) ) за ~50 лв. Инфраред трансивер, за да си направиш сам порта можеш да намериш с поръчка (за ~1 седмица) в Конрад или Комет Електроник
2. Това и мен ме интересуваше. Понеже нямам кабел за 6510 го ползвах с 4Mbit IR порт, но се свързваше и комуникираше с РС-то само на 115200. Което ме наведе на мисълта, че може би в самия телефон е ограничението...Но може и да не е така и USB кабелът може и да осигури по-бърз трансфер. Така или иначе по-голяма скорост между 6310 и РС-то би ти била нужна и осезаема само за Интернет (ако ползваш телефонът за модем), а при Мтел засега се поддържа само 9600 и скоро май не се предвижда повишаване :argh:
Авторски права на vBulletin