Виж пълна версия : Вградена Sound-карта под Linux
Не мога да подкарам вградената си Sound-карта под Linux. Има ли някакъв проблем по-принцип с вградените или аз не компилирам правилно новото ядро? Linux-а ми е RedHat7.3;
Под rh няма нужда да компилираш ядро. То идва компилирано
с всички необходими модули (без алфи и бети). Проблема може
да е в автоматичното разпознаване и настройка. Опитай да
заредиш на ръка модули с които картата работи, а след това
ако желаеш, ще ти покажа как да ги настроиш да се
зареждат автоматично. Абе куц е linux още за desktop solution
кой каквото и да говори.
Ако си компилирал сам ядрото е много вероятно да си оплескал нещата. Виж в тази тема тук (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?threadid=6591) . Аз съм я пускал и имах подобен проблем. Ако си с "фабрично" ядро е друга тема...
Абе куц е linux още за desktop solution кой каквото и да говори.
Joz не съм съгласен. Има по-трудна настройка, но това не му пречи да е идеален за работна машина. Най-вече зависи от това какви функции ще изпълнява. В крайна сметка не е работа на "секретарките" да компилират ядра.;)
Originally posted by Mikis
Joz не съм съгласен. Има по-трудна настройка, но това не му пречи да е идеален за работна машина. Най-вече зависи от това какви функции ще изпълнява. В крайна сметка не е работа на "секретарките" да компилират ядра.;)
Аз затова написах "кой каквото и да говори". Ти си бъди
несъгласен, това не променя нищо. :D
Благодаря за помощта. Между другото компилирам ново ядро, защото звук така и не тръгваше с първоначалните настройки по подразбиране.
Благодаря ти за link-а Mikis ше видя какво мога да направя. Може би главния проблем е, че все още нямам достатъчно опит с тази ОС...:D Така че няма да е зле след това JoZ да ми покаже как се зареждат автоматично съответните модули...
Авторски права на vBulletin