PDA

Виж пълна версия : "Тефлониране". Фирма предлагащи тефонови изделия.

Zabluden
27.05.06 г., 20:03
Привет. Отново ми хрумна някоя глупост (по-скоро я прочетох), а именно за направата на мауспад от тефлонов тиган/тава (отрязано дъното само). Понеже по този начин се получава разхищение на материала, интересувам се къде може да се направи теглоново покритие на даден метал или къде е продават тефлонови плоскоси(?), както черната ламарина примерно (на м^2). Благодаря на отзовалите се :drinks:

Mr.Book
27.05.06 г., 22:09
Ти колко начина на писане на думата "тефлон" знаеш? :D

Иначе това по тиганите е само прахово покритие.

Zabluden
27.05.06 г., 22:30
печеля ли награда за 2 грешки в заглавието ? :D

nikotin01
27.05.06 г., 23:35
Понеже единственото предимство на тефлона в твоя случай е коефициентът на триене - отивам в книжарница и заплащам в брой сумата от 0 лв. и 80 ст. ,срещу които получавам 1~2 двуслойни хартиени листа.
Единия слой е лепящ,а другият - "мазен". На лепящия слой пишеш с дебел,червен маркер думата "ЗАЕТО" и го лепиш на вратата на тоалетната.
Мазната част лепиш върху черната ламарина(защо точно ламарина?), така че да е равно (да няма мехурчета въздух)... Това е.

woynoff
28.05.06 г., 11:41
nikotin01, пий едно кафе, дръпни един фас и чакай да те разхлаби. после ела и си оправи поста или ни кажи къде можем да си го преведем

Veseliq
28.05.06 г., 15:31
http://www.overclockers.com.au/article.php?id=251198

Не казвай на майка ти, че аз съм ти дал линка. Иначе съм сигурен, че всички ще те помним с добро :p :D

nikotin01
28.05.06 г., 17:47
Евала woynoff!
Казвай, какво не разбираш - хора сме, ще помагаме! :D

woynoff
28.05.06 г., 21:28
:D като напиша "ЗАЕТО" ще се вижда ли? а "мазният" лепкав ли е?

nikotin01
29.05.06 г., 03:47
Мазния лист е същия,като "мазния" слой на двойно-лепящо тиксо.Далаверата е ,че е формат А4.
Не съм фен на подложките за мишки - просто давам акъл.

Savage
01.06.06 г., 18:23
в един бг сайт (не се сещам кой беше)се продаваха тефлонови ленти които се залепват на долната страна на мишката за да се подобри плъзгането

dsp
01.06.06 г., 18:32
Моята нова мишка A4Tech 750-F май е с тефлонови крачета (да си я похваля)... а може и да не са но на такива ми приличат... но на Logitech игровите мишки все пак са с такива.

Zabluden
04.06.06 г., 02:39
Весел, това ми е и идеята :) само, че ще си намеря някоя тавичка по-долнопробна за 20-тина лева :D То се видя, че няма да намеря фирма, която извърша "тефлониране" (или както там се нарича)

Относно листа...това тефлон ли е ? Май-май аз за тефлон питам а ? :mad:

marsa
04.06.06 г., 04:39
А чудя се този пад от дъното на тигана няма ли да е доста "шумен"? Още повече- така с крачетата... аз по- скоро бих му залепил 2мм слой гума по цялата долна част.

Между другото ползвам от много време "моднат" пад- от по 4-5лв, дето са с гумата отдолу- фактически горната пластмасова част е залепена за долната гумена само по края и се отлепва много лесно, а пад-а, който се получава е супер- мекичък, гъвкав, не се мърда:) И без тъпи картинки;)

s7alin
03.07.06 г., 18:04
Абе пи4 6то не си вземеш гумен пад с намалено триене вместо да се занимава6 с глупости

jonidev
03.07.06 г., 20:02
Абе пи4 6то не си вземеш гумен пад с намалено триене вместо да се занимава6 с глупости
щото е по фецко