PDA

Виж пълна версия : Мод на външно HDD

der
11.05.06 г., 23:42
Купих една кутия за външен диск USB, но с течение на времето забелязах че диска много загрява и адаптора същто. Та реших да направя нещо по въпроса. Изрязах две дупки от долу точно под диска и монтирах двойка вентилатори. Адаптора го разглобих монтирах му по голям радиатор и го монтирах вътре в кутията до диска. А за крака на кутията използвах капачки от паста за зъби :D . Отпред сложих ключе с ключалка за по голяма сигурност.

uktc
12.05.06 г., 20:33
Много добре се е получило. Като че така си е произведено! Много ме кефи. Доста симетрично си направил дупките. Поздравления за добрия мод! :D

snoop
12.05.06 г., 21:10
Да наистина е станало много добре.Чесно харесва ми, но малко някакси това с капачките от паста за зъби :conf: (не че се вижда де).Като изключа този незначителен детаил се е получило много добре

uktc
12.05.06 г., 22:11
@snoop
Напротив, много е оригинална идеята с капачките според мен. Супер яко е станало. Мен много ме радва. С какво ще му предложиш да ги замени? :D
Сега би било хубаво да им прикрепи някакви гумички отдолу, за да се намали ефекта от вибрациите(които евентуално могат да се породят от ритане на масата например ;) ), а и да стане по-стабилно и да не се хлъзга.(просто предложение ;) )

Sasho_snegorina
13.05.06 г., 14:04
Аз предлагам да си направиш силиконови крачета. Ако имаш стар, безцветен отворен силикон, който се е ствърдил може да разрежеш пластмасата и да срежеш 4 еднакви на дебелина шайби, в които след това да монтираш по един или три диода. Ще е много по-интересно от тези капачки ;) А ако нямаш ствърден силикон може да си отлееш в някаква интересна форма :)

der
13.05.06 г., 16:00
Аз предлагам да си направиш силиконови крачета. Ако имаш стар, безцветен отворен силикон, който се е ствърдил може да разрежеш пластмасата и да срежеш 4 еднакви на дебелина шайби, в които след това да монтираш по един или три диода. Ще е много по-интересно от тези капачки ;) А ако нямаш ствърден силикон може да си отлееш в някаква интересна форма :)

Идеята ми допада ще потърся силикона и ще видим какво ще излезе.

der
28.05.06 г., 22:24
След известно забавяне довърших мода. След дълга разходка по магазините намерих тези топчета от закачалка за хавлии. Подобни са на силикон и са меки. Мисля че се получи добре.

Sasho_snegorina
30.05.06 г., 13:44
Ее перфектно се е получило. По колко стотинки ги купи тези закачалки

der
30.05.06 г., 19:56
Ее перфектно се е получило. По колко стотинки ги купи тези закачалки

3.50 evro имат 10 топчета.

Ka4o_vd
30.05.06 г., 20:57
Просто идеално се е получило. Браво пич - само така !