PDA

Виж пълна версия : Следене на темературата при EPoX дъна чрез diagnostic LED-a

V I P E R
12.03.03 г., 10:56
Ами както се казва и във заглавието , чрез датчика за диагностика на Епокс дъна може да се показва температурата която си изберете (на процесора или някоя друга). Номера е да си инсталирате последната версия на Motherboard Monitor и да отидете в опциите General>Basic> и там да активирате опцията Enable RD2PRO Support както е на картинката по-долу. След това избирате коя темпреатура да ви се показва и хоп готово на дъното вече не пише FF а температурата :). Само забравих да кажа че това е приложимо при кутии с прозорци или без капаци :D. Разбира се и порта трябва да е $80 :).
Снимка за по-добра ориентация :) (http://radeonpower.hit.bg/RDA.jpg)
Снимката е доста големичка (111к) затова не я сложих директно в поста.
Едит: Това не е температурата от вътрешния датчик, просто защото MBM не го фаща (датчика и самата температура) и няма как да се "пренасочи" отчитането към диагностичния LED.
Едит 2: В БИОС-а кодовете за грешки СЕ ПОКАЗВАТ при стартирането както преди. Единствено когато се зареди операционната система (в частност МБМ) тогава започва и отчитането на температурата и показването и на ЛЕД-а.
Когато се ънинсталира МБМ отчитането НЕ работи, но нищо не ви пречи да си настроите МБМ да се стартира с Win-a и след като видите че вече се показва температурата на ЛЕД индикатора на дъното да изгасите МБМ, като по този начин пак ще можете да виждате температурата на ЛЕД-а, независимо че МБМ не работи.

t0d
12.03.03 г., 11:00
Това температурата от вътрешния датчик на процесора ли е или тази измерена от външния ?

Loshia_NIKJAM
12.03.03 г., 11:04
Това за всички епокси ли работи? В частност се интересувам за моя.

V I P E R
12.03.03 г., 11:14
Originally posted by Loshia_NIKJAM
Това за всички епокси ли работи? В частност се интересувам за моя.
ДА за всички. Аз го пробвах и работи ама дори и след като се махне отметката и го изключиш температурата пак си се показва и си флашнах БИОС-а пак :) за да се оправи. Предполагам и с CLEAR CMOS ще стане ама и без това исках да видя новия БИОС какво може и не съм нулирал за да видя дали става да се махне отчитането. Довечера ще проверя дали става.

Stilian
12.03.03 г., 12:26
Ей на това му викам екстра :D ...

Супер е да мога да си гледам темп-а през прозореца и да ръчкам на нещо . Браво на Epox ;) .

V I P E R
12.03.03 г., 12:33
Originally posted by Stilian
Ей на това му викам екстра :D ...

Супер е да мога да си гледам темп-а през прозореца и да ръчкам на нещо . Браво на Epox ;) .
То май заслугата е на MBM, но и ЛЕД-а на Епокс все пак е "виновен". Радвам се че съм бил полезен, на мен също страшно ми харесва защото мен само температурата на процесора ме вълнува и сега през прозореца си я гледам без да слагам някакви програмки, което е много удобно.

alex_matrix
13.03.03 г., 02:39
при мене не става

V I P E R
13.03.03 г., 09:12
Originally posted by alex_matrix
при мене не става
Не може да не става. Виждал съм хора с 8к5а2+ да го правят. Виж дали правиш всичко както трябва.

acdc
13.03.03 г., 10:09
Originally posted by haymaker
Това температурата от вътрешния датчик на процесора ли е или тази измерена от външния ?
От вътрешния няма как да мери!

alex_matrix
13.03.03 г., 10:16
Originally posted by V I P E R
Не може да не става. Виждал съм хора с 8к5а2+ да го правят. Виж дали правиш всичко както трябва.

направих всички стъпки ФФ си седи
прилагам снимка

http://free.techno-link.com/Matrix/mbm.jpg

acdc
13.03.03 г., 10:28
Хмм, незнам защо не става при теб! След като натиснеш Apply на LED-a трябва да ти отчита температурата.

V I P E R
13.03.03 г., 10:36
Ами все пак трябва да избереш кой сензор да ти показва. Sensor 1 НЕ ти е температурата на процесора. Виж с друг сензор, ама първо си настрой температурите в МБМ в раздела Temperatures кой сензор от кой контролер да се контролира и чак след това му дай да ти показва температурата.

acdc
13.03.03 г., 12:23
Е, то се предполага, че си е настроил MBM и функционира правилно! Иначе ефекта = 0!

Viper, при мен няма такъв проблем с изключването. След рестарт на машината всичко си е ОК без да е необходим "clear CMOS"

V I P E R
13.03.03 г., 12:28
Originally posted by acdc
Е, то се предполага, че си е настроил MBM и функционира правилно! Иначе ефекта = 0!

Viper, при мен няма такъв проблем с изключването. След рестарт на машината всичко си е ОК без да е необходим "clear CMOS"
А на мен си стоеше докато не изтрих МБМ или не флашнах БИОС-а, с рестарта не се оправи. Пак си буутваше нормално но като влезеше в Уин-а и пак си показваше температурата.

alex_matrix
13.03.03 г., 22:36
А на мен си стоеше докато не изтрих МБМ или не флашнах БИОС-а, с рестарта не се оправи. Пак си буутваше нормално но като влезеше в Уин-а и пак си показваше температурата.

$@%$^@^$@$@

:(
бах тоз мой късмет
не става и не става насветках всички възможни операции
и настройки та не и не а съм с последния биос за дъното

пусто имам си кутия с позорец и да не мога баси късмета еййй

V I P E R
14.03.03 г., 13:10
$@%$^@^$@$@

:(
бах тоз мой късмет
не става и не става насветках всички възможни операции
и настройки та не и не а съм с последния биос за дъното

пусто имам си кутия с позорец и да не мога баси късмета еййй
Може може ама нещо не правиш като хората :), или Win-а ти е за преинсталиране :).

Loshia_NIKJAM
14.03.03 г., 14:14
Е ако ще се почустваш по-добре да кажа че и при мен не баца. Е при мен не е толкова мъка че и без това ФФ-тата са скрити от кабелите на флопита и харда.

V I P E R
14.03.03 г., 15:19
Ами в този случай мога да ви кажа само че "ни пичелите" :D. Ето това е една предпоставка да си смените дъната :).

alex_matrix
14.03.03 г., 17:15
Ами в този случай мога да ви кажа само че "ни пичелите" :D. Ето това е една предпоставка да си смените дъната :).

ще ми паднеш :D :D дъната са си много добре
нещо не става а че прозореца :D :D :D е за пренсталация това е друга тема :rolleyes: :rolleyes:

V I P E R
14.03.03 г., 17:32
ще ми паднеш :D дъната са си много добре
нещо не става а че прозореца :D :D :D е за пренсталация това е друга тема :rolleyes:
Ххах :). Не съм казал че е лошо дъното :). Като не става , можеш да си направиш отделно ЛЦД със някаква мерилка на температури (знаеш как става :)) и да си я праснеш където ти е кеф, може и на монитора :).

alex_matrix
14.03.03 г., 18:06
Ххах :). Не съм казал че е лошо дъното :). Като не става , можеш да си направиш отделно ЛЦД със някаква мерилка на температури (знаеш как става :)) и да си я праснеш където ти е кеф, може и на монитора :).

ако ми остане време усещам как ще поръчаш една и за тебе:D :D

Ba4o Kiro
14.03.03 г., 18:35
Така както си приказваме - май няма само Viper да си поръча такава "мерилка" ако я направиш!!!

alex_matrix
14.03.03 г., 19:29
Originally posted by Ba4o Kiro
Така както си приказваме - май няма само Viper да си поръча такава "мерилка" ако я направиш!!!

мерак имам бързо се уча така че нямам проблеми
но времето е кът
а и трябват пари а като съм безработен не са много в наличност последните

но след 22 ще имам пак нет като хората че сега съм минал лимита и се огранчавам тогава ще разуча този тип мод и ще видя колко ще струва и може да направя една тестова бройка
лошото е че в повечето случаи се заема LPT порта

така започнах и със фанбуса но ето че се получи перфекто устройство което си работи предоволно добре

випер пробвах екстрата и на твоето бившо дъно
не стана
явно тази ревизия на дъното дето я имаме нещо не се съчетва с MBM

V I P E R
14.03.03 г., 20:56
мерак имам бързо се уча така че нямам проблеми
но времето е кът
а и трябват пари а като съм безработен не са много в наличност последните

но след 22 ще имам пак нет като хората че сега съм минал лимита и се огранчавам тогава ще разуча този тип мод и ще видя колко ще струва и може да направя една тестова бройка
лошото е че в повечето случаи се заема LPT порта

така започнах и със фанбуса но ето че се получи перфекто устройство което си работи предоволно добре

випер пробвах екстрата и на твоето бившо дъно
не стана
явно тази ревизия на дъното дето я имаме нещо не се съчетва с MBM
Абе ще ме чуеш ти мен. Аз нали ти казвам ти прави разни работи, аз ще давам идеите и после ще ги купувам :).
Айде ще си говорим по ICQ с теб че искам пак едни работи :).

alex_matrix
15.03.03 г., 00:18
Originally posted by Ba4o Kiro

така казвам щото той разбира първи за модовете и е бета тестер и краен потребител
алфата съм аз и един 486dx100

Bloody
17.03.03 г., 11:02
Искам да вмъкна, че това работи с диагностичния лед и при Chaintech 7NJS Zenith, самоче при него той е изнесен на преден панел :)

KASI'spal
17.03.03 г., 12:50
Originally posted by Bloody
Искам да вмъкна, че това работи с диагностичния лед и при Chaintech 7NJS Zenith, самоче при него той е изнесен на преден панел :)

Мда , това ще е по-удобно :) . Всичко е много хубаво , ама така и немога да намеря откъде да дръпна тая версия на MBM :( !

Loshia_NIKJAM
17.03.03 г., 12:58
Пробва ли в www.google.com да напишеш "MBM" първия резултат е сайта който ти трябва.

PARADOX_sf
17.03.03 г., 15:57
При мене не стана :(.

KASI'spal
17.03.03 г., 21:13
Originally posted by Loshia_NIKJAM
Пробва ли в www.google.com да напишеш "MBM" първия резултат е сайта който ти трябва.

10x , не съм свикнал да отварям първия резултат :D .

alex_matrix
06.04.03 г., 03:41
проблема с лцд е решен :D :jump: :ghi:
сега като съм вече с рда сичко е наред но вече не ми трябва тази екстра не толкова гъзарска като моята :jump::jump::jump::jump::jump:

но за инфо да кажа като се спре мбм си минава на фф

Bloody
07.04.03 г., 11:07
Който иска да си изкарва нещо друго на ЛЕД-а може да си напише програма, която да пише на 80ти порт :)