Виж пълна версия : Последен съвет преди закупуване на мобилен телефон
Здравейте! Вече окончателно се спрях на два телефона: Nokia 8250 и Nokia 6510. Намерих ги в един магазин съответно за 349 и 379 лева със 6 месеца гаранция. И двата ми харесват като дизайн. Имат сходни фукции..тн.
Какъв е вашият опит с тези телефони? Кой бихте ми препоръчали?
Благодаря предварително! :)
За нови апарати гаранцията е много малко - наполовина, нещо не е както трябва тука. Сигурен ли си, че са нови и не са пипани?
Поне така казват - че са нови. Изкараха ми от витрината един и всичко си беше наред, даже и вкараха една Прима. Телефона нямаше и една драскотина, беше си със лепенка на дисплея (не че не може да се сложи де). Наистина гаранцията ме озадачава...
А иначе имаш ли наблюдения как върват цените на други места (не говорим за Германос, Мтел, Глобул и други познати магазини).
А какво мислиш за самите апарати?
За самите апарати ще ти отговорят други, аз отдавна не ползвам Нокиа. Просто ти казвам, че тази гаранция за нов апарат не е редовна.
XM6002B
08.03.03 г., 20:25
Originally posted by Stan
За самите апарати ще ти отговорят други, аз отдавна не ползвам Нокиа. Просто ти казвам, че тази гаранция за нов апарат не е редовна.
Ами живеем в България - много от тези апарати са внесени по ... хм, да кажем не най-законосъобразния начин :) и гаранцията я дава самия продавач, вносител и т.н. А на него не му се занимава с гаранционна поддръжка и гледа да се "откачи" за възможно най-кратко време от всякакви задължения за клиента. То те такива ако можеха и без гаранция биха продавали ...
>
imperia
09.03.03 г., 00:14
preporychvam ti 6510. po gotin e. makar che i 8250 e mnogo stabilen.
The Bandit
09.03.03 г., 00:29
6510 е по-добрият избор в случая... За гаранцията наистина е съмнително, но не е задължително това да значи, че телефонът няма да работи нормално. По-скоро както казаха по-горе вносителят/търговецът прави недотам легален внос и не му се занимава със сервизиране на стоката :)
G-Point
09.03.03 г., 10:02
Originally posted by Oxygen
Здравейте! Вече окончателно се спрях на два телефона: Nokia 8250 и Nokia 6510. Намерих ги в един магазин съответно за 349 и 379 лева със 6 месеца гаранция. И двата ми харесват като дизайн. Имат сходни фукции..тн.
Какъв е вашият опит с тези телефони? Кой бихте ми препоръчали?
Благодаря предварително! :)
Ако си ги намерил в магазина дето е срещу кино Септември то няма причина за безпокойство, там наистина е 6 месеца гаранцията но пък са безупречни през тия 6 месеца, ако се случи нещо направо ти подменят телефона. От личен опит знам.
Моят съвет е да не си купувате GSM от разни измислени магазинчета с 6 (уж) месеца гаранция (Франция), че да не ви илезе евтиното скъпо - спомнете си английската поговорка. Аз бих си купил нов апарат само от МTel, Germanos или GlobalNet. Ако си зле с финансите (като мен) по-добре си вземи втора ръка, но от познат, като преди да го платиш го ползвай няколко дни за да видиш как се държи машинката. Обикновено щом един телефон е работил известно време без да създава проблеми голяма е вероятността да продължава да работи ОК, а го има и варианта да попаднеш на куца бройка нов апарат и тогава ако е купен от Jeff например с цел икономия на малко кинти ... :mad:
Избягвай магазини в които изкупуват употребявани телефони - вероятността да ти пробутат такъв със сменени капаци за нов е мого голяма ;)
Paparac
10.03.03 г., 16:36
В магазините на DA DA телефоните са с 6 месеца гаранция и ти ги дават без ДДС например. Те са уж представители на Глобул, ама и на мен ми е чудно каква е тая гаранция като в квартален магазин за употребявани телефони..
За телефона: 8310 е малко по-стар като модел, но е от по-висок клас, това е все едно да си купуваш S500 нов, но модел от 2001, вместо E клас от 2002 година. Освен това можеш да бъдеш сигурен, че никой няма да пусне телефон от 8 серия на Нокия на промоция и да му подбие цената по този начин, поне в БГ е така. Същото не може да се каже за иначе наистина готиния 6510. Просто високият клас си е висок клас.
При мен избора би се спрял на 8310.:D :D :D
The Bandit
10.03.03 г., 21:22
Originally posted by paparac
За телефона: 8310 е малко по-стар като модел, но е от по-висок клас, това е все едно да си купуваш S500 нов, но модел от 2001, вместо E клас от 2002 година. Освен това можеш да бъдеш сигурен, че никой няма да пусне телефон от 8 серия на Нокия на промоция и да му подбие цената по този начин, поне в БГ е така. Същото не може да се каже за иначе наистина готиния 6510. Просто високият клас си е висок клас.
При мен избора би се спрял на 8310.:D :D :D
Само дето човекът питаше за сравнение 8250 срещу 6510...нещо не си проследил :deal:
А сравнението с S500 срещу Е класата не точно, щото 6510 е 1:1 с 8310 като хардуер, но е подобрена негова версия с по-добър дисплей и повечко памет за гласов набор, т.е. 6510 тук е в ролята на S500 :D ...
Paparac
10.03.03 г., 22:48
Originally posted by The_Bandit
Само дето човекът питаше за сравнение 8250 срещу 6510...нещо не си проследил :deal:
А сравнението с S500 срещу Е класата не точно, щото 6510 е 1:1 с 8310 като хардуер, но е подобрена негова версия с по-добър дисплей и повечко памет за гласов набор, т.е. 6510 тук е в ролята на S500 :D ...
Тука си прав, грешката е моя, сбърках с друга тема, но 8250 за мен пак е по-добър от 6510, този път внимавам за моделите, отгоре на всичкото все още държи много добра цена, а иначе за hardware-а, 8250,8210,8850 ползват еднакъв hardware, което не пречи да се продават на различни цени, дори и като компоненти, идеята тук е , че шансът телефон от осма серия на Нокия да падне като цена впоследствое/8210 още няма под 200лв на старо/ е много по-малък, сравнено с всичко друго от по-долните класове, макар и ползващо 90 същия софт и хардуер,хъхъ....:D
Ilian359
12.03.03 г., 23:42
Пропускате нещо важно - 8250 е телефон за Азия - никога не е официално внасян и не се поддържа официално в Европа!
Paparac
13.03.03 г., 09:25
Originally posted by Ilian359
Пропускате нещо важно - 8250 е телефон за Азия - никога не е официално внасян и не се поддържа официално в Европа!
Какво искаш пък ти да кажеш с това никога не е внасян официално? В България ли не е внасян, какво разбираш под официално?
Телефонът се произвежда във Финландия, е, виждал съм и произвеждан и на други места, но по-рядко. Ако говориш, че телефонът не е внасян никога официално в БГ, не си прав. М-тел неофициален вносител ли е според теб, а Германос и т.н.
А и за Европа се отнася същото.
Откъде ти е на теб тази информация за този телефон, че е "за Азия"?
Ilian359
14.03.03 г., 00:59
Ами ей така. Сигурен ли си, че МТел и Германос са го внасяли? Аз не съм. Потърси го на www.nokia.com - няма да го намериш. А ще го намериш на www.nokia-asia.com . А ако можеш да го разцъкаш, виж кои са езиците в него.
XM6002B
14.03.03 г., 09:22
Какво искаш пък ти да кажеш с това никога не е внасян официално? В България ли не е внасян, какво разбираш под официално?
Телефонът се произвежда във Финландия, е, виждал съм и произвеждан и на други места, но по-рядко. Ако говориш, че телефонът не е внасян никога официално в БГ, не си прав. М-тел неофициален вносител ли е според теб, а Германос и т.н.
А и за Европа се отнася същото.
Телефонът е внасян тук неофициално (това е доста меко казано) - както много голям процент от телефоните у нас. Май единственият официален вносител на Нокиа доскоро беше ... Мобиком - продаваха и GSM-и разбира се.
М-тел - официален вносител - СМЕХ В ЗАЛАТА :D :D :D
Телефонът наистина е предназначен за Азиатския пазар.
>
Originally posted by Ilian359
Ами ей така. Сигурен ли си, че МТел и Германос са го внасяли? Аз не съм. Потърси го на www.nokia.com - няма да го намериш. А ще го намериш на www.nokia-asia.com . А ако можеш да го разцъкаш, виж кои са езиците в него.
Аз съм горд притежател ( още не за дълго, отиваме на 8910 ) на 8250 от година и половина... прав си, че това е модел за Азия, НО не си прав, че в Германос го няма - да, преди 7-8 месеца ми казаха, че като азиатски модел те дори няма да го внесат, но виж сега витрините на някои от магазините ( примерно на Патриарха ) - съвсем новичък, хубавичък 8250...
8250 е модел 2000г., докато 6510 е от миналата година... т.е. ПОНЕ има по-нов HW и съответно и Firmware.... за мен 8310 е телефон или за Педали или за жени....
Но ако се гледа като дизайн като че ли 8250 има предимство, и екрана му е по-читав и контрастен от на 6510... определено съм много доволен от 8250, много добър телефон!
Езиците в 8250 - English, ЕЙроглифи 1, Ейроглифи 2, Indonesia, Malaysia, Ейроглифи 3, Ейроглифи 4, Pilipino, Automatic.
EDIT Сега погледнах екстрите на 6510 - има в повече WAP, GPRS, повече място за телефони - 3х500 срещу 250 в 8250.. чак има и Radio.... доста повечко неща от 8250....
Originally posted by Mollov
EDIT Сега погледнах екстрите на 6510 - има в повече WAP, GPRS, повече място за телефони - 3х500 срещу 250 в 8250.. чак има и Radio.... доста повечко неща от 8250....
А ако се загледаш още повече, ще видиш, че и дисплея е по-добър. :p ;)
Originally posted by QWERTY
А ако се загледаш още повече, ще видиш, че и дисплея е по-добър. :p ;)
Да, на хартия..... заглеждал съм се в дисплея на 6510 и мога да ти кажа, че на моя телефон му е по-читав.... онова пастеленото е някак си..... не ми хареса, ПОНЕ НА МЕН ;)
The Bandit
14.03.03 г., 12:43
Телефонът си е наистина за Азия, без това да означава, че е "нелегален" ако го има по други части на света, просто компанията го е предвидила за пласиране там. По същия начин Siemens CL50 и Ериксон 2638 бяха за азиатския пазар, но съм ги виждал и тук. Когато пуснат press-release-а за даден модел, често споменават и за кой пазар е насочен и къде ще се появи официално първо. А след това - който както се уреди :D
@Mollov: за 8310 си много прав :p
6510 е много по кофти като кутия.......
панела му се разхлопва за 2-3 месеца зависи как го ползваш и до колко го пазиш.
като конструкция 8250 е много по добър.
Ако не ти трябват новите неща с които е наблъскан 6510 , а ти трябва телефон и СМС по добре си вземи 8250....
Макар ,че лично аз бих ти препоръчал за тез пари Сименс МЕ45;)
Авторски права на vBulletin