Виж пълна версия : ECS L7S7A2/SiS746
Някой пробвал ли е това дъно?
Знам,че не сте много фенове,ама все пак...
тука и едно ревю:
ECS L7S7A2 (http://www.ocworkbench.com/2003/ecs/l7s7a2/l7s7a2-1.htm)
Не не съм пробвал дъното (недолюбвам марки като ECS), но ето какво мога да кажа по въпроса за чипсета. Ако се вярва на някои специалисти по западните хардуерни сайтове това е "клониран" SiS648 с изменен процесорен интерфейс - тоест доста яко. Реалните тестовете ще си кажат думата в последствие, но ако казаното по-горе е вярно това най-верояно ще отнесе NForce 2 като Зил цинкова кофа ... :devil: . И аз събирам инфо по въпроса, ето и какво съм научил до момента. Моделите, обявени до момента са: EliteGoup L7S7A, MSI MS-6717 746F, Iwill K7S2(-N), ASRock K7S8X и DFI AS76-BC. Ето и малко детайли:
EliteGoup L7S7A - множител 5.0x to 12.5x (за T-Bred се окъсяват 2 пина), моднат биос за FSB ( http://www.ocworkbench.com/ecs ).
MSI MS-6717 746F - няма контрол на множителя
Iwill K7S2(-N) - има абсолютно всички ОС-функции
ASRock K7S8X - няма контрол на множител и Vcore реглаж.
DFI AS76-BC - няма никакво инфо, скриха и модела от сайта си, след като беше обявен ... може и да са се отказали.
Та по думите на апапите от Ocworkbench Iwill K7S2 ще бъде Дъното ... но да видим първо кога ще дойде до тук и на какви цени.
Има една малка подробност.При всички споменати по-горе модели се използва sis746fx а при ECS sis746.
Вариантът на Iwill e наи-обещаващ, но едва ли ще го видим у нас(Van computers,които са вносители така и не ми отговориха дали ще го внасят)
Според тестовете които са направени с ECS се оказва , че много малко дъна могат да докарат такова отношение производителност/цена.Издухва КТ400 и е напълно съпоставим с Nforce 2. Ако се разровите ще се уверите сами. :p
Metanoia
07.03.03 г., 04:10
Originally posted by slavi_e
Има една малка подробност.При всички споменати по-горе модели се използва sis746fx а при ECS sis746.
Вариантът на Iwill e наи-обещаващ, но едва ли ще го видим у нас(Van computers,които са вносители така и не ми отговориха дали ще го внасят)
Според тестовете които са направени с ECS се оказва , че много малко дъна могат да докарат такова отношение производителност/цена.Издухва КТ400 и е напълно съпоставим с Nforce 2. Ако се разровите ще се уверите сами. :p
Прав си напълно, но дъното на ECS отново има кошмарно малки възможности за о/с - само до 5% увеличени на напрежението на процесора (защо не ги правят с твърди числа, няма да им е по-трудно), нещо, което ми се струва глупаво направено - или ще има увеличение поне до 25% (:ghi: ) или няма да има.
;)
Originally posted by slavi_e
На свинче - звънче :bua:
Originally posted by Metanoia
Прав си напълно, но дъното на ECS отново има кошмарно малки възможности за о/с - само до 5% увеличени на напрежението на процесора (защо не ги правят с твърди числа, няма да им е по-трудно), нещо, което ми се струва глупаво направено -или ще има увеличение поне до 25% (:ghi: ) или няма да има.
;)
Да не говорим на колко "облака" трябва да е човек за да пусне +25% напрежение на процесора си.... но всъщност тогава вече ще е по-скоро маймуна..... :D
"По време на пиянството принципно се различават 3 стадия: Лъв, Маймуна и Свиня. После идва махмурлука"
(Учебник по биология, такъв какъвто трябва да бъде)
Що се отнася за overclock на ECS си прав. Но и за това си има лесно, което први нещата по-поносими. Пичовете от
www.oocworkbench.com се стараят доста и изкарват постоянно модифицирани Biosi с повече възможности.
Значи никой още не се е "прее..." да го пробва...
svetlyo
07.03.03 г., 20:37
Мога ли да обобщя ??
Нека дойде Асрока, и тогава ще спорим.
Проблема на SIS е че няма кой да им напише драйвери за
AGP-to, а нвидиа си имат маса програмисти на щат.
Така че пичове нема алтернатива - Gforce+Nforce
ми тука има и за Asrock-a:
ASROCK K7S8X SiS 746FX (http://www.ocworkbench.com/2003/asrock/k7s8x/k7s8x-1.htm)
Originally posted by svetlyo
Мога ли да обобщя ??
Нема проблеми - тия дни ще тествам и L7 и K7S8X ;)
Originally posted by svetlyo
Мога ли да обобщя ??
ASRock няма контрол на множителя и CPU Core adjust ... не виждам какво точно ще си говорим за тази марка ако питаш мен. А това за AGP-то на SiS вече се превръща в митове и легенди. Алтернативи винаги има, ще знаеш ... :rotate:
Originally posted by DGP
но ако казаното по-горе е вярно това най-верояно ще отнесе NForce 2 като Зил цинкова кофа ... :devil: .
Абе като гледам засега нито Зил-а, нито цинковата кофа се виждат:ghi: :ghi: :ghi:
Аз вчера си купих ECS L7S7A2.Като го тествам ще ви кажа какви са ми впечатлениата.
svetlyo
08.03.03 г., 16:37
жалко че не внасят Iwill дъната не бяха лоши, нищо че бяха с
Али чипсет.
Old_Firehand
09.03.03 г., 23:19
ROBOT ко стана бе казвай че немам тарпение
Абе в петък не можах да взема видео карта и не можах да го тествам.Утре ще си взема карта и ще ви кажа най-късно във вторник!
Old_Firehand
11.03.03 г., 18:24
Робот стана вторник
Metanoia
13.03.03 г., 06:22
Originally posted by old_firehand
Робот стана вторник
Стана четвъртък вече Btw...
Не му давайте зор на човека бе, то само за да се подкара такова дъно е необходимо 2-3 седмици.:ghi: :ghi: :ghi:
Old_Firehand
13.03.03 г., 23:13
бе май и аз ще се набутвам с такова...ще се разбере в събота та според ревюто на един от линковете PCI/AGP e заключена
а?
Интересното е, че на K7S8X има опция за избиране на 200FSB през джъмперите на дъното.... ;)
Originally posted by Mollov
Интересното е, че на K7S8X има опция за избиране на 200FSB през джъмперите на дъното.... ;)
А още по-интересното е, че няма нито контрол на множител, нито CPU Overvoltage ... даже и тоягата ECS ги има тези неща ... :bua:
Ами определено ASROCK се очертава най-голямата "тояга"! Този път ECS поведоха с 1:0 срещу тях.
overclock
14.03.03 г., 20:22
Интересното е, че на K7S8X има опция за избиране на 200FSB през джъмперите на дъното....
-----------------------------------------------------------------------
не е това интересно ,ако тръгне ще е интересно.:D
Абе като гледам резултатите дето вади Miroslav с ASROCK направо с "чиста съвест" препоръчвам ECS-a.
P.S. Направо ме хваща срам, че аз му "подпалих фитила" за този ASROCK.
Originally posted by overclock
Интересното е, че на K7S8X има опция за избиране на 200FSB през джъмперите на дъното....
не е това интересно ,ако тръгне ще е интересно.:D
Без възможност да намалиш множителя и на дифолтен волтаж ... говориш смехории просто ... :lol:
Здравеите.Ето ме и мен!Да ви кажа чесстно съм приатно изненадан от ECS L7S7A2.Смятам че за цената си от 70$ е най-доброто на пазара у нас.BIOS-а си има общо взето всички най-необходими опции (е има какво още да се желае).Не очакваите обаче забележителни резултати по отношение на overclck-а.Аз съм със AMD T-BRED B 1700+ и успях да го пусна на 2700+ но системата не работеше стабилно но на 2400+ се държи идеално.Забелязах един дефект който обаче не съм сигурен че се дължи на дъното-при опит да инсталирам демо на някоя игра(NFS6,C&C GENERALS) по средата на инсталацията излиза съобщение CD-ROM PROBLEM OR FILE IS CORUPT смених CD-то и пак същото и то всеки път на различен етап от инсталациата,освен това в други игри които се инталират нормално по време на игра просто те изхвърля.Понеже компа е нов се усъмних и във видеото(ASUS V920TD 128MB)смених всички възможни драивери вклочително и OMEGA но това не оказа особено влиание на проблема.Ако някои може да помогне с някаква идеа по въпроса моля да го направи.Иначе като цяло съм много доволен от дъното наистина е доста бързо.Само ако можеше напрежението да се вдига още щеше да е супер.
Originally posted by overclock
не е това интересно ,ако тръгне ще е интересно.
--------------------------------------------------------------------------------
Без възможност да намалиш множителя и на дифолтен волтаж ... говориш смехории просто ...
-------------------------------------------------------------------------
Taaaa . Koi govori smehorii kazva6.....:ind:
Sashooo
15.03.03 г., 11:22
грешка - сбърках темата
ROBOT,а какво ще рече доста бързо дъно?...поне някой тест да кажеш...
Old_Firehand
15.03.03 г., 18:20
здравейте, днес и аз си смених дъното процесора и рама .Дъното е същото L7S7A2 със Tbred B и 512 DDR333 Рам веднага подпали на 166 без проблем...ама много ми е чудно че
Board Temp.-36, Cpu Temp-35:D
bam-bam
21.03.03 г., 03:30
L7S7A2
Synchronous/Asynchronous Host-t-DRAM timing:
133/200, 133/266, 133/400, 166/266, 166/333, 166/400
някои може ли да ми каже защо няма 133/333 и има ли някакъв начин да се пусне памета на 333 без цпу-то да се дига на 166 а да си е на 133
Някой успя ли да намери инфо за IWill K7S2? Аз търсих но освен инфото в сайта на Iwill друго не намерих.
Може скоро и аз да си купя един такъв L7SA2, но ми е чудно дали ще мога да подкарам Дурона си на томва дъно????
Според официалната информация потдържа само 133 и 166MHz FSB. Има ли начин да се пусне на 100 или трябва да си сменям и процесора?
Някой опитвал ли е да слага такъв процесор?
Old_Firehand
16.04.03 г., 23:49
не може освен ако не го О/К:D
дъното тръгва от 133-200Mhz през един
Кофти :(
Ъпгрейда ми ще се ускъпи още малко.
А може ли да се намери без ДДС някъде из страната?
Old_Firehand
17.04.03 г., 21:08
питай в JAR
Хе, хе само за статистиката ето едно ревю на дъното на Iwill.
Iwill K7S2 (http://www.64bits.se/recensioner/iwill_k7s2/index.php)
Освен това може да се купи в САЩ за 80$.
А ето и едно мнение (http://www.ocworkbench.com/ocwb/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=25;t=0001 08) на доволен потребител (предпоследния пост в момента).
Billy_BAD_Boy
27.04.03 г., 13:58
Някой да сподели нещо ново за това дъно и чипсет?
Ако сте си го взели ,post about it.
Всичко което е по-интересно:
- о/c
-тестове
-друго
Thanks
И аз се излъгах да си взема такова дъно:D Всичко е много хубаво но при тестовете на паметта не съм доволен
на PCmarc 2002 при 166\166 e 3722 точки а на SISoft 2003 2147\2051 като с KT333
Като пусна на 172\172 PCmarc 3611 a oще по-страното е че на 166\200 резултатите са още по-трагични PCmarc 3460 точки.
A иначе за процесора се кефя много защото го подкарах от 1600+ до 2200+ и си работи стабилно. Другите забелижителни нешща са че имам 1 com port и липсва охлаждане на малкия чип.
Billy_BAD_Boy
02.05.03 г., 19:43
Originally posted by KOLEV
И аз се излъгах да си взема такова дъно:D Всичко е много хубаво но при тестовете на паметта не съм доволен
на PCmarc 2002 при 166\166 e 3722 точки а на SISoft 2003 2147\2051 като с KT333
Като пусна на 172\172 PCmarc 3611 a oще по-страното е че на 166\200 резултатите са още по-трагични PCmarc 3460 точки.
A иначе за процесора се кефя много защото го подкарах от 1600+ до 2200+ и си работи стабилно. Другите забелижителни нешща са че имам 1 com port и липсва охлаждане на малкия чип.
Що не пипнеш таймингите на памета. Може да се забърза
малко или повече:)
Наистина не е редно с такава DDR да имаш такива резултати.
Аз с моя драглив SAMSUNG и КТ333 ги правя горе- долу толкоз(на Sisoft Sandra 2003)
Таймингите са си до дупка
mandrake
04.05.03 г., 01:47
Аве хора я кажете, да се "набутвам" ли и аз с това дъно.
Old_Firehand
04.05.03 г., 02:11
аз лично бих си го купил отново, бих го предпочел пред КТ400
.Все пак тва е едно от най ЕФТИНИТЕ и най съвременни дъна на пазара .Също има и много добри функции за ОС
Old_Firehand
04.05.03 г., 02:13
Originally posted by KOLEV
Таймингите са си до дупка
я кажи до колко Мнz ти държи РАМа на ТУРБО и CL2
Paparac
04.05.03 г., 02:16
аз лично бих си го купил отново, бих го предпочел пред КТ400
.Все пак тва е едно от най ЕФТИНИТЕ и най съвременни дъна на пазара .Също има и много добри функции за ОС
Ефтините, ае сега пак да не се заблуждаваме, пак казвам, 58 нe e=85, ок, перкай с тоя елитдръв, пак казвам,че е по-голям дръв от гигадръв, най-малкото заради dual biosa....Елитгруп suxxx доста повече от gigabyte
Old_Firehand
04.05.03 г., 02:44
Originally posted by Paparac
Ефтините, ае сега пак да не се заблуждаваме, пак казвам, 58 нe e=85, ок, перкай с тоя елитдръв, пак казвам,че е по-голям дръв от гигадръв, най-малкото заради dual biosa....Елитгруп suxxx доста повече от gigabyte
за старото ми дъно определено мога да кажа че e
елиттруп-K7S6A SIS745 но това определено не е такова,
а като ти гледам сигнатурата ти хич и не ти завиждам:D
за сравнение тези 2112MHz си вървят на 1.68 В само
вентилатора и паметта ме спряха а дъното съм го взел за 67$
с ДДС
Billy_BAD_Boy
04.05.03 г., 14:56
Originally posted by Paparac
Добре де кой те кара да сравняваш гигадръв с това дъно:mad:
Много ясно че гигадръва потъва още като сравним цените!
А ако си гледал ревюто на това дъно(линка е някъде из този post) просто не знам за какво се хващаш (заяждаш).
Гигадръвите правят само дъна с VIA chipsets - да си ги правят, ама все пак за всеки има място под слънцето.
P.S. Между другото знаеш ли кое е най-продаваното дъно за АМД в целия свят? :p
Progressor
04.05.03 г., 16:08
Верно евтино е , но си има всичко ,че и малко отгоре ;)
за мен най-важното е че pci ми е винаги на 33 mhz :D
и колкото и да клоквам няма опасност за периферията ..
А за трансфера на паметта - след втората версия на биоса Elitegroup нещо омазаха и с новите биоси трансфера пада с
10-15 % , решението е да флашнете стара версия, аз лично си карам с първата - ftp://ftp.ecs.com.tw/bios/mb/l7/l7s7a2/l7s7a2_030127.exe
след флашването ресетнете биоса от jumper-a на самото дъно, това е магията ;)
А и да добавя, вградената мрежова карта е много по-добра от
8139 Realshit ...
Ако ви се чете - на www.amdforums.com секция Elitegroup има доста info
я кажи до колко Мнz ти държи РАМа на ТУРБО и CL2 Ами аз съм я пускал на 400mhz ултра и CL2
Ако някой иска да научи всичко за това дъно
www.ocworkbench.com/ecs
Там е истината - всички модове и туйкове ги има във форума.
Има и програмка която може да качи шината без проблем над 200
P.S.
За биоса: новите версии имат голяма стабилност при агресивни настройки за сметка на намалената производителност на паметта.Има и моднати биоси.
Ето и едно доказателство ,че за цената си това е най-доброто дъно на пазара , а не да слушам бръщтолевиците на Paparac(да ме извинява много ама си е така).
http://www.ocworkbench.com/ocwb/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=35;t=0021 97
niakoi imal li e problem pri insalaciata na windows xp i po specialno pri wklucheni onboard sound, lan, usb ?
Progressor
06.05.03 г., 18:59
Проблеми точно с ХР не съм имал, а ползвам всичко що е on-board на платката .
По принцип XP-то слага драйвери на IDE-то и LAN-а , и остава
да се сложат ръчно за AGP и Sound .
Напълно подкрепям Slavi_e :D
това дъно няма МАС адрес?!? как му се слага?!? :( :?: имали ли сте такъв проблем?!? :(
bay_ignat
21.05.04 г., 23:51
един приятел имаше аналогичен проблем и накрая стана ясно че дъното е дефектно.Така ,че най-вероятно и в твоя случеи е така.
s nekolkokratno preinstalirane na LAN drajwera se oprawi... :) ne mi e qsno ]o... :)
Авторски права на vBulletin