Виж пълна версия : IR port
От къде мога да си намеря инфрачервен порт(или някакви схеми за да си го направя ;) ).Трябва ми за да свържа Nokia 6510 и PC то.
Sashooo
07.03.03 г., 00:25
Originally posted by edi
От къде мога да си намеря инфрачервен порт(или някакви схеми за да си го направя ;) ).Трябва ми за да свържа Nokia 6510 и PC то.
Що не я свържеш с кабелче, аз така съм направил-> към сериен порт.
Originally posted by Sashooo
Що не я свържеш с кабелча, аз така съм направил-> към сериен порт.
А от къде мога да си взема кабел и на каква цена.
G-Point
07.03.03 г., 00:42
Originally posted by edi
Виж http://rcswww.urz.tu-dresden.de/~sb831436/irda/irda.htm правил съм го и работи, дори може да се прехвърля инфо между лаптоп и настолен компютър.
Ilian359
07.03.03 г., 03:41
Това добре, ама откъде купи това TDFS4500 и за колко? Аз доста го търсих, ама навсякъде дърво...
The Bandit
07.03.03 г., 12:50
Ето още една схема: http://ch.telemost.ru/cellular/irda.htm
Един приятел я направи като използва трансивер, взет от някакъв Ериксон, който му дадоха в един сервиз и стана без проблем, пробвахме го с разни телефони (Nokia - 6510, Siemens - SL42, SX45, Motorola - L7089) както и с лаптоп Compaq и часовника ми Casio Wrist camera(http://www.casiowristcamera.com/wqv3_product.asp).
Ilian359 - оказва се, че освен тези разпространени трансивери на Vishay и HP, стават и всякакви други от телефони. По-късно се сетих, че и някои лазерни принтери на НР като 6Р например също имат ич порт и може да се пита в някой сервиз дали не им е останал трансивер. Още полезна информация има на http://www.iceinet.ru/network/infrared.html
А иначе инфраред-а си е полезно нещо. Бих го предпочел пред кабел за телефона - кабелът ще става само за въпросния телефон, а ич порта ще може да се използва и като универсална връзка и за други неща. Аз лично ползвам IRWave 320F от 3 години, но ако тогава имах нужната информация щях да си направя сам порта :)
G-Point
07.03.03 г., 23:17
Originally posted by Ilian359
Това добре, ама откъде купи това TDFS4500 и за колко? Аз доста го търсих, ама навсякъде дърво...
Конрад
ама си взех 6500 че е 4 мегабита и при връзка между компютри става по бързо прехвърлянето на файлове.
Имам още няколко въпроса. :)
На каква цена е TDFS4500/6500?
Как се свърза самата схема към IrDA(с каква букса или куплонг) порта на дъното и на какво максимално разстояние може да се намира датчика от порта на дъното?
А някой да знае откъде мога да си намеря схема за кабел за 3310?
Благодаря!
:D
The Bandit
09.03.03 г., 00:40
Originally posted by edi
Как се свърза самата схема към IrDA(с каква букса или куплонг) порта на дъното и на какво максимално разстояние може да се намира датчика от порта на дъното?
"IRDA порта" на дъното са 4 пина - IRTx, IRRx, GND, Vcc, най-често има и 1 или 2 празни NC (no connect) като точната им последователност за съответното дъно трябва да се прочете в книжката му. Готовата схема (респ. кабелът й) трябва да се свърже към тези пинове, като за целта можеш да ползваш част от IDE букса или пластмасови конектори като тези, с които led-овете и power бутона на кутията се връзват към дъното. Готовите IRDA портове ползват PS/2 преходник на планка, която се слага на кутията и портът (схемата) се включва на нея като така може лесно да се изключва ако се налага да се мести някъде.
Ilian359
09.03.03 г., 23:23
Хиляди благодарности!
Между другото цената във Варна на TDFS4500 е 16 лв. и се доставя за един месец.Намерих я в един каталог на Conrad.Другите схеми неможах да ги намеря никъде даже на повечето места не бяха чували за тях.
Всъщност не съм проверявал за аналози на тези схеми, но скоро време мисля да го направя защото не ми се чака месец и косур за една интегралка с 2 диода.
Последен върпос. :)
Това ли е IR порта на Nokia6510, защото въобще не ми прилича на IrDA.Гледах порта на Nokia 6310.Нейния беше с тъмно червена пластмаса отгоре.
Ще прекача една снимка.Sorry че е малкотъмничка ама видеокамерата ми няма светкавица :P.На нея съм снимал това което ми казаха че било ir porta.Мен лично ме съмнява да е той, защото телефона е купен от италия и да не е някой менте(въпреки че пише Made in Finland).
imperia
12.03.03 г., 05:47
само windows 2003 standard edition поддържа infrared.
"In the Windows .NET Server 2003 family, only Windows .NET Server 2003, Standard Edition supports infrared networking"
това го пише в хелпа. при мене въобще няма "wireless link" икона или нещо подобно в Control Panel. Някой може ли да потвърди?
Milanoff
12.03.03 г., 11:05
Originally posted by imperia
само windows 2003 standard edition поддържа infrared.
"In the Windows .NET Server 2003 family, only Windows .NET Server 2003, Standard Edition supports infrared networking"
това го пише в хелпа. при мене въобще няма "wireless link" икона или нещо подобно в Control Panel. Някой може ли да потвърди?
Е тва беше яко!!! :D Би ли разяснил това си твърдение - ако можеш!:D :rolleyes: :rotate: :drunk: :drink:
И според теб как на повечето лаптопи има инфраред и те даже работят с мобилни телефони дори с Виндовс 98!
А бе хора, пускайте по един google преди такива крайни изказвания!:) :D
imperia
12.03.03 г., 16:10
човеко ти май не си наясно. аз съм се мъчил 1 ден преди да го напиша това. Става дума само за Windows 2003!!!!!!!!!!! повтарям Windows 2003!!!!! Цитата който съм дал е от хелпа на Windows. Със сигурност Windows 2003 няма поддръжка за infrared.
The Bandit
12.03.03 г., 19:53
човеко ти май не си наясно. аз съм се мъчил 1 ден преди да го напиша това. Става дума само за Windows 2003!!!!!!!!!!! повтарям Windows 2003!!!!! Цитата който съм дал е от хелпа на Windows. Със сигурност Windows 2003 няма поддръжка за infrared.
Е каква и логиката при положение, че IRDA поддръжка има от Win95 насам и има все повече устройства, които могат да се ползват с него. Да не би МS пак да са преди всички и да са минали изцяло на Bluetooth?
imperia
12.03.03 г., 20:14
забравете ги другите windowsи. аз говоря за windows 2003 САМО! поддръжка за infrared ще има само в Standard Edition и може ви (не съм сигурен) в Webserver edition. Enterprise Edition НЯМА въобще Infrared. Сигурно Microsoft са решили, че не ти трябва infrared за голям сървър.
Originally posted by edi
Последен върпос. :)
Това ли е IR порта на Nokia6510, защото въобще не ми прилича на IrDA.Гледах порта на Nokia 6310.Нейния беше с тъмно червена пластмаса отгоре.
Ще прекача една снимка.Sorry че е малкотъмничка ама видеокамерата ми няма светкавица :P.На нея съм снимал това което ми казаха че било ir porta.Мен лично ме съмнява да е той, защото телефона е купен от италия и да не е някой менте(въпреки че пише Made in Finland).
Това е! Нишо, че не е лъскаво покритието...
забравете ги другите windowsи. аз говоря за windows 2003 САМО! поддръжка за infrared ще има само в Standard Edition и може ви (не съм сигурен) в Webserver edition. Enterprise Edition НЯМА въобще Infrared. Сигурно Microsoft са решили, че не ти трябва infrared за голям сървър. Ima logika.
Wse pak, nqkoj da znae da se prodawat GOTOWI wyn[ni IR portowe? (za predpo`itane ne sglobeni na kolqno w Bylgariq)
wwell edi
Mod. edit (Dark Skywalker): Добре дошъл във форума! Ако обичаш, запознай се с правилата и пиши на кирилица.
Има готови IR портове ама навсякаде са USB.Аз наскоро търсих такива които се вързват към дъното но уви няма никъде.Цената на UBStata е с около 20-30$ по висока от тази на IR който се вързва към дъното
georgebg
10.05.03 г., 10:25
Originally posted by edi
Има готови IR портове ама навсякаде са USB.Аз наскоро търсих такива които се вързват към дъното но уви няма никъде.Цената на UBStata е с около 20-30$ по висока от тази на IR който се вързва към дъното
Вчера случайно минах през Уникомс - Варна и там имаше инфраред за дъно ( MAtrix) - цената беше към 16$ май.
georgebg аз ходих в Unicoms да видя за тези портове.В ценовата листа ги има но като отидах казаха че имат само за USB :rolleyes: .Незнам може и да не са ме разбрали щото много работа имаха.
Авторски права на vBulletin