PDA

Виж пълна версия : Защо не подредите отделните части на форума по посещаемост

Pizza_again
06.03.03 г., 12:32
Статистиката показва че не само аз, а и други хора превъртат(1024х768 и <), за да стигнат до "Далаверите", като прескачат много по-малко посещавания раздел "Софтуер"

Модераторите сериозно да се замислят, все пак "Далаверите" са 3ти по посещаемост, колко мишки и време=пари трябва да се потрошат за да се оплаче някой?

Ba4o Kiro
06.03.03 г., 12:44
"Далавери"-те са нещо като "помощен" раздел, който (както знаеш) не е основна цел на Форум-а. Точно затова ще си остане там където е... Мисля че ще е "малко" несериозно да влезеш във най-големият хардуерен форум в България и да видиш на първо място раздел "покупки-продажби"!
Затова раздела "далавери" ще си остане къде то му е мястото - "в страни" от основната цел на Форума...

gaburko
06.03.03 г., 12:45
Има някакъв резон в това, особено ако някой не е много чест посетител. Аз обаче ползвам "view new posts" и много рядко се "разхождам" по секциите на форума.

Pizza_again
06.03.03 г., 14:13
Ба4о Киро ами сложи го наистина встрани (там където му е мястото) — ДО основния форум, не под него

Ba4o Kiro
06.03.03 г., 15:18
Що се прайш на луд?!
Да трия ли по-горния ти пост, а?!

Valeri
06.03.03 г., 19:20
Originally posted by Pizza_again
Статистиката показва че не само аз, а и други хора превъртат(1024х768 и <), за да стигнат до "Далаверите", като прескачат много по-малко посещавания раздел "Софтуер"...

То е като четенето на книга. Четеш каквото ти харесва най-много, като не искаш от издателя да размести главите така, както би ти харесвало на теб, нали? Разделите на форума следват напълно лигичен за такъв форум ред. Ако не искаш да си "чупиш мишката", натискането и задържане на "стрелка надолу" върти форума също*. За теб е по-добре "Далавери" да са по-горе, друг ще иска "Общи", трети "Game Galactic"... коя е правилната подредба? Твоята?

* - аз гледам форума в момента на 800х600 (12.1" LCD на лаптоп) и не виждам никакъв приблем. Дори в момента нямам мишка, ами scroll-вам с touchpad-a и стрелките.

Pizza_again
06.03.03 г., 23:35
Според теб значи не е правилно да се подреждат по посещаемост?

Valeri
07.03.03 г., 07:38
Според теб значи не е правилно да се подреждат по посещаемост?

Да, не е правилно... Според мен трябва да са подредени по тематики, като водещата такава трябва да формира първия раздел, т.е. както са в момента. В един вестник за политика (примерно) никога спортната страница няма да стане първа, без значение колко хора четат само нея. Ако бяхме софтуерен форум, съответно "Софтуер" щеше да е най-отгоре, както сме хардуерен - "Хардуер" е най-отгоре, а като (ако) станем форум за покупко-продажби, тогава "Далавери" ще се качи най-отгоре.

Pizza_again
07.03.03 г., 12:12
Не си прав, без далаверите няма да има хардуер, но нали ти си модератора, пак съм принуден да се съглася :), айде нейсе ...

Ba4o Kiro
07.03.03 г., 12:46
Какво искаш да кажеш - че без раздела "Далавери" няма да го има раздел "Хардуер..." - респективно 90% от форум-а?!!!!!!
Май си в много голяма грешка!

Ако говориш "по принцип" - без "далавери"-бизнес няма да има хардуер... Със същия успех мога да кажа - ако го нямаше слънцето - никой от нас нямаше да го има...

P.S. За мен лично раздела "Далавери" не е от толкова голямо значение... Не е това причината която кара хората да посещават форума!

Valeri
07.03.03 г., 20:24
Не си прав, без далаверите няма да има хардуер, но нали ти си модератора, пак съм принуден да се съглася :), айде нейсе ...

Бих казал, че за пореден път изпадаш в позицията на "малцинство", дори в случая май то е с един представител. Не е въпросът дали съм модератор или не, а кое смятам за правилно или не. Щом повечето хора смятат същите неща за правилни, които аз смятам за такива, тогава просто губиш и толкова. Същият принцип като по темата за кирилицата...

GeniusLoci
07.03.03 г., 22:11
Аз например дори вече не влизам в "Далавери"..че какво да търся там..
но това за мен.

Не може и не е редно дори Далавери да се нмира на дрго място - според мен дори най-накрая трябва да иде. Това че ти, Миро и още няколко чмовека дебнете там денонощно, и даже се опитвате (ти) да се направите на "малцинството на пишещите на латиница", пък някои от вас дори не поглеждат други теми на форума не прави раздела най-предпочитан (най-четен може би - ако отваряте достатъчно често за нови "далаверки")..

Изобщо не целя да се заяждам, да не решиш нещо такова :D , горното е малко на майтап..ама ..така си е..

alexz
08.03.03 г., 02:41
aaaa, не така...ВАЖНА е далаверата..:) аз пък първо поглеждам там и тогава гледам останалото... ;)

пък не се бях сетил дали ми се чупи мишката...?!?

все пак можеше да е поне преди геимс галактик... :) адски несериозна тема поне за мене де... :)