PDA

Виж пълна версия : The Elder Scrolls IV: Oblivion излезе! (Впечатления и коментари)

Страници : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9

codename47
22.03.06 г., 04:24
Братя ДОЖИВЯХМЕ!

[Mod. Edit] (The Penalty) - Моля коментирайте играта в рамките на тази тема!

BrainClot
22.03.06 г., 09:16
Някой вече пробва ли я, да каже някакво мнение, че аз имам 1 час до пробата, а нямам търпение ;)

Cenzor
22.03.06 г., 10:04
ще мога ли да играя с 6100 ?
Във всяка тема за нова игра ли ще го задаваш , този въпрос?!
Имаш карта за офис , не за игра. Да ще можеш 640*480 .... :o

craghack
22.03.06 г., 11:37
С 6100 няма да стане. Трябва от сорта на 6600GT. Иначе ще трябва да мъчиш на 800х600 например.

RazorJack
22.03.06 г., 12:01
Хораааа играта владее, рулира и квото още се сетите! :D То се и очакваше де.

бтв ако искате да играете прилично на висока резолюция и нямате 7800 изключете HDR и включете на Bloom осветление. Моята 6800 страшно се озорваше с HDR на 1280 ама на Bloom си върви перфектно а и мисля че всичко е достатъчно красиво и така.

codename47
22.03.06 г., 12:02
не знам хора дали е така но на абс. сичко на макс на 1280/1024 с HDR с фрапса ми изкарва около 20фпс като не съм спирал торенти антивирусни, стени и т. нт., без никакъв клок. Обаче нещо графиката не бих казал че е мн. добра, не знам може би не съм пуснал нещо както трябва, иначе физиката си е както във филмчетата, вече се бъоръжих с броня и катана а в другата ръка факла и е доста яко, няколко гоблина го отнесоха вече :starwars:

BatVas
22.03.06 г., 12:06
Я по-бързо споделете още инфо, че съм на работа и нямам търпение да се прибера и да пробвам :D

Ar4i
22.03.06 г., 12:15
Я по-бързо споделете още инфо, че съм на работа и нямам търпение да се прибера и да пробвам :D

и аз, и аз :)

koshera
22.03.06 г., 12:33
Явно всички сме на бачкане :D
Нямам търпение да се прибера и да разцъкам!!!

RazorJack
22.03.06 г., 12:51
Оо работа ли днес официално го обявявам за полов ден - заебавам всичко и играя :D

Аз излязох на открито вече, бати кефа, всяко листенце е направено яко, водата е супер ... Влязох в няква гробница, даже като се бих с някви зомбита ме заразиха с някаква болест от която можело да стана вампир ... или поне така пишеше :D Cool :D

codename47
22.03.06 г., 13:03
аз още съм в катакомбите - http://pg.photos.yahoo.com/ph/nikolaypetrov2001/album?.dir=b0c7 - графиката не ми се струва добре все едно я гледам на 800/600 - няма никви подробности, може би на открито е по-яко

Roshav
22.03.06 г., 13:03
Аз съм обявил полова седмица (със съгласието на жената :D )
Ама ей го(в) на още 19 часа - и тя седмицата превали.

koshera
22.03.06 г., 13:40
Надявам се на радеон 9550 да може да се играе ... поне на 800*600 ...

BatVas
22.03.06 г., 15:09
Надявам се на радеон 9550 да може да се играе ... поне на 800*600 ...

Ето това е цитат от друг форум:
"с ati radeon 9550 cloknata 512 ram AMD Sempron 2800+ да не ви давам screenove че ша се опалшите направо "

Аз се надявам на моята 6800 (отключена от Бачо Киро на 16/6 :D ) с 1024 РАМ да се играе поне сравнително добре :D

Abyss
22.03.06 г., 15:12
9550 е минимума. Масовите отзиви са, че не иска процесор много, но за видеото... Абе тегля с 500кб, па ако не мога си я играя на макс 1024х768 с ГТ-то, че го строшим на две, кат съчки за огин :D.

Minimum Requirements:
Windows XP/2000/XP 64-bit, 512MB RAM, 2 Ghz Intel Pentium 4 or equivalent
processor, 128MB Direct3D video card and DX 9.0 driver, 8x DVD-ROM drive, 4.6 GB
free hard disk space, DirectX 9.0c (included), DX 8.1 compatible
sound card, Keyboard, Mouse
Supported Video Card Chipsets:
ATI X1900 series
ATI X1800 series
ATI X1600 series
ATI X1300 series
ATI X850 series
ATI x800 series
ATI x700 series
ATI x600 series
ATI Radeon 9800 series
ATI Radeon 9700 series
ATI Radeon 9600 series
ATI Radeon 9500 series
NVIDIA GeForce 7800 series
NVIDIA GeForce 6800 series
NVIDIA GeForce 6600 series
NVIDIA GeForce 6200 series
NVIDIA GeForce FX series
Хмм, 7900 я няма... Е който се е прецекал... :D

Едит: Мда, и аз се надявам ГТ-то да може макс детайли без ХДР...

woynoff
22.03.06 г., 15:35
:D напомня ми Arx Fatalis, ще може ли да си пека хляб и риба?

The Penalty
22.03.06 г., 15:44
Стига ме дразни де! Аркс ми е една от любимите игри, Елдер Скролс също... а 17.00 часа е далече... :(

Vitkur
22.03.06 г., 15:46
Аркс ми е една от любимите игриХа, имам я оригинална от едно видео Албатрон ритейлско, ми изпадна... подарявам, ако имаш интерес :D

craghack
22.03.06 г., 15:48
Играта е ВЕЛИКА! Заслужаваше си чакането. Още съм в каналите, но само като палнах факлата и ми се напълни душата. Кофтито е, че 6600GT доста издиша горкото, но все пак става за игра. На 1024х768 съм обаче имам гадното усещане, че навън ще цикли :( . Тъпото е, че няма как да се прибера поне до 9 вечерта :( :( :(

Cenzor
22.03.06 г., 15:49
Нъц, сурАви ще трябва да ги ядеш. :D

Sniper
22.03.06 г., 15:50
аз още съм в катакомбите - http://pg.photos.yahoo.com/ph/nikolaypetrov2001/album?.dir=b0c7 - графиката не ми се струва добре все едно я гледам на 800/600 - няма никви подробности, може би на открито е по-яко

абе с тея 12-14 fps вървиш като в комикс, намали резолюцията или ефектите

в официалния форум пишеше за текстурите при видеорам:
128-256Mb на medium, high само за 512Mb видеокарти

на 4-тата снимчица, това въженце ти ли го заложи, да се спъне тролчо в него :devil:

The Penalty
22.03.06 г., 16:14
Ха, имам я оригинална от едно видео Албатрон ритейлско, ми изпадна... подарявам, ако имаш интерес :D
E далечко си ми, иначе не бих отказал една за тате - и той е голям фен :D

Ше го видим тоя Обливиън довечера как ще крета на моята каручка, дано да се играе, че... :smack:

Ar4i
22.03.06 г., 17:50
Играта е ВЕЛИКА! Заслужаваше си чакането. Още съм в каналите, но само като палнах факлата и ми се напълни душата. Кофтито е, че 6600GT доста издиша горкото, но все пак става за игра. На 1024х768 съм обаче имам гадното усещане, че навън ще цикли :( . Тъпото е, че няма как да се прибера поне до 9 вечерта :( :( :(

късметлия си аз нямах интернет снощи (*най-добри пожелания за цялата рода на админите на доставчика ми*) и довечера чак почвам да я тегля и то от приятел защото тез диванета я са опраили нета я не. Тъй че добре си ти - имаш я готова да те чака! ех ако я изтегля довечера (да има добър сиид и ще я дръпна бързо) и ще има доста малко спане нощес.
е жената малко ще се сърди ама ще се договорим някакси :)

socrat_bg
22.03.06 г., 19:26
от къде я теглите :) даите линк

codename47
22.03.06 г., 19:43
Аз излезах от каналите и.....като се почна едно сечене...върви доста по-зле навън както се и очакваше де

z0ne
22.03.06 г., 19:48
Хмм, 7900 я няма... Е който се е прецекал... :D
Това че я няма не означава че играта няма да тръгне ;) Важното е драйверите да и имат поддръжката - а те го имат :lolsign:

Pendoc
22.03.06 г., 20:02
При мен всичко на макс + АА х6 върви идеално на Р4NW 3.0@3.6, 2Gb DDR и X800XT PE 540/1180, 256Мб. Графиката е много добра.

Abyss
22.03.06 г., 20:05
Аууууууу! Нема такава сеч, братя! Графиката е INSANE!!! Ама битките със арчер са кошмарни, май пак ще си щракам със меча и така... Обаче горкото ми компотче. Майка плаче, баща умира... Ей нема такъФ дзвер - 1024х768, хай куолити, ХДР - 18-65 кадъра. Ама най-вече около 30-те. А аз както бях свикнал и с 4АА+8АФ... Майка плаче. Пълен разкош е графиката, като излязох навън бях с оворена уста поне 30 минути. Наистина разкош.

И как подяволите се прави скийншот на тая игра?!
При мен всичко на макс + АА х6 върви идеално на Р4NW 3.0@3.6, 2Gb DDR и X800XT PE 540/1180, 256Мб. Графиката е много добра.

Даа, и един мармот... Какво е туй АА х6 :conf: .

Boing
22.03.06 г., 20:23
ХАХА АА6 на х800хт ,моля те с научната фантастика в общи ,моята карта на АА6 в досто по-леки игри се зори ,а ти в тая игра АА6 ,стига глупости или ако за теб 10-15фпс е идеално е друг въпрос:)) Просто АА6 и АА8 са много тежки ,по-леко е на 1920х1440 АА4 отколкото 1600х1200 АА6 и 1280х1024 АА8 прави си сметката:)(особено за карта с 256мб ,за карта с 512 може в последните да има малко предимство.
БТВ от няколко часа има 84.25 за Нвидиа ,мнгоо добър бил профила точно за тая игра ,така че слагайте драйвера малко да ви оправи положението ,който е с Нвидиа :cool:

Pendoc
22.03.06 г., 20:36
Даа, и един мармот... Какво е туй АА х6 :conf: .

Начинът, по който се образува цифрово изображение на екрана, винаги води до известно „назъбване“ на контурите. Когато поради една или друга причина не е възможно да се използва по-висока разделителна способност, единственият начин за подобряване на образа е да се използват различни техники за „изглаждане“. Това би могло да стане, като околните пиксели се запълнят с усреднени стойности. Тяхното определяне, така че да се получи най-добра картина, е предмет на сериозни изследвания. Методът на „грубата сила“ се нарича SuperSampling. При него сцената се пресмята с по-висока разделителна способност, след което се намалява до действителната и се филтрира. Естествено, това води до голямо намаляване на производителността, защото понякога се изчисляват 4 пъти повече пиксели (в режим 4х, което съответства на коефициента на изглаждане на контурите – 4), отколкото се изобразяват. Другият метод, наречен MultiSampling, е по-сложен, като за сметка на усложняване на графичния процесор се получава по-добра производителност. В този случай всеки пиксел се изчислява на няколко пъти, като всеки път се измества на разстояние половин пиксел. Така получените виртуални пиксели образуват окончателния цвят на всеки реален пиксел. Колко виртуални пиксела се изчисляват и какъв е алгоритъмът на филтрация, зависи от избрания режим (2x, 4x, Quincunx и 4xS).

И да не те притеснява къде е "х" :D
Сега ще проверя кадрите, но видимо не насича .

codename47
22.03.06 г., 20:42
едно добро ревю: http://pc.ign.com/articles/697/697213p1.html

edit-някви оптимизирани драйвери: http://www.guru3d.com/newsitem.php?id=3737
edit edit: This new version ForceWare 84.25 will contain specific performance enhances to Elder Scrolls IV: Oblivion

Abyss
22.03.06 г., 20:42
Pendoc, Boing ти го е казал вече - НЕ може и да си мислишза 6АА с тая карта! И не ми тегли лекции какво е АА - наясно съм. Просто ми беше интересно как постигаш нормални кадри с 6АА. Не се надценявай!

Roshav
22.03.06 г., 21:02
Алооууууууууууу
Какво му налетяхте на човека? Споровете АТИ wc :D Нвидия са на друго място.

Vitkur
22.03.06 г., 21:03
Мдааа, Стелт е прав. Ето от инфото на драйвъра - 84.25

"This new version ForceWare 84.25 will contain specific performance enhances to Elder Scrolls IV: Oblivion" - http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1356

За съжаление играта още се download-ва при мен...

xeo
22.03.06 г., 21:05
графиката е брутална нямам търпение да я инсталирам :D

codename47
22.03.06 г., 21:06
кажете с тоя драйвър има ли подобрение-трябва да дига фпс-тата поне с 20:) и да подобрява картината на 50% надеюс

Pendoc
22.03.06 г., 21:07
Прави сте! Сега проверих с фрапса кадрите. При всичко на макс падат до 13-14 на места. Просто не съм бил включил всичко.

1234
22.03.06 г., 22:12
Ам, какво да кажа - 2100МХз, 512 РАМ, FX5900 (клокната 450/850) - това при един колега.
800Х600, всичко "low" върви със сеч, ама до тука сме го видели смао в подземията. На вънка се очаква да е много зле.

codename47
22.03.06 г., 22:18
намлете си верно текстурите на lol щото като се замисля май мойте бяха на high от autodetect-а и затва се развлачи

BrainClot
22.03.06 г., 23:03
Играя с някви 15fps ма и така ми е добре, при положение че съм на 10х7 и HDR :D

EDIT: Някой ако става крадец, да сподели къде се намира тоя търговец на крадени стоки, че нещо не мога да го намеря в главния град :(

Orinoko
22.03.06 г., 23:34
Ам, какво да кажа - 2100МХз, 512 РАМ, FX5900 (клокната 450/850) - това при един колега.
800Х600, всичко "low" върви със сеч, ама до тука сме го видели смао в подземията. На вънка се очаква да е много зле.

Тая 5-та серия на nVidia, е за боклука.Като се има предвит, че карти от сорта на 9600 и 9600Pro се справят по-добре от 5900(изключвам DOOM 3) няма к'во да говорим.Аз съм 9600XT, но все още я тегля по-късно ще споделя кое, как и защо, ако изобщо вдигна 10 кадъра на low :D

Ай дерзайте :p

codename47
22.03.06 г., 23:52
аааа, оправих се, начи като си намалих верно текстурите на медиум графиката стана супер-тея грозотии са ми били щото играта я детектваше и пускаше на хай а картата ми е 128МБ, сега вече съм доволен:):) Остана да пробвам и оптимизираните драйвери ама сега тегля нещо. В момента съм със 77.77 и няма подобрение от последните официялно на нвидиа, тва беше за проба просто. В момента съм на 1280/960, текстури-медиум:) и ефекти на макс сичко на HDR=15 фпс:) без клок

edit: http://pg.photos.yahoo.com/ph/nikolaypetrov2001/album?.dir=b0c7 тука на дневните 3 картинки се вижда

Snake
23.03.06 г., 01:20
На 5900 е абсурд да се играе, аз ще я оставя тази игра за по-добри дни. :mad:

michev
23.03.06 г., 09:25
първи впечатления от 5 часа игра снощи:
първо, лично аз очаквах повече от създаването на героя, толкова го рекламираха, а в крайна сметка повечето от нещата почти не можеш да ги контролираш. иначе настройки бол, ама ква е файдата - мръднеш широчина на носа примерно и то ти мръдва всички останали. верно че по принцип има някакви пропорции все пак, ама... така и не успях да направя на женката коса дето да стига поне до под раменете. преживях го де :p
след тва - на първо впечатление графиката не е чак толкова добра, особено от fp гледна точка. не че не е достатъчно детайлна, някак си просто стила ми се струва леко... недостатъчен. отдалече е добре, доста се изкефих колко плавно се движи коня примерно. предполагам че е въпрос на свикване, след още няколко часа игра сигурно ще съм предоволен и от графика :p
интерфейса като цяло му липсват малко туултипчета, иначе е добре изпипан. много са ми малко шорткътите, или аз не съм внимавал в туториала? има ли начин да направиш повече от 8? липсва ми бутонче за бърз достъп до картата, такова за "прибери всичко" и някои други.
взаймодествието с предметите е доста добро, примерно убиеш някой и оръжието му като падне дрънчи, като удариш нещо желязно с меча даже и искри има :p
има и нещо като бъг/недомислица - някой врати са отключени от външната страна и заключени от вътрешната. влезнах така в гилдията на воините ако не се лъжа, после не можах да излезна щото вратите са леко заключени и при тва "много трудни". на всичко отгоре в момента в който влезнеш и те аутосейва :mad: голям зор беше да излезна, добре че като проспах няколко часа се появи един от пазачите и добре че имах у мен крадени неща, че 4 часа игра щяха да идат на кино...
засега толкова, неска и аз съм на бачкане хлииип :(

codename47
23.03.06 г., 09:41
тея оптимизирани драйвери не вършат никва работа-със 77.77 се виждаше по-добре и не сечеше толкова. Сега вече съм на сичко на медиум и изкарва около 30фпса ама дори и на 40 нещо движенията ми се струват забавени някси. Начи за графиката просто вероятно не мога с мойта карта да видя ефектите от хай настройки, сигурно изглежда доста яко

jodeci
23.03.06 г., 09:53
интерфейса като цяло му липсват малко туултипчета, иначе е добре изпипан. много са ми малко шорткътите, или аз не съм внимавал в туториала? има ли начин да направиш повече от 8? липсва ми бутонче за бърз достъп до картата, такова за "прибери всичко" и някои други.(
"Прибери всичко" има, поне при мен ;) , но не го използвам, че и много плява носят NPC-тата, да не говорим за мърша :D . Колкото до графиката, четох нагоре, че някой с Х800ХТ РЕ бил играл с 6АА...аз съм със същото видео и бих споделил, че с 6АА вероятно би изглеждало като да разглеждам албумчето със снимки от детските години ( а може и на човека картата да е някой зондер модел :D )

The Penalty
23.03.06 г., 10:19
Taка, моите впечатления от 1 час снощи.
За играта като игра няма да говоря, трябва да се поиграе за да се усети, нещо за което нямах време, но се опитах да я подкарам да върви приемливо на моята конфигурация (Opteron 144@~2500, 1g RAM, Galaxy 6600GE@525/1050).
Явно играта не се интересува много от процесор а предимно от видео карта и рам.
Бетесда оправдаха очакванията ми и свалиха актуалния хардуер на колене (в официалния форум на играта постове от типа на "7800гт/7800гтх дава м/у 20/40 фрейма на открито" не са радкост).
Явно ще трябва (както се очакваше) да мине 1-2 пача играта за да се изгладят недоразуменията (и 1-2 години за да може да се играе нормално :D).
Как вървеше при мен:
Целта ми беше да я подкарам на нейтив за монитора ми резолюция (конкретно 1280х960, повече не посмях).
- При мен новите драйвери имаха благотворен ефект, доста по-добра производителност имам.
- Премахването на всички сенки вдига кадрите доволно
- Блуум осветлението е отвратително, без ХДР/Блуум пак има добър прираст (HDR ми е непосилен)
- Пускането на мъгла не подобри при мен кой знае колко положението (нещо което ме изненада), но за сметка на тва спираш да виждаш по-далеч от носа си :-)
- Премахването на тревата и анимацията на короните на дърветата също вдига кадри ма тогава си играя стария Елдер Скролс :D , при мен ги оставих.
- Малко ми е съмнителен прираста от нв драйверите от куалити на пърформанс, оставих си го на куалити.

С така направените "подобрения" вдигнах малко кадри, но не мисля, че ще го изтрая дълго... не съм слагал фрапс и не знам колко кадъра прави, но подозирам, че са около 20-ина което си е шит :(
Едно време имаше опция в мороуинд самата игра да си вади кадрите, в обливиън има само някакъв дефолтен файл и нямах време да разбера къде са му настройките (сега се сещам, че може да е в my documents при сейвовете).
Нещо странно което забелязах, играта върви превъзходно на 640х480, но всичко нагоре сече... като на 800х600 се играе, но между 1024х768 и 1280х960 аз лично не намирам разлика :conf:

Когато имам време да си поиграя още ще кажа какво съм открил, не искам да приемате писаното по-горе за чиста монета, както казах това са впечатления от 1 час игра и пробване на опции.

craghack
23.03.06 г., 10:57
Аз си я оставих на медиум и си пуснах само гъзарийките по водата, че без тях е много постна. Ще го махна това блуум осветление, но и таса играта върви с около 30 кадъра. На места обаче си пада до към 15, което си е кофти. Май чак с DX 10 картите ще може да се играе прилично, ако не се повтори картинката с 4-тото и 5-тото поколение на NVidia, де :D . Иначе играта ме кефи яко. Само да се отърва от тъпите предмети дето съм ги навземал из подземията и тръгвам в поход :D :D :D

michev
23.03.06 г., 11:03
"Прибери всичко" има, поне при мен ;) , но не го използвам, че и много плява носят NPC-тата, да не говорим за мърша :D . Колкото до графиката, четох нагоре, че някой с Х800ХТ РЕ бил играл с 6АА...аз съм със същото видео и бих споделил, че с 6АА вероятно би изглеждало като да разглеждам албумчето със снимки от детските години ( а може и на човека картата да е някой зондер модел :D )

сподели де, не се стискай :) бтв имам предвид КЛАВИШ (или комбинация), не бутона Take All

jodeci
23.03.06 г., 11:08
сподели де, не се стискай :) бтв имам предвид КЛАВИШ (или комбинация), не бутона Take All
Моя грешка, това имах предвид, не съм те разбрал...така става, като пише човек, преди да си допие кафенцето :D . Иначе определено играта страда от липса на достатъчно контрол с клавиши, на мен най ми е тегаво с картата

gogobarzia
23.03.06 г., 11:12
И аз снощи я дръпнах но нямше време да я почна, изкам да попитам на мойта машинка дали да пробвам всичко на макс или и моя ком няма да смогне? :conf:

Ar4i
23.03.06 г., 11:35
и аз след доста перипети и сваляне на играта у приятел (господ да благослови моя интернет доставъчик, всичките му админи и тяхната рода до 9-то коляно, на които се обадих и пак не ми пуснаха нет-а въреки че всичко е ок) я подкарах.

На моя ГФ6800 128МБ яист, си играя поносимо на 1280х1024 без да пипам нищо по настройките (демек на high както ми го настои играта) с ХДР и т.н. Върви малко бавничко, нямах време да пускам фрапс или от самата игра да видя за какъв фпс става въпрос, но вътре върви добре а навън поносимо.
Графиката си е много добра, и подземието и природата са си перфектни и с още по-добър хардуер предполагам че може да се постигне още по-добра графика. Гледах че доста хора се оплакваха от това че тревата се рисувала само близо до играча, на мен не ми напраи впечатление поне на тия настройки на които ми се пусна тревата изглеждаше супер и се виждаше достатъчно надалече. Друго си е да има трева по земята а не гладките зеленикави текстури като на старичките игри.

Иначе излязох от първата тъмница, по време на разходката из нея се прави героя, правенето на героя е почти същото като в мороуинд. Още не съм качил ниво, тъй като в тъмницата не може да се качват нива и навън се поразходих само 10-тина минути колкото да разгледам, открих си една руина наблизо и тамън я почнах и реших да поспя малко че стана късно пък си задоволих мерака да поразгледам за какво иде реч.
В официлния форум имаше доста оплаквания от интерфейса, и може би защото очаквах да е по-лош си останах доста доволен, малко е тъпо че няма картинка на героя с накачената екипировка, но това беше извесно предварително и единствено не разбирам защо не са направили нещата малко по-дребни, можеха да се съберат повечко редове на екрана в инвентара, магиите и т.н., но иначе с интерфейса се свиква много лесно въпреки липсата на типове (трябваше да има, няма две мнения).

Та толкова засега с впечатленията, на пръв поглед доста прилича на мороуинд, но има още мнооого да се види. М/у другото първото подземие беше доста лесно и липсваше усещането за заплаха, което присъстваше в дагерфал, както и огромното удовлетворение когато най накрая видиш дневната светлина, но това че е супер лесно в началото е типично за днешните игри и не ме изненадва, а и аз много бързо свикнах с комбат ситемата и новия блок, пък и хилинг магията наваксва кръв доста добре :)

П.С. Някой да каже какъв е клавиша за преминаване от 1-во във 3-то лице, че нещо не можах да го фиксирам в бързината снощи.

woynoff
23.03.06 г., 11:52
@ Ar4i, средният бутон на мишока.

michev
23.03.06 г., 11:56
с R става по бързо :)

Sniper
23.03.06 г., 12:10
за тревата - ми да не са тревопасни, че ги интересува точно пък тревата :thepiss:

за усещането за заплаха - е, това в Arena и Daggerfall произтичаше, че гадините се генерираха произволно след извесно време, а най-гадно беше да ти се пуснат в гръб и да чуеш тежко дишане във врата :sex:

Ar4i
23.03.06 г., 12:43
не по скоро имах в предвид че доста лесно трепех гадинките и не ми взимаха повече от 10% от кръвта пък като имам и хилинг спел още от начало и се наваксва веднага, все пак на арена/дагерфал си беше друго да си на 5 кръв и да се опитваш да си намериш кътче дато да поспиш без да те нападанат за да си върнеш кръвта :) просто първото подземие тук играе ролята на туториал.

The Penalty
23.03.06 г., 13:40
...М/у другото първото подземие беше доста лесно и липсваше усещането за заплаха, което присъстваше в дагерфал, както и огромното удовлетворение когато най накрая видиш дневната светлина, но това че е супер лесно в началото е типично за днешните игри и не ме изненадва, а и аз много бързо свикнах с комбат ситемата и новия блок, пък и хилинг магията наваксва кръв доста добре...
Първото подземие е туториал и създаване на героя (подземията на панделата и каналите), натам подозирам, че нещата ще си влязат в релси.

Sniper
23.03.06 г., 14:11
ако си се пуснал wizard/cleric т.е. с подобна насока, в почти всички rpg-та в началото е лесно, а после иде големия зор, ако ти е слабо има слайдер за трудността ;)

с мадами ли почнахте :D дайте pic :ghi:

michev
23.03.06 г., 14:29
къв пик, добре че играя от първо лице че в тия тъмници... :p нещо ми са леко аестетични персонажите, особено женките :/

BrainClot
23.03.06 г., 14:35
Май тва има нещо общо с факта, че играта е за xbox360 :( Все пак трябва да се съобразяват с бутоните на джойстик-а :(

woynoff
23.03.06 г., 14:45
:conf: въй, повръща ми се от перспективата- доколкото има такава. нещо не ми е удобно за игра все едно всичко е нарисувано на листа. да бяха направили камерата с по-голям ъгъл ли? и имам чувството като съм в първо лице, че лазя по паважа :Puke:

z0ne
23.03.06 г., 15:22
Аз преди малко я качих и доста се накефих на графиката - всичко на MAX(без AA заради HDR) и нямаше грам сеч,обаче VGA-то стигна 65 градуса :D По принцип най-голямата температура която ми е вдигала беше около 51-52 градуса което си е супер(спрямо стария 6800 - 62-63 idle),а тук 65 - правете си сметки колко "тежи" играта :D

gogobarzia
23.03.06 г., 16:03
Въй Озоне на колко си клокнал гт-то?

Shagrath
23.03.06 г., 16:08
и аз да споделя с едно скромно 144 @ 2,7G , 2GB Ram (временно) и x1900XT
на 1600х1200 сичко на МАХ с HDR (без АА съответно) нямаше грам сеч , но все още съм в тъмницата тъй като нямах време да разцъквам ... ако остане време тия дни и успея да излезна навън ще кажа дали фреймрейта ще падне драстично ...

woynoff
23.03.06 г., 16:47
@ juls, благодаря. :)

то си пише че прави хората :Puke:

The Penalty
23.03.06 г., 17:29
Това си има решение - прочети този tweaking guide: цък (http://ideveloper.pandora-studios.com/files/OblivionSettingsGuide.txt)
Oпаааааа... тва ще го пробвам довечера, ако докарам до 50-60 фрейма ще е добре :D

b. NVIDIA card Coolbits tweak

This is one of the greatest driver tweaks I have ever seen. At first, I couldn't believe my results.
But I ran my benchmarks over and over and came up with the same result; an increase to my average
FPS of 19. There is no noticeable drop in quality and no apparent side effects. I encourage
everyone to apply this tweak. It really is pretty unbelievable. Steps:

1. Download and install the latest NVIDIA ForceWare drivers.
2. Download and install the "Coolbits" registry tweak:
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=815
(To install, unzip then double-click the .reg file to apply the registry mod)
3. Go to Control Panel -> Display -> Settings tab -> Advanced -> GeForce XXXX (your card model)
4. Expand "Performance & Quality Settings"
5. Click on "Additional Direct3D Settings"
6. Change "Max Frames to render ahead" from 3 to 0.
7. Click "Apply" then "OK" to exit the settings page.

Start Oblivion and note the huge, huge difference in input responsiveness and framerate consistency.
(Huge thanks to justice7 from the Oblivion forums)

Мерси, juls!

z0ne
23.03.06 г., 17:40
Въй Озоне на колко си клокнал гт-то?
Still default - 450/1050 :devil:

xeo
23.03.06 г., 18:47
аз моито съм го колкнал и надупил играта и си лети ама съм още в теа катакомби...да видим вън как ще е:)

Abyss
23.03.06 г., 18:52
Ето така го играя аз. Така ми е дифолта.

http://img132.imageshack.us/img132/7272/oblivion20060323173700064ce.jpghttp://img215.imageshack.us/img215/6097/oblivion2ap.jpg

Системата от подписа със съответния клок. Драйвера е 81.98WHQL на куолити от ривата, БЕЗ АА и АФ (графиката и така си е луда).
Fraps разправя това (само на открито по изгрев слънце със превключване на перспективата):
2006-03-23 16:45:11 - Oblivion
Frames: 11763 - Time: 360000ms - Avg: 32.675 - Min: 13 - Max: 256

----------------------

Едит: Абе я кажете първия куест навън къде се изпълнява, че се шматкам от 2 часа и ниц...

Tancred
23.03.06 г., 18:59
Едит: Абе я кажете първия куест навън къде се изпълнява, че се шматкам от 2 часа и ниц...
аз си откраднах кон и следвах червената стрелка, трябва да намериш един монах и да му дадеш талисмана, който ти даде императора, той ще те упъти за по-нататък :)!
сложих чийт за пари, но така и не можах да накрам никой да ми продаде кон, така че се наложи да открадна :)

Roshav
23.03.06 г., 19:14
Аз пък, веднага след като излязох, пак се набих в едни подземия. Изпотроших си всички шперцове. Не ставам за ключар :D

Boing
23.03.06 г., 19:26
Аз пък, веднага след като излязох, пак се набих в едни подземия. Изпотроших си всички шперцове. Не ставам за ключар :D

Пускай го на AUTO по-добре се справя :))

аз моито съм го колкнал и надупил играта и си лети ама съм още в теа катакомби...да видим вън как ще е:)

О доста е по-различно навън вярвай :)Все едно на макс детайли и всичко докрай играеш на 3дмарк2006 :))И няма да ти лети ,поне не и с ХДР-а бая товари пустия - Bloom+АА4 на 1280х1024 буквално лети поне 40-50фпс ,защото по-малко ,ако са ги усещам - ще видя с Фрапса ,но сложа ли ХДР усещтам едно забавяне(не сеч ,но намаляне на кадрите) ще измеря да видя колко е ,но определено ХДР товари много ,а лицата на хората ги разваля ,не знам защо ,но с АА4+Bloom е по-добре определено:)

Ar4i
23.03.06 г., 19:35
още нещо, тук
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1356#download

има ForceWare 84.25, за който пише че имал оптимизации за обвилион.

сега ще потествам да видя колко фпс с моя текущ драйвер а по-късно може да взема да си сложа новите да видим какво ще стане.

Boing
23.03.06 г., 19:37
още нещо, тук
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1356#download

има ForceWare 84.25, за който пише че имал оптимизации за обвилион.

сега ще потествам да видя колко фпс с моя текущ драйвер а по-късно може да взема да си сложа новите да видим какво ще стане.

Хубаво е ,когато човек чете и по-предните страници ;)
http://www.hardwarebg.com/forum/showpost.php?p=816467&postcount=29
http://www.hardwarebg.com/forum/showpost.php?p=816513&postcount=34

z0ne
23.03.06 г., 20:14
Аз съм вън и се играе перфектно.Няма ядове

fellix
23.03.06 г., 20:37
Включване и от мен - 39 fps на закрито в катакомбите и 29 fps на открито, играя в трето лице при 1280*960.
Thief трябваше да има такъв engine - повече го заслужаваше. :fbbt:

z0ne
23.03.06 г., 20:40
Thief 3 си изглежда чудесно с този "моднат" Unreal енджин :)

fellix
23.03.06 г., 20:47
Аз за първия говорех (че и втората част комай) - Т3 кучета я глозгали.

Абе, да имате спорадични clipping дефекти в играта? Факлата има навика да потъва в стените, като нажежен нож в топла мас. :ghi:

gogobarzia
23.03.06 г., 21:02
Бре мамам@@@@ как да се разтоваря от излишните предмети? От 15-20 минути се мъча гледам в обшаните там никъде няма дроп?
Иначе за сега я джиткам (ако търсенето на копа за хвърляне е джиткане) на 1280х1024 и Хдр и Ултра мойта ГТ си върви на 450 /1200 :inlove:

едит: Благодарско Боинг пускам я веднага, ТЕНКС :bow:
баш това е проблемът ми :D

Boing
23.03.06 г., 21:04
Бре мамам@@@@ как да се разтоваря от излишните предмети? От 15-20 минути се мъча гледам в обшаните там никъде няма дроп?

Със shift и натискаш предмета:)
ХАХА представям си ако си го претоварил и не може да мръдне хахаха :D

Guardian
23.03.06 г., 21:05
Shift+Left click
кирилица

xeo
23.03.06 г., 21:40
голям сакътлък става с алт+таб много ма нерви:slapface:

d33m
23.03.06 г., 21:47
Уф на мен доста ми сече като минавам от ареа в ареа :(..... И не разбрах как се вдига левел :(..

Roshav
23.03.06 г., 21:51
голям сакътлък става с алт+таб много ма нерви:slapface:

Хам че то в "Прочети ме" си пише да не се ползва...........

Boing
и на AUTO ги троши - с по 3 механизма за целене са -махнах се от там - явно това място не е за новобранци :D

fellix
23.03.06 г., 22:32
Номера с ключалките е да се уцели момента на издърпване, когато зъбчето е в най-горно положение, иначе заприщва и чупи. ;)

jodeci
23.03.06 г., 22:33
Boing
и на AUTO ги троши - с по 3 механизма за целене са -махнах се от там - явно това място не е за новобранци :D
Просто трябва повече търпение с ключалките, на всеки зъб следи с 3-4 почуквания закономерността, за да хванеш кога мърда по-бавно и го засичаш. Вече ги отключвам от всеки път, но що локпикове изпочупих, брой нямат :D
Edit: превариха ме

Ar4i
23.03.06 г., 22:44
качих си новия драйвер и направих онази шашма да задам от 3 на 0 макс фреймс на директ3д и определено има ефекти то поне едно +20-25%, вече на хай с 6800 без клок на 1280х1024 си джиткам прилично и рядко виждам стойности под 20 фпс.

между другото и аз нещо не се справям добре с локпика, тия ключалки дето са с 1 пик са ясни ама тия дето са с по 2 или 3 направо не става... е не че няма да ползвам магия по-нататък ама сега все гледам да тътрся алтернатива на локпика-а.
А и минах първото си подземие (онова съвсем близо до затвора дето излизаш), оказа се доста по-дълго отколкото си мислех, доста линейно за съжаление, но имаше интересни неща. Гепнах малко по ценни нещица, дето ще трябва да ги попродам, та съм зе запътил към града, тамън да навестя и гилдиите на бойците и маговете и арената (четох из форумите че арената била на далавре и можело да се изкара лев и опит там още в началото.)

jodeci
23.03.06 г., 22:52
Аз поубих двама пазачи, та минах и през килиите вече...ама го нямаше Янко Лудия , нищо интересно в затвора :p ...междудругото, с какви раси играете? С тъмен елф съм аз....нищо специално засега в развитието му няма

RazorJack
23.03.06 г., 23:08
i'm a brave norskman :D
При тва кръстоносец.

Има разни бъгчета де ... примерно оня дето се казваше нещо-си-мир и дето ограбваше гробове има много готин магически меч. Аз го преджобих без да усети и му го взех. Обаче след известно време като го разобличих и той ме нападна и пак си беше със същия меч ... и сега си имам 2 еднакви гхихи :ghi:

А и вече съм ранг bloodletter в арената. Щото ми писна да ги бия де, след малко ще кача още някой ранг :cool:

бтв абе къде да го еба е тая гилдия на бойците дето наемала нови членове в кой district е? Така и не можах да я намеря.

woynoff
23.03.06 г., 23:28
@RazorJack, ами аз в два града вече влязох и в двата има гилдия на бойците :D, въпросът е обаче има ли или няма Съюз на Ключарите и къде му е централата :p. не мога да не играя крадец. :D

между другото: това с FOV нещо се ресетва при зареждане на нов терен :conf:

Guardian
23.03.06 г., 23:40
Аз играя с тъмна елфка, battlemage. Успях да намеря ръководството към играта, ако на някой му трябва и има нерви да сваля 650 мб pdf да се обади.

BatVas
23.03.06 г., 23:55
Аз играя с тъмна елфка, battlemage. Успях да намеря ръководството към играта, ако на някой му трябва и има нерви да сваля 650 мб pdf да се обади.

Moже ли да ми го дадеш-ръководството!!! Моля!!! :D :D :D

alexbg67
24.03.06 г., 00:23
На мен ми праска син екран и машината замръзва... след като започна нивото.
:conf: :mad: :mad:

StefanAl
24.03.06 г., 00:23
Иначе за сега я джиткам (ако търсенето на копа за хвърляне е джиткане) на 1280х1024 и Хдр и Ултра мойта ГТ си върви на 450 /1200 :inlove:

едит: Благодарско Боинг пускам я веднага, ТЕНКС :bow:
баш това е проблемът ми :D
и аз имах същия проблем мъчих се 15 мин :o освен с Shift+Left click
може също да хванеш предмета с ляв бутон и да го завлечеш наи долу на екрана :)

Sniper
24.03.06 г., 00:45
аз се пуснах Dark Elf, Spellsword, sign Warrior

срещнах една недомислица: не може да атакуваш веднага след като скочиш, трябва да се приземиш :conf: :conf: :conf: т.е. не върви combo-то: засилка, скок и удар по китарата, обаче противно на логиката засилка, скок и fireball(flare де) минава без проблем :conf:

в подземията с HDR се ядваше, ама навън нанай - 17fps и то без да мърдам

1024х768, medium texture size, другите със слайдери по-долу не съм ги пипал, всички shadows off, всички water reflections on, view distance е на max

нацъках 15-тина screenshot-a и ги сравнявах 2 по 2.

http://store1.data.bg/champ/Oblivion/

или

http://img501.imageshack.us/img501/170/hdr0hz.jpg
http://img501.imageshack.us/img501/6527/2xaa2xafbloom3pl.jpg
http://img521.imageshack.us/img521/7555/2xaa2xafnobloom5st.jpg

HDR - 17fps
2xAA+2xAF - 33fps, с bloom или без
4хАА+4хАF - 25fps

махам го тва HDR, сигурно липсата на АА не се вижда толкова много при 1280х1024 и нагоре. това bloom е голяма боза, някакъв вид brightness + влошаване на текстурите

тъй че за момента съм на 2xAA+2xAF без bloom и brightness избутан нагоре

craghack
24.03.06 г., 01:00
ебати изнервящата работа е с тия предмети. Направо се побърках преди да прочета тука, че така ставало :D

RazorJack
24.03.06 г., 02:11
Да бе малко е кофти че има доста недокументирани функции ... или по-точно документирани ама само в документацията кхъ-кхъ :D

xeo
24.03.06 г., 02:12
и аз съм до то келеш с медальона ама още не съм взел превозно средство иначе графиката на 1024х768 си лети взеха и да изкачат яки предмети ама левел дигали се тука не се ли смисъл аз да го вдигам не ауто да става..? :conf:

jodeci
24.03.06 г., 02:56
Някой в по-горните постове питаше как се влиза в гилдията на крадците... преди малко го направих това. Случи се така - в града над първия главен куест, тоя с попа...си спях културно в хотела :D и като се събудих, няква грозна дарк елфкиня ми пробута едно писмо (не любовно, нищо че и аз съм с дарк елф :p ), в което се казваше да ида еди къде си и да се срещна с еди кого си...в общи линии на един остров до кръглия град (след 7 часа игра днес сега никакви имена не помня). Там тоя пич ти забива задачка да краднеш на някой си дневника, състезавайки се с още двама кандидат-крадци, в общи линии тичане, отключване...и после го носиш дневника на началника там на острова и си готов гепаджия :D . Надявам се да съм бил полезен

BrainClot
24.03.06 г., 03:53
@woynoff, трябва да те затворят 1 път в затвора и идва няква там и ти дава тайна бележка :D и те праща на някаква среща, ако искаш да влезеш в thieves guild-а :)

EDIT: Е изпреварили са ме с малко време в обяснението, което съм пропуснал да забележа :( Та да добавя нещо: това да крадеш е голяма керия :D Промъквам се в сенките и мога да обера магазин дори докато е отворен :ghi: А за да не те хване стражата, просто не трябва да носиш откраднати стоки по себе си, например да си яздиш безгрижно откраднатия кон (както мен ме хванаха първия път де :ghi: ).

П.П. Аз съм assassin, и нали имам alchemy... та ... влязах и обрах mage guild-a, тез имат бая дрога там :D

@xeo, абе май се дига level, но като легнеш да спиш. Дигаш тези характеристики като сила, интелигентност и т.н. :)