Виж пълна версия : Siemens S55 vs. Nokia 6610 както и Siemens C55 vs. Nokia 8310
Значи все още обмислям дали да дам толкова пари за един от първите два телефона или да взема един от вторите два и така да спестя остатъка от парите. Искам да разбера вашето мнение за апаратите. Какво бихте ми препоръчали?
Благодаря предварително! :)
Ми 8310-ките само по сервизите висят ... за 6610 не мога да коментирам Сименс С55 нищо особено както S55 много кинти маи незнам
Ilian359
25.02.03 г., 01:17
Нали телефон искаш да си вземеш? С55 не е такова. То е най-голямото ^@UH0, което Siemens неясно защо пусна.
Бил съм и с Сименс и с Нокиа...но, никога повече няма да се върна на Сименс, не че са лоши, но тва е...Само се замисли, кои телефони държат цени и не падат под определена цена, независимо, колко са дърти. Защо ли един модел отпреди 4 години(8210) струва все още 250лв. втора употреба и изглежда все още върха, а S35i , който излезе 1г. по-късно и струваше 1000лв., сега струва 140лв. и изглежда отвратително от сегашна гледна точка. Просто Нокиа си е Нокиа. Този път няма да правя аналогия с някои марки автомобили :D
А, и 8310 е мнооого добро телефонче, особено с този млечно бял екран:D
Empy2Strah
25.02.03 г., 03:27
Това, че им пада по бързо цената значи единствено че не са толкова популярни. НЕ заначи че не са хубави Сименсите.
Аз пък никога повече няма да си взема Нокия - защото хем са правени за малоумници хем се повреждат като за световно - последно имах 3310 - предполага ме разбирате :)
Проблема на Сименсите е, че трудно се свиква с менюто , но ако си имал такъв телефон и това не те дразни - ти предлагам да изчакаш 1 месец и да си вземеш S55. Taка ти отговарям и на двата въпроса - след месец S55 ще струва колкото С55 сега :) :)
Stonefish
25.02.03 г., 11:23
off topic
Е, какво и е на 3310??? Колкото познати имам с нея никой не се е оплакал, освен приятлеката ми която харесва телефоните на нокиа с повече копчета като 6210 примерно. Моята 3310 я малтретирам от почти година вече и като изключим понадраните панели за което телефона не е виновен нямам никакъв проблем с него.
off topic
G-Point
25.02.03 г., 13:40
Originally posted by Empy2Strah
...защото хем са правени за малоумници хем се повреждат като за световно...
Би ли обяснил на нас незнаещите какво точно значи това? Защото от собствен опит знам това - като си купиш НОВ телефон проблемите намаляват много повече отколкото ако си вземеш телефон втора ръка. Имал съм 6 (шест) телефона досега, последните три от които Нокия и съм имал проблем само с телефоните втора ръка които съм купувал. В това число слагам и една Нокия 6110. Но след това си купих 6150 който ме изкара две години и половина без да е мръднал независимо че съм го изтървал на тротоар, а в момента съм с 5210 от около 7 месеца, не ми е дал никакъв дефект. Всъщност това с телефоните тук заприлича малко на спор интел срещу амд затова не се наемам да коментирам от тук нататък...
Stonefish
25.02.03 г., 17:01
Originally posted by G-Point
Всъщност това с телефоните тук заприлича малко на спор интел срещу амд затова не се наемам да коментирам от тук нататък...
Е, както беше казал някой при темите амд срещу интел, все се получава че уиндоус съкс... може би тука трябва да е м-тел вместо уиндоус :D :D :D
Stonefish
25.02.03 г., 17:08
двоен пост
The Bandit
26.02.03 г., 00:47
Първите два телефона са добри, top of the line за момента (S55 ще стане с времето особено култов модел според мен), ако ги намериш на добра цена - взимай.
А за вторите два...някакси погрешно ги сравняваш, много са различни и като клас и като възможности и като цена...8310 би трябвало да го сравняваш със Siemens S45 или Сони-Ериксон T68, като и двата са по-добър избор мисля от тази Нокия (като функции и съотношение цена/качество). C55 е младжки телефон и е за съвсем друга публика, може да се сравнява с 5210 или 3410 на Нокия и Тх00 серията на Сони-Ериксон. В началото С55 имаше много сериозни бъгове, във 12-та версия донякъде са пооправени, но не изцяло.
До преди 2 месеца бях с SL45i, може замисъла на Сименс да е върха, но постижението накрая е далеч от целта. В момента съм с 6510 и като ми покажете Сименс дето изкарва 8 дена без да се зарежда ми се обадете :)
Някой може ли д ами каже разликата м/у 6510 и 8310 защото освен леко променената форма на клавиатурата друга разлика не виждам. Капаците и възможностите им са 1:1...
Ilian359
26.02.03 г., 02:43
Originally posted by DEATH
До преди 2 месеца бях с SL45i, може замисъла на Сименс да е върха, но постижението накрая е далеч от целта. В момента съм с 6510 и като ми покажете Сименс дето изкарва 8 дена без да се зарежда ми се обадете :)
Някой може ли д ами каже разликата м/у 6510 и 8310 защото освен леко променената форма на клавиатурата друга разлика не виждам. Капаците и възможностите им са 1:1...
Съгласен съм!
А за разликата - обсъдихме го в един съседен пост на QWERTY - потърси го, на същата страница е.
The Bandit
26.02.03 г., 12:10
До преди 2 месеца бях с SL45i, може замисъла на Сименс да е върха, но постижението накрая е далеч от целта.
/оффтпик/ При мен "замисълът" работи перфектно :D :D :D
V I P E R
26.02.03 г., 13:09
А за мен има само една марка - Сименс и нищо друго :). Моля не се нахвърляйте като кучета това е лично мнение основано на работата с техни телефони.
G-Point
26.02.03 г., 13:20
Originally posted by V I P E R
А за мен има само една марка - Сименс и нищо друго :). Моля не се нахвърляйте като кучета това е лично мнение основано на работата с техни телефони.
Не че ти се нахвърлям :D ама какви впечатления имаш от други телефони?
[QUOTE]Originally posted by DEATH
[B]До преди 2 месеца бях с SL45i, може замисъла на Сименс да е върха, но постижението накрая е далеч от целта. В момента съм с 6510 и като ми покажете Сименс дето изкарва 8 дена без да се зарежда ми се обадете :)
А не си ли се замислял, че може би Сименс имат малко по друг подход. В смисъл ти можеш ли да ми покажеш Нокия която да се зарежда за 50 минути. Аз имам S35 каращ трета година и се зарежда за 40-50 мин.
Originally posted by pip00
А не си ли се замислял, че може би Сименс имат малко по друг подход. В смисъл ти можеш ли да ми покажеш Нокия която да се зарежда за 50 минути. Аз имам S35 каращ трета година и се зарежда за 40-50 мин.
Естествено, че по-малката батрия ще се зарежда по-бързо. 6510 се зарежда за 110 минути и кара 8 денонощия. На мен ми се струва добре така. :rolleyes:
Не съм съгласен с теб за сименсите, сестра ми има сименс S45. Виждал съм как тои издържа от 22 декември до 7 януари без да се зареди като всеки ден получавасхе смс-и (2-3) а и аз го тормозех от време на време с игри.
Сименсите за мен са едни мноогоооо добри телефони.
Добри незнам дали са Сименс, но да стоиш срещу клетката и да ти прекъсва или да се пълни индикатора на обхвата само на открито и то не на всякъде....
Влизането в меню трае цяла вечност, да не говориме как сименсите обичат да се самоизключват :D
От '99 до края на 2002 смених доста сименси и определено това не е моят GSM. Готини за играчки, пълни с ненужни функции, батериите им изкарват малко, софтуера ако не е бъгав, то поне винаги е бавен.
Няма перфектен телефон - това да знаете от мен ;)
Ilian359
03.03.03 г., 00:41
Добри незнам дали са Сименс, но да стоиш срещу клетката и да ти прекъсва или да се пълни индикатора на обхвата само на открито и то не на всякъде....
Влизането в меню трае цяла вечност, да не говориме как сименсите обичат да се самоизключват :D
От '99 до края на 2002 смених доста сименси и определено това не е моят GSM. Готини за играчки, пълни с ненужни функции, батериите им изкарват малко, софтуера ако не е бъгав, то поне винаги е бавен.
Няма перфектен телефон - това да знаете от мен ;)
:ghi::ghi::ghi: Верно е!
DEATH, сименс може и да прекъсва, но същото се отнася и за нокиите. Колко 3310-ки съм виждал да прекъсват я заради батерията, я заради фърмуера. Обхвата на Сименсите бих казал, че е един от най-добрите, или поне не би могъл да се оплачеш от него. Общо взето всичко, което си изброил го има и при другите марки. Както сам казваш, перфектен телефон няма.
Това, 4е сименсите се гасят ей така не е вярно. Сега ако твоя е бил дефектен или си се правил на разбирач да му сменяш софтуера е друго.
За обхвата, бил съм с моя C35i, s45 i edna nova Nokia (zabravih ui modela) в едно мазе, там където аз единствен съм с антенка имах пълен обхват, а дръгите не толкова, за нокията да не говоря.
А и мнението, ми е 4е нокййте са тухли. (къде дурводелска фирма тругнала да прави GSMи)
Paparac
10.03.03 г., 17:12
Я да кажа и аз своето скромно мнение. Принципно сравнение между посочените телефони в темата не може да се прави, защото са от различни класове.
Цената на поредната иначе хубава на вид издънка на Siemens- C55 се срина за 2 месеца до 250 лева за нов апарат и ще продължава да се срива, според мен.
Второ, не е вярно обаче, че обхвата на Siemens-ите е оп-слаб от този на която и да е Nokia. Сменил съм около 7-8 апарата на Siemens и 4-5 Nokia. Още от времето на 5110 се "чатнах", че сигналът на Нокиите е фалшив, както и да звучи това.
Със един Сименс винаги разбирам каква е отдалечеността от клетката, докато Нокиите послъгват и ти показват или пълен сигнал или нищо, макар и малко грубо казано.
И двете фирми са водещи производители, държащи на високо качество, друг е въпросът какво се внася в България, дори и от реномираните фирми, за по-малките да не говорим.
А посочените апарати бих наредил така.
1. Siemens S55
2. Nokia 8310
3. Nokia 6510
4. Siemens C55
Честия недостатък иначе на сериите на Siemens от всички класове обаче е бъгавият софтуер, както беше написано от някого и по-горе.
Лично аз в момента ползвам една 5210 на Nokia и съм много доволен от този апарат засега. Говоря за цена/качество/сигнал/батерия/удароустоичивост/зашита срещу влага, прах и т.н.
Наистина е малко ръбавичък, ако може да се изразя така, но създава усещането за телефон, а не за играчка, която да те е страх, ако падне от масата на пода, дали няма да се счупи като стъкло.
По-добре такъ телефон без калъф, отколкото някоя Нокиа или Сименс или какъвто и да е телефон за 500-600 лева, сложен в кожен или прозрачен калъф. Последното като го видя, меко казано лошо ми става.;)
The Bandit
10.03.03 г., 21:34
Originally posted by paparac
Честия недостатък иначе на сериите на Siemens от всички класове обаче е бъгавият софтуер, както беше написано от някого и по-горе.
Абе хора, я кажете кои са тези бъгави/бавни софтуери на Сименс от всички серии (като изключим С55). Кажете модел и версия на софт-а конкретно, които са ви създали грижи. Аз като минах през S25, S35, ME/S45, SL42 (@SL45i) не видях нито бъгове, нито забавяне (да не се бъркате с Ериксон до Т29 включително, които бяха много характерни с това) Единственият бъг в изброените беше в S/ME 45 с календара в първите версии, оправиха го в 10-та и оттогава всички са го забравили, даже и да са го имали. А да неговорим за SL-а, който "уж" е много бъгав, много забива, много проблеми с ММС картата и т.н. Аз с цялото ми интензивно бъзикане на тоя телефон и пробване на възможно всичко, не видях подобно нещо...
Paparac
10.03.03 г., 22:40
Originally posted by The_Bandit
Абе хора, я кажете кои са тези бъгави/бавни софтуери на Сименс от всички серии (като изключим С55). Кажете модел и версия на софт-а конкретно, които са ви създали грижи. Аз като минах през S25, S35, ME/S45, SL42 (@SL45i) не видях нито бъгове, нито забавяне (да не се бъркате с Ериксон до Т29 включително, които бяха много характерни с това) Единственият бъг в изброените беше в S/ME 45 с календара в първите версии, оправиха го в 10-та и оттогава всички са го забравили, даже и да са го имали. А да неговорим за SL-а, който "уж" е много бъгав, много забива, много проблеми с ММС картата и т.н. Аз с цялото ми интензивно бъзикане на тоя телефон и пробване на възможно всичко, не видях подобно нещо...
Бъгави са версиите на S35 и C35 от 14 до 20, поне по времето когато имах аз такива телефони. Просто в един момент ми изписваше "моля сложете карта",без телефона да е удрян изпускан и т.н. Забиваше в общи линии явно, обикновено s35 го прави в момента, в който ти позвънят, а C35 -цата в споменатите версии го прави като за спорта,меко казано бъгав софт...
Tarambuka3500
11.03.03 г., 11:48
Originally posted by paparac
Бъгави са версиите на S35 и C35 от 14 до 20, поне по времето когато имах аз такива телефони. Просто в един момент ми изписваше "моля сложете карта",без телефона да е удрян изпускан и т.н.
Хммм, това е интересно. А имаш ли наблюдения този проблем да се оправя при флашване със версия > 20 ?
Аз съм с S35, телефона е на две години и половина като е изключван само за 24 часа през този период ( с втора батериа е ). Версиата на софтуера е 9-та или 11-та не съм сигурен и е оригиналната. До сега такова съобщение не съм виждал. Не съди по твоите бройки за целите серии.
The_Bandit,
Като спомена бъгав календар на S45 - моят е такъв - мога ли да го оправя някак?
The Bandit
14.03.03 г., 13:24
Originally posted by Cephas
The_Bandit,
Като спомена бъгав календар на S45 - моят е такъв - мога ли да го оправя някак?
На сайта на Сименс има 21-ва версия за сваляне (в секцията за S45 вдясно има едно "GPRS-Upgrade"). Би трябвало да нямаш проблем след това.
Аз ш'ти кажа - първият не изглежда толкова женски :D ;)
:) The_Bandit,
Признателен съм ти за инфото!
The_Bandit, дръпнах си S45_210408_UpdateTool.exe и го пробвах, но ми реве - некоректна версия на софтуера - имаш ли идея от какво може да е?:(
Еdit: Това май трябваше с РМ - извинявайте останалите!
Като за начало започнах навремето с Нокиа 150 щото това имаше като за мобифони:)
След това като минахме на ГСМ карах в началото с БОШ смених 2 за 3 години...май единствено от тези телефони нямах оплаквания...след това Сименс купиха Бош и аз естествено минах на Сименс...
Сименс никога не са правили телефони без бъгове в софта...то всъщност няма май такава фирма...за разлика от другите обаче сименс си работят постоянно по фърмуера и в крайна сметка си оправят нещата ...и ако си що годе грамотен човек си сменящ софта и си готов...
Относно Нокия...добри телефони...само че старите серии...Новите ...попритиснати от пазара и Нокия свалиха гарда и започнаха да правят "играчки"....начело разбира се с най голямата им издънка засега 3310....която направи доста сервизни инженери "мангизлии"...:)
Та на въпроса ...
S55 ненужно скъп засега.....не е добра покупка за момента...6510...ще ти спомена само че няколко познати ...фенове на Нокия след като си го купиха ...2-3 месеца след това ..ги разкараха...8310...дамски телефон...за достойнствата му...няма смисъл.......да говорим (има ли изобщо такива)...С55 след 2-3 месеца ще е най доброто в класа си....като цена /възможности /качество....
А сега си вземи или МЕ45 / S45i, или Нокия 6310i
Леле роман написах ...айде чао........
V I P E R
17.03.03 г., 08:59
Originally posted by G-Point
Не че ти се нахвърлям :D ама какви впечатления имаш от други телефони?
Ами имам впечатления от още 2 Ериксона и една Нокия. Вярно не са много ама като съм си доволен от Сименса за мен са Нумеро Уно :).
The Bandit
17.03.03 г., 23:16
The_Bandit, дръпнах си S45_210408_UpdateTool.exe и го пробвах, но ми реве - некоректна версия на софтуера - имаш ли идея от какво може да е?:(
Еdit: Това май трябваше с РМ - извинявайте останалите!
С коя версия си в момента, не би трябвало да има ядове ако е до 21, другият вариант е да пробваш с 24 или 28, но те са неофициално разпространявани.
А как да разбера с коя версия съм? Малко съм бос в мобилните телефони... А щом другите версии не се разпространяват официално - тогава откъде могат да се вземат? BTW проблемът с календара ми се състои в следното - не може да се синхронизира със Siemens QuickSync. Каквото и да се опитам да направя забива, телефонът бръмчи и се изключва.
The Bandit
18.03.03 г., 14:42
А как да разбера с коя версия съм? Малко съм бос в мобилните телефони... А щом другите версии не се разпространяват официално - тогава откъде могат да се вземат? BTW проблемът с календара ми се състои в следното - не може да се синхронизира със Siemens QuickSync. Каквото и да се опитам да направя забива, телефонът бръмчи и се изключва.
Натисни *#06# после левия софт бутон и най-отгоре ти е версията (нещо от рода "version: 21" примерно) Другите версии са из нет-а, те са си същите като оригиналните, но разликата е, че няма нужда да ходиш до Омнител, да те въртат сума ти време и да им кихнеш 20-тина лева.
The_Bandit - Благодаря за бързия отговор. Оказва се, че ми показва версия 28 - купих телефона преди около три-четири седмици. Идеята ми беше да не забива гадния QuickSync, ама както и да е ще го търпя. 10х отново:)
Авторски права на vBulletin