Виж пълна версия : За форума и кирилицата?!? Да се сложи на бутон?
sorry za lat ama mi omprazna s tezi mi ti tagowe, mnoooo sa dosadni.... :)
ne moje li gore da se sloji kato buton < bul > ?!?
Най-вероятно имаш предвид да се направи нещо от рода на това което въведоха в дир.бг форумите - КРЕДОР.
Аз лично не го ползвам защото съм си свикнал да пиша на БГ и нямам нужда от такива екстри, но може би админите трябва да помислят за това и юзерите пишещи на маймуница да нямат вече НИКАКВО оправдание...
За съжаление тази услуга не е free, но все пак ето и линка към фирмата предлагаща този род услуги:
http://www.kredor.com/bg/lat2bg.shtml
http://www.kredor.com/bg/wk.shtml
Stonefish
20.02.03 г., 09:17
В abv пощата има един bul бутон дето бърка юзерите и докато го видя и аз се чудих защо показва en а пише на кирилица. :) Това ли е на кредо или те са си направили нещо тяхно?
Не ползвам АБВ, но както ми го описваш мисля, че е същото. В общи линии - уеб клавиатура, която ти позволява да пишеш на фонетична или БДС кирилица, както и на английски, независимо от това каква ти е настройката на компютъра.
тука както се прави БОЛД и Италик, там някъде да се сложи и бутон вмъкващ за кирилица "<бул> или край на /бул/ - щото като нямам кирилица е доста досадно ( поне на мене ) да ги пиша нон стоп...
те админите тука знаят за какво говоря ама дали са я прочели тука темата... я някои да я премести...сега ще помоля КРЕЕП >;)
Сега, първо за тия, които не знаят, че форума вече разполага с кирилизатор:
http://www.hardwarebg.com/forum/misc.php?action=bbcode#buttons
http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?threadid=4740&highlight=%EA%EE%ED%E2%E5%F0%F2%EE%F0
За бутон - може да стане, но е малко сложно. Като ми остане време ще видя как да го направиме.
Edit: Тази тема ме навежда на мисълта, че трябва да добавиме помощ за кирилизатора във FAQ-а.
proba
Are... da wi e `estit nowiq ilqdodewetstotin... yyy... abe takowata... buton.
Raboti to`no kakto i drugite formatira]i butoni:
W normal mode izliza prozor`e, kydeto trqbwa da se wywede teksta. Kato se natisne OK w na`aloto i w kraq na teksta se dobawqt tagowete za kirilizaciq i toj se slaga w poleto za wywevdane na tekst.
W enhanced mode Slaga otwarq]iq tag. Za da go zatworite trqbwa da natisnete Close Current Tag. Close All Tags zatwarq wsi`ki tagowe.
Ne sym promenql sistemata na butonite, samo sym dobawil nowiq. Wsi`ki nedostatyci na predi[nata sistema ]e si ostanat (primerno ako ry`no si slovite ili iztriete nqkoj tag, skripta nqma da se useti i ]e go otwori pak, ili nqma da iska da go zatwori... za radost samiq tag nqma da se obyrka ot towa).
Natisnete po edin refre[, za]oto ediniq ot failowete trqbwa da se prezaredi na lokalnite komp\tri. Ina`e dawa gre[ka (Wsi`ko si raboti, samo dawa gre[ka.)
AA... zabrawih da kava, `e kym butona ima i [ortkyt - Alt+k Natiskate Alt+k i wse edno ste natisnali butona. {ortkyta pyk za zatwarqne na teku]iq tag e Alt+c Ae...
Satanail
26.02.03 г., 15:01
Evala! Mnogo si barz ve 4ovek! Bravo, bravo!
Satanail
26.02.03 г., 15:02
Ama 6to v izliza kato j ??
Dreamer
26.02.03 г., 15:15
sega testvam latinicata :) interesno kak shte q konvertne v kirilica :)
EDIT: буахахаха, какво се получи само - мн. яко :) mnogo kefi
Metanoia
26.02.03 г., 16:30
Originally posted by Satanail
Ama 6to v izliza kato j ??
Заради кошмарната глупост на някой идиот, който е решил да прави мили очи на братушките и да сложи при писането на фонетична "в" на "w" вместо на "v", където му е единственото логично място. Проблема не е във вашия телевизор, а е създаден преди ние двамата с теб да се родим... :mad:
GeniusLoci
26.02.03 г., 17:29
Наистина фонетичната кирилица не е правилно подредена - но това не е по наша вина - измислено е много отдавна..и аз бих сложил "В" на "V"..."Ж" на "J" и "Й" на "Y"...
бе изобщо май всичките бих ги прередил...
Съгласен с GeniusLoci. Може би само "й" = "i". Аз пиша "q" = "ъ"
защото ми прилича на обърнато надолу с главата "ъ".
GeniusLoci
26.02.03 г., 22:28
или пък "ч"-то..къде са го забили -като не знаех и един с една мазна подигравателна усмивка ми вика - "Как къде - ей там горе в левия ъгъл..как така не знаеш" ими се смее...направих го на две стотинки по повод патриотичната насоченост на подигравката му и опита му с компютри..
"Й" ако е на "i" къде ще иде "И"?
astromi
27.02.03 г., 17:09
Има два типа хора:
1. тези които пишат на фонетична, пример: w = в, ^ = ч, [ = ш, ] = щ и т.н.
2. тези които пишат на методиевица или как още да го нарека, v = в, j = ж, sh = ш и т.н., т.е. по звуково сътветствие.
От там и идва бъркотията с конвертирането към/от кирилица.
Имаше един сайт на бай Петко, но не помня адреса, там има интересно решение за конвертирането - пишеш, пишеш и хоп десен бутон и ... готово. Даже може да се настрои локално кои букви на кои съответстват.
П.П. Открих линка към страницата на Петко Йотов (http://5ko.free.fr/) за кирилицата.
Останете със здраве!
Originally posted by GeniusLoci
"Й" ако е на "i" къде ще иде "И"?
Ми "и" си е "i" :-)
GeniusLoci
27.02.03 г., 21:05
Originally posted by JoZ
Съгласен с GeniusLoci. Може би само "й" = "i". Аз пиша "q" = "ъ"
защото ми прилича на обърнато надолу с главата "ъ".
??
и двете да са на "i"?
Ама казах си аз за кого ще гласувам следващият път ама нейсе... :)
ЕВАЛАТА - и да се СТИКНЕ тази тема... на всеки топик, та да няма не прочели я... :) :D
Originally posted by GeniusLoci
Наистина фонетичната кирилица не е правилно подредена - но това не е по наша вина - измислено е много отдавна..и аз бих сложил "В" на "V"..."Ж" на "J" и "Й" на "Y"...
бе изобщо май всичките бих ги прередил...
много ми е драго , че търсите звуково съответствие между кирилица и латиница:D
... е няма ли кой да го стандартизира това нещо в тази държава?
Originally posted by Plam
много ми е драго , че търсите звуково съответствие между кирилица и латиница:D
... е няма ли кой да го стандартизира това нещо в тази държава? Ами какво чакаш? Започвай.
Авторски права на vBulletin